הסרת דלתות זמנית בסמוראי ארוך , האם מותר ?
מחזיק סמוראי ארוך 87/88 , הגיע לארץ במקור פתוח ובוצעה לו בעבר סגירת פח עם sunroof. (ככה נקנה).
יבוא יום ועזרת פחח/מסגר אקפל לו שוב את השמשה הקדמית , אבל לבינתיים אני שואל על דבר יותר פשוט.
מפעם לפעם אני נתקל בסמוראי נטול דלתות , כשחבל חגורה משמש כתחליף , וזה מפתה אותי בזמן טיולים. ברשיון הרכב הרכב מוגדר: " פרטי רכב שדה ". לאיזה רכב מותר להסיר דלתות והאם שלי נכלל בהם ?
שיקול נוסף הוא של הסרת משקל/משקל עודף בבחינת מה שלא מקדם את הרכב לא תמיד הכרחי.
http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1273327032
תגובה: הסרת דלתות זמנית בסמוראי ארוך , האם מותר ?
לפי מה שאני יודע יובל ברכב סגור אסור להוריד דלתות ושלך סגור.
להבדיל, בזמנו היו לאבי פיג'ו J7 ואח"כ J9. שניהם היו רכבים סגורים בהחלט, והיה מותר לנסוע בהם עם דלתות ההזזה הקדמיות פתוחות, כל עוד היתה שרשרת במקומן...
צחי , שלך הוא כמו ששלי היה במקור. מה רשום לך למעלה ברשיון הרכב . אם זהה לשלי ולא מצוין "רכב שדה פתוח "אז כנראה גם אני יכול להסיר אותן .
לא מצויין ברישיון שהמרכב "סגור".
כלומר שאתה יכול להתנייד ללא דלתות, אך עם שרשראות במקום.
טיפ (שמישהו ציין בפורום בעבר) - אתה יכול לזרוק ברזנט על הסגירה וככה הסמוראי יראה פתוח (עם ברזנט) לכל דבר ועניין.
,,"טיפ (שמישהו ציין בפורום בעבר) - אתה יכול לזרוק ברזנט על הסגירה וככה הסמוראי יראה פתוח (עם ברזנט) לכל דבר ועניין. "
אני במטרה להתמזג עם הטבע , להוריד משקל , לחסוך דלק (למרות שהורדת הדלתות עשויה להגדיל בנסיעה מהירה את החיכוך/מקדם גרר ) ואתה מציין רעיון לקנות ברזנט ולהוסיף משקל.
בהצלחה להסביר את זה לגמדים הכחולים.
אני בצד שלך ; )
חוץ מזה, כמה כבר שוקל ברזנט?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sapog
בהצלחה להסביר את זה לגמדים הכחולים.
אני בצד שלך ; )
חוץ מזה, כמה כבר שוקל ברזנט?
שים ברזנט כדי לחסוך ויכוחים מיותרים עם הכחולים,
ותצא לטיול בלי מכנסיים - במילא הם היו לוקחים לך אותם בצורת קנס... חסכת משקל וזמן!
אגב, הקטע המצחיק הוא שמותר להוריד דלתות, שהמראות מחוברות עליהן (אבל לסגור ארגז בישראל - אסור! חלם כבר אמרנו?!?!?!)
לצערי היום החזרתי את הדלתות לאוטו שלי בעקבות הגשם הצפוי וגם כי נהיה קר מדיי לסוע בלי..
אבל אני מכיר שחייבים שרשרת ולא איזה חוט/רצועה של חגורה.
נסעה לידי ניידת של שוטרי תנועה לאורך כמה קילומטרים טובים בפקק על כביש 4 ולי לא אמרו כלום..
מצד שני גם שמתי חולצה בתור בנדנה כדי לא להשרף בצוואר מהשמש, ומשקפי שמש שחורות וגדולות, אולי הם בכלל העדיפו לא להתעסק איתי ;9