נכתב במקור על ידי
zivo
120000 ק"מ (3 שנים), על ג'טה - DSG גיר מדהים
פשוט, אבל פשוט אין לי מושג על מה דרור מדבר, הגיר לא אכזב פעם אחת.
לפעמים אני "מתעלל" קצת באוטו ומוציא לא את המיץ בעיקר בעליות ארוכות.
עם מנוע ישן ורכב לא קל, הרכב נוסע מעל לציפיות ומעולם לא "התבלבל" בהחלפות.
לא יודע מה זה להתעלל. עניין סובייקטיבי לגמרי. כדי לבדוק איך ואיפה מכונית מתבלבלת, אני לוקח אותה לכביש מאוד מסויים באורך של כ-20 ק"מ לכל כיוון שכולו עליות וירידות ותלתלים וסלסולים, שהארוכה ביותר מתוך מעט הישורות שבו, לא נמתחת יותר מ-300 מטר, ונוסע שם מהר באמת בתנאים שגורמים למי שנוסע איתי להקיא (ולכן, למעט שניים-שלושה "נוסעים/נווטים אולטימטיביים" בעלי נסיון וסיבולת קיבה יוצאת דופן, שהם גם נהגים מהירים ופסיכים בעצמם וגם גולשים כאן, אף אחד לא נוסע שם איתי). אני מדבר על כביש נהיגה מדהים, כאן בארץ, מסוכן בטירוף שמפחיד הרבה מאוד נהגים טובים - זה כביש שמאפשר לקחת כל מכונית למגבלות. אני מבטיח לך, שלמעט הגירים המעולים במכוניות ב.מ.וו, עוד לא נולד הגיר הלא ידני שלא התבלבל שם ולא יצא מדעתו. וזה, מה לעשות, כולל DSG. ברור שאף אחד לא נוהג ככה ביומיום... אבל אם רוצים לחוות מגבלות, מומלץ לעשו תאת זה שם ולא על שום כביש ציבורי אחר.
DSG הוא אכן גיר מדהים. הוא מתפקד טוב יותר בסדרי גודל מכל גיר אוטומטי או רובוטי מקובלים. אבל לדעתי, עבור מי שאוהב באמת לנהוג ולהחליף הילוכים בעצמו, עדיין יש מקום לשיפור. הוא עדיין לא טוב כמו גיר ידני, דווקא בגלל שמה-DSG מצפים ליותר, אם וכאשר הוא מפקשש, זה מפריע יותר. אני אישית סבור שמי שקונה את המכוניות הספורטיביות של VAG כמו הגולף GTI, סיאט לאון/איביזה קופרה,אוקטביה RS וכו', דווקא עם הגיר הזה ולא עם ידני, מפספס משהו.
דרור - בניגוד למכניקה, אלקטרוניקה לא מתעייפת ולא מתבלה.
מה אתה אומר. טוב, אוטו בן 3 הוא עדיין חדש. גם אם ייסע חצי מיליון ק"מ, הוא רק בן שלוש, והוא יישאר חדש יותר מאוטו בן 15 שנסע 200,000 ק"מ או מאוטו בן 30 שנסע רק 10,000 ק"מ.
בוא נדבר כשיהיה בן 10, כשכל מיני נתקים זעירים וחמקמקים באלפי הגידים השזורים בתוך צמות וריתמות שהתייבשו מהחום הנוראי שסביב המנוע, וכבר לא מבודדים טוב, ישגעו את המחשב את האוטו ואת בעליו של האוטו (לא אתה, ברור, אתה כבר לא תחזיק אותו עד אז).
התגובות שלך מזכירות לי את שלי, לפני 30 שנה שנכנסו מנועים מוזרקים אני העדפתי SIX עם קרבורטור ופלטינות - תמיד אפשר לתקן עם פלייר וחוט ברזל. לקח לי שנים להבין, שמזרקים ומחשב אי אפשר לתקן בשטח, אבל הם אמינים פי כמה בקרבורטור ופלטינות
זיו, אתה צדקת אז, כי אז אף אחד לא ידע איך לאכול את מערכות ההזרקה.
וראה זה פלא, אתה צודק גם היום, והדוגמא הכי טובה היא של סופה/רנגלר/צ'רוקי המוזרקים מול CJ. עם מאייד. התכנון הבסיסי המיושן של המנועים מאוד דומה, אבל פשוט אין מה להשוות, והפער באמינות הכוללת לא פחות מאשר מדהים (לא לחינם רוב בעלי CJ הרציניים מסבים אותם להזרקה.) וזה נכון כל עוד מערכת ההזרקה והאלקטרוניקה הנילווית אליה תקינים, אז הם לועסים ויורקים כל קרבורטור.
הבעיה מתחילה כשהם לא תקינים, או נכון יותר, לאתר למה הם לא תקינים, איפה ואיך, וגם כמה זה יעלה לתקן. ואנחנו מדברים עדיין על מערכות הזרקה וניהול מנוע בסיסיות ופשוטות, טכנולוגיה ארכיאולוגית של סוף האייטיז. לא המפלצות המוצצות של היום.
:rolleyes: