שלום , יש לי באגי ואני מעוניין שהאחיזה מקדימה תהיה יותר טובה . איך לעשות את זה ?
הבאגי בנויה על בסיס של סובארית מנות 1000 מאחורה . העברתי הכל אחורה ואת המכל דלק העליתי למעלה להרוויח מרווח גדול יותר . הבעיה היא שהבגלל שרוב רובו של המשקל מאחורה בצורה קיצונית בקושי יש לי אחיזה בהיגוי .
בכביש זה סיוט אני מרגיש ממש כאילו היא מרחפת . בשטח המצב יותר טוב משמעותית אבל עדיין במקרה של רוורס בשטח ההיגוי מלחיץ . עליתי עליה והייתי חייב לרדת ברוורס ככה שבכלל לא היה היגוי בגלל השיפוע וכל האמור לעיל .
יש לה המון כוח כי היא ממש קלה .
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שהאחיזה תשתפר ? חוץ מלשים בלוקים מקדימה .
אני גם יגיד שהמכל דלק בטיולים די מלא וכל המטען(ארגז כלים,חילוץ , מים ועוד נוזלים ) הכל מקדימה וזה לא משפיע . אני יכול להרים אותה ביד מקדימה ואין שום כווץ של הקפיצים היא ישר מתרוממת מהרצפה .
אולי קפיצים רכים יותר יעזרו ? (למרות שפיזיקלית אין קשר לפי ידיעתי .(ניוטון))
אהה והנה קישור לסרטון של הבאגי . אשמח לספר עליה יותר בהזדמנות . בגדול :
היא באגי ממש נחמדה ממלאת את כל הדרישות העממיות והיא ממש אבל ממש ממש זולה ! וכמובן לא צריך להרוס חיפושית כדי לקבל כמעט אותה התוצאה ואפילו יותר טובה !
http://www.youtube.com/watch?v=6yTFOmHgQ7Q
תגובה: שלום , יש לי באגי ואני מעוניין שהאחיזה מקדימה תהיה יותר טובה . איך לעשות את זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idy057
בכביש זה סיוט אני מרגיש ממש כאילו היא מרחפת .
נו באמת!
זה באמת סיוט---- שאתה מרשה לעצמך לעלות עם הגוש ברזל המסוכן הזה על כביש.
תעשה לכולם טובה ותישאר עם הכלי הזה רק בשטח.
ושאתה נוסע עם הבן שלך שים- לפחות לילד- קסדה.
בקשר למשקל- אין נוסחת פלאים לבטל את חוקי הפיסיקה.
אתה רוצה יותר אחיזה מקדימה- אתה צריך שמרכז הכובד של כלי הרכב יהיה במקום יותר קדמי. כרגע הוא נמצא לפי הסרטון בדיוק מעל הציר של הגלגלים האחוריים- מה שגורם בדיוק למצב של מומנט סביב הציר הזה, ולכן הקדימה תמיד יתרומם לך בקלות רבה (כמו מריצה לדוגמה).
אם תיקח את הגלגלים האחורים אחורה, זה ישתפר.
אם תוסיף משקולות מקדימה- זה ישתפר.
בהצלחה.
תגובה: שלום , יש לי באגי ואני מעוניין שהאחיזה מקדימה תהיה יותר טובה . איך לעשות את זה
מצויין . צודק . עצרתי את הסרטון באמצע ובאמת היא צרה מפחידה . אני יעבוד על זה . פשפשתי פה ויש חומרים שיעזרו לי להגיע לרמה טובה יותר . מה שיש כרגע האמת היה כדי להגיד שבניתי משהו ושהוא עובד וזה מה שיצא . האנשים פה עושים דברים ברמות ממש גבוהות ויש על מה לחלום .
התקציב מממממממש דל ככה שההתקדמות תהיה כנראה איטית . השינויים המהותיים יעשו מהר יותר אבל אני ממש שואף לשנות למשהו שלא יהיה סיוט באף מצב .
תודה ושבת מהנה לכולנו . עידן
תעביר לאף מה שאפשר - דלק, ציוד, מצבר, ארגזי כלים, גלגל ספר- ממש כל מה שלא חייב להיות מאחורה
אסף..
תזיז את המסה העיקרית - הנוסעים. נראה מהתמונות שאתה יכול להזיז את המושבים אולי עשרות סנטימטרים קדימה.
כן אני כנראה יקרב את הנוסעים יותר קדימה (יותר זול ). למרות שחשבתי להשאיר את הנוסעים ולקנות עוד ברזל ,לרתך מבנה מסיבי כלשהו ,סביב המיכל דלק,
כמו רשת ממלא מתכת עבה .
פשוט להעביר את הנהג קדימה , זה לשנות הכל הילוכים דוושות הגה ואמברקס ... גם ככה אני יקנה ברזל להוסיף לכלוב ולבטל את החבלים שמשמשים ל"דלתות" . ככה שעוד שתי מוטות לרשת מקדימה זה לא הבעיה .
אם יש למישהו זמן פנוי אשמח לשמוע מה מבין הרעיונות עדיף? .
תודה עידן .
שוב שלום .
אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג משקולות לטרקטור ? (חיפוש בגוגל לא מניב משהו רלוונטי )
זה סוג של פתרון לבעיית האחיזה . במקביל אמשיך עם שיפור המבנה .
משקולות לטרקטור תוכל למצוא במוסכים לטרקטורים, כאלה שהלכו להם מנועים או משהוא כזו, בחצר האחורית שלהם.
אבל אם אתה ממש מעוניין יש לי כמה משקולות של 20-35 קילו כל אחת.
בסך הכול צריך להגדיל את המרחק בן הסרנים אתה צריך לפחות 2.5 מטר מרכז גלגל.