ישנה נזילה משמעותית של שמן מתחתית הטורבו.
הרכב סוחב סבבה ולא מעשן עשן לבן או משהו כזה.
להחליף טורבו?
לשפץ?
אשמח אם מישבו יסביר אם זאת בעיה של מחזיר שמן או משהו כזה
תודה
אור
Printable View
ישנה נזילה משמעותית של שמן מתחתית הטורבו.
הרכב סוחב סבבה ולא מעשן עשן לבן או משהו כזה.
להחליף טורבו?
לשפץ?
אשמח אם מישבו יסביר אם זאת בעיה של מחזיר שמן או משהו כזה
תודה
אור
מאיפה בתחתית הטורבו? יכול להיות שהנזילה היא בחבור של צינור החזרת השמן למנוע. בדרך כלל החיבור הוא מעין תושבת קטנה שתפוסה לטורבו עם שני ברגים ואטם ביניים. תנסה לחזק את הברגים. אם לא, תחזור לפורום ונשבור את הראש ביחד .
האם המנוע "מנפח" ?
אם כן, ובצורה משמעותית, הבעיה אינה בטורבו . הנזילה מהטורבו הינה רק סימפטום.
בברכה,טושי
אחרי בדיקה אתמול אפשר לומר שטושיי קלע בול אני חושב לפתוח עסק של ניפוח בלונים בימי הולדת.
הפיתרון-מנוע?מה העלות?
אוברול?רינגים?שרימפסים?
שפכו או איך לסדר את ההיילקספנדר שלי
אור
מאיפה אתה בארץ?
הרצליה רבתי חבוב
יש לך בעיה לעלות לירושלים.?
לי אין בעיה אבל האוטו לא ישמח.....
איך תוכל לסייע?
אשמח לעזרה
אור
פשוט, אני עובד עם מוסך מאוד נחמד והגון בגבעת שאול בירושלים. הוא חיית דיזלים. תדבר איתו 0505212933 קוראים לו דודו.תבקש ממנו הצעת מחיר. תגיד לו שיעקב הפנה.
הנשם שמחזיר אדים חמים לצינור יניקת האוויר מטנף בשמן את העסק.
אולי זה לא זה. אם תוכל להגיע לעסק שלי באור יהודה, אקח אותך למוסך של חבר שעוסק הרבה בדיזל ותקבל אבחנה והצעת מחיר. כך האוטו שלך יהיה ממש מאושר , גם אתה ,גם חברי ואולי גם אני שזה הכי חשוב. 0505379343
תופס טרמפ על השרשור.
הרכב שלי (היילקס 97 + מנוע טורבו) היה בבדיקה במוסך רייכמן בבני ברק (מול קניון איילון). בדק אותו בחור בשם דני אם מישהו מכיר.
הכנסתי את הרכב לבדיקה עקב התחממות שלא נפטרה גם לאחר ניקוי ראדיאטור, ותחושה של חוסר סחיבה.
ממצעי הבדיקה ע"פ הבחור:
1. התחממות נובעת מקוטר צינור הפליטה שאינו מתאים למנוע טורבו. לא ידע לאמר לי מה הקוטר שעלי לבקש מהאגזוזן. מישהו ביצע את העבודה ויודע להגיד סדר גודל של עלויות + בעלי מקצוע מומלצים במרכז
2. אמר שהמניפה של הטורבו אכולה...ולכן הטורבו לא דוחס מספיק אויר ומכאן חוסר הסחיבה והעישון של הרכב. לטענתו משאבת הסולר והמרססים תקינים...
בנוסף, הוא טען שהמנוע שיש לי הוא מנוע של הייאס ולא של היילקס 98+. מה ההבדל בין המנועים?
במידה ואני מחליף טורבו - מה לקנות? מפירוק (יש דרך לבדוק אותו כשהוא לא מורכב על הרכב?) ?
או לקנות תחליפי מאיביי כמו הנ"ל:
http://www.ebay.com/itm/Turbo-Charge...ht_1691wt_1396
עמרי
טושי
אתה פוליטיקלי קורקט לרמות שבא לי להקיא.
שאפו.
1. צינור קטן מדי? מי קבע? בדקו לחץ פליטה? מה לגבי לפני ואחרי הדוד?
2.מניפה אכולה? עכברים אכלו אותה? ברגע שאפילו כנף אחת חסרה העסק נהפך לרימון יד מחוסר איזון
ואיך זה שייך לעישון? אם אין לחץ אויר אז גם אין דלק, איך חוסר לחץ גורם להתחממות?
אני לא PC כטושי היקר,
הסברי ה"מכונאי" שווי ערך ל"הקרבורטור נפל לרדיאטור"
מצא מוסך אחר.
לגבי הצינור, לא בטוח שמוסכניק טועה.
המנוע טורבו הגיע מהמפעל עם צנרת פליטה בקוטר גדול יותר מאשר המנוע האטמוספרי, ובהרבה מאד החלפות מנוע לא משדרגים גם את מערכת הפליטה.
אחד הגורמים להתחממות הוא צנרת צרה מידי.
הדבר היחיד שלא מסתדר הוא שהמנוע של עומרי נסע כמו שצריך ופתאום משהו קרה.
תאורטית אתה צודק, אבל כמו שאמרת הבעיה רק הופיעה, כלומר הצנרת לא גרמה לבעיה לפני,
יש מצב שהדוד נסתם ע'י BAFFLE שהשתחרר, וזה כן יגרום לאותם סימפטומים, ולזה יש בדיקה פשוטה.
הדיאגנוסה של המוסכניק נשמעת כירי צרורות מהמותן.