יש לי טסט עוד מעט, ואני זוכר שפעם קראתי שבעלי נעילות נמנעים מלעלות על המכשיר שבודק ברקסים מחשש לנזקים.
האם המצב דומה בבעלי מוגבל החלקה? ואם כן המכונים יודעים מזה? ידעו על מה אני מדבר?
ואיך אז בודקים ברקסים בלי המסוע?
בברכה,
רז.
Printable View
יש לי טסט עוד מעט, ואני זוכר שפעם קראתי שבעלי נעילות נמנעים מלעלות על המכשיר שבודק ברקסים מחשש לנזקים.
האם המצב דומה בבעלי מוגבל החלקה? ואם כן המכונים יודעים מזה? ידעו על מה אני מדבר?
ואיך אז בודקים ברקסים בלי המסוע?
בברכה,
רז.
רז
עזוב שמועות , תחשוב.
הגלילים מסובבים את הגלגלים באותה המהירות? כן.
הבלמים שלך אמורים לעצור בצורה שווה ? כן.
כל הבדיקה היא רגעית כך שאם יש הפרש בין הצדדים הוא ממש זניח בהתייחס לדיפרנציאל.
אז למה שתהיה איזו בעיה?
בכל מקרה, אל תסמוך על מה מה שכתבתי, ותנסה להסביר לבוחן למה אתה דורש שיאשרו לך את הבלמים ללא בדיקה על המכשיר.
אם תצלם בווידאו ותעלה לכאן, נוכל כולנו להנות מנסיונך.
( השמועות ששמעת, מתיחסות לרכב בעל הנעה כפולה קבועה עם דיפרנציאל מרכזי, לנדרובר למשל )
בברכה,טושי
[QUOTE=tooshey;393203]
תנסה להסביר לבוחן למה אתה דורש שיאשרו לך את הבלמים ללא בדיקה על המכשיר.
אם תצלם בווידאו ותעלה לכאן, נוכל כולנו להנות מנסיונך.
[/QUOTE
גם אני בטסט תמיד דורש לעבור בלי הבדיקות הסטנדרטיות ששמורות לכל הפראיירים - וגם מצלם בוידאו את הקטע שבו אני דורש את זה מהבוחנים. חפש את זה ביוטיוב תחת הכותרת "בעל רכב שטח חוטף מכות במכון טסטים ואז מגורש מהמקום".
אוקיי בדיחות בצד....
אז איך בודקים ללנדרובר בלמים?
רק אל תגידו לי באותה שיטה שבודקים דו גלגליים, אני עד היום צוחק מהבדיקה שעשו לי בוספה..סע...עצור....מהירות 0 וכוח בלימה של הפלינסטונס ועברתי
כמו שבודקים לפראדו ולווספה. סע ! תן ברקס ! עברת.
מה הבעייה ? מוגבל החלקה לא מפריע כלל לבדיקה, למיטב ידיעתי גם נעילה אוטי לא מורגשת...
רבין
מאחור לא משנה מה יש לך בדיפרנציאל שני הגלגלים מסתובבים במומנט שווה ומספר סיבובים שווה כך שאין כל בעיה, בקשר לרכבי 4 על 4 עם דפרנציאל מרכזי, כל עוד הדיפרנציאל המרכזי הוא מכני אין בעיה מכיוון שהגלגלת לא נותנת התנגדות לגלגלים ומצב זה מדמה גלגלים באוויר, שים לב שהבוחן מבקש ממך לשלב לN.
בודקים ללנדרובר בלמים בדיוק ככה :
סע 5 מטר , צבור מהירות כמה שתוכל , תן ברקס חזק.
הם מסתכלים שהגלגלים האחורים ננעלים לפני הקדמיים (בתאוריה)
הנדברקס :
תרים הנדברקס , תכניס לראשון , תנסה להתחיל לסוע ,
מסתכלים שהרכב "מתאמץ" - ולא ישר מתחיל לזוז
מאוד תלוי בבוחן , יש כאלה שמאוד מזלזלים , מצד שני
ניתקלתי גם באחד שהתעקש לנהוג במקומי , ולעשות את הפעולות האלה (כנראה מישהו חדש בתפקיד)
גם זיהום אוויר בודקים בלי לעלות על גלילים.
לא מדויק,
שים לב שברכבים עם הנעה כפולה קבועה כמו דיפנדר ולנדקרוזר הנחיית היצרן היא לגרירה בהרמה מלאה ובפירוש לא לגרור במצב N כמו שציינת, יש לזה יותר מסיבה אחת.
אחת מהן היא הסיבה שבגללה אתה לא עולה על הגלילים לבדיקת ברקסים עם סרן יחיד.
הצורה שאתה כן יכול לגרור רכב כזה ללא הרמה מלאה היא לפרק את הגל-הינע של הסרן הנגרר, כך שהוא לא יסובב את הטרנספר/דיפ' מרכזי.
גם לחלק מרכבי 4X4 אחרים ללא הנעה כפולה קבועה, יש הנחיית יצרן לגרור בהרמה מלאה ולא עם גיר או טרנספר במצב N.
בזמנו איציק כתב משהו על זה שהאיסוף של השמן לשימון הגלג"שים מתבצע מהחלק הקדמי של התיבה, כך שתיבה במצב N לא מקבלת שימון פנימי למיסבים ולגלגש"ים כמו שצריך, ובגרירה יכול להגרם נזק.
גם כאן, פירוק של הגל-הינע האחורי פותר לך את זה.
דורון, אתה מדבר על גרירה, פה אנחנו מדברים על תהליך שלוקח פחות מ3 שניות...
chase - ההנחיה של חברת לנדרובר , במידה וחייבים לעלות על גלילים כאלה עם רכב 4*4 קבוע , למשל לבדיקת בלימה ,
היא לפרק דרייבשאפט !
וההנחיה לא ניתנה סתם ...
ישנם רכבים בעלי דיפרנציאל מרכזי פתוח כמו שכתבתי ועליהם אני מדבר, אני לא יודע מה יש בלנדרובר, מוגבל החלקה או דיפרנציאל שסופר סיבובים בין ציר קדמי לאחורי אז כן יש בעיה, עם הדפרנציאל פתוח אין כל בעיה...
chase - אני מניח שיש לך קצת בלבול עם המושגים ,
בכל מקרה ,רכב 4*4 קבוע , למשל לנדרובר , לא יכול לעלות על גלילים לבדיקת בלימה ,
לא משנה אם הדיפרנציאל המרכזי פתוח או סגור .
כן יכול לעלות עם דרייבשאפט מפורק.
זה אם אתה לא רוצה נזק מצטבר לדיפרנציאל , שצריך לספוג את הפרשי המהירויות.
גם כאשר הדיפרנציאל "פתוח" עדיין יש גלגלי שיניים שמסתובבים בתוכו , וזה מה שיוצר את הבעיה.
אמיר, אין בינינו הסכמה אבל כנראה שאחד מאיתנו טועה,
רכב בעל 4 על 4 קבוע עם דפרנציאל מרכזי נעול מספר הסיבובים והמומנט שעובר בין הציר הקדמי לאחורי הוא שווה ולכן כשתעלה על גלגלת טסטים הרכב פשוט יסע אחורנית כשהגלגלת תסתובב , זה למה אסור לעלות לעלות עם דפרנציאל מרכזי נעול, כנל לגבי דפרנציאל שסופר סיבובים אלקטרונית, הפרש המהירויות יעשה בעיה, עכשיו תגיד לי מתוך עולם הידע שלך איך אתה יכול לדפוק דפרנציאל פתוח כאשר אתה גורם להפרשי סיבובים ( פעולה שמתבצעת בכל סיבוב אפשרי בזמן נסיעה) להרוס את הדיפרנציאל?
תרשה לנסח מחדש את אמיר -
ברכב 4x4 קבוע, כאשר רק ציר בודד מיסתובב אז הדיפ המרכזי הפתוח עובד, עד כה כולם מסכימים ומבינים. אבל מה קורה כמותית? כלומר כמה הדיפ הרכזי צריך\יכול לכפר על הפרשי המהירוית? בסיבוב רגיל, קוטר רחב\צר, הדיפ עובד מעט מאוד: עניין של זמן וסלד של העכביש בדיפ. אבל על מסועה זה כבר לאו דווקה עיניין ריגעי.
רבין
הרכב בכלל יעבור טסט בלי דרייבשאפט קדמי?
בכל מקרה, קשה לי להאמין שבדיקה של 5 שניות לכל סרן תגרום לנזק כלשהו, בייחוד אם משווים את זה לנזק המצטבר של נסיעה בשטח קשה, עליית מעלות וכד' בהן הגלגלים האגם ככה מחליקים ומסתובבים כל אחד וכל סרן במהירות שונה. (כשאין נעילות וכל הסרנים והטרנספר פתוחים = המצב בטסט).
מה גם שאם הטסטר לא מש מבין מאיפה החוצפה שלך לבקש ממנו לצאת מהצל החוצה כדי לראות איתך בולם... הוא כבר ימצא משהו לא בסדר. ולא תמיד זה מדבקות זוהרות...
איל
אתה יכול לדפוק דיפרנציאל מרכזי פתוח , אם ציר אחד מסתובב , וציר אחד לא (במצב של בלימה למשל)
בגלל מבנה הדיפרנציאל ,
כאשר ציר אחד לא מסתובב , וציר אחד מסתובב במהירות X , גלגלי השיניים בתוך הדיפרנציאל מסתובבים במהירות 2X
כדי לפצות על הפרש המהירויות.
הדיפרנציאל לא מיועד לעבוד במצב כזה , ומדובר בנזק מצטבר כמו שאמרתי ,
יתכן ותעלה ולא יקרה כלום , ויתכן ותעלה , ואחרי מספר פעמים כאלה הדיפרנציאל ילך לעולם שכולו טוב ...
ההוראות הנ"ל מודפסות בתוך הספר רכב של הדיפנדר : הפרש המהירויות בין הסרנים בבדיקה לא יעלה על 5% לזמן קצר,
מעבר לזה יש לפרק דרייבשאפט.
מצב של בלימה הוא הפרש של 100% בין הסרנים.
eysham - אני יודע על מוסך מסויים שביצע את ההליך הזה (פירוק דרייבשאפט)תקופה מסויימת כדי להעלות רכב על גלילים לבדיקת בלימה, ולא הייתה עם זה בעיה.
לא מכיר לנדרובר. (לפחות לא כאלה שאני משלם על נזקים בהם...)
מתוך ההוראות של קרייזלר:
TWO-WHEEL-DRIVE VEHICLE TOWING
DaimlerChrysler Corporation recommends that a vehicle be towed with the rear end lifted, whenever possible.
Two wheel drive towing - rear end lifted
1. Attach wheel lift device to front wheels.
2. Place the transmission in neutral.
3. Raise vehicle to towing position.
4. Attach safety chains. Route chains so not to interfere with tail pipe when vehicle is lifted.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
6. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing.
7. Place transmission in park.
Two wheel drive towing - front end lifted
1. Attach wheel lift device to rear wheels.
2. Place the transmission in neutral.
3. Raise the rear of the vehicle off the ground and install tow dollies under rear wheels.
4. Attach wheel lift device to front wheels and raise vehicle to towing position.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
Attach the safety chains. 6
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing
8. Place transmission in park.
מה הסיפור עם הסעיפים האחרונים של שתי האופציות??? לגרור ב-PARK???
מתוך התנ"ך של WJ: http://www.wjjeeps.com/towing.htm
איל
אמיר אם אני מבין אותך נכון לפי מה שאתה אומר ד'פ מרכזי שונה מד'פ רוחבי מבחינת יכולת ספיגת העומסים שלו?
מה ש"דופק" אותך למעשה הוא פחות הפרשי המהירויות שרוב הסיכויים שלא יגרמו לנזק אלה הבלימה החזקה לצורך הבדיקה.
והמצב הזה שווה ערך ללחיצה חזקה על הברקס בזמן הצלבה.
הבנתי נכון?
מה לגבי מה שאיל פרסם?