צריך ייעוץ באגזוזים פתוחים - FreeFlow
ממשיך להתייעץ אם אנשים עכשיו הגיע הזמן לפורום שאלה לי אלכם יש לי בלייזר 88' צבאי אם מנוע של אהמר H1, אני רוצה לשנות את הצנרת של הרכב ולהוריד את הדודים ולהשים אגזוזים פתוחים (Free Flow) של חברת Free Master השאלה שלי למנועי דיזל זה מותר מומלץ עד עכשיו לא ראיתי באף ג'יפ טנדר אמריקאי מערכת פליטה כזאת במנועי בנזין זה מעוד פופולרי.
מה אתם אומרים?
תגובה: צריך ייעוץ באגזוזים פתוחים - FreeFlow
לא ציינת איזה מנוע ועם או בלי טורבו
הסיבה שזה לא פופולרי, כי זה טחינת מיים (לא זולה)
אם אתה עושה שנויים להגדלת הספק (חוץ מזה) אז אולי,
אם לא, כל מה שתקבל זה יותר רעש במקרה הטוב ואיבוד מומנט(מחוסר BACK PRESSURE) במקרה הגרוע.
אם אתה ממש מתעקש, כנס לאתר שלBANKS, רק קח איזה גלולות למניעת שב'ץ מהמחירים.
6.5 דיזל ללא טורבו אותו מנוע שיש באהמרים הצבאיים דור ראשון.
למנוע דיזל בלי טורבו רק שינוי בצנרת לא יועיל. אולי אפילו יזיק. אפשר לשחק המון בדיזלים עם שינוי של לחץ או תזמון הזרקה יחד עם הגדישה - אבל בלי טורבו אין משחקים, ולכן קשה מאוד להשיג שיפור, בטח לא עם צנרת אגזוז בלבד.
אסף.
בזמנו ספידרקס הציגו גרף דינמונטר של החלפת אגזוז דומה, שלא מתיימר להיות FREE-FLOW לגמרי אלא משהו באמצע, שאמור להיות מותאם מבחינת המימדים לכל רכב בנפרד ולא מוצר אחיד לכל נפח וסוג מנוע, כך הם מציגים את המוצר.
לפי הגרף שפורסם בהגה-בשטח, להיילקס טורבו שנבחן לפני ואחרי, נוספו 3-4כ"ס ועקומת המומנט השתפרה במעט, למרות שחוץ מהחלפת הצנרת והדוד לא נגעו בכוונון המנוע.
בהיילקס אטמוספרי זה בעיקר מרעיש בהאצה, אם יש שינוי בכוח מנוע, זה לא משהו שאפשר להגיד שממש מרגישים אותו.
באותם תנאי דרך, יש שיפור קטן ועקבי בתצרוכת דלק.
טוב אסף ודורון תודה על ההסברים עד עכשיו אם רוב מי שהתייעצתי אמרו לי שזה רק יזיק למנוע ודרך אגב רציתי להסים אגזוזים פתוחים לא בשביל לקבל עוד כמה סוסים או העלאה במומנט אלה פשוט שיהיו ללא משתיקים בשביל הצליל בעיקר אבל אחרי מה שאנשים אמרו לי שזה רק יכול להזיק למנוע אז לא נראה לי פשוט נזמין מערכת פליטה עם משתיקים וזהו.