תגובה: שמירה ותחזוקת רכב עומד
1. מלא את מיכל דלק למניעת חלודה עד הסוף.
2. לפרק ולהרחיק את המצבר מהרכב.
3. לנתק חוטי הצתה.
4. לאטום פתחי כניסת אוויר ופתח האגזוז בבד או סרט הדבקה.
5. לרוקן מים ממע' הקירור ולסגור את המערכת חזרה (לא להשאיר צינורות פתוחים), (המלצה מספר רכב של פורש).
6. מלא שמן חדש עד הסוף. (להעמדה לתקופה של מעל לשנה) , הייתי עושה את זה גם לחצי שנה
7. לשחרר בלם יד.
8. לכסות את הרכב בכיסוי. אם הרכב חונה בחניה מקורה - מספיק כיסוי בד (כדאי להגביה באמצעות ספוג), אם חונה בשמש - יש לכסות בכיסוי איכותי נושם
נתחיל במצבר - הדרך היחידה שהמצבר לא ימות היא להטעין אותו עם מטען "חכם". כל דבר אחר, כולל ניתוק מהרכב - משמעותו שאתה שם כסף בצד למצבר חדש כשאתה חוזר מהטיול.
לגבי הרכב באופן כללי - למלא את כל הנוזלים עד הסוף, נוזלים חדשים וטריים, כולל דלק.
לא מדובר בזמן אחסנה ארוך מאוד. אם כן היה, הייתי ממליץ לך על שימון דפנות הצילינדרים, אבל כאמור זה לא המקרה.
כדאי שהרכב יהיה בחניה מקורה, אבל לא כדאי לכסות בכיסוי - כל כיסוי צובר לחות מבפנים, וזה מזיק מאוד לרכב.
במידה ואתה מעמיד אותו בחוץ - שים כיסוי על הגלגלים (השמש גומרת אותם).
אסף.
אסף, שאלה טכנית- מה גורם למצבר שהיה בשימוש להיגמר אם הוא לא מחובר למטען לעומת מצבר חדש על המדף שמחזיק תקופה ארוכה ללא כל התערבות?
מצבר "חדש" שלא הורטב - עדיין אין בו שום פעילות כימית.
לעומתו מצבר שכבר הורטב, ממשיך לעבוד, והמתח שלו יורד לאט לאט (הוא מתרוקן). מצבר שנפרק לרמה של קצת פחות מ 11 וולט, הוא מצבר גמור שיכולת הטעינה שלו מאוד נמוכה, ומשם הדרך לפח קצרה. במאמר מוסגר, מצבר שהורטב אבל הוא עדיין חדש נפרק בקצב איטי יותר ממצבר שכבר נאלץ לעבוד.
אגב, תיאורטית, מי שמוכר לך מצבר אמור להרטיב אותו רק כשהוא מוכר אותו. מעשית, הם מקבלים את המצברים כבר מלאים מים מהיצרן או הספק, ואז השעון מתקתק...
ועוד, כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
אסף.
גל, כל האמור נכון, אבל במידה ואין לך מישהו שיוכל לשמור לך עליו- לעשות סיבוב פעם בשבוע לכמה דקות ולסגור סיפור.
זה מתכון הרבה יותר בריא מדברים אחרים.
תודה רבה על התגובות!
אם הבנתי נכון,
בנסיעות של חודש- כלומר חודש שהרכב אמור לעמוד- עדיף למנות איזה חבר שיעשה סיבוב פעם בשבוע ולחסוך את כל הברדק.
בנסיעות של כמה חודשים- עדיין עדיף למנות חבר שיסע פעם בשבוע, ואם לא, אז לנתק מצבר, למלא את כל הנוזלים (למרות שמישהו כתב לרוקן מים- מה עדיף?), להחליף בחדשים.
מהו מטען "חכם" למצבר??
האם באמת משמעותי וכדאי לאטום פתחי אוורור ואגזוז? וניתוק כבלי ההצתה? מה לגבי שחרור בלם יד? לא קצת מפחיד?
תודה רבה על התגובות והעזרה
גל.
תשובות לשאלותיך באופן מדוייק כמו מילוי או ריקון הנוזלים של מי הקירור אין לי.
ראיתי בנושא מספר דיונים כאשר לא הייתה דעה חד משמעית .
הרשימה שפרסמתי לך מועתקת מספר רכב של פורש בוקסטר שנת 98 שיש לי במקרה
תמצתי לך את האפשרי.
כל הנאמר לגבי המצב אני מסכים אך יש אנשים שאין ביכולתם לבצעה טעינה כזאת .
לפרק עדיף מלהשאיר על הרכב .
כמובן שטעינה עדיפה ללא ספק.
אסף, האם פירוק של המצבר לתקופת זמן ארוכה כאשר לאחריה מתבצעת הטענה , האם היא יכולה להחזיר את המצבר למצב חדש?
או שמה המצבר יכול להגיע לנקודת אל חזור?
בנוסף, לי אישית יצא לפרק מצבר למשך זמן של חצי שנה ללא הטענה כשחזרתי המצבר היה בסדר, אני מניח שהוא פרק אך אני משתמש בו כבר מעל שנה ללא בעיות.
מצבר בן שנה.
לגבי הכיסוי , רכב חונה , בשמש הישראלית לא הייתי חושב פעמים מלכסות בכיסוי נושם כמו שצריך , יש אפשרות לפזר חומר סופח לחות.