פירוש תוצאות בדיקת ניסאן טראנו 2002 קצר טורבו דיזל מנוע 2700
בדקתי את הרכב היום במכון לבדיקה לפני קניה הרכב הוא : ניסן טראנו קצר, מנוע 2700 TDI, שנת 2002, ואני לא בדיוק יודע מה לעשות עם התוצאות יש מישהו שאולי יכול לעזור לפענח עד כמה כל התקלות הן חמורות/בעיתיות או לא, וסדר גודל של עלות תיקון הדברים האלה....?
מנוע, מערכת דלק, מערכת קירור, מערכת הצתה:
* נזילות שמן, רעשים ונקישות פנימיות, תושבות מנוע פגומות הלחמות לא תקינות, שריפת שמן, נורית קוד תקלה דולקת, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, מכסה מצן פגום, מיכל עיבוי חסר
מערכת היגוי
* נזילות שמן מתיבת ההגה
קפיצים
* בולמי זעזועים אחוריים חלשים, בולמי זעזועים קדמיים חלשיםש
העברת כוח
* רעש מתיבת הילוכים, חופש דיפרנציאל, גומיות מגן לציריות פגומות, דיפרנציאל רועש, נקישה בצירים מלה, חופשים במנגנוני ההילוכים, צינורות וקום מנותקים.
מחוונים
* ביקורת טעינה לקויה, הבקרה בלוח השעונים פגומה, הבקרת אקלים לקויה.
תודה מראש :)
חיים
תגובה: פירוש תוצאות בדיקת ניסאן טראנו 2002 קצר טורבו דיזל מנוע 2700
הי
אני בד"כ ממש לא אוהב טופסי בדיקה כיוון שהם מכסת"חים ולא באמת אומרים משהו, אבל... במקרה הזה, דווקא נראה שיש כמה נקודות שאכן דורשות בדיקה:
1. נורת קוד תקלה דולקת - מהו קוד התקלה? למה זה דולק וממתי? נורה כזו דולקת, בד"כ תעיד על הזנחה בטיפול - אלא אם הנושא ידוע ונבדק ויש הסבר משכנע...
2. מיכל עיבוי חסר??? למה? להיכן הוא נעלם? שוב מעיד על הזנחה מסויימת
3. גומיות ציריות פגומות? מה זה פגומות? קרועות? יבשות?
4. צינורות ואקום מנותקים? זה דורש הסבר משכנע. יתכן שתגלה שהיה מנגנון לוקרים עם ואקום שהוחלף בלוקרים ידניים - אם זה המצב, אז אין כאן בעיה.
5. בקרה בלוח השעונים פגומה? מה פגום בדיוק? מה הבעיה עם המזגן?
נזילות שמן, רעשים פנימיים שריפת שמן וכו' - זה בד"כ כסתח.
קח את הרכב למוסך שיבדוק את הליקויים העלולים להוות בעיה.
סער.
אל תגע ברכב.
לפחות למדת על מה להסתכל.
איתן
אל תגע ברכב.
לפחות למדת על מה להסתכל.
איתן
Saar, בטראנו מעולם לא היו לוקרים המופעלים ע"י וואקום. מכאנים תמיד.
צינורות וואקום מנותקות בד"כ מעידות על ביטול הEGR. השאלה היא למה? הרכב מעשן?
רעש בדיפרנציאל זו לא הערה טריוויאלית כלל! רעש כגון שריקה מעיד על סיום חייהם של המיסבים או של הקורונה \ פיניון או על כיול לא נכון של הדיפרנציאל.
רעש כגון מכות ותיקים מצביע על משהוא שחוק או שבור.
בכל מקרה, ממש לא סיפור פשוט.
שרפת שמן - מעולם לא שמעתי על דרך לבדוק זאת, נשמע כמו כסת"ח.
בקרת לוח שעונים פגומה בד"כ בטראנו מעידה על צג דיגיטלי פגום. היה ריקול על לוחות השעונים, חזר? לא בוצע?
מיכל עיבוי חסר לא מעיד על הזנחה (לא תטפל ברכב, המיכל לא יעלם) אלא מעיד על התעללות. נקודה! אם אין מיכל לאן העודפים זורמים?
נזילות שמן מתיבת ההגה כנראה מעידות על צורך בשיפוץ התיבה. שוב, נושא לא קטן מבחינה כספית.
נורת התראת תקלה מעידה על חיישן מזייף או לא תקין. במקרה הטוב כמה מאות שקלים או מחבר דפוק. במקרה הרע משאבת סולר - כ4000 עד 5000 ש"ח.
כמו קודמי, לא הייתי מתקדם עם הרכב הנל, יש מספיק רכבים שמורים בשוק, חפש עוד. אגב, יתכן שהרכב בצבע אדום בהיר?
לי לקח כחצי שנה למצוא את שלי, לא אמשיך את המשפט (עין הרע טפו טפו שמן שום דגים)
לירון
מצטרף, לאור האמור לא נוגע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liron_al
Saar, בטראנו מעולם לא היו לוקרים המופעלים ע"י וואקום. מכאנים תמיד.
לירון
OK, לומדים...
אין ספק שהרכב הנ"ל לא שמור. מצד שני, אין לי מושג באיזה מחיר הוא נמכר, יתכן שזו עסקה כדאית ויתכן שלא.
סער.
שלום לכולם ותודה על התגובות...
האמת שאני מופתע קצת, בסיום הבדיקה שאלתי את הבוחן באופן כללי מה דעתו על הרכב והוא אמר שבאופן כללי הרכב במצב טוב יחסית...
חשוב לציין שהרכב עשה 123,000 ק"מ והוא יד ראשונה...ולפני כחצי שנה הותקן בו מנוע חדש... האם הנתונים האלו משנים במשהו את הדעה הנחרצת - לא להתקרב?
אם הייתם צריכים להעריך את עלות תיקון התקלות האלו? על איזה סדרי גודל אנחנו מדברים? 5000 ש"ח/10,000 ש"ח.. יותר?
תודה,
חיים
תראה, רוב הסיכויים שהרכב לא עשה 123000ק"מ. כמו שכתבתי לך, היה ריקול והחליפו את לוח השעונים, מה שהביא לאיפוס מד המרחק.
גם תחשוב - ממש לא הגיוני שהחליפו מנוע אחרי 120000 ק"מ... המנוע אמין מאוד ומחזיק יותר מ300000 אם טופל נכון..
אם הייתי צריך להאריך את עלות התיקונים (בהנחה ויש לטפל בכל מה שאמרת ושאין הפתעות (קלוש מאוד), אתה מדבר פה על 10000 בערך.
אחי, תמשיך הלאה, יש שמורים יותר בשוק ואל תתפש לרכב כזה או אחר בגלל שהוא יד ראשונה.. שלי יד שלישית אבל בונבון,
של אחר יד ראשונה אבל נבלה מאין כמוה. בהצלחה בכל דרך שתבחר!
לירון
איך אפשר לברר אם אכן היה ריקול והחליפו את לוח השעונים? לגבי המנוע בעל הרכב טען שבנו נסע עם הרכב בלי שבדק מים לפני ושזה מה שגרם למנוע להישרף,יכול להיות? איפה אפשר למצוא רכב דומה? תודה על התגובות, אני חדש לחלוטין בתחום, ולא ממש מבין הרבה לצערי... הסיבה שאני שואל היא שחתמתי איתו על זכרון דברים (כן אני יודע לא חכם מצדי כל כך), אני מאמין שאני אוכל לצאת מזה אבל זאת הסיבה שאני שואל.
אם הייתי קונה את הרכב ומתקן את כל הליקויים האלו - האם לאחר ההשקעה יהיה לי רכב במצב טוב ? או שהמצב של הרכב כזה גרוע שתיקונים/טיפולים לא יועילו.
מה שמוזר זה שלפני חצי שנה בעל הרכב עשה טיפול מקיף בו החליף/תיקן/סידר כל מני רכיבים בעלות כוללת של כ9,000 ש"ח, זה לא נשמע כמו מישהו שמזניח את הרכב...
בקיצור מה אני עושה עכשיו?
נשמע שאתה צריך קצת אחד על אחד...
מאיפה אתה? אתה מוזמן להגיע אלי, לראות את הרכב והמכלולים ולקבל קצת יותר מידע..
אשמח להסביר לך על כל מכלול ונקודת תורפה..
לירון
יד ראשונה אבל, קרוע ומוזנח !
מי שלא בודק מים והולך לו מנוע, זה אותו אחד שלא מתעניין ברכב כי אחרת היה שם לב למחסור ותחילת נזילה.
בקיצור, השוק מוצף, תמצא משהו אחר או שתקח הרכב עם תכנון להוצאה של 15K ש"ח.
רענן
השאלה היא אם אחרי טיפול רציני של 15,000 יהיה לי רכב טוב או שעדיין אחרי שאסדר הכל יהיה לי רכב שלא כדאי לי להתקע איתו...?
ובמילים אחרות אם המחירון שלו 50,000 אז בחיים לא משתלם לשלם עליו 50,000....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jhho123
ובמילים אחרות אם המחירון שלו 50,000 אז בחיים לא משתלם לשלם עליו 50,000....
התחלת לספר בדיחות ?
אם הרכב היה מושלם, אז 35 אלף והמוכר היה אומר תודה !
ואל תתרגש מכול בעלי הטראנו שיקפצו ויעשו "עליהום" עליי ועל תגובה זו.
הרבה פה חיים בסרט שהם מחזיקים נכס מפלטינה או זהב. אבל,
בפועל קונים ומוכרים בלי קשר למחירון "העלק" רישמי או הניפוח המכוון ביד 2.
בראש המחנה של החיים בסרט, בעלי הטויוטה.
רענן
טוב בזכות כל התגובות, ובזכות לירון בעיקר - שמגיע לו המון תודה ממני, טוב לדעת שיש אנשים טובים שמתנדבים לעזור מטוב ליבם, אני הודעתי לבעל הרכב שאני לא מתכוון לרכוש את הניסן שלו, ואני אמשיך לי בחיפושים אחר רכב במצב טוב יותר, בהזדמנות זאת אני רוצה לשתף את כל מי שעומד לפני קניית רכב ורואה במקרה את השרשור הזה לבדוק אם הרכב ממושכן או מעוקל
ניתן לעשות זאת בעלות של 10 שקלים באתר הבא : http://www.justice.gov.il/MOJHeb/Campaign/CarsCheck.htm מקבלים טופס חתום.
שבת שלום לכולם
ושוב תודה
בכיף, אתה מוזמן כל יום :)
המשך לחפש, אם תרצה, אשמח לבוא ולהעיף מבט
לירון
רענן, לא מתכוון לקפוץ עליך אבל נראה לי שאתה זה שחי בסרט :)
15000 מיתחת למחירון?! מה זה נראה לך, לאדה?!
בפועל השוק לא "מוצף" ודיי מאוזן. הרכבים נמכרים במחירון (על שלי הציעו לי מחירון שני אנשים שונים).
הבעיה הקשה היא למצא אחד ממש שמור, או אם להגדיר נכון יותר, מספיק שמור ע"מ שלא ישאב את הכיס.
התכונה הבולטת של הרכב היא אמינות מופלגת. שוב, אם הרכב מטופל, שווה מחירון אם לא, לא שווה גם חצי.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מאוהב ברכב, הוא ישאר איתי עד שיאכזב. עד היום, לא אכזב ולו פעם אחת.
התמודד עם כל מה שהאכלתי אותו ועדיין הסיע את הילד לגן ביום שאחרי. טראנו לא מושלם, הוא מושלם כרגע בשבילי :)
לירון
איזה צינורות ואקום במערכת ההעברה יש בטראנו??
העברה בטראנו מכנית לחלוטין...או שאני לא מבים למה התכוון המשורר בטופס הבדיקה או שאין לו מושג מה הוא כתב שם...