ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...7%9C%D7%A7-SRX
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...7%9C%D7%A7-SRX
כתיבה מצויינת, תודה.(ואהבתי את התמונה ליד 770)
גם לי יש נוסטלגיה לקדילק... כשהייתי בן 12 נסענו כל המשפחה לגור בארה"ב שנתיים. זו היתה גם הטיסה הראשונה לחו"ל (אם לא סופרים טיסות לבקר את אבא בסיני). באמריקה מי שקלט אותנו וגרנו אצלו כמה שבועות עד שהסתדרנו היה הדוד סימון. הדוד סימון גר בבית הכי גדול שראיתי עד אז, לבנים אדומות כמו בצילום של אסף, עם חצר ירוקה וענקית, ולמרות שהוא גר רק עם אשתו (השנייה או השלישית...) וכלבה זקנה, ננה, היו להם לא מכונית אחת, לא שתיים, אלא שלוש! הבכירה שבהם היתה קדילק קופה בצבע זהב או איזה חום בהיר שזכור לי כמוזהב. השנייה פונטיאק גראנד ספארי מודל 73' שזה סטיישן אדיר בגודלו עם מנוע של "7,000 סמ"ק" ככה סימון סיפר, היום אני יודע שזה היה ביג-בלוק 454. השלישית היתה מכונית קופה ענקית, כמו הקדילק, עם פנסים מסתובבים, שלא זיהיתי... פונטיאק וקדילק הכרתי - בתור ילד הכרתי את כל החטיבות של GM כי היה לי איזה ספר על הנושא, אני זוכר את הציור עם כל הסמלים, וגם היתה לי אלדורדו קונברטיבל אדומה גדולה באוסף המכוניות - אבל לא היה לי מושג שיש כזה דבר "הקדילק של פורד" - המכונית השלישית של דוד סימון היתה לינקולן קונטיננטל, מרשימה אפילו יותר מהקדילק, שתי דלתות בלבד אבל משפחה של חמש נפשות נבלעה בפנים בקלות, ואת החלונות האחוריים העגולים (או אליפטיים?) אני זוכר עד היום. במהלך השנתיים הדוד סימון החליף את הלינקולן בקדילק נוספת חדשה ואת הגראנד-ספארי בסבארבן עצומה. אבא שלי היה רופא עני, וקנה פונטיאק פניקס לבנה משומשת, האוטו הכי פושט שהיה באמריקה, אבל כמו שדרור כתב - "פול חשמלית!" ועשרים רמות מעל הרנו 5 שהיתה לנו בארץ לפני והאופל אסקונה כשחזרנו.
כתיבה יפה מאוד .דבר שני,צר לי אך ג'יפולוג בדיוק כמו עולם רכבי השטח הולך ומתרכך עם השנים.כשאני מגיע לג'יפולוג אני פותח את דף אינטרנט כדי לקרוא כתבות העוסקות בנהיגת שטח, ורכבי שטחומשם אני לומד.אני לא מבין למה הנטייה היא להתאים את עצמכם לקהל יעד רחב יותר ולהתרחק ממה שהופך את ג'יפולוג לאקסקלוסיבי .מה היה לנו במבחן ה"שטח" של הקדילאק? בעיקר כביש, לפי זיכרוני אתם אנשיי שטח ולא עכברי כביש.אם הייתי רוצה לקרוא מבחן על קדילאק CTS הייתי פותח את אתר הבית של אוטו או הגה.נכון שצורת הכתיבה בג'יפולוג שונה בתכלית אבל היא מפספסת את המטרה.לפי דעתי אין מקום למבחן דרכים של הרכב הנ"ל בדיוק כמו שאין מקום למבחן דרכים על CTS.
כבר היינו בדיון הזה, לא?
מה לעשות, הרכב הזה משווק בתור רכב פנאי-שטח, ואנחנו מנסים לבחון כל רכב כזה, ולהתייחס באופן ספציפי ליכולותיו בשטח, על מנת שמי שבאמת רוצה לנסות להיכנס עם מכוניות כאלו לשטח, ידע מול מה הוא עומד. במקרה הזה - פחות או יותר 0.
אבל יש לנו בעיה (לנו זה לא לג'יפולוג, אלא לכל חובבי השטח). את הרנגלר כבר בחנו, את הסופה 3 בחנו. את הדיפנדר כבר לא מייבאים, גם לא ג'ימני. את המאסיף הפסיקו לייצר חמש דקות אחרי שגמרנו לכתוב את המבחן. תומקאר וRZR בחנו. בזה נגמרו רכבי השטח האמיתיים שמיובאים לארץ. תחשוב על זה - אנחנו מפרגנים ליכולות השטח הגבוהות של לנדקרוזר ופג'רו. מעורר רחמים, אבל זה מה שיש היום בשוק. כבר אין רכבי שטח אמיתיים. אז אנחנו בוחנים את כל המתחזים, כל מי שכתוב לו 4X4 על התחת, ולפעמים נאלצים להנות מהנהיגה בכביש...
אבל תראה את הצד החיובי שבזה - רק כאן תמצא התייחסות אמיתית ועם יד על הלב ליכולות השטח של כל הג'יפונים והמתחזים בגודל מלא. אנחנו מחוייבים לאמירה שלנו, שרכב המשווק כרכב שטח - אנחנו נבדוק אותו גם בשטח.
מבחנים של מכוניות עם הנעה לשני גלגלים לא תמצא בג'יפולוג. בינתיים. (סתםם... :rolleyes: )
אסף.