-
בבקשה עזרה -הגבהות ומיגונים ל GV 2009 קצר, אספיר מול גתוס??
מי יכול לעזור לי עם העניין הזה, כבר חרשתי את הפורומים ולא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית..
החבילה של אספיר- 4 קפיצים של פדרס+ 2 בולמים של בילשטיין+ מיגונים מלאים (ללא כיוון פרונט)
החבילה של גתוס- 4 קפיצים של OLD MAN או קינג (ללא הלחפת בולמים, הם טוענים שאין צורך) + מיגון מלא אבל ללא מגן אגזוז בסביבות 1500-2000 ש"ח פחות מאספיר (כולל כיוון פרונט)
מה עדיף מבחינת איכות הרכיבים?? שווה את ההבדל במחיר???
תודה לכולם...
-
תגובה: בבקשה עזרה דחוף!! הגבהות ומיגונים ל GV 2009 קצר, אספיר מול גתוס??
מיגון - אספיר מלא, כולל מיגון סף!!! חשוב מאוד.
הגבהות - מאחר שדאתה כותב רק שמות של יצרן ללא דגם או סוג, קשה להתייחס, אבל לפני שנתיים + שאני בדקתי את הנושא קיבלתי בדיוק את התשובות האלו, ושהתעקשתי לבדוק, נהיה לי שחור בעינים:-(
אז אם זה אותם הצעות של לפני שנתיים, שתי האופציות גרועות, מאוד!
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ght=rocky+road
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ght=rocky+road
-
עמית,
חומר למחשבה - שיצרן מתכנו ומיצר רכב, הוא קובע מהלך מתלה ואת הנקודה האופטימלית (לאורך המהלך) שבה "יושב" הרכב (בד"כ זה לא באמצע).
מהנקודה הזו, הרכב יכול לשקוע, או לחילופין הגלגל יכול לרדת (בהצלבה , גלגל חיצוני בסיבוב וכו).
אבל בקיצור, היצרן החליט מה החלוקה הנכונה.
הבולם הקידמי של ה GV הוא מסוג struts עם מהלך מאוד קצר (פחות מ 15 ס"מ) :-(
תחשוב בעצמך, מה קורה שמחליפים לאותו בולם, לקפיץ שמגביה ב 5 ס"מ.
אין ספק אתה יכול להעמיס על הרכב יותר עד שהוא ישקע.....אתה יכול לשקוע יותר שאתה נוחת מקפיצה .......
אבל מה קורה בקטע קצת משובש שמתחילות ההצלבות הכי קטנות? אנחנו מבינים שהגלגל (מלפנים) לא יכול לרדת יותר מ 5ס"מ???
גם כך, מהלך המטלה זו אחת הנקודות החלשות של הרכב הזה, למה להחמיר את זה???
שאלה נוספת - האם אתה מרגיש היום שהרכב "משייט", מתנדנד? לGV אין בעיה כזו, אז למה להקשיח, לשים בולמים לא מתאימים?
אני מבין שחלק מבעלי ה GV התאהבו בסוזוקי עוד שהיה להם סמוראי, אבל זה לא סיבה להמשיך ולשבור את הגב :)
-
אני גם כן מצטרף לשאלה וגם אני מברר כרגע לגבי הגבהת GV ארוכה שנת 2008
בנוסף לגטוס ואספיר שהוזכרו כאן קודם יש גם לראסטה ולפרונט אקס פתרונות דומים (הגבהה באמצעות החלפת קפיצים בלבד)
לטענתם מקבלים תוספת גובה של 4 עד 5 ס"מ והבולמים המקוריים מספיק ארוכים כדי לקבל תוספת זו.
בתיאוריה הכל נשמע טוב ויפה, אבל אני מחפש לשמוע מעט חוות דעת מאנשים שעשו הגבהות כאלה ולשמוע מהניסיון שלהם.
כיום מדובר על עלות של בין 3200 ל 3700 ש"ח להגבהה מסוג זה.
יש בעלי ניסיון שיכולים להעיד האם סכום זה שווה את ההשקעה?
האם התנהגות הרכב בכביש ובשטח משתנה?
יתרונות/חסרונות אחרים?
סה"כ יצא לי לעשות את הטיול הראשון שלי בשטח רציני לפני כשבוע (נחל כנף) וללא ספק הרגשתי שהרכב נמוך אם כי בנסיעה זהירה ואיטית הצלחתי לעבור את כל המכשולים.
תודה מראש לעונים
שבת שלום
רוני
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit360
מי יכול לעזור לי עם העניין הזה, כבר חרשתי את הפורומים ולא הצלחתי להגיע לתשובה חד משמעית..
החבילה של אספיר- 4 קפיצים של פדרס+ 2 בולמים של בילשטיין+ מיגונים מלאים (ללא כיוון פרונט)
החבילה של גתוס- 4 קפיצים של OLD MAN או קינג (ללא הלחפת בולמים, הם טוענים שאין צורך) + מיגון מלא אבל ללא מגן אגזוז בסביבות 1500-2000 ש"ח פחות מאספיר (כולל כיוון פרונט)
מה עדיף מבחינת איכות הרכיבים?? שווה את ההבדל במחיר???
תודה לכולם...
קודם כל גילוי נאות, שהוא גם מסר: אני עובד ב"גתוס". הגעתי לשם גם בגלל הגישה, העדיפה לדעתי, שיש להם בתכנון המוצרים שלהם (הכרתי בעיקר מיגונים).
למען הסר ספק אני לא עובד שם בתחום השיווק או משהו דומה - אני מתעסק עם התקנות ועם תכנון. אין לי מושג איך המחירים שם..
ועכשיו לגבי ה"חבילות" שהוצעו לך: בולמים של בילשטיין הם מוצר יקר. בקש הצעת מחיר מפורטת, כדי שתוכל להשוות כל פריט בנפרד.
לגבי מה שאמר zivo - זה נכון שתיאורטית אתה תמיד רוצה יותר מהלך מתלה, אבל אל תשכח שהארכה מוגזמת של הבולמים עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בפעמוני הציריות (עקב פתיחה מוגזמת).
בסופו של דבר, אני הייתי יוצר קשר עם נתי מ"זוקי פרו" ומתייעץ איתו לגבי הגבהה.
אני לא ממש מבין את כוונתך ב"מיגון אגזוז" - זהו לרוב מכלול נמוך, אבל אין היגיון במיגון שלו בד"כ. בכל מקרה אני חושב שברור איזה מיגון אני הייתי בוחר...
בהצלחה!
-
החלפת קפיצים לארוכים יותר (סביר להניח הוצע לך 2 אינץ) ללא החלפת בולמים לא תתרום כלום. בסרן האחורי בו מהלך המתלה יכול להיות מכובד יש להחליף לבולמים תואמים, כלומר ארוכים יותא בשני אינץ וכך תרוויח גם גובה וגם מהלך מתלה. בולמים קדמיים לויטרה יש להשיג ארוכים יותר אך הם יקרים מאוד (של חברה שזוקי פרו מייבאים), הפיתרון הזול יותר הוא להתקין ספייסר שמנמיך את הבולם, אם תסתכל בקיטים של קלמיני למשל, הנמכות כאלו מגיעות כחלק מהקיט. הגבהה ללר הנמכה או החלפת הבולם משמעותה נסיעה עם בולם פתוח יחסית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
החלפת קפיצים לארוכים יותר (סביר להניח הוצע לך 2 אינץ) ללא החלפת בולמים לא תתרום כלום. בסרן האחורי בו מהלך המתלה יכול להיות מכובד יש להחליף לבולמים תואמים, כלומר ארוכים יותא בשני אינץ וכך תרוויח גם גובה וגם מהלך מתלה. בולמים קדמיים לויטרה יש להשיג ארוכים יותר אך הם יקרים מאוד (של חברה שזוקי פרו מייבאים), הפיתרון הזול יותר הוא להתקין ספייסר שמנמיך את הבולם, אם תסתכל בקיטים של קלמיני למשל, הנמכות כאלו מגיעות כחלק מהקיט. הגבהה ללר הנמכה או החלפת הבולם משמעותה נסיעה עם בולם פתוח יחסית.
פיספסת, מדובר ב GV דור אחרון ולא הדור הקודם.
-
ממה שזיו כתב אני מבקש להדגיש נקודה אחת - הארכה של קפיץ ללא הארכה של הבולם מקצרת את מהלך הפתיחה. אם לא נשאר מהלך פתיחה מספיק - זה לא טוב. אני לא יודע מה הנתנים של הGV לפני ואחרי קיצור מהלך הפתיחה - אבל זה דבר ששווה לבדוק.
לגבי השאלה המקורית שלך - ההבדל הוא ב4 בולמים יקרים ובעוד חתיכת מיגון. רק המחיר של ארבעת הבולמים הוא יותר מההפרש במחיר. זה רק מהפן של תכולה ומחיר, בלי להתייחס למה יותר טוב, אם בכלל.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
לא פיספסתי, כל מה שכתבתי תקף גם ל-GV.
אסף, בולמים קדמיים ארוכים לויטרה זה משהו (ואני כמעט בטוח שגם לגראנד) זה משהו שרק חברה אחת מייצרת (4X4ART או משהו כזה) והם עולים נדמה לי שמעל 2000 ש"ח לזוג, חוץ מזה שאני לא ממש בטוח שניתן לקנות אותם ללא קיט מלא ואני חושב שהם מיועדים להגבהה של 3 אינץ (אלו כבר שאלות לנתי). האופציה שקלמיני משתמשים למשל הם בולמים יותר ארוכים מאחור וספייסר לבולם הקדמי.
-
בגראנד ויטרה בשנתונים האלו ישנם 4 מתלים נפרדים ולכן גם הבולמים המקוריים מתאימים להגבהה של 2" שכן לא הם מגבילים את מהלך המתלה אלא גאומטריית המשולשים ולכן הבולמים המקוריים תמיד יתאימו לכל מהלך המתלה שהמשולש יכול לנוע. בקיטים של 3" ומעלה שם יש פתרון להנמכת הסרן הקדמי והנמכת המשולשים אז יש השפעה של אורך הבולם. בלי שום קשר אין שום ספק שאם ידרך משגת עדיף להחליף את הבולמים המקוריים במשופרים בשביל לקבל יכולת שיכוך משופרת
שי
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
patrol01
בגראנד ויטרה בשנתונים האלו ישנם 4 מתלים נפרדים ולכן גם הבולמים המקוריים מתאימים להגבהה של 2" שכן לא הם מגבילים את מהלך המתלה אלא גאומטריית המשולשים ולכן הבולמים המקוריים תמיד יתאימו לכל מהלך המתלה שהמשולש יכול לנוע.
שי
יכול להיות שה GV שאני מכיר קצת שונות :rolleyes:
הבולם המקורי של ה GV נפתח ל 52.5 ס"מ והמתלה שלי, ללא שום שינוי, עם MX6 נפתח ל 59 ס"מ (ראה תמונה מצורפת).
התמונה השניה מראה את ההבדל באורך (ובאורך המהלך) בין MX6 למונרו שהורכב ע"י גתוס.
לגבי השאלה של אסף -
לבולם הקידמי, struts יש בערך 14 ס"מ מהלך (אני אומר בערך כי הבמפ סטופ מורכב על הבולם ויש שאלה כמה הוא שוקע עד עצירה מוחלטת) אבל זה בסביביות 11-12 ס"מ עד נגיעה + השקיעה של 2-3 ס"מ נוספים.
רון - לא יודע מה זה מוגזם, אנחנו מדברים על 5 ס"מ. אלפי GV בעולם נוסעות ללא כל בעיה או בלאי מוגזם בפעמונים. חוץ מזה הזוויות בשני הפתרונות (ספייסרים או קפיץ גבוה יותר) זהות, וההבדל הוא במהלך "האפקטיבי" הטוב יותר של פתרון הספייסרים.
איפה כן יש בעיה? במתלה הקידמי, במשולש התחתון בחיבור האחורי לגוף, יש גומיה מחורבנת שנוטה לבלאי מוגזם. אי אפשר להחליף את הגומיה בלבד, וצריך להחליף את המשולש כולו.
אני מכיר GV 2008, שהחליפו לה את שני הצדדים תוך פחות משנתיים ופחות מ 50K ק"מ (הרכב כמעט לא עושה שטח). הטענה שמשנת 2009 הגומיה טובה יותר.
מה זה קשור? אם מוסיפים 5 ס"מ בגובה, הגומיה הזו פתוחה יותר וכראה סובלת מבלאי גבוה קצת יותר.
-
אין קיטים לא של קלמיני ולא של החברה הטורקית ל GV מהשנתונים 06-צפונה.
אין לה גם סרן חי מאחור אלא רביעיית מתלים עצמאיים בכל פינה.
ההמלצות שלך לא מתאימות למקרה הזה.
-
בעבר ביצעתי הגבהה לXL7 2006. http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=41675 אתיחס רק להחלפת הבולמים הקדמיים (בXL7 הסרן האחורי חי). ראשית, עפ"י נסיוני מהלך המתלה מלפנים מאפשר החלפת קפיץ לקבלת הקבהה של 2". חשוב לציין כי אחת התמורות המיידיות בביצוע פעולה זו תוך שימוש בקפיץ המתאים (במקרה שלי בחרתי בקפיצי LOVELLS) היא התמודדות מצוינת עם בורות שמונעת את סגירתו של המתלה, וזאת כמובן מעבר לגובה המתווסף.
כפי שניתן לראות בקישור שצירפתי, התקנתי כעבור זמן גם בולמי KONY דבר שכמובן שיפר את ביצועי המתלה.
בנוסף שים לב לזה: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42534
דן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
קבל תיקון, קיבלתי כרגע אפס בהבנת הנקרא, צודק לא שמתי לב שמדובר בגראנד דור שני עם מתלים נפרדים.
-
ביררתי את הנושא, ואכן הסיבה שלא מחליפים בולם קדמי היא זמינות של בולם מתאים. אני הייתי שוקל התקנת ספייסר לבולם (היה לי בעבר וסיפק את הסחורה). בכל מקרה זה לא משהו שגתוס ישתפו איתו פעולה.
לדעתי, אם אספיר מציעים בולם מתאים וארוך יותר גם מקדימה, שווה לשקול את זה (למרות שאני לא אהבתי את הבולמים של בילשטיין - היו לי קצת קשים מדיי בויטארה 93' מאחורה)
אגב, בתמונה צירפת בולם אחורי, שלא צריכה להיות בעיה למצוא לו מחליף.
-
רון,
בשעתו (לפני שנתיים +) גתוס ואספיר הציעו בעקרון את אותו פתרון הגבהה - קפיצים של KING (צהובים) לכל ארבעת המתלים והחלפת בולמים אחוריים.
לדעתי (מעבר לבעיה של נקודת העבודה בstruts הקידמי), הפתרונות של שתי החברות רעים, כי הבולמים שהם הציעו לא התאימו.
מאחר ואתה עובד בגתוס, אני רוצה להסב את תשומת לבך לאורך השגוי של הבולם שגתוס מרכיבים .
בהזדמנות זו, ברשותך , הערה נוספת לגבי איכות הבולם - לקחת רכב של למעלה מ 100 אלף ש"ח ולשים עליו קיט הגבהה בכמעט 4000 ש"ח שכולל בולם של 25-30$ זה פשוט פשע! באמת כבר עדיף להשאיר את המקורי :-(
-
תגובה: בבקשה - הגבהות ומיגונים ל GV 2009 קצר, אספיר מול גתוס??
תודה לכולם על העזרה..
רק מחדד את הנקודה: המטרה כמובן בהחלפת הקפיצים והבולמים היא הגבהה. לא משהו אחר, האוטו נוסע מעולה בעיני (למרות שהייתי מעדיף נסיעה רכה יותר בכביש..) ורק העניין של מרווח הגחון מפריע לי.. הבולמים שמוחלפים הם רק האחוריים לדעתי, ואין לי מושג למה לא מחליפים גם את הקידמיים.. אם לימשהו יש ניסיון עם ההצעה של אספיר(4 קפיצים של פדרס+2בולמים אחוריים של בילשטיין) או של גתוס(4 קפיצים בלבד של קינג או אולדמן), אשמח אם יחלוק זאת איתי (ועם כולם..) (-:
שוב תודה..
-
תגובה: בבקשה - הגבהות ומיגונים ל GV 2009 קצר, אספיר מול גתוס??
כבר כתבתי על זה פעם אבל אחזור על העיקר.
בעקבות המלצת זיו קניתי קיט של rocky road והתקנתי לבד, וכן החלפתי את הבולמים האחוריים רק כי המקוריים פשוט זבל. כשהחזקתי ביד את הבולמים המקוריים והשוויתי למה שקניתי (MX6), לא היה מקום לספק כלשהו שפשוט "חסכו עלינו" ושמו במקור משהו לא מתאים. המקוריים לא מסוגלים לרסן את תנועת המרכב אפילו בכביש שש.
רק שיהיה ברור - פעולת ההגבהה לא ריככה את המתלים, למרות שתיאורטית אפשר לצפות לשינוי קטן בגלל מפתח המשולש ופעולת הבולמים החליפיים. הוא עדיין קשה בתוך העיר אבל בטוח ומגהץ לא רע בשבילים במהירות 60-70 קמ"ש.
מרכז הכובד עלה, אבל לא הרגשתי שינוי משמעותי לרעה כאשר הרכב בעומס קל או חלקי.
בעיה נוצרה עם ההגבהה מאחור שהיא מעט מוגזמת - משהו כמו 8-9 ס"מ במקום ה- 6 המובטחים. כנראה כי הם לא חשבו על זה שספייסר באורך 6 שמוכנס בתוך משולש יוצר הגבהה משמעותית יותר באזור הגלגל (?). ויזואלית זה קצת מצחיק, וגם נאלצתי קצת לאלתר כדי לכוון את זווית הגלגלים האחוריים. מלפנים הכל הלך חלק ולא נצפה כל נזק (אחרי 40 אלף ק"מ בערך).
ולגבי קפיצים - מישהו אמר לי שבארץ יש יצרן קפיצים שעושה עבודה מצויינת בהרבה פחות כסף מאלו עם השמות האמריקאיים. אבל לא בדקתי את הנושא לעומק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
רון,
בשעתו (לפני שנתיים +) גתוס ואספיר הציעו בעקרון את אותו פתרון הגבהה - קפיצים של KING (צהובים) לכל ארבעת המתלים והחלפת בולמים אחוריים.
לדעתי (מעבר לבעיה של נקודת העבודה בstruts הקידמי), הפתרונות של שתי החברות רעים, כי הבולמים שהם הציעו לא התאימו.
מאחר ואתה עובד בגתוס, אני רוצה להסב את תשומת לבך לאורך השגוי של הבולם שגתוס מרכיבים .
בהזדמנות זו, ברשותך , הערה נוספת לגבי איכות הבולם - לקחת רכב של למעלה מ 100 אלף ש"ח ולשים עליו קיט הגבהה בכמעט 4000 ש"ח שכולל בולם של 25-30$ זה פשוט פשע! באמת כבר עדיף להשאיר את המקורי :-(
מסכים איתך, וכאן אני לא עונה כעובד בגתוס אלא כג'יפאי (נו, ועובד לשעבר בסדנא אחרת..), אבל עם 2 סייגים:
א. המקורי הוא לרוב הבולם הנחות ביותר שקיים. לעתים המקורי הוא כבר מונרו... יצרני הרכב כבר מזמן לא מייצרים בולמים, אלא שמים משהו "מהמדף". לפחות תחליף אותו לאחר במידה מתאימה...
ב. כשאני החלפתי בויטארה שלי את הבולמים לקוני מקדימה, אני יכול חד-משמעית לומר לך שהרגשתי בהבדל. השאלה היא האם אתה מוכן לפתוח את הכיס כל כך בשביל נוחות נסיעה. ורוב האנשים מעדיפים לשים "בולם ב30$" (שעולה להם כפול, אבל בוא לא ניכנס למדיניות התמחור ו/או המיסוי בארץ הקודש).
גם אני מאוד לא אוהב את הרעיון של השארת הבולמים המקוריים מקדימה. אולי אם תהיה דרישה מספקת 'ייאלצו' למצוא לזה פתרון יותר יצירתי, אבל כמו שציינתי בסעיף ב', רוב הצרכנים הישראלים לא יפתחו את הכיס בשביל בולם - ולמה לספקים להשקיע כל כך הרבה בשביל רווח זניח? פשוט אין הצדקה.
-
שלום עמית,
האם בסופו של דבר ביצעת את הההגבהה?
אם כן אנא פרט....
גם אני עכשיו בודק את הנושא.
תודה מראש,