יחסי העברה בפוראנר, מה הנכון?
אהלן,
למיטב ידעתי ולדעת רבים יחסי העברה בפוראנר הרגיל הם 4.11 ובמפואר הם 4.56.
לאחר קריאה ב"מדריך ג'יפולוג לדיפרנציאל 8 של טיוטה" ראיתי שהרגיל זה 4.56 והמפואר זה 4.88.
ירדתי לבדוק ברכב שלי(שהוא הרגיל) מה יחסי ההעברה ע"י הVIN בתא המנוע, ולהפתעתי יחס העברה הוא 4.56, ולפי האינטרנט אפשר לשים על 4.56 צמיגי 31'.
השאלה שלי מה הנכון מבין השניים?
בעלי פוראנרים יכולים להסתכל ולהגיד מה יחס העברה אצלם לפי הVIN?(הוא נמצא בתא המנוע, לוחית קטנה שצמודה ל"קיר האש")
כדי לפענח אותו תוכלו לראות פה מה משמעות הספרות והאותיות:
http://www.off-road.com/trucks-4x4/tech/toyota-differential-identification-18588.html
דוג' לVIN אצלי:
8E3 JB11 G225 1343
מה שקשור לדיפ' ויחסי העברה זה הG225:
G- דיפ' 8'
25- יחסי העברה, 4.56
5- הדיפ' עם 4 פיניון וLSD
הדבר היחיד שצריך להשתנות זה המספר באמצע, "25"
אם יופיע 29 אז זה 4.11
ואם יופיע 14 זה 4.88
תודה לעוזרים, אריאל
תגובה: יחסי העברה בפוראנר, מה הנכון?
בארצנו,
4ראנר פשוט הגיע מהמפעל עם גלגל 15*70*235 ויחס העברה 4.56 בסרנים
דגם מפואר הגיע עם גלגל 15*10.5*31 ויחס העברה 4.88 בסרנים
ניתן להרכיב גלגל "31 עם יחס 4.56, אבל האוטו יהפוך לאיטי וכבד יותר ממה שהוא כבר עכשיו ( יעני, עגלה).
בפועל, כנראה שלא תרגיש בהבדל גדול.
בברכה,טושי
תודה על התשובה!
באינטרנט ראיתי לא מעט בעלי 4ראנר מארה"ב שממליצים ואומרים שה 4.56 הוא היחס המומלץ ל31' והם נוסעים ככה ולא מרגישים שום שינוי, ואפילו יותר מזה, שמישהו אומר שהוא רוצה לשנות יחסי העברה מה4.1 שיש לו בשביל לשים צמיגים 31' הם אומרים שה4.88 יהיה יותר מידי בשביל 31' ולכן מומלץ להרכיב 4.56.
אבל גם אם יהיה שינוי, השיפור בשטח(נוספים 3ס"מ לרוחב ו5ס"מ לגובה על הצמיגים שיש היום) ובכביש(שיפור של 3ס"מ לרוחב הצמיג) הוא גדול מאוד ואני מאמין שכדאי לי לעשות את השינוי הזה.
אפשרי לאשר שינוי כזה במשרד התחבורה? (המפואר מגיע עם מידה כזאת)
ואתה מכיר מישהו שמוכר ג'אנטים 8X15 לפוראנר?
שוב תודה, אריאל
אתה צודק - 31 זו מידה טובה יותר, מבחר הצמיגים הזמינים בארץ גדול הרבה יותר, וכמו שרשמת - אפשרית לרישוי מכיוון שזו מידה מקורית שהרכב הגיע איתה לארץ. לך על זה בלי חשש.
ג'אנטים 15X8 שש ברגים לא צריכה להיות בעייה למצוא, נפוצים בחנויות. מדי פעם מופיע סט משומש, אם יש לך סבלנות לחכות ולעקוב אחרי לוח המודעות.
נמרוד, תודה על התשובה
הבעיה היחידה שאני רואה זה ששמעתי שעל הדגם הרגיל יש בעיות עם אישור של צמיגים 31', ולכן אשמח לשמוע ממקור ראשון אם מישהו עשה את זה ואיך.
בנוגע לג'אנטים, הבנתי ש15X7 עדיף ל10.5, האם זה נכון?
עדכון:
בעל פוראנר לשעבר אמר לי שלארץ הפוראנר הגיע בשתי הקונפיגורציות
פוראנר עד 94 כולל
דגם פשוט 4.11
דגם מפואר 4.56
פוראנר מ95 כולל
דגם פשוט 4.56
דגם מפואר 4.88
מישהו שמע על העניין הזה?
יש פה בעלים של פוראנרים שיכול לבדוק את הנושא על הרכב שלו?(בעזרת הVIN ושיגיד מה השנה של הרכב שלו והאם הוא מפואר)
אריאל
עדכון נוסף,
אין כמו בדיקה בפועל, אז הרמתי את הגלגל האחורי על ג'ק, סובבתי אותו פעמיים והדרייבשאפט הסתובב 4.6 פעמים בקירוב.
כנראה באמת שב94 זה הגיע עם 4.56 במפואר,(כי מישהו עם מפואר אמר לי שיש לו 4.56) וב95 עם 4.56 ברגיל.
שאלה נוספת, עד כמה הביצועים יפגעו? מישהו עשה את זה פעם?
והאם צריכת הדלק תיפגע?