שינוי קוטר הפולי - מי ניסה ?
ראיתי באתרים נוצריים בחו"ל שיש קיט להחלפת הפולי הכולל קרנק, אלטרנטור ומשאבת מים מוקטנים ב 20-28% מהגודל המקורי.
העניין הוא שהדעות חלוקות לגבי התוצאה.
מה ההשפעה על הקטנת פולי לקרנק ?
מה ההשפעה על האלטרנטור ? על משאבת המים ? מישהו ניסה ?
האם צריך להחליף לרצועה קצרה יותר ?
תגובה: שינוי קוטר הפולי - מי ניסה ?
בזמנו כשעוד הייתי עם ההילקס ביצעתי את השינוי הנ"ל, לא ברור לי למה להחליף את הפולי הראשי.
אם מה שאתה רוצה זה לשפר את הקרור, אז מה שצריך זה להקטין רק את הפולי של המשאבה והפן קלאץ.
מה שתקבל זה מהירות יותר גבוהה של המשאבה וגם של הפאן קלאץ כשהוא ננעל.
השאלה עם אפשר ויש מקום להקטין ובכמה אחוזים.
וכן צריך גם להחליף רצועה למידה החדשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hitoy
בזמנו כשעוד הייתי עם ההילקס ביצעתי את השינוי הנ"ל, לא ברור לי למה להחליף את הפולי הראשי.
אם מה שאתה רוצה זה לשפר את הקרור, אז מה שצריך זה להקטין רק את הפולי של המשאבה והפן קלאץ.
מה שתקבל זה מהירות יותר גבוהה של המשאבה וגם של הפאן קלאץ כשהוא ננעל.
השאלה עם אפשר ויש מקום להקטין ובכמה אחוזים.
וכן צריך גם להחליף רצועה למידה החדשה.
יואב,
הסיפור התחיל מזה שהפולי על הקראנק עושה שמיניות ויש צורך להחליף את המשקולת [ harminic balancer ]
מתוך זה למדתי שאפשר להחליף גם את הפולי [ שעל הקראנק, משאבת המים והאלטרנטור ] לקטנים יותר/ אלומיניום/ ומכאן הדיעות חלוקות ובאמת יש כאלה שטוענים שכדי להשיג סלד גבוה יותר על המשאבה, ועל האלטרנטור יש צורך להקטין רק אותם, ולא לשנות את הפולי של הקאנק. המוזר הוא שכל יצרני השיפורים מוכרים את הסט [ שכולל הכל...] . . ..
אם מקטינים את כולם באותו יחס, אז שמרת על אותה מהירות סיבוב בכולם.
השאלה, מה המטרה ?
אם בשביל הקירור, אז תקטין את הפולי של המשאבה/פןקלאץ' .
ייתכן שלא תצטרך להחליף רצועה אם יש מרווח "עבודה" למותחן (בהנחה שיש מותחן בצ'ירוקי)
רענן
כמו כן, יכול להיות שבסט מקטינים את הפולי של משאבת המים ומגדילים את הפולי של הקראנק, וכך נשארים עם אותו אורך של חגורה ...
יוסי
הסטים שנמכרים בארה"ב מיועדים להוריד משקל מהמערכת לטובת ביצועים ורצוי שיהיו נוצצים כי אז הביצועים עוד יותר טובים.
לענין שלך, תחליף רק את הפולי קראנק והבלנסר למידה המקורית. ואם אתה רוצה לנסות את ענין הפולי המוקטן למערכת קרור, את זה אפשר לבצעה פה בארץ ובזול יותר.