האם אתר ג'יפולוג הפך לפרומוטר הרשמי של סדנת עידו כהן?
רצף ושצף הכתבות והפרומואים לסדנא מפרדס חנה, ללא כל התיחסות לסדנאות האחרות הפעילות והבועטות, יוצר - שוב ושוב, ושוב - את התחושה וההבנה הברורות לפיה האתר הזה הפך למקדם הרשמי של הסדנא.
הדבר מקבל משנה תוקף לאור ה"דיווח העיתונאי החשוב והאוביקטיבי" לפיו הסדנא פתחה שוב שעריה ללקוחות הפרטיים(ואולי, כאילו כזה, בגלל שכבר אין עבודה או מכירות ללקוחות המוסדיים הגדולים, כפי שהיה פעם?)
עם כל הכבוד לעידו כהן, ויש המון, בזכות גדולה, בלי טובות של אף אחד וללא שום חסד, צריך להיות איזשהו גבול של טעם טוב ושל הגינות ובעיקר של אמינות - הרי האתר הזה אמור להיות אתר למען כל הג'יפאים באשר הם, אוביקטיבי, הגון, מדווח אמת ואת כל האמת ומשקף נאמנה את כל מה שקורה בענף, וכזה הנותן תמונה אמיתית של הענף על כל המתרחש בו, דהיינו עיתונאות ספורט ושטח במיטבה.
והנה, במשך חודשים רבים אין בו מאומה על כל הסדנאות האחרות - כלום לא מתרחש אצל אילן קרט שעושה עבודה יפה על המון פרוייקטים? כלום לא קורה אצל פרוייקטים 4X4? כלום לא זז בפרוג'יפ חיפה? כלום לא קורה אצלנו בסדנא בחולון? גילי בשטח? שום כלום בשום סדנא מקצועית או חובבת שכבר עשתה לא מעט וממשיכה לעשות? ואני בטוח שיש עוד רבים וטובים שלא הזכרתי, שעובדים ועושים ויוצרים.
אינני יכול להעיד או לשמש שגריר של אחרים, אבל אני לפחות יודע מה קורה אצלנו - מסתיים פרוייקט הטרופי טראק שלנו עם השילדה החדשה בעלת 3 מקומות ועם שלל החידושים והשיפורים שבו; מתקדם יפה פרוייקט התומזוקי שהוא פרוייקט הסבת תומקאר דו מושבי למנוע וגיר של סוזוקי עם למעלה מ 100 כ"ס כולל הארכת בסיס גלגלים ושיפורים נוספים; התחלת בניה חדשה של פרוייקט מאד חדשני ומיוחד של רכב 4X4 אשר יהיה מותאם להשתתף הן בקטגוריה T1 והן בקטגוריה OP1; פרוייקט של תומקאר מוסב למנוע חזק וגיר אוטומאטי, מוארך ומורחב לשימוש במירוצי ראלי רייד, ועוד.
וזה לא שכאילו אנחנו ישנו והסתתרנו - אנחנו עוד היינו המובילים בין כותבי ומעדכני שרשורי הבניה הנותנים לא רק תמונות ונתונים, אלא הסברים ומידע מקצועי.
והנה, אין באתר הזה כלום על כל השאר פרט לסדנת עידו כהן, אשר מצידו מעולם לא טרח לפתוח שרשור, לדווח, לעדכן או לתת נתונים כלשהם.
אף לא אחד מאנשי ג'יפולוג ועיתונאיו טורח להתענין או להתעדכן במה שמתרחש אצלנו וכנראה גם בסדנאות האחרות, לא כל שכן לדעת מה קורה ולדווח על כך - ולא שאין על מה לדווח.
ואני(ורבים אחרים) שואל את עצמי מזמן, מה קורה פה?!? מה סיבת האפליה הזאת ומדוע העדר הדיווח והפרגון מצד האתר הזה אשר חרט על דגלו עיתונאות אמינה והוגנת, מקצועיות ושירות לכל חברי קהילת השטח?
זה מוכר לכם מאיזשהו מקום?? - "עשר שנים עברו, וכיום ג'יפולוג הוא אתר רכב השטח המצליח והפופולרי ביותר בשפה העברית. אנחנו מחויבים להמשיך להוביל ולשרת את קהילת הג'יפאים הגולשים בישראל מבלי להתפשר על האיכות עשר שנים נוספות."
אין לי אלא לשוב ולהצטער על כך ולהפנים, בניגוד למצוטט לעיל, כי האתר הזה איננו אלא אתר פרטי, מסחרי לחלוטין אשר בחר מטעמיו הוא להיות סוכן קידום ושיווק של הסדנא מפרדס חנה.
זה בסדר, מותר להם, אבל כמו שטענתי אלף פעמים בעבר, תבואו ותגידו, כן זה המצב, ואל תשובו ותציגו את עצמכם כאתר עיתונאי אוביקטיבי של ולמען כולם, פשוט מפני שאתם לא כאלה, ומפני שאתם, מסיבה כזאת או אחרת, אינטרסנטים באופן ברור.
המדיניות הזאת עלתה היטב בקנה אחד עם מדיניות סתימת הפיות, הצנזורה, החרמת גולשים והמחיקות היומיומיות - מי שלא אומר אמן וצועק חמס, הוא כנראה לא ראוי להיות חבר בקהילת השטח, אליבא דהנהלת האתר ועל כן מותר ורצוי להחרימו, גם אם הוא בעל ידע, מידע, יכולת, נסיון רב, רקורד מוכח ורצון לתרום ולעדכן. כל זה לא שקול כנגד ה"חבלה" הנוראית שאותם חברים סרבנים וחוצפנים גורמים לאתר(דמוקרטיה??חופש ביטוי?? מה זה?!?!? לא מכירים), שהוא כידוע אתר פרטי לחלוטין המתעקש להופיע באיצטלה של אתר אוביקטיבי למען כלל הקהילה.
אינני חושב שאהיה מאד מאד מופתע אם השרשור הזה יימחק, יועלם ולא יתאפשר כאן דיון הולם ואפילו אם יוציאו אותי סופית ואחת ולתמיד להורג.
תגובה: האם אתר ג'יפולוג הפך לפרומוטר הרשמי של סדנת עידו כהן?
טוב האמת אני אחד שלא נוהג להגיב ולהתלהם בקלות אבל באמת הגזמתם... למה צריך לפרסם באלפי שקלים כל חודש באתר אם אפשר לקבל פירסום חינם!!!
חומר למחשבה!!!( גם לעצמי...)
לא הצלחתי לקרוא את הכול כי אתה כותב המוןןןןןןןןןן ויותר מידי
נראה לי הגיוני שהבחור מייצר מכונות יפות מענינות ובלי סוף כול הזמן יש אצלו דברים חדשים אין אף סדנא שמייצרת בכמויות שלו
לכן כמות הכתבות גדולה מה הבעיה להבין . <? אתה לא מסתובב בין סדנאות ?>
חוצמזה הזיבאר טנדר הזה עושה חשק
הייתי מעדיף להגיב בתור חבר מן המניין, ללא "תואר האצולה" המפוקפק שמתחת לשם שלי.
אז במקום זה אני אפתח בגילוי נאות - אני חבר וותיק בקהילת פורומי השטח בארץ, כנראה מהראשונים, יש לי חוש טכני מפותח ויכולת ליישם את מה שאני קורא בספרות טכנית , עשיתי זאת שנים בתחזוקה עצמית ושפצורים של רכבים שהחזקתי, אני גם משתדל לתרום מנסיוני ולעזור לאחרים. הוסף לכך היכרות אישית עם גרעין המייסדים של האתר והפורומים (היכרות שמקורה בפורומי השטח) - וקבל את הסיבה שאני נמנה על מנהלי הפורומים מאז הקמתם . אין לי שום קשר עסקי, אין לי שום אינטרס מלבד בידור בזמן שאני יושב מול המסך משועמם ומהיכרות עם חברי המערכת והנהלת האתר - הם ממש לא זקוקים לסנגוריה שלי. אז אני לא אסנגר.
ועכשיו לתגובה - אני קורא את התוכן שמופיע באתר, אפילו נהנה מאד לקרוא אותו בד"כ, אוהב את הצילומים, לא שותף בשום שלב לעריכה או לכתיבה - פשוט חבר מן המניין.
את הכתבות שאתה מתייחס אליהן כרגע - קראתי לפני כמה דקות בשקיקה ונהניתי מאד, כן ירבו כתבות מסוג זה. אני יודע מי זה עידו כהן ומכיר את פועלו מזה שנים, תמיד אהבתי לקרוא ולראות כתבות על יצירותיו. אני מקנא בו על כך שהוא חי את החלום שלו (ושלי) ולרגע לא צר עין - מפרגן בענק !
אני לא מכיר את עידו כהן באופן אישי, בחיים לא ראיתי את הסדנא שלו מבפנים, אם היית שואל אותי לרושם ראשוני - הייתי נוטה לחשוב שהוא סנוב. אולי בגלל העובדה שהוא אכן לא שותף פעיל בקהילה הוירטואלית ולא זכור לי שקראתי כאן דברים מפיו. אם מישהו יתקן אותי לגבי הרושם - אקבל זאת ללא שום וויכוח. תכ'לס זה לא ממש משנה , לא לי ובטח לא לעידו כהן - זה גם לא פוגם לי בהנאה כשאני רואה וקורא דברים שהוא יוצר.
בך ברוך, נתקלתי לראשונה לפני שנים רבות כשעברת מCRV או משהו כזה (שקנית לבת שלך ? ) לסופה סנדרטית שלימים הפכה ל"צפרדע" המקורית, צפיתי בך מתקדם במעלה שרשרת המזון של עולם השטח, בצורה פאטתית בהתחלה, אבל אח"כ - פשוט מעוררת הערצה ! הפכת משום דבר ברמה הטכנית, (לא היה נראה שהחזקת פעם מברג) למקצוען אמיתי ואחד הבולטים אם לא ה . גם אתה חי את החלום מבחינתי, אולי אפילו יותר מעידו כהן, כי איתך אני יכול להזדהות - אתה מגיע מרקע שונה לחלוטין, בגיל מבוגר לתוך הארד-קור של התחום הזה - בעשר אצבעות והרבה מוח . אתה בהחלט מועמד מוביל כמקור להשראה למישהו כמוני שמייצג אני מניח את רוב החובבים הרכים.
גם אותך אני לא מכיר באופן אישי, למרות שראיתי פעם אחת את הסדנא שלך מבפנים, גם עליך יש לי רושם ראשוני (ושני ושלישי) שנובע בעיקר מהכתיבה שלך כאן במשך שנים. הרושם הזה הוא רע . אתה נתפס בעיניי כסוג של בריון , מישהו שלא הייתי רוצה להיכנס לפה שלו או לקבל ממנו ביקורת, מישהו שהייתי מעדיף לא להתווכח איתו ופשוט לזוז הצידה או לשתוק. כמובן שהיות והרושם לא נובע מהיכרות אישית - אני לוקח בחשבון שהוא עלול בהחלט להיות שגוי, אבל עזוב אותי - זה באמת הרושם שאתה מעוניין ליצור סביבך ?!
אגב - זה לא מנע ולא ימנע ממני להנות מקריאת כתבות או צפייה בסרטונים המשקפים את פועלך, או להנות מצפייה בתחרויות בהן הכלים שאתה מייצר לוקחים חלק, זה גם לא יקלקל לי את הפנטזייה.
אני לא יודע מה הרקע לטענות אותן אתה מעלה ובטח אשמח לקרוא כאן על עבודות שנעשות בכל סדנא באשר היא, האנשים והשמות שמאחורי העבודות הם שקופים מבחינתי , אבל אתה בטוח שהדרך שלך להציג את הדברים היא הדרך האופטימלית ?
ד"א גם אני מקווה שההודעה הזאת תשרוד ואספיק לשלוח את התגובה הזו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
לא הצלחתי לקרוא את הכול כי אתה כותב המוןןןןןןןןןן ויותר מידי
כן, זה מוכר, בעיית קשב וריכוז. יש לזה טיפולים, אתה בטח יודע :p
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
נראה לי הגיוני שהבחור מייצר מכונות יפות מענינות ובלי סוף כול הזמן יש אצלו דברים חדשים אין אף סדנא שמייצרת בכמויות שלו
לכן כמות הכתבות גדולה מה הבעיה להבין .
הבעיה להבין היא כמובן שלך.
אילו היית מסוגל לקרוא ולהתרכז לכמה דקות, היית מבין שזאת בדיוק הפואנטה - בסדנאות נוספות יש הרבה עבודות יפות ומענינות, אלא שאתה ושאר הגולשים לא יודעים על כך, מכיוון שבג'יפולוג לא מדווחים על כך ולא מתענינים בכך, כי זה לא שייך לסדנא שאותה הם רוצים לקדם ולפרסם.
מה הבעיה שלך להבין את זה?!?.
ברוך, מאוד רציתי להגיב, אבל לא חשבתי שההודעה תשרוד ... אבל אולי אם אזדרז, תספיק לקרוא ...
אני פגשתי אותך פעם אחת, והרושם היה מעולה (הילדים עדיין זוכרים אותך), אבל אני מסכים עם ניר שהתגובות שלך בפורום מיצרות תדמית בעייתית.
הזמנת את כותבי האתר לסדנא והם סרבו? אתה יודע אם זה קרה בשאר הסדנאות? אם כן, יש פה מקום לביקורת ... אבל יש לי תחושה שזה לא המצב.
בכל מקרה, קשה להאשים אנשים שלא באים לקדם סדנא של מישהו שכל הזמן בועט בהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
כמובן שהיות והרושם לא נובע מהיכרות אישית - אני לוקח בחשבון שהוא עלול בהחלט להיות שגוי, אבל עזוב אותי - זה באמת הרושם שאתה מעוניין ליצור סביבך ?!
אגב - זה לא מנע ולא ימנע ממני להנות מקריאת כתבות או צפייה בסרטונים המשקפים את פועלך, או להנות מצפייה בתחרויות בהן הכלים שאתה מייצר לוקחים חלק, זה גם לא יקלקל לי את הפנטזייה.
1. הרושם שנוצר אצלך או אצל אחרים, הוא לא הענין כאן. בכלל לא. הענין כאן הוא מה שכתבתי למעלה. ביקורת היא תמיד לא נעימה, בעיקר כשהיא עוסקת במעשים מודעים ומכוונים החוזרים ונשנים, ולא בטעויות או רשלנות. השאלה היא לא מה הרושם וכמה נעימה או לא נעימה היא הביקורת, אלא אם הביקורת היא נכונה ופוגעת במטרה. כל השאר, שולי.
2. וכיצד ידידי תהנה מקריאת כתבות או צפיה בסרטונים "המשקפים את פועלי", אם כאלה כלל לא עולים כאן? ענין לוגי בעייתי קצת, לא??(וסליחה על הבריונות הטבועה בהערה הזאת...).
3. ומה עם פועלם של כל השאר? הרי הטענה איננה רק לגבי אלא לגבי כל השאר שעושים ואף אחד לא יודע דבר על כך? מה אתה אומר, אולי נקים מאהל מחאה בשדרות ח"ן? נראה לי שרוטשילד כבר תפוס, לא?
אני מכיר את ברוך ואת עידו,
אני מכבד ומעריץ/ך את שניהם,
שניהם אנשים סופר נחמדים אדיבים ואכפתיים,
עשיתי לא מעט שבתות בשטח כשיש ראלי ושניהם הציעו עזרה בכל צורה אפשרית לפני תוך כדי ואחרי השבת!
(שומר שבת)
אני מעריך את החיל ששניהם עושים כל אחד בדרכו והישגיו,
לדעתי האישית גם אם ברוך מקצין או משדר בריונות במה שהוא טוען,
יש צדק במה שהוא אומר,
גם עידו וגם ברוך סדנאות,
אני בטוח שבשניהם יש מה לסקר לכתוב ולגרום לנו לרייר.
לא חסר על מה לכתוב פה ופה,
אסף נמרוד אייל דרור,
ג'יפולוג לא אתר ל"פלסטיקים" אנחנו אוהבים את היצירות ש"אנחנו" בונים (ג'יפים לא קונים, בונים"...)
הסיקור של סדנאת IRT יפה מושך וגם היצירות של עידו.
ולדעתי הוא צריך להיות חלוץ לסבב סיקור סדנאות....
ניר,
כשאדם כועס או מרגיש פגוע טבעי שיהיה קצת בריון..
אבל אל תפחד מברוך,
צפרדעים לא אוהבים בשר :-)
מאחורי חזות קשוחה עומד לו איש עם לב רגיש.... מסכת ריתוך וידית CO2...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...=17582&page=33
אהה ועוד משהו,
לדעתי אין מה לחשוש שהשרשור יימחק,
אנחנו לא באירן/סין.
השרשור לא נוגד את האני מאמין של המייסדים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
.
בכל מקרה, קשה להאשים אנשים שלא באים לקדם סדנא של מישהו שכל הזמן בועט בהם.
אני מוחל על כבודי - בידיש אומרים "מויח'ל טויבס".
אני לא הענין כאן בכלל,
כל השאר שלא נקראים עידו כהן, וגם הם עושים, ויותר מכך גם הם בביזנס ומתפרנסים מכך, הם כן, והם חלק לגיטימי מענף השטח בישראל. מי שלא מכיר כלום, חייזר שזה מקרוב הגיע וקורא את ג'יפולוג, חושב שאין כלום כאן בארץ, שממה ושיממון, חוץ מהסדנא בפרדס חנה.
זה נראה בעיניך טוב, נכון, הוגן, הגון, ישר, אוביקטיבי, עיתונאות ראויה ורצינית?
ולא צורם לך שהעיתוי של ההפצצה המסיבית הזאת, הוא כל כך סמוך לחזרתה של הסדנא לעבוד עם לקוחות פרטיים אחרי שנגמרו המכירות לצבא ולכל הלקוחות האקזוטיים בחו"ל?
יש קידום ושיווק יותר טוב ממה שנעשה כאן באורח כה מופגן ובוטה?
אני חושב שלא.
ברוך השאלה היחידה היא אם הסדנאות האחרות פנו עם הצעות לסיקור כמו שעידו עשה ... אני לא יודע, אתה יודע?
אולי באמת יש מקום ליושרה מקצועית של המסקרים באתר לעשות סבב סדנאות ולחפש את מה שראוי לפרסום, ולא לחקות שיזמינו אותם ... אבל מפה ועד להאשים באינטרסים, יש מרחק.
מצד שלישי, אף אחד לא "עובד" בג'יפולוג, וכולם בעצם מתנדבים פה, אז הם לא ממש חייבים לאף אחד כלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
אהה ועוד משהו,
לדעתי אין מה לחשוש שהשרשור יימחק,
אנחנו לא באירן/סין.
השרשור לא נוגד את האני מאמין של המייסדים
תומר, השרשור עומד בסתירה לכללי האתר, ביקורת כזו צריכה לבוא בהודעה פרטית למנהלים (לפי כללי האתר) אני הייתי שמח אם היה פורום שבוא היה אפשר לבוא בביקורת כלפי ההתנהלות של מנהלי האתר.
בחרת להעלות לדיון פומבי, משהו שאני בטוח שדנת בו באופן אישי עם חברי מערכת האתר שלהבדיל ממני כן מכירים אותך אישית ואפילו אישית לוחצת.
עשית את זה בכדי לקבל תמיכה מדעת הקהל - סבבה, באופן אישי עניינים פוליטיים שעולים כאן מדי פעם בין מתחרי ליגת העבירות/ מארגני ליגת ה"שקר כלשהו" וכו' , לא מעניינים אותי. מקסימום זה יכול לצער אותי שבתוך קהילה כ"כ קטנה עם מכנה משותף כ"כ חזק יש אינטריגות כל כך רבות , היות שאני וכנראה ש99% מהגולשים כאן לא מצויים בתחום ברמה המקצועית - צר לי להודות , אבל את החרא הזה יש לנו בשפע בחיים ולא חסר לנו ממנו.
יחד עם זאת, עצם העלאת הנושא והצגתו כפי שהצגת, כן יגרמו לי, מתוך סקרנות, לשים לב ואולי אפילו לשאול שאלות.
מהיכרותי את הנפשות הפועלות, אני לא מאמין שתזכה לתגובת המערכת ולהתנצחות פומבית , את הצד הזה של התחום מעדיפים להשאיר מחוץ לפורום הפתוח בד"כ.
כמו שציינתי - אתה העלית את העניין לשולחן הזה ומהרגע שהוא הועלה, עד הרגע שירד - כל מי שיגיב, יסית אותו למקום שאליו הוא נוגע באופן אישי, אתה לא תוכל לשלוט בזה ולא תוכל לכוון את האש למקום אליו אתה מעוניין.
לא יודע אם התגעגעתי לציניות הפוגענית שלך (למרות שמעולם לא סבלתי ממנה באופן אישי) , בטוח שאני מתגעגע לראות עבודות שלך, שים לב לתגובה שלך ל "כוכב השחור" תגובה צינית, כוחנית , מזלזלת - אולי אתם מכירים אישית והוא עצמו מקבל את הדברים ברוח טובה, אחרים ובפרט אני - מסיקים שאתה בן אדם שלא כדאי להתעסק איתו . אמפטיה אתה בטוח לא מקבל בדרך הזאת. אם הייתי צריך לנחש - הייתי משער שכתבי המערכת פשוט מפחדים ממך - אני שומע את הדברים, רואה את התמונות (איש גדול, קירח,שחור, תמיד עם משהו חד כבד או חורך ביד) ומצטנף בכסאי - הסטיגמה המתקבלת היא לגמרי שלילית...
בקיצור -קח את הדברים האלה ועשה איתם מה שאתה מבין, טיפש אני לא חושב שאתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יקיר גרין
מצד שלישי, אף אחד לא "עובד" בג'יפולוג, וכולם בעצם מתנדבים פה, אז הם לא ממש חייבים לאף אחד כלום.
סליחה ידידי, אתה לא בענינים.
:) HDD TO THE MAX
שתה כוס מיים קרים עושה רושם שמשהוא מעצבן אותך
אני חייב כאן התנצלות.
לא, לא מה שאתם חושבים.
ההתנצלות היא לסדנת רוק סוליד, רפי כהן וארנון שושני, שני אנשים מאד חביבים ומקצועיים, שעושים עבודות לא רעות בכלל, בלשון המעטה, ששכחתי להכלילם ברשימת הסדנאות שלא זוכות כאן לכלום.
אתם חושבים שהחייזר שלנו מלפני כמה הודעות שהיה מסייר בעמוד הראשי של ג'יפולוג היה שומע משהו עליהם? היה יודע מה עשו ולמה אולי כדאי לפנות אליהם?
ראיתם כאן כתבה, סרטון, פירגון, דיווח עליהם ועל העבודות שלהם?
או שכל הזרקורים, עכשיו כשחוק הנהיגה הספורטיבית נכנס לתוקף והציבור רוצה לקנות כלים מענינים, צריכים להיות מופנים מעלה לפרדס חנה?
למה, רוק סוליד ושאר הסדנאות, מוקצים מחמת מיאוס או שהם סתם שמנדריקים שלא שווה לבזבז עליהם אנרגיה?
או אולי לא יוצא מהם כלום לאף אחד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
סליחה ידידי, אתה לא בענינים.
הבהרה למי שלא בעניינים -
האתר הזה התחיל בתור חובבני לחלוטין, לפני שנים רבות, היה מבוסס על כתיבה בהתנדבות ותלוי בזמנם החפשי ובמוזה של הכתבים המתנדבים. אני אגב הייתי בזמנו בין הכותבים הטכניים וכבר שנים שאין לי את המוזה או החשק לעשות ולתעד - אם האתר היה ממשיך להיתלות בכותבים מסוגי - רובכם לא היה מגלה כאן עניין.
כעבור מעט שנים הפורומים והאתר שהיו ממומנים מכיסם הפרטי של מעט מאד חברי פורום, פשוט קרסו ונזקקו לשדרוג שכבר לא יכל להמשיך להיות תלוי בתרומות .
הייתה השקעה של הון מצד מס' חברים שהפכו לבעלי המניות ונכנס הצורך ביציאה למפרסמים וגיוס כסף מבחוץ. אני אישית אגב לא שותף ולא הבעתי עניין להצטרף בזמנו, המשכתי כמו מרבית מנהלי הפורום להישאר בצד הלא מסחרי. כאשר מפרסמים בתשלום - צריך לספק את הסחורה, צריך לשמור על קצב ורמה של כתבות, צריך להשקיע בתשתיות. כפועל יוצא מכך קיבלנו אתר רציני ותשתית שמסוגלת להחזיק את כמות הגולשים הנוכחית. אני חושב שאפשר רק לברך על כך בדיעבד.
יש כאן מפרסמים שמכניסים כסף, יש כתבים קבועים שמקבלים כסף , יש מנכ"ל שמנהל את כל זה בתשלום, יותר מזה - אין לי מושג.
לגבי כל תיאוריות הקונספירציה - אני יכול להעיד ולייצג כאן את כל מנהלי הפורום הפעילים (למעט נמרוד שנמנה גם על הבעלים) - אין שום לחץ ואין קומבינות מאחורי הקלעים, כן יש פורום סגור בו אנו מתייעצים ומתייחסים ביננו לבין עצמנו לכל טענה שמועלית או לשרשור שיוצא משליטה,(יקיר - זה גם מתייחס למה שכתבת לגבי פורום בו אפשר להביע דעה על התנהלות המנהלים) , לא מזלזלים באף אחד ולא חורצים גורלות בגלל גחמות אישיות. פשוט מנסים לשמור על הצביון ככל היותר קרוב למקור. כל זה נעשה בהתנדבות מלאה.
נכנסתי לאתר ודפדפתי אחורה בכתבות - אכן עידו כהן קיבל חשיפה יפה - ביקור אחד שהוליד שני פיצ'רים טכניים שווים + סרט סיקור של סוזי המשתוללת שלצערי אני לא יכול לצפות בו מהעבודה... דפדפתי עוד אחורה . יש כאן כמות עצומה של כתבות חדשות, חסרים לטעמי פיצ'רים טכניים כדוגמת הנ"ל. להגיד שזו תולדה של קונספירציה.... גם אם הייתי חייזר , לא הייתי נסחף לזה. לא ידוע לי על מישהו מהתחום או סדנא כלשהי שהוקצתה במתכוון, אני אוכל את הכובע אם זה יהיה נכון, סביר יותר להניח שהסיבה לחוסר בפיצ'רים טכניים מהזמן האחרון היא טריוואלית ביותר.
אני מבקש ממך (ברוך) באופן אישי ומבעלי סדנאות אחרות - לפנות לחברי המערכת ולהזמין לביקור אצלכם. אם זה לא יסתייע - אני באופן אישי מוכן להגיע , לצלם ולכתוב.
פיצ'רים בהתנדבות תמיד התקבלו כאן בברכה ואני מוכן להיות ערב לכך (רק אל תתרגלו לזה...אני צריך לעשות את עצמי עובד לעיתים) . מקווה שאני סוגר את הפינה הזו.
נ.ב. האינטרס המסחרי היחיד שאני רואה מהצד - הוא קצב גבוה ככל האפשר של כתבות ושל פיצ'רים טכניים בפרט, הפלייה של סדנא כזו או אחרת יכולה לגרום רק לנזק מסחרי, בטח שלא לתועלת, עידו כהן הוא לא המפרסם היחיד כאן ובראייה מסחרית אי אפשר להיתלות בלקוח בודד - צריך פיזור, ככה שמכל כוון שאני מסתכל , קשה לי למצוא צידוק לטענה שלך.
היי ניר ,
ציטוט:
אני מבקש ממך (ברוך) באופן אישי ומבעלי סדנאות אחרות - לפנות לחברי המערכת ולהזמין לביקור אצלכם. אם זה לא יסתייע - אני באופן אישי מוכן להגיע , לצלם ולכתוב.
פיצ'רים בהתנדבות תמיד התקבלו כאן בברכה ואני מוכן להיות ערב לכך (רק אל תתרגלו לזה...אני צריך לעשות את עצמי עובד לעיתים) . מקווה שאני סוגר את הפינה הזו.
אני כבר לפני כחודשים פניתי ל ...( שמו שמור במערכת ) מהאתר וביקשתי בדיוק את זה וראה זה פלא .... כלום נדא , יותר מכך ביקשתי שזה יהי פיצ'ר קבוע באתר שיכלול את כל הסדנאות המקצועיות והפרטיות אלו שמתפרנסות מכך ואלו שלא , אבל לא נעשה עד היום כלום בנידון .
אבל מה יש לי סבלנות .
אני לא חושב שהאתר מפלה איזו סדנה שהי , כל אחד יכול לעלות שרשורים כמה שרק ירצה גם ברוך וגם כל אחד אחר .
לגבי כתבות בדף הראשי זה רק המערת יכולה לעלות כתבות ואלי צריך יותר לגוון ולא לעלות כתבות ב - X זמן מאותה סדנה אלה לפזר את הכתבות יותר על תחום רחב של הסדנאות .
עידו
עידו, לא ממש הבנתי את הכוונה בפיצ'ר קבוע,
בכל אופן - אותי באופן אישי יותר מעניינים פיצ'רים טכניים, או במילים אחרות - אני נהנה יותר לדמיין את עצמי מעמיד בחנייה טרופי טרק / צפרדעהונדה/ זיבאר מאשר לנדקרוזר פראדו בצבע לבן (לצערי אף אחד מהנ"ל לא יעמוד אצלי בחנייה בקרוב) . אשמח לסייע אפילו בעריכה של כתבות אם זה יעזור, זה משהו יותר פרקטי עבורי מלהתרוצץ בין סדנאות בארץ - מה שכמובן הייתי שמח יותר לעשות . מה לגבי כתבה מצולמת שאתה יוזם ומעלה ? עם הטכנולוגיה הנוכחית של האתר זה נראה די פשוט,
אין לי מושג לגבי הלו"ז וההתנהלות של הכתבים הטכניים כאן , כך שאני לא יכול לדבר בשמם, אבל אתה לא חייב להשתמש בהם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לא ידוע לי על מישהו מהתחום או סדנא כלשהי שהוקצתה במתכוון, אני אוכל את הכובע אם זה יהיה נכון, סביר יותר להניח שהסיבה לחוסר בפיצ'רים טכניים מהזמן האחרון היא טריוואלית ביותר.
.
ניר, תרשה לי לעדכן אותך - למרות שמסיבות מובנות אינני רשאי למסור דברים בשם אומרם, אני מודיע לך באופן הברור ביותר כי היו פניות לפרסום כתבה על שתי סדנאות לפחות, פניות אשר נענו בתשובה התמוהה והלא נעימה לפיה אין האתר מפרסם כתבות על סדנאות....
מה שהתשובה השמיטה, כמובן, היא הסיפא "פרט לסדנא מפרדס חנה".
נסיונך הראוי לציון לשוות למצב העגום ולכעס שהוא מעורר אצל המון אנשים, נופך מכובד הנטול כל חשש למשוא פנים ולהעדפות, חביב ככל שיהיה, אין ולא יכול להיות בו כל מענה אמיתי לטרוניות הנ"ל, אשר לא רק אני חושב ומעלה אותן, אבל בינתיים רק אני עושה זאת ובכך משמש פה לכל אלה שעדיין לא אזרו אומץ להתלונן.
היקף הברכות והחיזוקים שאני מקבל בנייד ובמייל יעיד על כך.
יש תרעומת עצומה ההולכת ומתחזקת מיום ליום על ההתנהלות הנ"ל, הגורמת אנטגוניזם רציני ותחושה ממש רעה.
אני חייב כאן עוד התנצלות - ידידי יריב קלר ברוך ושותפו אורן, מנהלים סדנא מקצועית הבונה ויוצרת פרוייקטים נהדרים, לא אחד ולא שניים - היכן הם? לא בתחום? לא בענף? לא בשטח? לא מתפרנסים ממנו? לא מסוגלים לבנות כלי תחרותיים ברמה גבוהה?
ראית משהו עליהם או שמעת משהו, פרט למה שהפורום הנכבד מתיר להם בפטרנליזם האופייני שלו במסגרת הדי שטותניקית של "מלך הגבעה" וכו'??
אני בטוח שהם מאד לא שמחים ממה שקורה עכשיו ומן הקידום המאסיבי הזה, אשר ללא ספק בא גם על חשבונם כמו על חשבון כל השאר.
אל תנסה להוציא את הערמונים מן האש עבור אחרים, ניר, זה לא נכון וגם לא שווה את זה.
אוי איזה חמור גרם אני!!!
לשכוח את עידו לוריא זה מעיד על חוסר מובהק וקשה באינטליגנציה, וגם כנראה בתאי זכרון אשר הולכים ומתדלדלים עם הגיל....
אני ממש לא זוכר מתי ראיתי לאחרונה איזו כתבה עליו ועל יצירותיו המדהימות, היפות והאיכותיות מכל מה שראיתי כאן, גם יותר מאלו של עידו!!
אם הוא לא טורח לשרשר ולהעלות יצירות ועבודות, מי הוא ומה הוא?
מי סופר אותו?? מי עושה עליו סרטים ומי מעלה את הסרטים הללו, טובים או גרועים, שוב ושוב ושוב לאויר?????
אהבתי מאד את עדינותו וזהירותו המופלגות - הוא, יש לו סבלנות, הוא, לא נכנס באף אחד, הוא(על אמת) איש עבודה אמיתי של ממש, בלי ח'ארטות ובלי קשקשת.
הלואי ואני והסדנא שלי חצי ממנו.
אז מה, הוא לא בענף? לא מתפרנס גם ממנו? לא חי בשטח כבר יותר מעשרים שנה? לא בונה כלים מאפס ובכשרון אדיר? לא ראוי לפירגון של האתר המייצג ומשמש(??) פה ובמה לקהילת אנשי השטח???
כנראה שלא, מכיוון שברור למדי כי יש בארץ רק סדנא אחת חשובה ואמיתית. כל השאר חגבים לא נספרים.