מטען CTEK למצבר - התקנה קבועה בג'יפ
קניתי מטען CTEK לג'יפ שלי מאחר והוא עומד כל השבוע ללא תזוזה
נסיעות רק בשבתות
האם כדאי לבצע התקנה קבועה של המטען ברכב - מישהו התנסה בזאת?
מומלץ? (המטען ניזון מרשת החשמל)
או לחילופין מומלץ לחבר צמת חוטים מהמצבר עד לנקודת חיבור בדופן הג'יפ ובעת הצורך בטעינה - לחבר חיצונית את המטען ?
תודה
תגובה: מטען CTEK למצבר - התקנה קבועה בג'יפ
אני משתמש במטען מצברים אחר, עם מתח תחזוקה לאור שהמצבר מלא.
(משהו כמו 6AH)
גם אני חשבתי אם להאריך את החוטים של התנינים או לשים שקע בקרבת הג'יפ.
כיוון שלא רציתי להקל על הגנב הפוטנציאלי ולתת לו שקע לכלי העבודה לפרידת המנעולים, הארכתי את החוט של התנינים.
כך שהמטען יושב במחסן והתינים ברכב.
אפשר למקם קונקטור קבוע שמחובר למצבר, כך שבמקום לפתוח מכס מנוע ולהשתמש בתנינים, פשוט סוגרים את הקונקטור שנמצא תחת הפגוש או במקום נוח אחר.
ראית את השרשור הזה :
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=55405
אני חיברתי קבוע את "נעלי הכבל" שמגיעים עם המטען לקטבים של המצבר.
כבל החשמל 220V משתלשל בין מכסה המנוע לגריל ומשם עם כבל מאריך לשקע חשמלי בחצר.
לפני נסיעה מנתק המטען מהכבל שמחובר קבוע לקטבים, מאפסן אותו עד לשימוש הבא.
בעקרון אפשר לעגן את המטען בתא המנוע. אבל,
לא חושב שזה יוסיף לו "בריאות" מבחינת טלטלות וחום שמופק ע"י המנוע.
אופציה נוספת, לעגן אותו בתוך תא הנוסעים ולסלול לו זוג חוטים ישירות למצבר. ואם אתה ממש רוצה "להתפרע",
תבנה שקע מוגן מים על הטמבון (כמו של וו גרירה) ומשם תמתח כבל 220V חסין חום דרך הקיר אש עד למטען שבתא הנוסעים.
כך תוכל רק לחבר ולנתק במהירות כבל מאריך לשקע החשמלי שבטמבון.
חשוב מאוד - לנתק את המטען לפני הנעה ונסיעה.
בהצלחה
רענן
שאלה קצת הזויה:
אפשר לחבר ממיר מתח ברכב שיפעיל את המטען שיטעין את הרכב?
אם כן, איך?
שואל ברצינות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
הארכתי את החוט של התנינים. כך שהמטען יושב במחסן והתינים ברכב.
הפיתרון שלך לא כול כך טוב.
המתח שיוצא מהמטען הוא 14.5VDC לערך, במתח DC ישנם הפסדים גדולים יותר בקווים לעומת מתח AC .
לכן צריך שהחוטים ביציאת המטען יהיו קצרים ככול שניתן.
אפשר להתגבר על בעיית מרחק ע"י שימוש בחוטים עבים מאוד ביחס למקור.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
שאלה קצת הזויה:
אם כן, איך?
שואל ברצינות
אנרגיה מחליפה צורה אך לא נוצרת מאין !
כלומר, זה כמו שתציע לחבר מנוע חשמלי שיסובב גנרטור שייצר חשמל לסובב את אותו המנוע.
בקיצור, אין חיה כזאת ....
רענן
אצלי בקמפר הCTEK מחובר קבוע - החוט מספיק ארוך כדי שהמטען עצמו יהיה בתוך הרכב, בצורה שרואים את הלדים שלו מבחוץ דרך החלון (אפשר לראות ברגע אם דולקת הנורה הירוקה או לא).
אסף.
יצא לי להרכיב למכוניות (בגתוס) "שקע מלגזה" - זה שקע שמשמש בין השאר לטעינת מלגזות חשמליות. ממקמים את השקע, העמיד למים ולשמש, במקום נח - לרוב על הפגוש, ומחברים ישירות למצבר.
במקום התנינים של המטען מחברים תקע מתאים. מה שנחמד הוא שאפשר להכין גם תקע כזה שמתחבר לתנינים לצורך הנעה מהירה בשטח, או לחבר תקע כזה לקומפרסור חיצוני, ממיר מתח גדול ועוד.
כמובן שאפשר לשים פיוז בין השקע למצבר.
אם יהיה לי אקזמפלר מחר בעבודה אני אצלם שתוכלו לראות בדיוק את סוג השקע שאני מתכוון אליו.
קוראים לזה תקע כוח אנדרסון. יש בכל מיני גדלים וצבעים. הגודל הוא לפי הזרם, והצבע לפי המתח. המקורי עולה בסביבות ה 20 דולר לסט בארה"ב, קצת יותר בארץ. אני לא ממליץ לקנות תואמי או חיקויי אנדרסון.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
שאלה קצת הזויה:
אם כן, איך?
שואל ברצינות
גם אני עונה ברצינות. בכל הרצינות. אם היית מצליח ליצר דבר כזה - ביל גייטס היה תפרן עלוב לידך. דורות של ממציאים גאונים לאורך שנות ההיסטוריה ניסו ליצר מכונות או מכשירים שיספקו את האנרגיה שלהם בעצמם ללא מקור חיצוני [כאילו מעגל סגור המספק את האנרגיה לעצמו] ולא הצליחו .להסבר מושלם ומקצועי תגגל "פרפטום מובילה"
מאיפה אני אמור לדעת כמה גוזל הממיר מתח מהמצבר בזמן שהוא מספק מתח למטען שאמור לטעון את המצבר?
תודה,
סביון
בשלב זה חיברתי את הקטבים הקבועים למצבר - הרי הערכה מגיעה עם 2 תצורות חיבור - תנין ומהדקים קבועים - כאשר באמצע צמת החוטים היוצאת מהמטען יש מחבר מהיר וניתן לבחור חיבור לאחד מהשניים.
חיברתי קטבים קבועים ואת המטען מחוץ לג'יפ
2 קבצים מצורפים
אני משתמש בשקע/תקע של יכטות שנרכש בימית סחר. כל שצריך לעשות הוא להתחבר לחשמל כשאתה מגיע הביתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אני משתמש בשקע/תקע של יכטות שנרכש בימית סחר. כל שצריך לעשות הוא להתחבר לחשמל כשאתה מגיע הביתה.
למיטב ידעתי בלנדקרוזר 73 המתח מערכת הוא 24V . אם כך,
האם חיברת את זוג המטענים בטור ? אם כן, זה עובד תקין ? (לא מסתדר לי שיטת חיבור כזאת)
לא היה עדיף לרכוש מטען ימי של CTEK שמוציא 24V ?
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
מאיפה אני אמור לדעת כמה גוזל הממיר מתח מהמצבר בזמן שהוא מספק מתח למטען שאמור לטעון את המצבר?
תודה,
סביון
בעולם מושלם ללא הפסדים (יעילות חום) ההספק שהיה נלקח לממיר היה חוזר בטעינה למצבר
אבל אם לא תשאל איך תדע :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
תודה,
סביון
-
הממיר לא גוזל מתח מהמצבר,המתח הוא קבוע 12V זרם ישר [במצבר] הממיר מחליף [ממיר] ל-220V זרם חילופין [כמו בבית] מה שנגזל זה הזרם בהתאם למה שמחובר בהמשך המעגל, כלומר כמה זרם דורש צרכן מסויים להפעלתו. לטובתך ואני אומר זאת בסחבקיות אתה חייב ללמוד את חוק אוהם המגדיר את היחס בין זרם, מתח, התנגדות ואח"כ תדע גם לחשב הספקים [בוואטים]. אין הבדל מבחינת החוק לגבי זרם חילופין [AC] או זרם ישר [DC] למידת החוק קלה מאד ורק תעשה לך טוב ותקל עליך ביום יום. אם כולם היו יודעים את החוק היו נשרפים פחות ופחות חוטים,מפסקים,נתיכים וכו.ואם אתה באמת רוצה ללמוד תמצא לך בדוכנים ישנים את הספר "יסודות תורת החשמל" חלק א של אינג' ח. גרון שכולנו למדנו על ברכיו ,כדאי לך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
כנ"ל בקמפר. שקע מתח חוף של קרוואנים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
הפיתרון שלך לא כול כך טוב.
המתח שיוצא מהמטען הוא 14.5VDC לערך, במתח DC ישנם הפסדים גדולים יותר בקווים לעומת מתח AC .
לכן צריך שהחוטים ביציאת המטען יהיו קצרים ככול שניתן.
אפשר להתגבר על בעיית מרחק ע"י שימוש בחוטים עבים מאוד ביחס למקור.
רענן
צודק!
לאור מה שכתבת הלכתי למדוד.
ובשל אורך הכבל אני מאבד קרוב ל 0.5V -שזה לא מעט.
תודה על ההערה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
למיטב ידעתי בלנדקרוזר 73 המתח מערכת הוא 24V . אם כך,
האם חיברת את זוג המטענים בטור ? אם כן, זה עובד תקין ? (לא מסתדר לי שיטת חיבור כזאת)
לא היה עדיף לרכוש מטען ימי של CTEK שמוציא 24V ?
רענן
כבר היה לי מטען אחד 12V מהרכב הקודם. העדפתי להוסיף אחד נוסף, ולטעון כל מצבר בנפרד.עד היום - עובד ללא דופי.
לביא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
-
הממיר לא גוזל מתח מהמצבר,המתח הוא קבוע 12V זרם ישר [במצבר] הממיר מחליף [ממיר] ל-220V זרם חילופין [כמו בבית] מה שנגזל זה הזרם בהתאם למה שמחובר בהמשך המעגל, כלומר כמה זרם דורש צרכן מסויים להפעלתו. לטובתך ואני אומר זאת בסחבקיות אתה חייב ללמוד את חוק אוהם המגדיר את היחס בין זרם, מתח, התנגדות ואח"כ תדע גם לחשב הספקים [בוואטים]. אין הבדל מבחינת החוק לגבי זרם חילופין [AC] או זרם ישר [DC] למידת החוק קלה מאד ורק תעשה לך טוב ותקל עליך ביום יום. אם כולם היו יודעים את החוק היו נשרפים פחות ופחות חוטים,מפסקים,נתיכים וכו.ואם אתה באמת רוצה ללמוד תמצא לך בדוכנים ישנים את הספר "יסודות תורת החשמל" חלק א של אינג' ח. גרון שכולנו למדנו על ברכיו ,כדאי לך
יש דברים שאני יודע שאני לא יודע- וגם לא אדע כי אני לא אבין!
מכיר במוגבלויות שלי.
אני היחיד שחיבר למפסק ברכב מצד אחד פלוס, מצד שני מינוס (אחרי שכמובן סידרתי את החוטים מלופפים בצורה יפה עם אזיקונים לכל האורך...) ולא הבנתי למה הפיוז נשרף לי כל פעם.
סביון