מוסך קרייזלר המרכזי - הזהרו!!!
ברשותי רכב מסוג ג'יפ קרייזלר גרנד שירוקי המטופל (עד כה טיפולים סטנדרטים) במוסך קרייזלר המרכזי בפתח תקווה , הרכב הוכנס על ידי לטיפול רגיל במוסך זה (שמנים+מסננים) ובעת שהרכב הוכנס למוסך התרעתי בפני הבוחן כי נדלקה בבקר נורת "chek engine" הוא מסר כי יבדוק ויטפל, כעבור מס' שעות הודיעו לי מהמוסך שהרכב מוכן , הגעתי למוסך שילמתי עבור הטיפול נכנסתי לרכב והבחנתי שהנורה עדיין דולקת , קראתי לבוחן - הוא התנצל וביקש שאמתין , הרכב נלקח לחשמליה וכעבור שעתיים נמסר כי הרכב יאלץ להשאר במוסך כי התקלה אינה מאותרת , עבר יום ועברו יומיים וכך במשך 4 ימים הרכב "שכב" במוסך וכל יום התקשרתי וסיפרו לי סיפורים שונים וטירטרו אותי ממח' שירות למוסך ולהיפך , כעבור 4 ימים הגעתי למוסך (היות ולמחרת הייתי אמורה לנסוע עם הרכב לאילת) ולאחר שדרשתי בתוקף לדעת מה מצב הרכב סיפרו לי שככל הנראה הנורית נדלקת היות והמאוורר "חלש" וצריך להזמין מאוורר חדש מחו"ל שעלותו 7500 ש"ח והוא יגיע תוך 10 ימי עבודה!!!
כמו כן הם ביקשו שאקח את הרכב מהמוסך ואחליט מה לעשות (ברב חוצפתם לא רק שלא גילו ותיקנו את התקלה עוד העיזו לנסות ולדרוש חיוב נוסף מעבר למה שכבר שולם להם ביום הראשון אולם עד מהרה ויתרו על נסיון נואש זה) , נכנסתי לרכב הנורה משום מה כבר לא דלקה (כנראה אופסה התקלה) התחלתי בנסיעה וכעבור 2 ק"מ הבחנתי כי הרכב מתחיל להתחמם הפסקתי את הנסיעה והעמדתי את הרכב בצד הדרך (מיותר לציין כי לפני שהם טיפלו ברכב פירקו את המאוורר ועשו נסיונות שונים מעולם לא התחמם הרכב...), שוחחתי טלפונית עם רמי מנהל המוסך אשר התנהג בזלזול והתנשאות וטען כי "עכשיו אחרי 5 והמוסך סגור ואינו יכול לעזור לי " רמי מנהל המוסך טען כי אינו מטפל בי כיוון שלא הזמנתי מיד את המאוורר בעלות של 7500 ש"ח...,הרכב נגרר לביתי ובהמשך למוסך "הייטק מוטורס" בא.ת. ברעננה , סיפרתי את הסיפור למנהל המוסך יניב ואף שאלתי אותו אם להזמין מאוורר כפי שטענו שצריך לעשות במוסך המרכזי , יניב הרגיע אותי וביקש לבדוק את הרכב ביסודיות , כעבור מס' שעות חובר הרכב למחשב ואותרו התקלות שאותרו במוסך המרכזי , יניב בדק את הרכב שלב שלב וכעבור יום עבודה אחד תיקן את התקלה , הנורית כבתה והרכב חדל מלהתחמם , אגב התקלה אובחנה לבסוף בצמת חוטי חשמל מאוורר המחוברת למאוורר ולאחר ניקוי הצמה מקורזיה וסידור הצמה - נפתרה התקלה...
אילו הייתי נכנעת ללחצי החברה הייתי משלמת רק עבור החלקים 7500 ש"ח שלא לדבר על עבודה והפסד עבור הימים בהם הרכב שהה ואמור היה לשהות במוסך המרכזי , כמו כן תמוהה בעיני שבמשך 4 ימים מלאים נבחן הרכב ע"י עובדי המוסך המרכזי והתקלה לא אותרה ולא נפתרה??? כמובן שמנהל המוסך ועובדיו בחרו בדרך הקלה על חשבון הלקוח וזה להזמין חלק בעלות מטורפת כאשר פתרון הבעיה היה פשוט מאוד מאוד.
המקרה הועלה על ידי לאתר על מנת שאחרים לא ייפלו אף הם בתעתועי המוסכים ובכך גם יחסכו כסף זמן ועוגמת נפש שלא לתאר ,בעקבות המקרה נגרמו לי נזקים ועוגמת נפש שלא תתואר ועל כן החלטתי לשתף את חברי הפורום במפח הנפש שעברתי ולנסות על ידי כך לחסוך מלקוחות תמימים ליפול ולהיות הקורבנות הבאים , כמו כן למדתי "שלא כל מה שנוצץ - זהב" ועדיף מוסך קטן ומשקיען ממוסך בוטיק מתעתע שעשה הכל אבל הכל חוץ מלתקן את רכבי.
תגובה: מוסך קרייזלר המרכזי - הזהרו!!!
אהלן, כדי לתת חוו"ד כזאת צריך יותר מ0 הודעות ברזומה על מנת שהיא תהיה אמינה או נייטרלית מבחינת אינטרסים.
בכל אופן במקרה ויש אמת בדברים זה לא חדש, מי שמטפל במוסך מורשה יבואן משלם ביוקר.
היי ענת.
ראשית, אל תכעסי, אך מי שאין לו הודעות כלשהן ברזומה שלו- ונכנס רק כדי "להזהיר" אנשים לא יילקח ברצינות - גם אם הסיפור שלו נכון. כי מדובר כאן בסגירת חשבונות שנובעת מתוך כעס. אולי מוצדק - אך עדיין סגירת חשבונות.
לא הסברת מאיזה שנתון הרכב וכמה קילומטרים. והאם הוא באחריות. מכיוון שהלכת למוסך חיצוני סימן שהרכב כבר מחוץ לאחריות- כלומר כבר טיפלת בו בעבר במוסך המרכזי מעבר לזה -כלומר למעשה את לקוחה די מרוצה של המרכזי, עד התקלה הזאת.
ראשית- אל תיתני למקרה פרטני להשפיע באופן כזה על חוות דעתך. את לא הראשונה ולא האחרונה שיש לה תקלה ברכב- שהמוסך המרכזי אינו מסוגל לאתר. על אחת כמה וכמה המוסך המרכזי של מכשירי תנועה- שמה לעשות-מתנהלת כמו ההסתדרות בשנות ה70. שנית - מי לעזאזל הולך למוסך מרכזי?
לא כ"כ הבנתי מה הקשר בין מס' התגובות שלי לבין מקרה שהוא מאוד מצער ומקומם, הכוונה אינה לסגור חשבונית את זה אעשה בערכאות המקובלות (כל מהלך אי התיקון שחרור הרכב וטענות המוסך מתועדות על ידי) , כוונה היתה למחות על יחס לא הוגן ומזלזל כלפי לקוחות שפונים למוסך על מנת לתקן ולקבל חווד אמינה ותו לא.
בד"כ אני איני כזו ועל כן אין לי איזכורים ו/או תיעוד על פניות קודמות שלי - למרות שאני קוראת בד"כ את הפורום לומדת ממקרים של אחרים ומקווה שאחרים ילמדו אף הם מהמקרה שלי.
ואכן למה לעזאזל הלכתי למוסך מרכזי? צריכה לשאול/להאשים את בעלי...
הערת אגב , הפורום אינו מייצג רק מי שיש לו 1000 הודעות ברזומה ומעלה.... מס' ההודעות ברזומה אינו מעיד על הבנה / חדות הבחנה או התמקצעות של המשתתף , גם אדם שחווה חוויה מקוממת כזו וברזומה שלו אין הודעות יכול ורצוי שיביע את דעתו ויספר את סיפורו למען יראו ויראו , האמן לי שחווד שלי אינה מסתמכת על נסיוני בפורום אלא נתמכת בחווד כתובות של בעלי מקצוע שבדקו את הרכב ולאחר מכן וכן בעלי מקצוע שבדקו את הארוע כולו שהינו מחדל של המוסך שהיה יכול להסתיים גרוע יותר באם לא הייתי ערנית למצב , לכן תבחנו את המקרה לגופו ולא על סמך מס' ההודעות שכתבתי או לא כתבתי בעבר ....
היי ענת,
אל תכעסי,
אל תביני או תחשבי חלילה שלא מאמינים לך, או שכן,
כל מי שהגיב לפני הגיב לאור לא מעט מקרים שקרו בפורום של אנשים שנרשמו כדי לכלכך או נרשמו בשם אחר כדי לסגור חשבונות.
בגלל זה קצת קשה לשפוט את המקרה לגופו.
ותאשימי את בעלך ששלח אותך למוסך.... ולא משנה לאיזה.
בהנחה שהשרשור אינו "שרשור נקמה" וכל הפרטים נכונים ומדוייקים, מה שאותי מטריד זה שגם אם היתה משלמת 7500 ש"ח על "תיקון" התקלה זה לא היה פותר את הבעיה. היא היתה חוזרת שוב למוסך והיתה משלמת בנוסף גם על ניקוי וסידור צמת חשמל. קשה לי להאמין שהמוסך היה מודה בטעות ומחזיר לה 7500 ש"ח ואת המאורר הישן. (ואם יש פה מישהו עם 1000+ הודעות שחושב אחרת, שיגיד).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אהלן, כדי לתת חוו"ד כזאת צריך יותר מ0 הודעות ברזומה על מנת שהיא תהיה אמינה או נייטרלית מבחינת אינטרסים.
בכל אופן במקרה ויש אמת בדברים זה לא חדש, מי שמטפל במוסך מורשה יבואן משלם ביוקר.
מה הקשר בין מחט לתחת ?
וחמורה שבעתיים ההערה "מכיוון שהלכת למוסך חיצוני סימן שהרכב כבר מחוץ לאחריות- כלומר כבר טיפלת בו בעבר במוסך המרכזי מעבר לזה -כלומר למעשה את לקוחה די מרוצה של המרכזי, עד התקלה הזאת."
- ז"א שהיית לקוחה מרוצה [ יש שיגידו פרייארית ?! ] והמוסך ניצל את האמון הרב שניתן לו במשך שנים וניסה להשחיל ?! הרי זה הרבה יותר גרוע !!
צריך לבחון את המקרה לגופו ולא משנה מהו ה"רזומה" של הכותבת ... לאן הגענו ?! עוד מעט יצטרכו לעבור וועדת קבלה או תחקיר ביטחוני כדי לראות שמי שכתב רק 3-4 הודעות אינו סנטה קלאוס בכבודו ובעצמו ...
אם, ושוב, זו הנקודה החשובה, אם אכן הפרטים נכונים, יש כאן חיזוק לכך שרבים לא מתקרבים למוסכים כאלה ... וכל הכבוד ליניב שטיפל ואבחן את התקלה. אין ספק שנפלת היטב. [ היישר לאדם המתאים ביותר ] בנסיון לאבחון של תקלה מסוג זה . ובמקומך הייתי מאמץ את יניב [ ומוסך הייטקמוטורס ] להיות מוסך הבית שלי ...
גילוי נאות - אני כבר אימצתי, את הייטק מוטורס כמוסך הבית שלי. ואני מטפל, ונהנה מזה שנים משרות מקצועי אמין וללא דופי, בכל רכביי האישיים במוסך הייטק מוטורס.
אני מציע לך לכתוב עוד מספר הודעות מדי פעם ולספר על השתלשלות הדברים הלאה, כך נשאר מעודכנים, ואת תתחילי לצבור "רזומה" לפעם הבאה ....
למען הסר ספק , החלטתי להביא לידיעת הפורום את המקרה היתה לאחר שכל פרטי המקרה הובאו קודם כל לידיעת החברה ומנהליה ומח' פניות הציבור וואיפשרתי להם להגיב לתקן עוולות לבדוק התנהגות נציגיהם ועל כן כל נושא המרמור הנטען ו/או שרשור נקמה אינו רלוונטי כלל וכלל , למוסך ניתנה האפשרות לטפל ולהגיב ומכתב תלונה על טיפול לקוי הועבר בראש ובראשונה אליהם ולנציגתם ועל כן המניע שחלק ממשתתפי הפורום סברו שקיים כלל אינו רלוונטי במקרה זה וכל רצוני הוא לשתף "בחוויה" שעברתי - הרי זו מטרת הפורום לא???
ואם להבא אחד ממשתתפי הפורום יוכל לשלם עבור תיקון צמת חשמל ולא עבור מאוורר והרכב שלו יושבת ליום ולא ל-10 ימים אזי מישהו הרוויח מכל הסיפור העצוב הזה...
ענת שלום,
בואי נסתכל על "חצי הכוס המלאה" ...
א. זה לא עלינו בעיית אבחון רפואית
ב. בזכותם זכית להכיר את המוסך המקצועי.
לי בעבר מוסך מאוד מקצועי ומוערך "שלח אותי לכיוון" החלפת מחשב ניהול מנוע.
לבסוף איתרתי את התקלה בכוחות עצמי (לא מחשב).
למחת טעות האבחנה, עדיין מחזיק מאותו בעל מוסך מקצוען אמיתי !
מסקנה, זה מעצבן מאוד שטועים לך. אבל זה חלק מהטבע האנושי.
רענן
נ.ב - יש לך הזדמנות לדרוש מבעלך פיצוי (מינימום מסעדה, מכסימום שבוע נופש בחו"ל) על עוגמת הנפש בשלחיתך למוסך המרכזי ...
שורה תחתונה- למדנו מן המקרה. רוב החבר'ה כאן מעולם לא נכנסו למוסך המרכזי של מכשירי תנועה, כך שבכל מקרה אנו חסינים מפגיעתם
זה עוד חיזוק לכלל המאוד ברור - עם רכב שכבר לא באחריות אין מה לחפש במוסך מרכזי.
ענת,
ההארה שלך לגבי מוסכי שירות מרכזיים של היבואנים, כפי ששמת לב, לא מפילה אותנו מהרגליים.
אוסיף ואומר, שההודעה שלך בפורום הזה תהיה הכי פחות אפקטיבית מהרבה פורומים חברתיים אחרים.
ולמה? ככה!
פה יש רוב לא קטן של אנשים שמבינים דבר אחד או שניים בתחום וכמו-כן את רוב המקצוענים האיכותיים בתחום.
ז"א, לרוב האנשים פה בפורום את לא מגלה שום דבר חדש !
זה מצויין שבחרת ליידע גם אותנו לגבי המקרה שלך ותודה לך על כך,
אבל אני ממליץ ליידע גם בפורומים אחרים ששם יש הרבה יותר אנשים "תמימים" לגבי איכות המוסכים המרכזיים,
ושם זה יגרום אולי לשינוי בקונספציה המוטעית הקיימת בציבור הרחב.
לתשומת ליבך,
טל.
ענת .מעניין אותי איזה שנה הרכב..ולמה אין חלקים במלאי..
חברי היקרים,
תקראו טוב את ההודעה של ענת, ואת כל ההתגובות שלכם, ותענו לעצמכם אם התגובות שלכם במקום, אכן הכנסת אורחים.
בא בן -אדם וחולק איתכם חוויה כואבת, ומזהיר אותכם ממוסך מסויים.
ואתם מתנפלים ועוד לסיום מסבירים שזה לא המקום הנכון - אם זה לא המקום הנכון לדווח על בעיות בשרות של ג'יפים אז איפה כן???
לגבי החשש שלכם - מדובר בסיפור עם הרבה פרטים, ואם זו לא אמת, מה מונע מהמוסך להגיב?
ענת - אני ארגיע אותך, לי, בלובינסקי עם סיטרואן, היה בדיוק אותו סיפור לגבי מנוע של המגבים, לקח לי בדיוק 5 דקות למצוא לבד את המחבר שלובינסקי ניתקו בטיפול
10000.
תודה על השיתוף. הסיפור מעלה הרבה תהיות לגבי התנהלות המוסך חוסר מקצועיות וזלזול בלקוח.
בהחלט שיקול למי ששוקל רכב חדש ממכשירי תנועה (ויש להם מקום מיוחד כאן).
נציג המוסך מוזמן כמובן להציג את הצד שלו.
הסיפור הזה לא מציג שום תהיות בעיניי. על המקום הזה נאמר לא פעם ולא פעמיים - יד ימין ויד שמאל לא מחוברות לאותו אדם ועל הדרך הראש גם חושב עקום.
ראה סיפורי הרעידות בג'ימני ועוד כאלה וכאלה מקרים על מקצועיות מוטלת בספק ושירותיות שאפילו לא אופיינית לסיני ממוצע.
מסופקני אם מישהו ממחלקת יח"צ ואו שירות הלקוחות של מכשירי תנועה היה מתייחס אליה אם היא הייתה פונה לשם בתלונתה או אם תפנה לשם כעת. בסופו של דבר הם הראש מעל מנהל המוסך.
קראתי את התגובות וחלקן מאוד מענינות ואכן למדתי , קיבלתי מכתב תגובה מנציגת תלונות הציבור של החברה וכמובן שלא הופתעתי והמדובר בכסת"ח אחד גדול , אין בתגובתה ולו התייחסות מינימילית ללקוח ותיסכולו אלא - רק לחברה!!!
כל תגובתה עסקה בדבר אחד בלבד לבדוק היכן המוסך היה בסדר (או שהיא חשבה שהוא בסדר ) וניסתה לתרץ במכתב מסוגנן יפה את התנהלותו המבישה של המוסך ,כמובן שמכתבה אינו מספק אותי נהפוך הוא הוא מחזק את דעתי העכשוית לגבי המוסך ומוסכים אחרים בסגנון זה והתנהלותם.
בינתיים הרכב תקין ואכן הפתרון (המאוד "מסובך" שהשבית את הרכב לימים רבים...) היה בצמת החשמל למאוורר קיבלתי פיתרון יעיל זול ומהיר , המאוורר (לטענת החברה שהוא"תקול" וגרם להתחממות...) ממשיך לעבוד באופן תקין כבעבר והכל חזר לקדמותו (כמו שאומרים הכל בגלל צמה קטנה...).
לשאלת חלק מחבריי הפורום אז מדובר ברכב שנת 2005 דגם לימטד מנוע 5.7 ׁ(האמי)ׂשמור ביותר 70,000 ק"מ בקושי נוסע ומשמש אותי כרכב שני בבית , מטופל כמו שעון וללא תקלות (אגב את המאוורר עבורו נדרשתי לשלם לשווא 7500 ש"ח מצא עבורי אחי שהוא פריק גדול של ג'יפים וחבר בפורום זה שנים רבות במחיר של 180 $ ביבוא מארה"ב...) כלומר גם אם באמת והייתי צריכה להחליף מאוורר עלותו הבסיסית בארה"ב כולל משלוח הינו בסביבות 700 ש"ח....
הבנתי מהתגובות של חלק מחברי הפורום "שהם לא נפלו מהרגלים" ואכן הכוונה לא היתה להפיל אף אחד חלילה מהרגליים - אלא לשתף!!! פעלתי באפיקים נוספים היות ולדעתי ולדעת נוספים נגרם לי עוול גדול (ועד לאותו המקרה נחשבתי ללקוחה V.I.P ושילמתי במיטב כספי לטיפולי הרכב במוסך זה במשך שנים) נגרמו לי הוצאות שהן קטנות באלפי מונים לעומת עוגמת נפש והיחס שקיבלתי ועל כן השיתוף בפורום הגיע בעצת חבר שחשב שצריך לחלוק ולשתף ואולי הבאים בתור יהיו חכמים ומנוסים יותר וותחסך מהם הוצאה מיותרת ועוגמת נפש!!!
למקצוענים שהגיבו בפורום - מצטערת שגזלתי מזמנכם ולא השכלתם ממקרה זה ולשאר המגיבים , קראתי בעיון אולם קצת מאוחר מדי אבל בהחלט למדתי ובפעם הבאה תחסך מעצמי סאגה כזו.
קחי בחשבון עוד משהו - נציגת תלונות הציבור לא בהכרח מקבלת את התמונה האמיתית ממנהל המוסך / מי מטעמו ומכאן שגם תגובתה אלייך תהיה בהתאם.
אם היה קורה מצב שהיית צריכה להתעמת מולו לידה, יכול והיא הייתה מצודדת בך יותר (אני אומר את זה מבלי לדעת מה כתוב בתשובתה אלא פשוט מההכרה של הנפשות הפועלות).
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה בהמשך הדרך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ענת
דגם לימטד מנוע 5.7 ׁ(האמי).
את הפרט הכי חשוב שכחת לציין - לא מדובר בכלל ברכב שנרכש ממכשירי תנועה, ולא ברכב שהחברה בכלל מחויבת להחזיק עבורו חלקים בישראל או לספק לו אחריות מעבר לאחריות היצרן, שחלה בארה"ב בשנה הראשונה.
ברכבים כאלה ליבואן אין שום אינטרס לגעת, אלא אם מדובר בטיפול "שגרתי", כלומר שמן פילטרים וכו. כל עוד מדובר בכזה טיפול, ברור שתהיי לקוח VIP או אנא עארף. ברגע שמדובר בתקלה שדורשת דיאגנוזה, כמו במקרה של מאוורר כזה, ברור שהיבואן לא ישים בן אדם שיבדוק את צמת החוטים-אלא יסביר לך בנימוס שקנית רכב מדגם שמעולם לא שווק כאן על ידי היבואן ואם את רוצה ישמחו להזמין לך מארה"ב. תכל'ס...הוא לא חייב לך כלום. ההתנהלות הזו אומנם אינה תקינה ואינה ראויה, אך בתכל'ס אינך לקוחה שרכשה את הרכב ממכשירי תנועה. אגב-ייתכן בהחלט שהמאוורר זהה לחלוטין בין הדגם שנמכר בישראל ובין הHEMI, אך ליבאון אין שום סיבה להיכנס לכאב הראש הזה.
עם רכב כזה מלכתחילה לא היתי מתקרב בכלל למוסך יבואן- גם מכיוון שברור שברגע שיגיעו צרות כלשהן היבואן יעדיף להחליף חלק מאשר לתקן, וגם מכיוון שבאופן כללי, לקוחות שמייבאים רכב ביבוא אישי יודעים היטב לא להתקרב למוסך מרכזי של היבואן, בו הם זוכים ליחס של לקוח דרג ב -ומעדיפים לגשת אל מוסכים פרטיים שבהם היחס יותר נאות.