מחפש המלצה לשיפור קפיצי עלים - היילקס 96
שלום לכולם..
ברשותי היילקס 96' , בודק אופציות להחלפת קפיצי עלים , מאחור ומלפנים.. שמעתי המלצות לא מבוטלות לגבי סט של " אולד מן" נשמע לי מבטיח אך בפער מחירים משמעותי הומלץ לי על סט " EFS" מישהו מכיר? שמע? יש לו?
תודה מראש לכל מביני הדבר.. :-)
עמית.
תגובה: מחפש המלצה לשיפור קפיצי עלים - היילקס 96
יש לקוח של מורי מהסמוראים שקנה להיילקס. Efs שתי אינץ הגבהה.לפי מה שהוא אמר האוטו נוסע מדהים ויושב בדיוק בגובה הפורפוציונלי נכון.חפש אותו. דרך מורי. בחור בשם ולרי.מורי 0575335353
ואני שמעתי מוואלרי סיפור טיפה שונה.
אכן קנה קיט "2 אצל מורי.
אחרי הרכבה התברר שהחלק האחורי לא התרומם כמו הקדמי, אלא ירד יחסית לקפיץ המקורי המעורגל שהיה קודם.
אחרי טיפול בקפיצים אצל חמילבסקי נפתרה הבעיה.
עכשיו וואלרי מרוצה.
אני בטוח שלאיכות הנסיעה תורמים גם בולמי קוני חדשים שהותקנו.
בברכה,טושי
אז אני שמעתי את הקיצור של הסיפוראין ספק שקוני גורמים לאוטו להתנהג מדהים
בקיצור- שיגש לחמילבסקי, אחלה בעל מקצוע.
לא ממליץ על חמילבסקי !
הוא ואחיו פשוט מתנהגים כמו בריונים , הבעיה כמובן לא כשאתה בא כלקוח חדש - אלה כשאתה בא עם בעיה שקשורה אליהם .
אחריות שלהם שווה כקליפת השום .
בהמשך לתוכן הנושא.... הבנתי כי מבחינת דירוג הקושיות של קפיצי העלים אולד מן נחשבים לרכים ואילו EFS נחשבים לקשיחים יותר . אם אשלב את אחד משני סוגי הסטים עם בולמי קוני מתכווננים - על מי מומלץ ?
אופי הנסיעה בהיילקס הוא שילוב של שטח טכני עם נסיעה יחסית מהירה בשבילים - אם אפשר לכתוב את זה באותה השורה עם היילקס :-) ללא עומס הן של כננת ו/או משא בארגז אחורי מלבד שני נוסעים ברכב..
קפיץ "רך" עם בולם קשיח,, זאת הקומבינציה האידיאלית למה שאתה מחפש לדעתי.
לאולדמן יש כמה דרגות קושי, ולכן לא נכון להגיד שהם רכים יותר, אלא בהתייחס למשקל שהקפיץ מתוכנן לשאת (יש MD ויש HD שנאמר לי שהם קשים מאד).
בטבלאות של אולדמן יש התייחסות לכמה משקל אתה מתכוון להעמיס את הרכב ולפי זה המלצה שלהם על דגם קפיץ,יש להם גם התייחסות לרכב שנוסע ללא משקל מול רכב עם משקל קבוע.
הקומבינציות קשורות בעיקר למספר ודירוג העלים, ואם אתה לא מרוצה מאיכות הנסיעה, אתה יכול להוריד/להוסיף עלה בהתאם להגדרות שלהם- רק שזה צריך להיות בטווח קצר יחסית מההתקנה.
בקשר ל-EFS, תעשה חיפוש אחרי חוות דעת בפורומים בחו"ל, במקומות שהמותג מוכר, ובאגים ויתרונות.
מ-2 דקות של חיפוש מצאתי דוקא רשמים של מי שטוענים ש-EFS רכים יותר מאולדמן, ושגם אצלהם יש דגמים לפי משקלי העמסה על הרכב ושהם נחשבים "מספקים את הסחורה ביחס למחיר".
תזכור בכל מקרה, שקיים ניגוד בין הרצון שלך לקפיץ "רך" לבין רצון להעמיס עליו משקל מתישהו, אם אתה רוצה נוחות מירבית, תתפשר על יכולת העמסה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zagi
לא ממליץ על חמילבסקי !
הוא ואחיו פשוט מתנהגים כמו בריונים , הבעיה כמובן לא כשאתה בא כלקוח חדש - אלה כשאתה בא עם בעיה שקשורה אליהם .
אחריות שלהם שווה כקליפת השום .
אתה הראשון שאני שומע שאומר את זה מזה שנים.
מה כבר קרה ? (אפשר גם בפרטי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
ואני שמעתי מוואלרי סיפור טיפה שונה.
אכן קנה קיט "2 אצל מורי.
אחרי הרכבה התברר שהחלק האחורי לא התרומם כמו הקדמי, אלא ירד יחסית לקפיץ המקורי המעורגל שהיה קודם.
אחרי טיפול בקפיצים אצל חמילבסקי נפתרה הבעיה.
בברכה,טושי
היצרנים הגדולים מערגלים את הקפיצים במכונה, זאת הדרך להשגת מוצר אחיד בעשרות אלפי יחידות ולהתחייב לסטנדרט מסויים.
הקייטים האלו מגיעים ממקומות שבהם השוק הוא לא כמה עשרות רכבים במקרה הטוב אלא אלפים בשנה, יש להם קצת נסיון (ולא משנה אם זה אולדמן\טאפדוג\EFS)
אם רוצים לחסוך אז אפשר לערגל נבלה כל כמה חודשים, אבל אם מוצאים כסף על קיט שאמור להיות איכותי, אז מה הרעיון לשלם על קיט "איכותי" ו"לעקם" אותו ידנית אצל בעל מקצוע שעובד עם פטיש ומכבש?
החלפתי קפיצים ובולמים אצל חמילבסקי , הסברתי להם את השימוש ברכב - עבודה עם משקל כבד מידי פעם + טיולי שטח אקסטרים .
יש לציין שהבולמים והקפיצים שהותקנו היו לפי המלצה שלהם לאחר שהוסבר השימוש וניתנה לי אחריות בע"פ של שנה ( לא צויין בחשבונית ).
יומיים לאחר ההתקנה נשבר הבולם בחיבור לסרן ללא כל מכה על הבולם עצמו , לאחר נסיונות התחמקות מרובים הם החליפו לי את הבולם ללא חיוב , עד כאן סביר מינוס .
כמה חודשים לאחר מכן הבולם התחיל לנזול ושוב ללא שום סימן של מכה או טראומה אחרת לבולם , כשהגעתי אליהם הם הודיעו לי שאין אחריות על הבולם ושהנזילה מהבולם היא בעקבות שימוש "אקסטרים" בבולם , הסברתי להם שוב שזו היתה הדרישה שלי מההתחלה ואז התחילו הצעקות והאיומים מצידם , יש לציין שאני לא הרמתי את הטון ודיברתי איתם בנועם לאורך כל השיחה אע"פ שלא היה זה הטון מצידם .
בשלב כל שהוא לאחר שצעק שני סנטימטר מהפרצוף שלי ארז איים עלי שאם לא אעזוב את המקום באותו רגע הוא " ישחרר לי אגרוף לפנים " .
לא עשיתי שום דבר עם זה - לא רוצה לתבוע אותם ובכלל לא רוצה מהם כלום ! אך בי נשבעתי שבכל מקום שבו תתבקש המלצה לחמילבסקי אומר את דעתי ונסיוני עם הנ"ל .
תעשו עם זה מה שתרצו רק תדעו שזה הלך הרוח במקום - בריונות לשמה !!!
אני יכול להמליץ לך על מתלם באזור התעשיה בראשון לציון מערב. יחס נהדר, מחיר סביר . שינה לי את הסילברדו לחלוטין לחיוב, ועדיין לא החלפתי בולמים.
אני לעומת זאת ממש לא יכול להמליץ מתלם. וזה מה שאני חושב עליו : http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=24386
ניסיון מאוד רע שיש לגיתאי ולי איתו: שני סטים דיי זהים של קפיצים לסופה שפשוט גרמו לנו להקיא דם. כל טיול חזרנו עם משהו שבור
והואשמנו ש"אנחנו קופצים עם הרכבים".
אני לא יודע אם זה עדיין המצב אצל המתלם, אבל אני לא שם לא חוזר בזמן הקרוב ולא משנה עם איזה רכב.
לאחר הסיפור אצל המתלם הלכתי לחמילבסקי. והייתי מרוצה מהיחס בתור לקוח חדש. לשמחתי אני לא הייתי זקוק לממש את האחריות שלהם ולכן אני גם לא יכול להעיד על טיבה.
מצד שני, לבחור שקנה את הסופה נשברה הקונטרה-מאיה מאחור לאחר פחות משנה. חמילבסקי לא הסכים לטפל בטענה שהעבודה נעשתה אצל הבעלים הקודם (לגיטימי או לא - לשיקולך).
לענינינו - אצלי בהיילקס מורכב קיט של אולדמן. יש לי רק דברים טובים להגיד עליו. לא הבנתי עד כמה מהלך המתלה מטורף עד שלא הרמתי את הרכב על ליפט. הסרן האחורי פשוט עם מהלך אדיר. מקדימה המהלך פחות מרשים אבל בהחלט מצוין.
מעבר לכך האוטו רך ביחס לכל ההילקסים שאני מכיר (לא כ"כ הרבה...חמישה+/-) ואף אחד מהם לא עם מתלים מקוריים.
חבר בעל היילקס שטייל איתי ועבר בין שאר ההילקסים בטיול ציין בפרוש את הקיט של אולדמן.
עמרי
אני מרוצה מהסט efs שיש לי על הסמוראי (עלים כמובן), ובכל זאת-
אני לא מכיר סט ספציפי של אולדמן להיילקס, אבל אולדמן חברה מאוד רצינית - אתה יכול להתאים את הקפיץ (עפ"י מק"ט מסודר) לפי קריטריונים של משקל, עד רמה של עם/בלי כננת. יש להם קטלוג מסודר עם מפרט.
מצטרף לאי-ההמלצה על מתלם. הם אמנם לקחו אחריות והחזירו לי את הכסף על הקפיצים, אבל קשה לי להמליץ על חברה שמרכיבה קפיצים לפאג'רו על ויטארה בלי שאף אחד שם ישים לב שמשהו מוזר בעין..
אני נשארתי עם צירייה ובולמים שבורים, שעליהם שילמתי מחיר מלא.
שגיא, הסיפור שלך ממש הפתיע אותי, כי הנסיון שלי איתם לאורך כ 14 שנים של טיפול בקפיצים הוא ממש מצוין (לעומת המתלם שנתקלתי שם ביחס די מזלזל/מתנשא ועליהם לא אמליץ).
תמיד קיבלתי אחריות על עבודה שעשו ואם היו תקלות כמו שקיעה מהירה של קפיצים, ו/או נזילה של בולם, הדבר טופל במיידי ללא תשלום נוסף.
רק לאחרונה החליפו לי בולם נוזל של RAW.
גם אותי זה הפתיע , כשבאתי לשם בפעם הראשונה כמעט גילגלו שטיח אדום לכבודי , כשבאתי עם הבולם הנוזל - כמעט גילגלו אותי !
שגיא - אני מצטער לומר אבל לדעתי יש מעבר למה שאתה מספר בנושא. אפשר לפתוח את הנושא הזה לעוד דו קרב, כמו שהיה כאן בעבר עם ספקים אחרים ועם לקוחותיהם. אבל הדעות תמיד תשארנה חלוקות, יש כאלה שהולכים מכבי ויש כאלה שהולכים הפועל.
אם הולכים על סט של יצרן בינלאומי כמו אולדמן, EFS ואחרים אז אפשר לקבל המלצות קונקרטיות פר מוצר וגם במקרים כאלה צריך לדעת לבחור את המוצר הנכון מהקטלוג (כבר ראינו מקרים שהוזמנו סטים לא נכונים כי הבחירה הייתה שגויה, עוד לפני שאנחנו מדברים על פגם במוצר, שגם זה קורה).
אם הולכים על סט מייצור "עצמי" / מותאם אישית - כאן נכנסת המקצועיות של כל סדנא וכמובן ההגדרות של הלקוח. בין המתלם לחמילבסקי יש תחרות ארוכת שנים ויש עוד כמה שמוכרים בארץ.
אתה צודק אבל .....
אני לא אמרתי לו מה לשים לי באוטו , ביקשתי סט שיתאים לשימוש ולכיס וקיבלתי אחריות בע"פ לשנה !
לא עברה שנה והם לא רצו לממש את האחריות ! יותר מזה ?!
אם היתה איזו מכה על הבולם או סימן לטראומה כזו או אחרת הייתי "אוכל את הכובע " .
בכל מקרה , צעקות של שוק + איומים נשמעים לכם כמו מקום שנותן שירות ללקוח ?!
אני עצמאי ועובד עם לקוחות נחמדים יותר או פחות , מעולם לא הרמתי קול על לקוח , אם צודק ואם לא .