נכתב במקור על ידי
שחר-סופה
קודם כל אמיר תודה רבה על הכוונה : " יש בקבוק אחד עם השם שלך עליו ("הבלייזר של שחר" יותר נכון) " כבוד הוא לי
ואני מעריך מאד .
אם היתה לי היכולת הכספית להטיס אותך , תהייה בטוח שלא הייתי חושב פעמיים .
מה שאספר / אכתוב / אשתף אתכם בו עכשיו יבהיר את העניין טוב יותר .
אז לעיתים זה נראה לי כאילו אני מתקדם 4 צעדים קדימה בשיפוץ הזה ואז ' בומבה ' ואני חוזר 3 אחורה .
עכשיו , כשיש תקציב/סכום לא מבוטל או מוגבל בלהעמיד את האוטו מושלם , אז זה עוד ניחה ... אבל כשחרב התקציב
מתהדקת לי על הצוואר ופתאום יש לפתור תקלות שצצות , שתיקונן גובה מחיר יקר ונוגס בתקציב שהיה מיועד / נשאר עבור ההתקדמות
לקניית בידוד לריצפה ולריפוד הרכב בפנים ... , אז זה כבר ממש מבאס . מתסכל . אבל , אין ברירה אני מרים את הראש , מסתכל לתקלה
בעיניים , רואה גם את חצי הכוס המלאה ומבין שעכשיו אחרי שחידשתי / החלפתי יהיה לי שקט לכמה וכמה שנים טובות .
הבעיה ורקע :
בחודש האחרון כשהאוטו היה בפחחות וצבע נתקלתי בבעיות התנעה . האוטו מסרב להניע או כשכבר מניע זה הולך קשה ובקושי .
בניסיון התנעה ראשון שומעים את הסטרטר עובד טוב , מצברים עם כח יחסית ועם המשך ההתנעה הם נחלשים . בניסיון שני , כבר
מרגישים שכוחם אוזל ובשלישי הם מתים רשמית .
כשחיברתי למטען מצברים לכמה שעות - הוא מניע באופן סביר , ז"א עבודת סטרטר ארוכה לטעמי (כמובן לאחר חימום של פלגי החימום).
כשהיה מחובר למטען והעברתי את הכפתור למצב START למוד התנעה , מדובר בבוסט חזק מאד של מתח - האוטו הניע בנגיעה .
כזכור לכם (או שלא) בתחילת השרשור כבר עידכנתי שבניתי צמות חשמל חדשות מ א' ועד ת' . הכל מחווט פיקס . בין השאר זוג ריליים
חזקים עבור פלגי החימום וחוטים חדשים + סופיות חוט לפלג . גם פלגי חימום החלפתי מיד עם קניית הרכב לחדשים . האלטרנטור
שופץ והוא כחדש .
החשודים המיידיים:
* מצברים - רקע : שאלתי את הבעלים הקודם בני כמה הם כיוון שהתאריך שם די טושטש ולא ניתן להצביע על מועד יצור (ישנם גם
שני הטבעות) עזבו , בכלל יש קומבינות ומסחרה של שנפ עם כל מה שקשור לתאריך יצור ושווק (מכיר את זה ) מצברים ששכבו על המדף
כחדשים , לא נמכרו וכשכבר הגיע זמנם להמכר מגיע בחור שכל תפקידו בחיים זה להטביע תאריך חדש . לפעמים גם מכניסים אותם לטעינה
עמוקה טרם השיווק . זה בדיוק מה שהותקן אצלי ברכב בסופו של בירור . מצברים ששכבו שנתיים ועברו הליך טעינה . (זאת ידעתי רק לאחר מכן) .
* פלגי חימום - אפילו שהחלפתי לחדשים עם קניית הרכב אולי נשרפו ?
* כיוון משא' הזרקה .
הבדיקות והמיפוי לפתרון :
הלכתי מהקל לכבד . מצברים תחילה . כשחיברתי רב מודד לקטבים של המצברים (כשהרכב כבוי) הוא הראה 12.36 V . לא חדשים אבל גם לא מתים .
כשהאוטו עבד בדקתי טעינה והיא בת זונה = 14.2 בעומס .
עברתי לפלגי החימום . במקום להוציא פלג פלג או לבדוק התנגדויות וכאלה בחרתי בשיטה מצויינת ובדוקה. ניתקתי את כל הסופיות מכל
פלגי החימום . כבל מינוס עבה מהמנוע לגוף/בודי -יש . חיברתי חוט חשמל ישירות לפלוס המצבר בקצהו האחד ועם קצהו השני יצרתי
מגע קל עם קצה הפלג / הסופית שלו . אם ישנו ניצוץ , ז"א נסגר מעגל והפלג תקין פיקס . אם אין , משמע שרוף . פשוט לא ?
באחד לא היה ניצוץ (לא סגר מעגל) וכשהוצאתי אותו החוצה ובדקתי אכן הוא מת . אבל , פלג אחד על V-8 לא משפיע כך על התנעה ,
גם לא שני פלגים . אולי בשלישי תתחיל להיות התנעה ארוכה יותר או קושי .
דלק מגיע כמובן למשא' ההזרקה , פילטר חדש . פתחתי את ברגי המשא' (קודם לכן סימנתי מיקום ע"מ להחזיר בדיוק לאותה נקודה במידה ולא מדובר בבעיה עם כיוון ) וניסיתי לקדם או לאחר . נאדה . אותו הדבר .
אני כבר אובד עצות , what the fuck is the problem ?
בדקתי חיבורי סטרטר , כבלים וכאן חלה התפנית . בנגיעה בכבלי המינוס ובנעל הכבל הרגשתי שהיא חמה .
היה ברכב מפסק מצברים אליו חוברו כל כבלי המינוס . הוצאת המפתח ממנו מנטרל את המינוס לרכב . אין חשמל (בטיחותי ומעכב מעט את הגנב) .
רק החמור שהתקין אותו בחר באחד בעל הספק קטן יחסית (ישנם שני סוגים) השני למתח גבוה בהרבה . העפתי אותו מהאוטו וחיברתי ישירות
את כל הכבלים לבודי . היה שיפור מסויים אך עדיין , התופעה בשלה .
החלטתי ל ' רדת על הסטרטר ' , לנסות , מה יכול להיות .... ?
נגיעה בסטרטר לאחר ניסיון הנעה כושל , חידד את העניין = חם . מאד חם .
אז כשפתחתי אותו הבנתי מה גרם לבעיה . העוגן היה שרוף בחלקו וחוטי / סלילי הפחמים היו פרומים מהחום .
קניתי עוגן ופחמים חדשים והרכבתי את הכל למקום . לא היתה עלי מצלמה כהרגלי וצילמתי רק לאחר מכן כמה תמונות בודדות .
ההתנעה לאחר מכן ולאחר שטענתי את המצברים על המטען היתה טובה . לא הייתי שבע רצון , ציפיתי להנעה מהירה וקלה יותר .
כאן כבר הבנתי שהדבר הבא שעף מהאוטו כשיהיה לי קצת כסף אלו המצברים (בתקווה שיחזיקו רק עוד קצת) לפחות עד שאסיים
עם הריפוד הפנימי .
לא עבר שבוע מאז שהוצאתי אותו מהצבע ולפני כמה ימים הם נפטרו סופית (המצברים) . הלוויה לא תיערך אחרי כל התרומה שלהם
לבלגן כיוון שהם רוסקו עם פטיש ;) . סתם , אני צוחק אבל זה לא היה רחוק מזה .
תודה רבה רבה לביזון (מור) שאיתר ומצא עבורי זוג מצברי VOLTA (אדום) 72 אמ"ש ו 440 A התנעה כל אחד במחיר מצויין (500 ש"ח
למצבר) ועם אחריות . טריים וחדשים בני 10 ימים מיום עזיבת המפעל ועוד הביא לי אותם עד הבית .
חוויות אהה ? קחו זאת בחשבון כשאתם רוכשים רכב ישן ומיישרים קו ובונים אותו מהתחלה .
למוד ניסיון עבר נזהרתי ועדיין אני אומר מברכים על המוגמר . ואני עוד לא שם . גם זה יגיע ועוד איך .
לסיום אגיד לכם כך ... אני מאד רוצה ומקווה שהכסף יספיק לי לפחות לסיים עם הריפוד הפנימי עד למפגש
ג'יפולוג הממשמש ובא . כך האוטו כבר יהיה גמור מבחינת החוץ / פנים ואהיה לפחות שלם עם ההחלטה לבוא איתו למפגש כשהוא כך .
לא גמור אבל בהחלט נראה מצויין . לאחר מכן , תשאר עבודת חוץ כמו הפגוש אחורי והמיתקונים והשיפורים להתקנה .
ארגז פנימי לזיווד , מכשיר קשר וכל מיני מיתקונים ופינישים . עם זה אין לי בעיה .
אם לא חברים , אז אבוא עם הביג ואדחה את זה למועד ההשקה הרשמי .
שחר .