האם עוד מישהו חוץ ממני שם לב לעובדה שברסומת האחרונה של מפעל הפייס בטלוויזיה יורד ג'יפ לחוף הים בניגוד לחוק (100מ' מקו המיים)?
איפה בדיוק נמצאים הפקחים?
או האם מפעל הפייס נמצא מעל לחוק?
Printable View
האם עוד מישהו חוץ ממני שם לב לעובדה שברסומת האחרונה של מפעל הפייס בטלוויזיה יורד ג'יפ לחוף הים בניגוד לחוק (100מ' מקו המיים)?
איפה בדיוק נמצאים הפקחים?
או האם מפעל הפייס נמצא מעל לחוק?
הג'יפ גם מוצג שם בצורה מאוד, אהמממ, סטריאוטיפית. לא סתם.
אתם מפספסים לגמרי את העניין !!
חברו את התגובה של דרור עם הרעיון של פותח השרשור + תוכן הפרסומת
ותבינו שהמסר חמור עוד יותר: תמונת ראי של ציבור הג'יפאים - "ערסים, פורעי חוק, צעירים מופרעים שרק הורסים ל"כולם" (האנשים הרגילים)
את החווית ההנאה בטבע.
זה לפחות מה שאני מרגיש שהפרסומת מעבירה כאשר אני צופה בה.
בתור בעל סופה התעצבנתי באופן אישי :mad:
אולי ה"קנס" השתלם להם?
ביננו בלבד, כך נראה מרבית ציבור הג׳יפאים אבל...
השינוי מתחיל מבפנים...
לא יכול להיות שמפעל הפיס יראה אותנו (!) הגיפאים ככה.מי הם חושבים שהם?! באיזו רשות הם עושים צחוק על חשבונינו!? אני מציע שנפגין מול מטה החברה.
היום זה פרסומת וסאטירה... מחר זה כבר הצעות חוק והופ יום אחד נקום בבוקר ונגלה ש4X4 זה מחוץ לחוק.
מי איתי? מי נגדי? מי סתם מנפח דברים מעבר לפרופורציות כי נגעו לו בנקודה רגישה???
למען האמת יש אמת בדבריך, לא מעט בעלי 4X4 חייבים להפגיון את כישורי הנהיגה שלהם בין המתרחצים והילדים. זה פוגע באותם אלה שרק רוצים לפרוס מחצלת,לבלוס אבטיח קר ולא לזוז מהמקום עד החזרה לביתם. בוא נגיד "שהרווחנו" את זה ביושר. להגיע לחוף עם כל הפק"ל להחנות 100 מטר מקו המיים להתחיל לסבל את הציידניות,האוהלים, המנגל מהרכב וכו' לקירבת המיים זה סיפור מהתחת. זה גם רחוק מהמקמ"שים בקיצור סרט רע. אין שדולה משפיעה לטובת בעלי 4X4 . לי למשל "שרפו" את חוף פלמחים שביליתי בו שנים ארוכות כשהסוס צמוד אלי.אי אפשר לעשות כנגד הגזרות כלום אלא רק בכח.[כמובן שלא באלימות] זו השפה המובנת לפקידוני הממשל.שיקצו לנו חופים נפרדים.
(חחח) אני איתך! בוא נשרוף ת'מועדון.
חבר'ה, הגיע הזמן שנבין שבמדינת ישראל, אם אתה מצביע על משהו שלשכן שלך יש ולך אין, במקום לתת גם לך - הולכים לקחת ממנו... אז תגישו תלונה, ויקנסו את מפעל הפיס?
חוץ מזה, לדעתי הם קיבלו את כל האישורים, ולראיה ההבדל הגדול בינם לבנינו - המצלמה.
שימו לב שאם אני משלם לבחורה לקיים יחסי מין, אני משדל לזנות. אבל אם אני גם מצלם את זה אז אני אמן/במאי/מפיק.
תרגיעו. כולה פרסומת. חלק מסדרת פרסומות שמציגה כל מיני בעלי תפקידים, מדיילת קרקע בשדה התעופה, דרך מורה בתיכון, ועד מנהל בנק - בצורה הכי נלעגת ומבזה שיש. וג'יפ?... זו מטרה נוחה. מה זה נוחה? הכי נוחה. רק דבר אחד לא הסתדר לי, מעבר לפרווה על קשת ההתהפכות... כמי שחי ברחוב של ערסים, בשכונה של ערסים, בעיר של ערסים... תגידו לי, ככה נראים ערסים?..... זה ערס זה? מזמן לא ראיתי ערס כל כך לבנבן.... מישהו שם נזהר מאוד לא להגזים עם הסטריאוטיפים....
מצד שני - זה רק מראה את כל הצביעות שמאחורי חוק החופים.
כי לכם אסור לרדת עם הג'יפ לים. זה עושה קוליסים. זה פוגע בצבים קטנים, בסרטנים.
אבל אם אתם גוף גדול כמו מפעל הפיס, תשלמו מספיק כסף, תקבלו אישור רשמי להוריד ג'יפ לחוף, לעשות רונדלים שוב ושוב - כי כדי לצלם סרט עושים כמה וכמה טייקים. עד עשרות ברצף! ומה עם צוות הצילום? איך הוא הוריד את כל הציוד לחוף? ברגל?..... מהפתאום. ברור שברכב 4X4 - שלא ישקע חס וחלילה.
ובשביל לצלם סדרה כמו "מסודרים" ולהשליך מכונית ישנה מהצוק אל החוף - גם זה בסדר ומותר. כי ברור שאחר כך מפנים את הגרוטאה.... ואיך עושים את זה? בידיים? במסוק? וצוות הצילום מגיע על גמל? מה פתאום. הכל באישור. ואנחנו מייללים שאסור לרדת לחוף עם ג'יפ? הצחקתם אותי. תשלמו מספיק למ ישצריך, והרשויות גם יתנו לכם אישור לבנות עוד סי אנד סאן.
תחשבו על זה שוב לפני שאתם נכנסים בכל מי שמזכיר לכם את הדו-פרצופיות, הצביעות והשקרים שמאחורי החקיקה הירוקה. לתשומת לב כל הצדקנים שמתווכחים כאן על נזק שאנחנו גורמים לחופים ולטבע....
חוק זה חוק! אני גר בכנרת וגם אני בעל ג'יפ. אז מה?, זה לא אומר שאני נכנס איתו עד קו המים ופוגע בטבע ובסביבה (ואני מכיר את כל הפרצות בין כל המחסומים שהציבו). צריך לקחת דברים בפרופורציות. כשאני רואה בחגים ערסים שנכנסים עם הרכב עד קו המים ובהרבה מקרים גם פנימה רק כדי להראות שהם יכולים זה מקומם! כולם זוכרים את הכתבות מהקיץ שעבר בנושא ואת הגברת האכיפה. אני בעד! ואתם יכולים להתרגז. הטבע הוא שלנו וצריך לשמור עליו כדי שנוכל להמשיך ולטייל בו בשבילים המסומנים ולא להרוס. רוצה להגיע לחוף עם הציוד? אין בעיה, תחנה במקום מסודר בקרבת החוף ותגיע. אפשר גם להיות יצירתי כמו למשל לבנות עגלה קטנה עם מגלשיים למעבר בחול. אני לא רואה פה שום בעיה, לך ברגל מהחניה לחוף ותהנה מהאוויר והנוף שבדרך.
נדמה שלי שאני זה הצדקן.... :p
אבל נעזוב.
תייש, הכנרת זה סיפור אחר.
משאב הטבע הנהדר הזה נגזל זה מכבר מהעם ע"י בריונים. מעט החופים שכן פתוחים לציבור סובלים מוחסר נגישות. הרבה יותר מחופי הים התיכון (וחוף הכנרת גם הולך ומתרחק מאיתנו עם השנים).
אין שום פגיעה בטבע אם אני יורד עם הרכב בשביל קיים עד לקו המים, בונה רשת צל ומתנחל לוספ"ש. (וב- 90% מהחופים הללו בכלל לא צריך ג'יפ).
ישנם חופים שבלי לעשות את זה פשוט לא יהיו נגישים ללא מסע פילים מייגע של מאות רבות של מטרים, ואף קילומטרים. (ראה למשל החוף שבין כורסי ללבנון, או בשפך הירדן)
כשאתה בוחן את זה מול גזלת החופים מהציבור ע"י בריונים אתה מקבל שהכנרת כבר לא זמינה לציבור הרחב.
עד כמה שאני מבין ושמעתי, חוק החופים לא תופס בכנרת (אבל אל תתפסו אותי במילה) ולכן כל החסימות שאתה מדבר עליהם מזכירות קצת את החסימות על שבילי מטיילים ע"י חקלאים וישובים למיניהם ולדעתי הן בכלל לא חוקיות (למעט שמורה כמובן).
נכון, כמשמיעים מוזיקה בקולי קולות מתוך רמקולים של ג'יפ, נוסעים בפרעות בין מתרחצים ונכנסים עם הג'יפ למים זה מעצבן ומציק. אבל אני לא בטוח שאתה יודע להסביר איזו פגיעה בטבע זה יוצר.
וכדי שלא יתקפו אותי החברה ה"טובים"- תחזרו לשורה הראשונה של התגובה שלי.
(הערה לדרור- אגב, צבי ים לא נוטים להמליט את גוריהם בכל חופי הים התיכון. יש להם חופים מסוימים שבהם הם נוהגים לעשות זאת)
אני בכלל חשבתי שאתם מדברים על משהו אחר במסר.
הרי כל שאר הפרסומות של מפעל הפיס מוכוונים לסוג הפרנסה, למורה שיסדרו לו את החיים, לבחור המסכן מול הבנק שהכסף יסדר אותו וכו'
איך כסף יעזור לך או יסדר לך את החיים במצב הנלעג בפרסומת הזו? משהו במסר כאן נראה לי עקום.....
למה כל ההתלהמות הזו .
הרי כל הרשויות סימנו אותנו כעבריינים וכל תפקידם לצוד אותנו.
זה מאוד נוח הרי , רכב גדול עם אנשים שנהנים מהחיים , זה לא חוקי בארץ .
אני לא התפלא אם 70% מגדרות הבטיחות שהוקמו נועדו רק כדי למנוע מאיתנו לרדת מכביש פקוק (המדינה עלולה להפסיד כסף אם נצרוך פחות דלק).
הדוגמאות רבות ואני אשמור אותם לשרשור אחר(להיות בעל ג'יפ זה...)
אני מתחיל בימים אלה מהלך שיגרום לשינוי , לא תוך שבוע , אבל יגרום .
גם לנו מגיע לחיות ולא לפי הסטנדרטים של צרי עין ,אלא ,לפי יכולות הרכב שהקזנו דם כדי לרכוש אותו וממשיכים להקיז דם להחזיק בו.
אשמח לשמוע רעיונות נוספים (יותר בקטע של רשות שניתן לדבר איתה , עו"ד מקושר וכו' - עדיין לא "נצא בהמונים להפגין" - גם זה יגיע).
המהלך הראשון שאני מתחיל הוא :"חופים מוסדרים לג'יפים " אעדכן אתכם לנושא בהמשך .
ולכל הסקפטים - אני יהיה מוכן שתספרו לי שזה בלתי אפשרי , על בקבוק בירה צונן עם רגלים במים ליד הג'יפ!!!
שלומי
שלומי ,אני מאמין שאפשר לדבר עם "מפעלי ים המלח" ,שיתנו לנו חתיכת חוף של מה שנישאר מהים שלהם......:D
נראה לי שמוכרים אותה
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4...dbaf78db65569a
אולי מפחדים מרשויות החוק שלא יתנו להם דוח
לדעתי החוק דווקא כן תופס בכנרת וכבר יצא לי לשמוע על פקחים שמחלקים דוחות. אני גם מסכים אתך ש90% מהחוקים במדינה נועדו להסב סבל לאזרח ולהעשיר את קופת הממשלה וצריך לקצץ את רובם. יחד עם זאת הנקודה היא הטבע הרגיש והוא רגיש גם בכנרת כמו בכל מקום אחר ועם החוק הזה אני דווקא מסכים ותומך. גם אני מקים זולות על החוף לרוב אבל את הג'יפ אני משאיר למעלה. ועזוב שטויות- הטבע חשוב יותר מאשר אם תסחוב ציוד לכמה דקות. אח"כ תוכל להתפנק על החוף בכיף.