חרם צרכנים לא מתדלקים יותר בחברת הדלק ''פז''
חיכנו מספיק זמן חשבנו שהמחאה הציבורית הגדולה תשפיע ויתחילו לזוז כאן דברים, אך לצערי הדברים לא רק שלא השתנו לטובה אלא גם החמירו , ושוב ברגע של משבר חברתי וכלכלי המדינה מעלה את מחיר הדלק.
והפעם כולנו נצביע ברגליים לא מתדלקים בתחנות דלק "פז"
בבקשה תפיצו את דף החרם לכל מי שרק אתם יכולים.
http://www.facebook.com/event.php?eid=284667731562505
הקרב על הקוטג נצחנו
עכשיו הגיע הזמן לשנות את מחירי הדלק
שאנחנו הגיפאים משלמים עליו כפל כפליים
תגובה: חרם צרכנים לא מתדלקים יותר בחברת הדלק ''פז''
תסלח לי על הבורות (כמה ימים לא הייית כאן בארץ)... אבל מה קשר "פז", "דלק", "סונול" , "דור אלון" או כל חברת דלקים אחרת לעליות המחירים האחרונות?
אין לי שום דבר בעד שום חברת דלק. למרות שדווקא בתחנות של "פז" יש לי הנחה קבועה הכי גדולה...
כל עליות המחירים האחרונות הן בעטיין של העלאות המסים על דלקים. בטענות על העלאת מסים יש לבוא לממשלה.
ואל תשווה קוטג' לדלקים. קרב על קוטג' קל לנצח. מחרימים את תנובה או את שטראוס או בכלל את הקוטג', אוכלים גבינה אחרת.
הממשלה נמנעת מלהשקיע בתחבורה ציבורית כדי ליצור תלות יומיומית שלנו בדלקים ובמכוניות, מה שמכניס לה מיליארדים ממיסים.
על סמך המגבלה הבלתי אפשרית הזו שלנו, הממשלה ממשיכה לדחוף את ידיה המטונפות עמוק יותר ויותר לכיסים שלנו.
את דעתי על מחאות ואיך הן צריכות להתנהל כולכם מכירים. התפוררות מחאת האוהלים החלבית והסמרטוטית ש"נרתעה מאלימות", מוכיחה שצדקתי.
סליחה על הבוטות- אבל מה זו השטות הזו??
למה דווקא פז? אני בטוח שסונול יודו לך על הניסיון- מה שבטוח שזה לא יוזיל את הדלק ולו באגורה שחוקה אחת.
גם אני שואל כמו הקודמים מה הקשר לחברת פז?
המדינה קובעת מחיר מקסימום לליטר בנזין 95 שזה היום 7.29 וזה מהמחיר בפז,וגם בדלק,בסונול ודור.
המחאה צריכה להיות נגד המיסים,ולא נגד חברות הדלק.
חברים אל תצלבו אותי עדיין
כול אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון
אני מאמין שחרם צרכנים במיוחד בתזמון הזה יכול לקבוע לנו את העתיד
כול חודש וחצי מעלים לנו את המס על הדלק מקצצים בביטחון וברווחה ועוד כמה חארטות ובסופו של יום אנחנו משלמים על הדלק
הגיע הזמן לעשות מעשה ויפה שעה אחת קודם
אני מאמין שבמידה ותהיה צניחה בהכנסות של פז או סונול או דלק הם יצלצלו ישירות לשטייניץ ויהיה דיון ציבורי מורחב על הנושא שאולי בע"ה
תהיה ירידה של מס הדלק
תכלס לרוב האוכלוסיה ( מלבד דרור ) אין מה להפסיד רק להרוויח
תחשבו על זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תסלח לי על הבורות (כמה ימים לא הייית כאן בארץ)... אבל מה קשר "פז", "דלק", "סונול" , "דור אלון" או כל חברת דלקים אחרת לעליות המחירים האחרונות?
אין לי שום דבר בעד שום חברת דלק. למרות שדווקא בתחנות של "פז" יש לי הנחה קבועה הכי גדולה...
כל עליות המחירים האחרונות הן בעטיין של העלאות המסים על דלקים. בטענות על העלאת מסים יש לבוא לממשלה.
ואל תשווה קוטג' לדלקים. קרב על קוטג' קל לנצח. מחרימים את תנובה או את שטראוס או בכלל את הקוטג', אוכלים גבינה אחרת.
הממשלה נמנעת מלהשקיע בתחבורה ציבורית כדי ליצור תלות יומיומית שלנו בדלקים ובמכוניות, מה שמכניס לה מיליארדים ממיסים.
על סמך המגבלה הבלתי אפשרית הזו שלנו, הממשלה ממשיכה לדחוף את ידיה המטונפות עמוק יותר ויותר לכיסים שלנו.
את דעתי על מחאות ואיך הן צריכות להתנהל כולכם מכירים. התפוררות מחאת האוהלים החלבית והסמרטוטית ש"נרתעה מאלימות", מוכיחה שצדקתי.
אז דעתך שגויה, דווקא מחאה אלימה נוחה יותר לטיפול השלטונות, תראה איך הם מסתבכים עם מחאות לא אלימות של פלסטינים ומודים שאין להם תשובה לכך.
שום מחאה אלימה של אזרחים לא תצליח לשנו סדרי בראשית כמו מיסוי הדלק, אלא אם כן מדובר במהפיכה אלימה להחלפת הממשל, ואז כבר מדובר בתחליף מהיר לבחירות, אבל אז נניח והפלת את השלטון, מה עכשיו ? מפלגה חדשה ? בחירות ? מי יבטיח שאכן הרפורמות יבוצעו ?
אני דווקא לא חושב שהצרות והרקבונות של הממשלה הנוכחית נובעים ממנה.
היו בחירות, אנשים בחרו במודע ברה"מ לכהונה שניה אחרי שטעמו קדנציה אחת ועוד אחת כשר-אוצר, אז מה רוצים ממנו ?
את המנדט להחריב את מה שקודמיו התחילו הוא קיבל מרוב הציבור, אז שהרוב לא יתלונן כשהוא אוכל את הדייסה שבישל לעצמו.
אל תיתלה בהסברים מלומדים על דמוקרטיה כשבעצם כל מטרתך להקניט ציבור שלא הצביע כמוך. ככה בעצם אתה מצדיק את מה שהממשלה הזו עושה.
מי שהצביע לביבי ולשטייניץ לא אשם במה שקורה כאן יותר ממך. כולנו אוכלים מהצמד הזה חרא. כולנו היינו צריכים לבעוט אותם ביחד מהשלטון. כן, בכוח. רק בכוח.
קמה כאן תנועת מחאה על נושאים שנראו לה מוצדקים, ומסתבר שגם לרוב הציבור.
אלא שהדרכים שבהן המחאה הזו נקטה, הן בלשון המעטה, חלביות. רופסות, לא רוצה לומר קוקסינליות. ככה לא מחליפים שלטון, בטח לא מחליפים ככה שיטת שלטון.
מישהו חשב שהוועדה הזו שמונתה לא נועדה למרוח את המפגינים? לממשלה יש סבלנות. הזמן פועל כל הזמן לטובתה. היה ברור שהמוחים יתעייפו ראשונים. הנה, התוצאות מונחות לפניך. מה באמת? גביע קוטג' עולה חצ ישקל פחות? וואלה יופי. אבל למלא טנק דלק עדיין עולה 500 שקל, 20-30 שקל יותר מאשר בתחילת המחאה.
כן, קל מאוד לשלטון לטפל בכוח בגילוי אלימות של 10 אנשים, של 100 אנשים.
נראה אותם מול המון זועם של 100,000 איש. כאן לא סוריה. כאן לא יירו במפגינים שהבעירו צמיגים או סניף בנק. יודע מה? זה אפילו לא כמו במהומות אוקטובר 2000 במגזר הערבי. אם משטרת ישראל תפתח שוב באש על מפגינים, זה הסוף המיידי של השלטון כאן.
זה מקרה קלאסי בו הממשלה פשוט צריכה לקבל החלטה במקום. להתקפל - או ליפול.
חבל על הפיספוס. היה כאן חלון-הזדמנויות ענק. אדיר, אבל לפרק זמן קצרצר. רבע מיליון אנשים יצאו לרחוב, כמה צמיגים בוערים וכמה בנקים ומבני עיריה שרופים היו משיגים הרבה יותר מהופעה רופסת של שלמה ארצי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חבל על הפיספוס. היה כאן חלון-הזדמנויות ענק. אדיר, אבל לפרק זמן קצרצר. רבע מיליון אנשים יצאו לרחוב, כמה צמיגים בוערים וכמה בנקים ומבני עיריה שרופים היו משיגים הרבה יותר מהופעה רופסת של שלמה ארצי.
לטובתך, חשוב קצת ותתקרר לפני שאתה משחרר - עצם פרסום השורה הזאת עולה לכדי פליליות לך ולאתר
חרם על אספקת הדלק הוא בלתי ניתן לביצוע כרגע אלא אם כן כולם יחליטו שלא להיכנס בכלל לתדלק וזה כמובן דבר בלתי אפשרי.
אפשר בהחלט להטיל חרם על "תחנות הרענון"- עלאק, מנטה, יילו וכו' שמוכרות בקבוק קולה ב-12 שח לדוגמא,קפה הפוך ומאפה מעפנים ב-20 שח, מפקיעים את מחירי הסיגריות ואין פוצה פה ומצפצף. פשוט להצטייד בבית ולהשתין בחיק הטבע . שישארו עם הסנדוויצים המפוארים שלהם עד שירקיבו, רכב עם 4 נוסעים למשל משאיר שם הרבה שח"ים מיותרים.
חברים,
לגבי צורת המחאה אנו כקבוצה אולי חלוקים, אך לא לגבי צידקת המחאה - לשם צריך לכוון ולשאוף.
מחאות גדולות מתחילות בדיוק כך, בקטן, בין מס' אנשים שמחליפים דעות ולאחר מיכן הדבר אט אט צובר תאוצה.
הרשו לי להציע שיטת מחאה קצת אחרת:
בניגוד לבקשה לא לצרוך דלק מחברה X , שהיא קצת לא ריאלית היות ואין אנו יכולים להתקיים ללא הדלק
ובנוסף סך הביקוש בשוק ישאר זהה אך יכנס לאותו כיס (מיסוי הממשלה)
מה שהציבור לא יודע זה שכיום חנויות הנוחות של אותן חברות דלק, קרי, |yellow, מנטה, אלונית ו- so good מהוות היום
מעל ל- 50% מהכנסותיהם ! ! ! ושם אנו כן יכולים להשפיע.
ולכן אני מציע חרם צרכני שאומר לא לרכוש שום מוצר מחנויות הנוחות של חברות הדלק.
את זה קל מאוד לבצע וההשפעה על חברות הדלק תהיה עצומה ! ! !
בבסיס השיטה עומדת ההנחה שלחץ על חברות הדלק יפעל גם כלפי מעלה מכמה סיבות:
1. קשרי הון שלטון שגם פועלים בכיוונים ההפוכים
2. עצם העובדה שחברות אלו גם מפרנסות לא מעט בתי אב בארץ
3. הקשר ההדוק והאישי במסגרות חברתיות בין בעלי החברות, פוליטיקאים, סלבס למיניהם וכד'.
אני מוכן להתחיל ולהוביל מאבק שכזה !
אשמח לדעתיכם על היוזמה.
תזכרו שוב + % yellow= 50 מההכנסות של חברת פז (לצורך הדוגמא).
שניר
צביקה, כנראה שרשמנו במקביל ... אני פשוט רק יותר הסברתי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
חברים,
לגבי צורת המחאה אנו כקבוצה אולי חלוקים, אך לא לגבי צידקת המחאה - לשם צריך לכוון ולשאוף.
מחאות גדולות מתחילות בדיוק כך, בקטן, בין מס' אנשים שמחליפים דעות ולאחר מיכן הדבר אט אט צובר תאוצה.
הרשו לי להציע שיטת מחאה קצת אחרת:
בניגוד לבקשה לא לצרוך דלק מחברה X , שהיא קצת לא ריאלית היות ואין אנו יכולים להתקיים ללא הדלק
ובנוסף סך הביקוש בשוק ישאר זהה אך יכנס לאותו כיס (מיסוי הממשלה)
מה שהציבור לא יודע זה שכיום חנויות הנוחות של אותן חברות דלק, קרי, |yellow, מנטה, אלונית ו- so good מהוות היום
מעל ל- 50% מהכנסותיהם ! ! ! ושם אנו כן יכולים להשפיע.
ולכן אני מציע חרם צרכני שאומר לא לרכוש שום מוצר מחנויות הנוחות של חברות הדלק.
את זה קל מאוד לבצע וההשפעה על חברות הדלק תהיה עצומה ! ! !
בבסיס השיטה עומדת ההנחה שלחץ על חברות הדלק יפעל גם כלפי מעלה מכמה סיבות:
1. קשרי הון שלטון שגם פועלים בכיוונים ההפוכים
2. עצם העובדה שחברות אלו גם מפרנסות לא מעט בתי אב בארץ
3. הקשר ההדוק והאישי במסגרות חברתיות בין בעלי החברות, פוליטיקאים, סלבס למיניהם וכד'.
אני מוכן להתחיל ולהוביל מאבק שכזה !
אשמח לדעתיכם על היוזמה.
תזכרו שוב + % yellow= 50 מההכנסות של חברת פז (לצורך הדוגמא).
שניר
מתוך בורות אינני יודע את הנתון הזה,[כיצד מתפלגים רווחי החברות מתחנות הדלק ] אתה בטוח בנתוני ההכנסות של החברות כפי שציינת 50% ? מחנויות הנוחות? לא נראה לי ,קשה לי להאמין, אבל לא פוסל משום שאין לי מושג בנדון. אם כך אפשר בהחלט ל"הכאיב" להם בכיס דרך האופציה הזו.[כפי שציינתי בהודעה מעליך] זה כבר חרם שבהחלט ניתן לביצוע. אני בצד שלך בכל אופן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
צביקה, כנראה שרשמנו במקביל ... אני פשוט רק יותר הסברתי
כן,כן. רשמנו במקביל ,אבל אני נותן לך את הבכורה בכייף:D
לפחות לגבי 2 מחברות הדלק הגדולות אני יודע בוודאות שהכנסותיהם מחנויות הנוחות היא למעלה מ- 50% מסך הכנסותיהן.
עכשיו אתם מדברים תכל'ס.
המחירים בחנויות הנוחות של כל חברות הדלק הם גזל לשמו. מה עושים? לא קונים שם! למרות שזה באמת נוח. לא סיגריה, לא פחית קולה, לא סנדביץ. מקסימום להכנס שם לשירותים. לא יותר.
לעניין מחאות - מה שאני אומר, זו רק דעתי, ועדיין מותר במדינה הזו לחשוב מה שרוצים וגם לומר את זה. אבל מה? בעקבות ההשגים הדלים של המחאה, זה בדיוק מה שאומרים בריש גלי עכשיו כל מיני פרשנים ש"חוששים מהתפרצות אלימה"...
כאילו מה הם חשבו? שמי שאין לו איפה לגור יחכה לבחירות? שהופעה של שלמה ארצי וריטה תזיז משהו לממשלה?...אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snirjeepdreamer
לפחות לגבי 2 מחברות הדלק הגדולות אני יודע בוודאות שהכנסותיהם מחנויות הנוחות היא למעלה מ- 50% מסך הכנסותיהן.
וכמה מתוך הרווחים הנקיים שלהם שייכים לחנויות האלה?
איכשהו נשמע לי קצת מוזר הנתון הזה. אם אני מנסה לדמיין בראש תחנת רענון ממוצעת שכזו, בכל שעה נתונה כמה כסף אנשים משאירים בקופה של החנות וכמה במשאבות?
אם נצא מנקודת הנחה שכמעט כל רכב (נגיד 70%) שנכנס לחתנה גם מתדלק= משאיר כ- 300 ש"ח במשאבות. נגיד שכל רכב כזה גם נכנס לחנות (מה שלחלוטין לא נכון) כמה בממוצע הוא משאיר? נראה לי משמעותית פחות מ- 300 ש"ח. וכמה אחוזי רווח יש לו מהחנות? וכמה מהדלק?
ולא התחלנו לדבר על ההכנסות הנוספות שיש לחברות הללו מנוזלים לתעשיית הרכב, גז, ועוד.
נתון תמוהה... (שתף אותנו במקור הנתון הזה)
וכל זה בלי שום קשר לחרם המוצע.
לא זוכר איפה קראתי, אבל חנויות הנוחות זה חתיכת מכרה זהב.
ולא יודע אם צריך להשוות מול כמויות התדלוק. רבים נכנסים לתחנות רק לכבוד חנויות הנוחות ולא כדי לתדלק. תנסה להיכנס לתחנת דלק עם ילדים קטנים באוטו... הם כבר יודעים לזהות את החנות, ומיד מתחיל הסרט של "אבא תקנה לי"... ארטיק/שתיה/חטיף/שוקולד/יו ניים איט....
הכל שם יקר בעשרות אחוזים, אפילו יותר מפיצוציות.
איני מסכים איתכם.
לגבי קניה בחנויות הנוחות -
אני לא קונה שם ולא מתוך אידאולוגיה אלא פשוט כי אין לי.
גם כשהקוטג' עבר את רף ה-5.5 ש"ח הפסקתי לקנות, לא כמחאה אלא פשוט כי היה לי יקר.
מי שיש לו ימשיך לקנות ולמי שלא - לא.
הדלק אינו מותרות אלא מצרך (למרות שהג'יפים שלנו הזוללים 1 ל-5 זה כן קצת מותרות).
לכל חברות האנרגיה יש לוביסטים חזקים בכנסת ומהלכים בכל משרדי הממשלה.
אין לנו אפשרות להפסיק להשתמש בדלק אבל יש לנו אפשרות להכאיב לחברות הדלק שבתורן ילחצו על הממשלה.
למה פז ? כי נכון לעכשיו היא הגדולה ביותר. רוצים עוד ? אין בעיה, נעשה סבב- כל שבועיים חרם על חברה אחרת לפי גודלן.
ברור שכספי המיסוי ימשיכו לזרום כי הרי קנינו בסופו של דבר דלק ממקום אחר, אך אם פז תפסיד בנובמבר אפילו 20% מרווחיה היא תילחץ.
לדעתי.
אני גם מאוד בעד מחאה אקטיבית בתחום הדלק. אני גם נוטה להסכים עם דרור שמחאה מהסוג הזה צריכה קצת פלפל של עשייה ולא רק של החרמה (אי עשייה).
חשבתי על הרעיון הבא שקצת מזכיר שביתה איטלקית: רכבים שמגיעים לתחנת הדלק ופשוט חונים ליד עמדות המילוי. הם יכולים לעמוד שם שעה, שעתיים, כמה שתרצו. אפשר בזמן הזה לשבת בחנות הנוחות לשתות קפה (יוצר קצת קונפליקט עם החרם על חנויות הנוחות!). אני חושב שבצורה הזו, מעט מאוד אנשים יכולים לגרום להרבה אימפקט לתחנת דלק.
מה שכן, זה בטח לא חוקי באיזשהו אופן.
חישבו למשל על המחאה הבאה: יום מסויים מוגדר כיום "קפה בפז". יום שבו מגיעים לחנות בתחנות פז ולשתות כוס קפה. לדעתי עם העסק מצליח הפדיון של התחנה ביום הזה יורד ל-10% מהפדיון הממוצע.
נ"ב.
חזרתי לפני כשבוע מארה"ב ואכן - הכל יותר זול. בגדים, נעליים, אוכל ושתיה, מסעדות, כלי עבודה בהומ-דיפו, ג'ינס בוולמרט (9$? אולי אני לא זוכר טוב), שני מכנסי בד+חולצה מכותרת של קלווין קליין באאוטלט = 113$. אננס שלם בגודל של איסוזו טרופר 4$ (בארץ זה 27 ש"ח), ועוד אינספור דוגמאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכל שם יקר בעשרות אחוזים, אפילו יותר מפיצוציות.
קפה + מאפה = יותר זול מכל בית קפה אחר (למרות שבהתאם גם האיכות)
גלידות= מחירים סטנדרטים של כל קיוסק (ויש מבצעים)
קניתי לא מזמן 2 חלב ב- 10 ש"ח. יותר זול מבסופר.
למקום שפתוח 24 שעות ונמצא תמיד על דרך יש מחיר. ככה זה בכל מקום בעולם...
לא חייבים לקנות הכל. להבדיל מהחרם של תנובה/מחירי הדלק, למה שמוכרים שם יש אלטרנטיבה. שים צידנית באוטו ותוציא לילדים שנוויצים ושתייה כשאתה עוצר בתחנה.
הילדים כבר מכירים בע"פ את החנות? זה כי הם הורגלו לזה שקונים להם שמה. כנראה שלקנות בחנות ההיא זה גם יותר נוח לאבא מאשר להביא צידנית. וזה לגיטימי...
כבר שכחתם שלפני 10+ שנים בתחנת דלק בקושי היו שירותים. אני חושב שהחנויות האלו הם התקדמות חיובית שמציע שירות נגיש והמחיר בהתאם.
הבעיה מתחילה כשאין אלטרנטיבה, ואז הם מרשים לעצמם לעשות מה שבא להם... כביש 6, מים לאורך ים המלח ועוד. וגם השירות בהתאם. כשזה המצב זה כבר לא מקובל.