משיטוט באתרי ג׳יפאים בארה״ב עולה שממוצע ציון לרנגלר/רוביקון בקטגורית אמינות הינו כ- 5 מתוך 10 לג׳יפים חדשים.
האם יש מצב לג׳יפ משומש בן 3-4 מתוחזק היטב כרכב שני בבית - להתניע וליסוע ולא לבלות מתחתיו יותר ממעליו ?
Printable View
משיטוט באתרי ג׳יפאים בארה״ב עולה שממוצע ציון לרנגלר/רוביקון בקטגורית אמינות הינו כ- 5 מתוך 10 לג׳יפים חדשים.
האם יש מצב לג׳יפ משומש בן 3-4 מתוחזק היטב כרכב שני בבית - להתניע וליסוע ולא לבלות מתחתיו יותר ממעליו ?
הסקרים האלה שווים לת... ותלויים בעיתון המפרסם אותם וכמה קרייזלר השקיעו בפירסומת באותו עיתון באותה שנה.
הרנגלר הוא כלי מצויין ויש לו גם מחלות קבועות, כמו לכל כלי רכב.
כרכב שני למשפחה בן 3-4 שנים [אחחחחח, חלום חיי... אני מה שנקרא 'מדבר מפוזיציה' רק שאין לי לחלום הזה שותפה...] הוא יכול להיות נפלא או סיוט מתמשך -
תלוי ב -
א. מה הציפיות שלך/שלה ממנו. גם הסופה הקשישה שלי היא 'אוטו שני בבית' ואני נוסע איתה יותר מאשר נמצא מתחתיה [בכלל, אני לא כל -כך אוהב את התנוחה הזאת:p], אבל אני לא מצפה שהיא תהיה הרכב המפנק של הבית. תגדיר לעצמך מה אתה מצפה מהרנגלר.
ב. תלוי ברכב הספציפי שמצאת - האם זה רכב שכבר חרשו לו את 'האימ...אימא שלו' בכל בולדר אפשרי בארץ, או רכב ששידרגו [למעשה שינמכו, אבל לא חשוב] אותו עד אובדן צלם הנדסי או שמצאת "לא ראה שטח בכלל" - רכב בתולה שנסע מהבית בצהלה לקניון המקורה ברמת אביב ובחזרה כאשר ה-"נהגת יחידה" שלו לא הייתה בחו"ל או כאשר הנהג של אבא עם האוודי היה עסוק.
כשגרנו בארה"ב נסענו כבר על כזה זוגתי ואני, ואם הוא אוטומט (אז היה ידני) אין לה שום בעיה איתו.
כיום לזוגה (זוגתי) יש יפני 4X4 שמזה 6 שנים הוא בסגנון מניעים נוסעים ופעם בשנה מוסך לטיפול שוטף.
האם יש מצב שרנגלר/רוביקון עם טיפול נכון יהיה כמו היפני ?
כעיקרון, לא ידוע על בעיות מכניות כרוניות ברנגלר/רוביקון.
פה ושם שומעים על סרנים שנשברים (בעיקר קדמיים - כל בית הסרן, בעיקר הצינורות שנשברים), כנראה בגלל איכות חומרים נמוכה. אבל זה קורה בעיקר בכלים משופרים מאוד, עם צמיגים 35 ומעלה, שעושים באופן קבוע שטח טכני בדרגת אקסטרים++ שהפלסטיק היפני שלך רק יריח ומיד ישמיד את עצמו במקום. יש גם לזה פתרונות מוכחים בצורת חיזוקים לבית הסרן. עוד הבנתי, ברמת שמועה בלבד - ובעלי רוביקון יתקנו אותי אם טעיתי - שהנעילות הנשלטות המקוריות ברוביקון הן לא להיט בלשון המעטה, ושבכל מקרה של תקלה/בעיה בנעילה זה סרט לא קטן - וכבר עדיפה כל נעילת אפטרמרקט כמו ARB או דומותיה שלפחות יש לה יבואן מסודר וחלקים זמינים.
"לשכב מתחת לרנגלר"? זה נכון אולי לרנגלר YJ או לסופה, שהם כלים מאוד פשוטים מכנית, בטכנולוגיה של לפני 20 שנה. (ולכן גם מאוד-מאוד אמינים וקלים/זולים לתחזוקה. גם ובעיקר תחזוקה עצמית), מתחת ל-JK אתה כבר לא שוכב כי רוב הסיכויים שלא תדע מה בדיוק לעשות שם.
סקרי אמינות ושביעות רצון כוללים בתוכם גם התייחסות לאיכות גימור, לשירות וכיו"ב.
הרנגלר ההוא בסה"כ רכב די ספרטני עם גימור די בסיסי (הרבה פח צבוע, פנלים מפלסטיק פשוט וזול יחסית). הוא בפירוש לא בנוי ברמת האיכות המקובלת בכלים יפניים וגם לא מתיימר להיות כזה. יש לו כל מיני בעיות קלות בכל מה שקשור לגג הפריק (חדירת מים, קליטת וצבירת חום בתא הנוסעים וכו') וכמו כל אוטו אמריקאי, לא הייתי פוסל היתכנות של בעיות חשמל קלות כעבור כמה שנים. תוסיף לזה את היכולת המוכחת לנסוע ולעבור במקומות קשים מאוד (ששום SUV יפני במחירו של הרנגלר, לפחות לא סטנדרטי, לא מסוגל לעשות בשלום) ואת העומסים המצטברים והנזקים שעלולים לקרות בעקבות שימוש שכזה.
אם מדובר בכלי שמור ומטופל שלא נשחט, אז בשימוש יומיומי רגיל לא צפויות לך בעיות מיוחדות. ברור שאשתך תרגיש שהרכב הרבה פחות מפנק, זה נכון.
מצד שני, זה לא מרגיש "ג'יפ צבאי" כמו סופה או דיפנדר, מדוגמים ומשודרגים ככל שיהיו - הרנגלר באמת מספיק מתורבת ונוח ביומיום לפי כל קנה מידה. חוץ מזה שמקדם הפוזה וה"סקסאפיל" שלו מאוד משמעותי, הרבה יותר מאשר כל SUV יפני שכבר יש לכולם ורואים אותם בכל פינה ולכן הם כבר לא "מיוחדים מספיק". להרבה נשים זה ממש חשוב...
תודה על ההתייחסות, למרות הציניות המופגנת כלפי רכב יפני .... למרות זאת, עד היום היפאני הביא אותנו בשקט, בבטחה וגם לאט (חייב לציין שעם עבודות מע״צ לא מועטות) לכל מחוז חפצי מוביל בד״כ טור שכולל כאלו שאינם מבני מינו....
חזרה לנושא דיוננו, נכנסתי ללא מעט פורומים בעיקר בארה״ב ושם יחד עם האהבה שאיננה משתמעת לשתי פנים לרנגלר/רוביקון בעלי הג׳יפים מפרטים שלל תקלות שונות ומשונות המעלות הרהור שני בליבי בנושא רכישת הג׳יפ.
כמו כן נתקלתי בארץ במספר בעלי רכבים שרכבם עדיין באחריות שגם הם חוו תקלות - החל מבעיות שוליות ועד החלפת מנוע לאחר 60 אלף ק״מ.
מאחר וניסיוני איננו גדול ולחוות דיעה על רכב לא ניתן מהיכרות עם מספר מועט של רכבים, אני עדיין מתלבט האם הבעיה היא תחזוקה לקויה או בעיות ספציפיות לרנגלרים/רוביקונים ?*
אני לא יכול להגיד בלב שלם שהרנגלר הוא רכב "להניע ולנסוע".
האשמה לכך נובעת בעיקר מהרצון של קרייזלר לחסוך עד כמה שניתן בעלויות - כולל עלויות שכרם של החבר'ה במחלקת הרכבה.
דוגמא חמה מהימים האחרונים - הסטרטר פצח בשביתה איטלקית.
כל הפיקוד של הנעילות/מוט מייצב/ אלחוש בקרת יציבות עובד לסירוגין.
המנוע החשמלי של ניתוק המוט מייצב התפגר כבר ממזמן.
הרכב שלי משנת 2007 - גמע בקושי 40K ק"מ.
להגיד שזה מעיב על חווית ההחזקה של הרכב הזה? אשתי לא סובלת אותו. אני נהנה מכל רגע. מישהו אמר לנד רובר?
יניב
אם תשתמש בו רק בכביש ובשבילים-אמור לתפקד כמו היפני שלך.
מאידך אם תתמיד בנסיעה בעבירות קשה-היפני ימות.הגיפ יעבור.
אני נוסע על צמיגי שטח גדולים בעבירות קשה ובאינטנסיביות של יותר מפעם בשבוע,
לא נתקלתי בבעיות שדרור ברלי הזכיר ( 2 רנגלרים מאז 2007) . לא בסרנים ולא בנעילות המקוריות .
הבעייתיות של הרנגלר נמצאת במישור של האלקטרוניקה, כמו מערכת ניתוק המוט המייצב, כמו בנסיעות בתוך מים וכו-אז הבחור נזכר שבקרת האיכות של האמריקאים שווה לתחת.
יש כמובן פיתרונות ותחליפי " אפטרמרקט" שפותרים את מירב הבעיות.כמו מעבר לקיט ניתוק ידני של המוט המייצב שגם מגדיל את הפתיחה בכ20% ועוד.
אודי,
אני משער שקיבלת תשובות אבל למה בכלל עלתה השאלה -
אם היפני שלך עושה את העבודה, שימשיך לעשות אותה,
אם להחליף לחדש יותר - קח שוב יפני שיעשה את העבודה.
אבל אם אתה רוצה משהו 'אמיתי' - בין אם זה לפוזה ובין אם זה לחיי שטח קשוחים וארוכים יותר - אז צריך לשלם את המחיר.
יש דמיון גדול בין הרנגלר [וג'פים 'אמיתיים' בכלל] לבין הארלי דוידסון -
שניהם לא זולים ביחס ליפנים,
לשניהם יש עוצמה וכוח כמו שרק בארה"ב יודעים ואוהבים לעשות,
בשניהם אתה לא רק נוסע אלא מנהל איתם מערכת יחסים של אהבה-שנאה, ביפני אתה רק נוסע ולא מתקשר רגשית.
לשניהם יש הרבה חיקויי אורז שאמנם שקטים יותר, אמינים יותר [בטווח הקצר], מלאי פלסטיקים יותר אבל לא מספקים את הסחורה עד הסוף.
בשניהם אפשר להתעלל ובכל זאת הם יחיו הרבה מעבר למקבילים מלוכסני העיניים.
לשניהם יש כמות אינסופית של 'אפטרמרקט' וזמינות שיכולה לשמור עליהם בחיים גם עוד 30 שנה וגם מאפשרת לך לעשות להם תהליך של 'פרסונליזציה' ולא רק להחליף ג'נטים וכיסוי מושבים.
אני לא מכיר הרבה רוכבי 'קאסטום' אורז בכלל, אבל אלה שאני כן מכיר מחליפים אותם כל שנתיים [ורובם חולמים על הרלי...]. רוב ההרליסטים שאני מכיר חיים עם הכלי שלהם שנים ארוכות. [אני עם הוגי כבר 15 שנה!].
אני יכול להצהיר בזאת שאם ה-'זוגה' הייתה מסכימה, הייתי ממשכן את הבית וקונה רנגלר בן 2-3 וחי איתו הרבה שנים [למרות שהייתי מעדיף סופה 3], אבל יש כאן וטו מוחלט על 'עוד צעצועים' ולכן כשניפטר סוף סוף מהרכב שלה, יחליף אותו סוברו פורסטר משומש ואם אני אהיה ממש יצירתי בהסברים שלי ובנחמדות הזוגית ושטיפת המוח שאני מפעיל מזה חצי שנה - אז אולי היא תשתכנע שזה יהיה ג'יפ ליברטי משומש [וגם כאן כבר יש פסק הלכה שנאמר במילים ברורות ובנחרצות - "אבל בתנאי שאתה לא 'תשפר' אותו. נקודה"].
עכשיו, כשאני מסתכל על החתימה שלך - ברור לי מה אתה רוצה וצריך לקנות, אם זה היה תלוי רק בך ולכן שאלת האמינות של הרנגלר היא שולית!
לא מוחלט למחלת הנעילות שברלי ציין(ץ).
מדובר בנעילות האמינות ביותר שראיתי עד כה. 0 תקלות מ 2003.
ל - hogi
צדקת באופן מוחלט גם בניתוח האירוע וגם במסקנה !!!!!
השוני היחידי בין ניתוח האירוע לאירוע עצמו הוא שבעולם אידיאלי (מבחינה פיזיקלית) בו אין כח חיכוך היו צרכים להיות לי גם הארלי וגם רנגלר ....
הבעיה היא שבעולם שאיננו אידיאלי, דהיינו בעולם שלנו יש כל מיני כוחות פיזיקליים משונים (כמו החתול של שרדינגר) שמשבשים את מהלך החיים התקין, ואחד הכוחות הפיזקליים שאינם שנויים במחלוקת הוא "הזוגה" - אשר למרות ניסיונות רבים במעבדות משוכללות ברחבי העולם לא נמצא להן הסבר מדעי או משוואה מתמטית הנותנת פיתרון חד ערכי לתופעה או יכולה לחזות התנהגות עתידית.
כיוון שכך, צריך למצוא את הדבר הקרוב ביותר לדבר האמיתי שיתן גם פתרון ל- "התנע וסע" , ל"חזור הביתה ללא תקלות" וגם לנפש.
מאחר והיפני שלי (בפועל - רשום רק על שמה של הזוגה) חי איתנו כמעט עשור, וכל רכב עד שהופך לרכב קלאסי יש לו תקופת ג'אנק לא קטנה, אני אכן כפי שציינת מחפש את "הדבר האמיתי" והקרוב ביותר שמצאתי עד עתה שעונה לשני העולמות גם יחד הוא הרנגלר או הרוביקון.
מאחר ואני מכיר בכוחות ה"חיכוך" בעולם - רציתי לדעת עד להיכן הם מגיעים, ואיזו הלוואה לקחת לצורכי ה"שוטף" של מר רנגלר/רוביקון וכמה פעמים בשנה נחליף רכים והיא תיקח את הרכב שלי ואני אקח את הרכב שלה למוסך.
יתכן ואני משלה את עצמי, ולכל רנגלר/רוביקון מסומנים בכוכבים מספר ביקורים ידוע במוסך ולי במקביל מספר ביקורים ידוע מראש אצל מנהל הבנק, ולמען שלום בית נמשיך לחיות עם "אוכל האורז" שלנו, אבל יתכן שלא - ואת התשובה הזו אני עדיין מחפש.
קח בחשבון כמו שרבים מאלה שהביעו את דעתם כאן ומתיימרים להבין בג'יפים שלא משנה כמה הרכב המדובר רוביקון/רנגלר יהיה רווי בתקלות, הם מתים עליו. בשבילם כפי שהם מודים זה רכב" סוף הדרך", לא משנה אם מתקלקל כל פעם שאמור לנסוע, לא משנה אם יתקע בשטח במקום הכי לא נוח, לא משנה עד כמה יהיה לא נוח ולא פונקציונלי, העיקר שיש לו "פוזה". העיקר שיהיה לו שנורקל (סמל לאיבר רציני), לא משנה שרוביקון סטנדרטי לא עביר מלנדקרוזר סטנדרטי, לא משנה שכל פעם שתצטרך להפעיל נעילה לא בטוח שתופעל, לא משנה שנעילה אפטר מרקט נשלת כמו ARB תעלה לך 11000 ש"ח, לא משנה שבכביש לא נוסע יותר מ-140קמ"ש, לא משנה שבקייץ למרות המזגן יצאו לך אדים מקרקפת, העיקר שאתה יכול לפרק את הגג והדפנות ושיראו אותך ברוביקון. בשביל זה יש כאלה שמוכנים לשלם, למכור את הבית, האישה וזה מהווה חלום רטוב או פנטזיה שאולי יגשימו פעם. לטעמי דעתם לא אובייקטיבית ושיפוטם לקוי מאוד, לא מהימן, מבוסס על דעות קדומות ולא רציני, בודאי שלא הייתי מתחשב, שיקוליהם לא רלוונטיים למרבית האנשים גם גיפאים וגם חובבי רכב בכלל, למרות שחלק מהאנשים פה מוכרים ונחשבים ברי סמכא.
כדי להפוך את הרוביקון הטנדרטי למפלצת אקסטרים כפי שנאמר לעיל, תצטרך להוסיף לפחות 60,000 ש"ח על מחיר הקניה שלו. נכון ששום רכב יפני לא יוכל לו. אזי תוכל באמת לנצלו ולטייל בכל מסלולי האקסטרים בארץ, אם לא תמצא תמיד תוכל להטיס את הגיפ למוהאב בארה"ב......
לסיכום: מבחינתי- אין ספק שהרוביקון/רנגלר יפה ונאה יותר מכל הרכבים היפניים. מעבר לכך לא בטוח שאמין יותר, עביר יותר או שימושי יותר ובוודאי לא נוח יותר.
"ביפני אתה רק נוסע"-דווקא אני הצלחתי להקשר לבהמה שלי. לא היה קל אבל דבר דומה היה עם ההילקס 98 שהיה לי ויש המון בעלי היילקסים שקשורים לגמלים שלהם בעבותות של אהבה.
"אפטר מרקט"-לכל סוגי ל'ק+הילקסים+פטרולים ועוד ועוד יש שוק שיפורים נרחב.
"חיקויי אורז"-למה להתנשא ? היפנים, הקוריאנים ו"עמי אורז" אחרים הינן אומות מפוארות שהגיעו ועדיין מגיעות להשגים מרשימים. כנראה יש כמה דברים באורז שכדאי גם לנו לאמץ.
האמריקאים בנסיגה קשה והדבר מתבטא גם בתחום הרכב. הסינים וההודים, אורז וקארי לשיטתך, עומדים לעקוף אותם בלי להניד עפעף ובוודאי עדיפים על דאבל ציז בורגר.
פוזה ? גם את זה הסינים ילמדו לייצר.
לגיסי יש רגנלר ספורט... והלך לו מחשב ראשי אחרי 8K ק"מ...
חוץ מזה.. לא אהבתי....
חס וחלילה הרנגלר/רוביקון אינו נבלה מתפרקת, בטח לא בשנתונים האחרונים המיובאים לארץ, אין לי ספק שאמינותם שווה לאמינות כל רכב אמריקאי אחר באופן כללי. יכול להיות שלאמר שאמינות רכב יפני היא טובה יותר מזה של רכב אמריקאי (בכללי), זו גם דיעה קדומה. אבל אין לי ספק שרנגלר בן 3-4 שנסע לא מעט בשטח, יסבול מהרבה יותר תקלות מ- suv יפני שנסע פה ושם בשטח (למרות שרוביקון הוא יעודי לשטח ו- SUV פחות) .
ההגיון שלי אומר (יתכן והוא עקום או מכליל) שאם אני הייתי קונה רנגלר/רוביקון חדש, הייתי חורש איתו בשטח הרבה יותר מאשר עם SUV יפני, הייתי מעז לבצע מסלולים הרבה יותר מאתגרים, ונותן לו בשטח, מכיוון שרוביקון הוא יעודי לכך, אם הייתי משקיע כסף בכזה, הרי כדי להנות ממנו באספקט הזה. זה לא אומר שאין כאלה רוביקונים הנוסעים לסופרמרקט וחזרה ומצטלמים על יד הבית, מקסימום שבילי קק"ל, אבל אני חושב שאלה די מעטים.
בקיצור ולענין, רכב כזה שטחן שטח, במשך 3-4 שנים סביר שיסבול מלא מעט תקלות, רכב כזה שנסע מעט בשטח כנראה יסבול מהרבה פחות תקלות. צריך לזכור מה שנאמר כבר לעיל שלמרות שבצורתו החיצונית הרנגלר/רוביקון דומה לסיקס או סופה, לתקן אותם לא תמיד פשוט, קל וזול כמו את אלה.
ניסית לתקן SUV יפני?... לא שצריך לתקן בתדירו תגבוהה, אבל תרשה לי לגלות לך - גם הם מתקלקלים לפעמים.
אם הרכב נרכש רק ל"שימושי זוגה" כאשר השיקול העיקרי הוא "לשבת גבוה", והשימוש העיקרי הוא לעשות פוזות על מדרכות של בתי קפה, להביא ילדים מהגן ולנסוע לסופרמרקט, אני מרשה לעצמי לנחש בביטחון רב שהרנגלר/רוביקון לא יהיה הרבה פחות אמין אם בכלל, מכל SUV יפני.
אם הרכב נרכש כדי לעשות שטח קשה ועבירות אקסטרים כל היום - ברור שיהיו נזקים ותיקונים לרוב. ולא חשוב באיזה רכב.
בשורה התחתונה - אני מבטיח לך שבאותם תנאי נהיגה/שימוש בדיוק, אמינות הרנגלר/רוביקון לא תיפול בהרבה מזו של SUV יפני.
וכן - איכות הגימור של SUV יפני כמו לנדקרוזר, פאג'רו, פת'פיינדר וכו', גבוהה יותר מזו שברנגלר. איכות החומרים, ההרכבה, הדיפונים, חומרי הבידוד, השקט בנסיעה וכו', גבוהה יותר. הם גם מרווחים ונוחים יותר מין הסתם, תא המטען שלהם גדול ונוח יותר. הם פחו תספרטניים ויותר מפנקים. אין כאן ויכוח.
ההבדל הוא בתכנון הבסיסי - כל אלה רכבי כביש-שטח רב שימושיים - הם לא רעים עד טובים בכביש ומשיגים ממוצע נסבל עד סביר בשטח. הרנגלר/רוביקון הוא רכב שטח כמעט טהור. הוא נסבל עד סביר בכביש, ומרגיש נפלא בשטח. זה ההבדל הגדול. כן, יש מצב שרנגלר סטנדרטי לא הרבה יותר עביר בלנדקרוזר סטנדרטי, אבל ההבדל הוא בתחושה - שניהם יעברו, הרנגלר יעבור יותר בקלות ועם פחות נזקים. על רוביקון אני כבר לא מדבר. באמת שאין מה להשוות...
גם על מחירי קניה לא דיברתי, אבל רנגלר רגיל עולה כ-100K פחות מלנדקרוזר. רוביקון יעלה 50-60K פחות.
ולסיום - משהו שאי אפשר למדוד בכסף, בסקר אמינות או אפילו במיקרוסקופ - הרנגלר ובייחוד הרוביקון - הוא רכב נחשק. יש בו משהו שמדבר ללב ולבטן. משהו שמייצר ויברציות ופירפורים ו"עושה את זה" לג'יפאים, ולא רק להם - גם להרבה עכברי עיר מובהקים שרוצים להידמות להם. "להיראות כמו".
ועם כל הכבוד וההערכה לאיכויות ההנדסה והייצור וכמובן לאמינות של היפנים, "נחשק" זה משהו שעדיין קשה לומר על מרבית כלי הרכב מתוצרת יפן, למעט כמה מכוניות כביש ספורטיביות למהדרין...
אני מכיר גם מי שחושק בקורולה. אשכרה.
יודע במה אני חושק? ב-FJ40. אני יכול להמשיך לחשוק, למרו תשזה רכב אספנות - תיאורטית אין בעיה למצוא אחד ולהביא.
80 ו-78 ו-76 חדשים אין כאן וגם לא יהיה. עד שהם יהיו "אספנות" ואפשר יהיה להביא אותם, ייקח עוד יותר מדי שנים.
רוביקון יש חדש מהניילון. עם אחריות.
ולמי שנרתע מהתעסקות עם הטיפוסים המפוקפקים של היבוא האישי - עוד מעט גם מיובא רשמית ע"י מכשירי תנועה.
"נחשק"? למה? האם עולה כל כך יקר שלא ניתן להגיע אליו? עולה כמו לנקרוזר או פג'רו או פתפיינדר?
האם זה רכב כל כך נדיר שלא ניתן להשיגו? בקלות אפשר לקנות רוביקון והרבה סוכנויות יבוא אישי ייבאו לך אותו לארץ ברמות שיפורים שונות ומגוונות, רק תשלם. לא חסר, לא צרין לחכות חודשים רבים, זמין ומיידי. כנס ליד 2 תמצא שם לפחות 20 רוביקונים ממודלים 2010, 2011 למכירה, ה"נחשקים" הללו לא נחטפים, למה?
לנדקרוזר 80, 75, 73 ואפילו FJ אלה נדירים בארצינו. על אלה אני יכול להבין "נחשק".
מה נשאר? למה בכל זאת "נחשק" (ואני מסכים שיש משהו בהגדרה זו)?כפי שציינתי קודם לדעתי הסיבה לכך היא צורתו המסוקסת של הרוביקון, המשדרת חוסן ועוצמה ומראהו הנאה (כנראה תכונה חשובה מאוד). רק מה כנראה שערכו של זה, לא שווה את מחירו בעיני מרבית הקונים ג'יפים .
לגבי הערתך שישרוד יותר מכל SUV יפני, בתנאי שטח ועבירות קשים, אינני מתיימר להבין יותר , אך מהיכרותי הדלה הייתי אומר שניסאן פטרול, למרות היותו SUV, ניתן לשפרו ברמות של רוביקון, בנוי בצורה חסינה לא פחות מרוביקון ואולי אף יותר. מסוגל לעבירויות (לאחר שיפורים) לא פחות מרוביקון , אמין יותר (למעט בעיות מנוע בדגמים הישנים יותר), ובעיני למרות היותו יפני זה "נחשק" למשל.