30 גיפאים בלילה אחד מטורף. אפשרי?מסתבר שכן
לייל שיחרורו של גלעד שליט היחידה הארצית לפנוי צירים המורכבת מכ 70 גיפאים שרבים חברים גם כאן באתר נרתמו למשימה. היחיפ״ץ מתמחה בין השאר במטלות של לווי שיירות מאובטחות ופנוי צירים היחפ״ץ התגייס לבקשת משטרת ישראל להיות שותף במטלה הלאומית להביא את כל שיירות המחבלים ליעדם בזמן על מנת לגרום לשיחרורו של גלעד שליט הייחודיות והמקצועיות של היחפ״ץ נבחנו בכל הדרגים כולל האחריות העליונה של צה״ל למבצע בית השואבה ואנו נטלנו חלק פעיל ביותר בלוויים ובפתיחת ואחזקת הצירים פתוחים ללא רכבים תקועים תאונות או כל גורם אחר אשר יהווה הפרעה לתנועה ויעכב ביצוע העיסקה. היחידה פיתחה עם השנים נהלים קבועיםותו״ל לכל סוג ארוע 30 מתנדבים פעלו באותו הלילה בכל צירי הארץ אני חייב לציין את רוח ההתנדבות המדהימה והוויכוחים מי יעשה את המשימות היותר קשות ולמה העדיפו את ההוא ולא אותי למלוי משימה זו ולא אחרת .אני גאה להיות חלק מסגל יחידה שכזו, גאה להיות חלק ממתנדבים מופלאים שנותנים מעצמם לילה שלם ללא שינה ובלי לצפות לגמול מיוחד .שישאלו אותנו איפה היינו ששיחררו את גלעד נוכל לומר כי את חלקינו הצנוע נתנו. אשמח במיוחד לקבל תגובות מהחברה הקבועים שיורדים עלינו המתנדבים באימרות שפר נבובות כמו משטרע מאפיונרים ועוד מריעים בישין כמו בזמן שאתם עובדים השוטרים נותנים דוחות וכדומה. היחידה עומדות לגדול באופן משמעותי. אם יש לך רצון לתת נטו מעצמך למען האזרח בלי מדים בלי סמלי משטרה בלי דוחות ובלי התעמרות באזרחים יש לך מקום אצלינו היחפ״ץ מילא את משימתו במלואה
תגובה: 30 גיפאים בלילה אחד מטורף. אפשרי?מסתבר שכן
אני אולי לא מהקבועים שיורדים עליכם אבל... כל הפסטיבל סביב גלעד שליט הזוי בעיניי, שטיפת מוח מתוכננת ומבויימת הייטב. אני הייתי באחלה צימר בכפר קיש ששחררו את גלעד, כשישאלו אותי אני בטח כבר לא אזכור... גם את גלעד כבר לא ממש נזכור בקרוב, אלא אם יסכים להתראיין בתור עד מומחה לעניין החטיפה/ות שעוד יבואו וישאר לנו בתודעה.
מה הרלוונטיות ניר? ואני בכלל מתנגד לתשלום ולשיחרור אלף מרצחים תמורת חייל אחד שלנו. כל הךפסטיבלים שעשו רק העלו את המחיר ששילמנו ועוד נשלם בדם אבל זה לא נכנס בשיקולים של ההתנדבות. זה לא הוט בא רוצה חותך.
לא יודע מה הרלבנטיות, אתה העלית את זה... ב 3 לנובמבר יש בתל חדיד אירוע שמארגנת עמותת ״גיבורים קטנים״ בין השאר דרושים עדיין כ 30 רכבי שטח נוספים להסעת ילדים בשבילי האיזור, אתם מוזמנים להצטרף.
אנחנו רשומים שם וגם המסייעת 4x4 ועוד מקומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
לייל שיחרורו של גלעד שליט היחידה הארצית לפנוי צירים המורכבת מכ 70 גיפאים שרבים חברים גם כאן באתר נרתמו למשימה. היחיפ״ץ מתמחה בין השאר במטלות של לווי שיירות מאובטחות ופנוי צירים היחפ״ץ התגייס לבקשת משטרת ישראל להיות שותף במטלה הלאומית להביא את כל שיירות המחבלים ליעדם בזמן על מנת לגרום לשיחרורו של גלעד שליט הייחודיות והמקצועיות של היחפ״ץ נבחנו בכל הדרגים כולל האחריות העליונה של צה״ל למבצע בית השואבה ואנו נטלנו חלק פעיל ביותר בלוויים ובפתיחת ואחזקת הצירים פתוחים ללא רכבים תקועים תאונות או כל גורם אחר אשר יהווה הפרעה לתנועה ויעכב ביצוע העיסקה. היחידה פיתחה עם השנים נהלים קבועיםותו״ל לכל סוג ארוע 30 מתנדבים פעלו באותו הלילה בכל צירי הארץ אני חייב לציין את רוח ההתנדבות המדהימה והוויכוחים מי יעשה את המשימות היותר קשות ולמה העדיפו את ההוא ולא אותי למלוי משימה זו ולא אחרת .אני גאה להיות חלק מסגל יחידה שכזו, גאה להיות חלק ממתנדבים מופלאים שנותנים מעצמם לילה שלם ללא שינה ובלי לצפות לגמול מיוחד .שישאלו אותנו איפה היינו ששיחררו את גלעד נוכל לומר כי את חלקינו הצנוע נתנו. אשמח במיוחד לקבל תגובות מהחברה הקבועים שיורדים עלינו המתנדבים באימרות שפר נבובות כמו משטרע מאפיונרים ועוד מריעים בישין כמו בזמן שאתם עובדים השוטרים נותנים דוחות וכדומה. היחידה עומדות לגדול באופן משמעותי. אם יש לך רצון לתת נטו מעצמך למען האזרח בלי מדים בלי סמלי משטרה בלי דוחות ובלי התעמרות באזרחים יש לך מקום אצלינו היחפ״ץ מילא את משימתו במלואה
מאיר כל הכבוד על רוח ההתנדבות (לא בציניות) אבל נראה לי קצת מוגזם שגופים כמו משטרה, שב'ס ובוודאי צה'ל הגדול, לא יכולים להסתדר בלי מתנדבים במבצע לוגיסטי כל כך...לא מסובך.
צה'ל בוודאות מרים מבצעים מסובכים בהרבה מבלי להזדקק למתנדבים. גם במשטרה יש לא מעט נסיון לוגיסטי.
עושה הרושם שנחצה קו הגבול בין ניצול נכונות אזרחים טובים ובין גיוסם משום צורך אמיתי.
נראה לי לא בסדר שגוף כמו מ'י כבר מתיחס אליכם כחלק מהסד''כ שלו.
ד'א-שתי נקודות למחשבה:
1.איזה משימות "גיפאיות" ביצעתם במבצע הנ'ל ? איפה בא לידי ביטוי יתרונכם כבעלי רכבי שטח ? מישהו היה יכול להגיע עם המאזדה ולעשות את אותה העבודה ?
2.אולי תאורגנה קבוצות כאלה גם בקרב פורומים של נהגי משאיות/טרקטורים/אופנוענים ? הרי לכל קבוצה יש יתרון יחסי בתחומה.
מאיר, ראשית - כל הכבוד! כל יום, כל שעה, מתנדבי היחפ"צ עושים עבודה חשובה ופותחים עבורנו, הנהגים, צירי תנועה חסומים. (ודעתי ידועה - שהמשטרה אמורה לעשות את זה בלי מתנדבים, אבל נעזוב, זה לא קשור)
אם אני מסתכל מהצד של המשטרה... המטרה של היחידה היא למקרי חירום, להגיע מהר ולתת פתרון לפני שהמשטרה האמיתית מתעשתת ופותחת את הציר. במבצע מתוכנן? להשתמש במתנדבים שמטרתם היא לתת פתרון לאירועי חירום ובזמן קצר? כל הצבא היו לרשותם. כמה רכבי שטח, משאיות גרר, נהגי חילוץ מקצועיים בסדיר ומילואים היו יכולים לגייס למבצע הזה? ובלי שום בעיה? אז את היחפ"צ? נראה לי שמישהו שם במשטרה קצת התבלבל.
אבל לכם - כל הכבוד על ההשתתפות במשימה..
אסף.
העיקר זו רוח ההתנדבות.
יישר כח !!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
היחידה עומדות לגדול באופן משמעותי. אם יש לך רצון לתת נטו מעצמך למען האזרח בלי מדים בלי סמלי משטרה בלי דוחות ובלי התעמרות באזרחים יש לך מקום אצלינו היחפ״ץ מילא את משימתו במלואה
כמאמר השיר, "לרוץ מהר לרוץ מהר, לרוץ מהר לפני שיגמר ..."
אדון רוטנברג,
כולי נפעם ונרגש מהמבצע ההירואי ומכול פרסום להאדרת התפקיד וחיפוש פראיירים (אופס מתנדבים) חדשים !
יש לי הצעה לעוד תפקידים בשבילכם, לפנות צירים וללוות חתן וכלה הממהרים לחופתם.
אגב, מאוד מוזר, אני מזהה את חבורתך בקלות גם כשאינכם בתפקיד (עלק) !
הצקלקה על הדשבורד + חליפה זוהרת על כסא הנהג ממש מרטיטים את חושיי ...
תהנו מתפקידכם החשוב ורב הרושם
רענן
אולי המתנדבים למשטרה יכולים גם לזרוק איזה מילה טובה עלינו הגיפאים ללא הצאקלקה
מידבר שתי תאונות על צירי התנועה. סמיטריילר עמוס תקוע על ציר התנועהאסף שאלת שאלה טובה מאוד אין בשום מקום בארץ גוף עם מיומנויות נסיון ומקצועיות כמו הגוף שלנו כולל צהל אלו עובדות רענן שמח הצטרפת לחבורה מכובדת של מבקרינו ויותר מאשמח אם תעביר לי פעם אחת מספר רישוי של מתנדב שלנו שנוסע עם חליפת היחפץעל מושב הנהג גלויה צקלקה על הדשבורד?? אתה יכול לשים גם 7 כאלו אין שום חוק שאוסר זאת. אצלנו על פי נהלי משטרת ישראל הצקלקה רק על הגג מותר ורצוי להשתמש באביזרי ניראות נוספים למען הבטיחות שלנו בארוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
אולי המתנדבים למשטרה יכולים גם לזרוק איזה מילה טובה עלינו הגיפאים ללא הצאקלקה
נו באמת ? זאת המטרה, כך יהיה לך תמריץ להתנדב ....
אפילו תקבל בונוס, תוכל להתקין צמיגי 35 אינטץ' במקום 29 ....
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
מידבר שתי תאונות על צירי התנועה. סמיטריילר עמוס תקוע על ציר התנועהאסף שאלת שאלה טובה מאוד אין בשום מקום בארץ גוף עם מיומנויות נסיון ומקצועיות כמו הגוף שלנו כולל צהל אלו עובדות
קצת הגזמת ונסחפת ! או שאינך מכיר יחידות מסוימות בצה"ל ....או,
זה מה שמספרים לכם ע"מ להשאיר אותכם ככוח עבודה חינם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
רענן שמח הצטרפת לחבורה מכובדת של מבקרינו ויותר מאשמח אם תעביר לי פעם אחת מספר רישוי של מתנדב שלנו שנוסע עם חליפת היחפץ על מושב הנהג גלויה צקלקה על הדשבורד??
תודה רבה ! אבל,
אני פותר "הבעיות שלי" בעצמי .... כולל מול המתנדב שלך שהפעיל סירנה (ביישוב שליו) כדי שזוגתו הגרושה תצא החוצה ...
רענן
יש לנו פצצות אטום ואנחנו לא יכולים לפנות משאית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
יש לנו פצצות אטום ואנחנו לא יכולים לפנות משאית
אני בד"כ נמנע מהשתתפות בדיונים האלו, אבל הפעם נראה לי שקצת נסחפו במשטרת ישראל.
יצא לי להיות עד לכמה חילוצים של רכבים צבאיים בעבר, כולל רכבים כבדים, למיטב ידיעתי, כל קצין חימוש עובר השתלמות חילוץ רכבים.
האם באמת במבצע כזה חשוב היה מקום לסמוך על טוב ליבם של המתנדבים?
קצת מפחיד אותי, לאן הגיעה תרבות ה"סמוך" וה"שנור"
באמת שהייתי בכייף יישן בלילה אם צהל הגיבור היה מבצע את משימתו אבל זה באחריות משטרת ישראל אז יש להם רק אותנו הקטנים ותודה כבר ל ארבעה חברה שפנו להצטרף ליחידה.
יש משפט מוכר: "לפעמים הפרה רוצה להניק יותר מאשר העגל רוצה לינוק", אבל הוא לא ממש מתאים לסיפור זה. המתאים יותר זה "לפעמים הפרה רוצה לקבל ז**ן יותר מאשר הפר רוצה לתת לה".
אני באמת מעריך את ההתנדבות שלכם לפינוי צירים, למרות שאני סבור שבהתנדבות זו אתם מסירים אחריות מהמדינה, ומפנים שוטרי תנועה לדפוק דוחות לציבור לפי מכסות.
מאיר, אל תיעלב - צה"ל הגיבור לא צריך אותך. נקודה. לא בשביל לפתוח צירים, לא בשביל שום משימה. כשהיו צריכים אותך קראו לך למילואים, וגם אז 95% מהזמן שלך בוזבז על ריק.
יואב בתור חבר יקר לי אני מרשה לעצמי לקרוא לך "אדיוט"
אנחנו לא מפנים שום שוטר משום דבר אנחנו מפנים את הכביש שקוטרים כמוך ייסעו בלי פקקים אבל הרי לא משנה מה אומר עדיין חברי היקר תהייה "אדיוט"
בהקשר לחלק השני של דבריך אני סותר אותם לחלוטין אבל לא כאן והם אכן יקראו לנו למילואים ,
:-)
יקירי, לא התכוונתי שתיעלב מהמשל עם הפרה.
כנראה שעוד הרבה פרות ובעלי כנף יעלו על הגריל, ונמשיך בוויכוחים האינסופיים בקשר עם 'יחפ"צ - מססמת את המשטרה או תורמת לאזרח'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
מאיר, אל תיעלב - צה"ל הגיבור לא צריך אותך. נקודה. לא בשביל לפתוח צירים, לא בשביל שום משימה. כשהיו צריכים אותך קראו לך למילואים, וגם אז 95% מהזמן שלך בוזבז על ריק.
רק להשכלתך, צה"ל לא רלוונטי לענין ולצה"ל אין say בכל מה שקשור לבטחון הפנים.
מתוקף החלטת ממשלה משנת 74 מי שמופקד על בטחון הפנים זה משטרת ישראל. כל הגופים האחרים מסייעים בידה.
כל מה שקורה מחוץ לגבולות המדינה, צה"ל אחראי והוא הריבון שם (איו"ש למשל).
לכן, משטרת ישראל היתה מופקדת על הארוע ועל ניוד האסירים בדרכים. ככזו היא היתה מתוחה עד לקצה יכולתה ולכן היחפ"צ היה נדרש.
אבל אין ספק שזה לא יענין אותך