מדובר ב- WJ לימיטד שנת 2004.
- האם זה משנה אם הוא נקנה בארץ או הגיע ביבוא אישי?
- איך ניתן לבדוק איזה מהמערכות יש לו? (כמובן שעדיף QD2)
תודה
Printable View
מדובר ב- WJ לימיטד שנת 2004.
- האם זה משנה אם הוא נקנה בארץ או הגיע ביבוא אישי?
- איך ניתן לבדוק איזה מהמערכות יש לו? (כמובן שעדיף QD2)
תודה
זה אמנם לא הכי מדעי אבל על הקונסולה של ההילוכים, בפנים הרכב, יש כיתוב בולט שאומר : Quadra Drive או Quadra Trac
לגבי QD2 - זה יש רק ב WK.
כלומר ב- WJ (עד 2004) יש רק QD ולא QD2?
אם הרכב נקנה בארץ, האם היבואן ידע איזה מערכת יש רק בהסתכלות במפרט במחשב לפי מספר הרכב? או שהוא צריך להתחבר לרכב בשביל זה?
ובנוסף: האם נכון להגיד ש- QD2 (גם QD?) חוסך קניית נעילות ו - QT עדיין מצריך נעילות בשביל עבירות משופרת?
תודה
,תודה על ההבהרה,
הסרן החי הוא בדיוק הסיבה שבגללה אני מחפש WJ ולא WK מה גם שלמיטב ידיעתי יש לפחות עו ד2 בעיות רלוונטיות ב- WK:
1. הצמיגים המאושרים ל - WJ גדולים יותר מה - WK
2. יש ל - WK הגבהות היום של 2-2.5 אינטש בעוד ל - WJ יש 4, 4.5 ו, 6 אינטש (אם נתעלם רגע מהחוק)
בנוגע ל- WK, האם אלו שנקנו בארץ מדגם לימיטד הם תמיד עם QD2?
פשוט אין כח להתעסק עם ARB, כל פעם בעיה אחרת: קומפרסור, צינורות, ננעל / לא ננעל וגם העלויות של קרןוב ל- 20 אלף ש"ח לנעול קדחמה ואחורה.
שוב תודה
קצת סדר בעניין:
מערכות ההנעה ב WJ:
QT1 - אין הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח לפי צורך קדימה ואחורה.
QT2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, פיקוד הידראולי, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' פתוחים.
QD - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' מסוג Vari-lok - לא נעילה מליאה אבל כן יעיל בהעברת מומנט לצד בעל אחיזה.
מערכות ההנעה ב WK
QT1 - אין הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח לפי צורך קדימה ואחורה, פיקוד אלקטרוני.
QT2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, פיקוד אלקטרוני. הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' פתוחים, אבל יש בקרת משיכה TCS (לא לבלבל עם ESP) שמדמה דיפ' מוגבל החלקה קדימה ואחורה. מניסיוני יעיל ביותר בשטח.
QD2 - יש הילוך נמוך, דיפרנציאל מרכזי מחלק כוח קדימה ואחורה לפי צורך, הילוך נמוך נעילת דיפ' מרכזי, מקדימה ומאחורה דיפ' מסוג ESLD - אמור להיות נעילה מליאה יעיל מאוד בהעברת מומנט לצד בעל אחיזה.
ב WK זיהוי בין QD2 ל QT2:
1. אם QD2 אמור להיות כתוב מתחת לידית ההילוכים.
2. דיפ' אחורי בעל 12 ברגים ב QD2 ועשרה ברגים ב QT2.
3. צמות חשמל לדיפרנציאלים קדימה ואחורה ב QD2.
מסכים עם מה שאמר קודמי ב WK במצב סטנדרטי זה לא רכב שטח, יש למגן, לפרק חצאית קדמית, להגביה ולהתקין אוזני גרירה (זו רשימת מינימום).
השיפורים לרכבים קיימים בהתאם לגודל הכיס, מהגבהות (יש גם 7.5") נעילות למינהן, מיגונים, שיפורי מנוע ועוד ועוד. הבעיה היחידה בארצנו זה הצמיגים שאי אפשר להגדיל.
שלום אילן,
תודה על ההבהרות (כבר התכתבנו פעם בנושא).
האם ה- QD ב- WJ באמת נחותה משמעותית מה- QD2 ב- WK?
לענין הגבהות: בחיפוש רגיל, EBAY, RUBICON EXPRESS, IRON ROCK, ROCK KRAWLER, אין הגבהות מעל 2.5 אינטש ל- WK. יתכן שבסדנאות פרטיות יש.
ל- WJ לעומת זאת יש ה-כ-ל.
ולענין הצמיגים, חבר העלה לי רעיון שאני בודק. להביא מארה"ב WK בן שנה, להחיליף לו שם את הצמיגים ולשנות ב - TITLE עוד בארה"ב לגודל החדש והגדול.
אז נכון שזה לא יתאים לאוטודטה בארץ, אבל אפשר לטעון שזו מהדורה מיוחדת ועם האדם הנכון שיעביר את הרכב בעמדה מספר-1 במשרד הרישוי, זה עשוי לעבוד. (אני לא הטיפוס של סיכונים וכדומה אז כרגע זה בבדיקה תאורטית בלבד).
לפני שבוע נמכר ביד-2 WJ מדגם OVERLAND, לצערי הפסדתי אותו כי הייתי בחו"ל. אני מניח שאין כמעט כאלו בארץ.
אשמח לתגובות.
שי
שי,
ה QD ב WJ ו WK די דומים בביצועים. ב WK ה QT2 בעל יכולות גבוהות הרבה יותר, מהמקביל ב WJ, בגלל ה TCS. אבל שוב אין בעיה להתקין נעילות ב WJ.
אני לא חושב שה QD צריך להיות המניע העיקרי שלך בחיפוש הרכב, ברגע שיש לרכב הילוך נמוך, אפשרויות השיפור הן כל כך רבות שלא תהיה לך בעיה להפוך אותו בעתיד למכונת עבירות. כרגע הרכב שלי עם ה QT2 והשיפורים עובר בכל מקום שאני מטייל בו ללא דרמה ובצורה מעוררת כבוד.
לעניין הגבהות- עד 4" יש ל WK על המדף, ראה:
http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=485214
http://www.jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=417543
אני לא מומחה במצב היבוא האישי היום. אבל אני כן מכיר מישהו שהביא האמר H2 משופרת בשווי של יותר מהרכב שכולל צמיגים גדולים בהרבה מהמותר בארץ ללא בעיה בשיטה שאתה מתאר.
ה WJ הוא רכב בעל יכולת ויש לי כבוד רב אליו, אבל זכור שאתה נכנס להרפתקה של רכב לפחות בן 7 (עוד אמריקאי), יש צרות וצריך סבלנות לעניין כזה, לי זה פחות מתאים.
בסוף תמצא מה שאתה מחפש תעדכן איך מתקדם.
תודה אילן,
אני מבין ומקבל את ההערות שלך.
אם אלך לכיוון של WJ, אני יתחשב בגילו ומצבו ולפי זה יחליט מה יהיה הרכב השני במשפחה.
אם ה- WK יבחר, אני מניח שהוא יהיה רכב עיקרי ואני יחליף את הפרייבט הנוכחי למשהו אחר.
מכיוון שאני לא "ג'יפלס" כרגע, אני עם פאג'רו קצר משודרג (שעומד כל השבוע ומש/מש רק לטיולים), מצד אחד אני לא בלחץ למצוא רכב כי אני לא מושבת מטיולים. מצד שני, אחרי 4 שנים עם הפאג'רו אני רוצה לתת קצת נחת בנסיעות אל ולדרום לאישה ולילדים. (אבל יהיה לי קשה לוותר על רמת העבירות של הפאג'רו) ולכן כל השאלות על המערכות והנעילות בגראנד).
עוד שאלה אחת בבקשה:
האם חשוב לקנות רכב שבמקור נקנה בארץ או שרכב שהגיע ביבוא אישי זה אותו דבר? (הבנתי שביבוא אישי יש בלי סוף אופציות אבל לפעמים אפילו דגם לימיטד יכול להגיע בלי אופציות שיש בארץ.
שי
שי שלום,
אני מכיר את דגמי הגראנדים השונים מקרוב ומנסיון אישי.
גראנד, באופן כללי הוא שילוב מצויין של רכב נוח ומפנק בכביש וגם בעל עבירות מדהימה בשטח (בליגה שונה לגמרי מפאג'רו ושאר הג'יפים היפניים).
גראנד ZJ שיוצר בין השנים 1993 עד 1998 הוא הטוב מכולם בשטח. אין לו נעילות אבל עם קיט טוב (4 אינץ לפחות), ניתוק מייצבים וגלגלי 31 אינץ אתה תוכל לעבור ה-כ-ל. כמובן שאפשר להוסיף גם נעילות אבל זה ממש, ממש לא הכרחי. בכביש הוא נוח, מרווח ומפנק והחסרון היחידי שלו הוא שהדגם החדש ביותר כבר עוד מעט בן 14..
גראנד WJ שיוצר בין השנים 1999 עד 2004 הוא טוב פחות בשטח (לאחר השיפורים) מהדגם שהחליף אבל קצת יותר נוח בכביש (למרות שהוא קצת יותר קטן מבפנים).
הוא מגיע אמנם עם נעילות ורילוק וגם קיטים לא רעים (אצלי מורכב 4" של איירון רוק) אבל בשטח הוא מרגיש יותר עדין מה ZJ. בכל מקרה, WJ משופר קלות (קיט הגבהה, ניתוק מייצבים) יעבור בקלות היכן שרב היפניים נעצרים.
גראנד WK אמנם מגיע עם נעילות אבל הוא העדין מכולם לשטח (למרות שלא נסעתי על כזה עם הגבהות) ולדעתי הוא הכי פחות מפנק. המושבים שלו קשים ו"אירופאים" משהו, דיפוני הפלסטיק זולים ופשוטים והוא מרגיש קטן וצפוף לעומת הדגמים הקודמים. לדעתי רכב כזה שיהיה משופר לשטח ויסע בשטחים קשים יתחיל לקרקש במהרה.
אבל יכול להיות שאני טועה כי עדיין אין מספיק WK שנכנסים לשטח.
קובי
תודה יעקוב ואילן,
(מהמודעה הראשונה אתמול ועד לזאת, הספקתי להיות בארץ, לעבור בהונג-קונג ולנחות לפני שעה במנילה - הכל עבודה לצערי).
בכל מקרה, תודה על העצות. מספר הערות:
1. ZJ לא בא בחשבון מפאת גילו, גם WJ אני מחפש רק מהשנתון האחרון 2004.
2. הפאג'רו לא נעצר לי מעולם בשום שביל סטנדרטי או מעלה מטיול (עשוש, ורדית, זרון, בוקר, צין, לזר, וכל מה שבינהם. כנ"ל המעלות והמשלטים באזור לטרון בית שמש). אני לא מחפש לשבור את הרכב אבל מעלה שנמצא על הדרך של הטיול שתכננתי אני יעבור.
3. הבעיה העיקרית של הפאג'רו (דיזל 2500) בתחום השטח היא כח. לא בשטח טכני או מעלות אלא בדיונות.
4. בעיה נוספת היא הנוחות בנסיעה יומיומית ובנסיעה ל' ואל השטח. ובגלל שהרכב קצר גם חסר מקום והוא צפוף (בעיקר בטיולים של יומיים)
5. את סעיפים 3 ו'4 אני מקווה לפתור עם הגראנד אבל להתפשר כמה שפחות על עבירות. בגלל עלות הרכב ועלויות אחזקה הוא יתפקד כרכב שני ולא שלישי שעומד כל השבוע כמו הפאג'רו.
תודה
שי
אני מקווה שאוכל להאיר קצת את פניך
גראנד WK, מוגבה 2.5"
עם QD2, מדמה נעילות בצורה מלאה... נוכחתי לדעת כבר בכמה טיולים, פלוס הראתי לכל מסוקסי הסיקסים והסופות הצלבות יפות, שנעמדתי בהן, התחלתי נסיעה והרכב תיפקד ממש כאילו היה נעול כפול... ובעברי כבר עברתי על סופה נעולה קדימה/אחורה וסיקס נעול קדימה/אחורה עם צמיגי 33...
הגראנד נוח הרבה יותר, מפנק הרבה יותר...
לא הכי מרווח, לא הכי מפואר...
עם ההגבהה המזערית ששמתי עשיתי בחג את מעלה עשוש עם בניה קלה במדרגה הראשונה הגדולה, הייתי ממשיך לעוד מעלות אבל הייתי צריך לחזור לתינוקת בת החודשיים שחיכתה לנו בבית אצל חמתי.... הקבוצה שטיילתי איתה התפלאה לטובה מיכולות הגראנד ומצורת העבודה שלו בעליות השונות שעשינו... אפילו עם ההגבהה הנ"ל הרכב הרגיש מספק לעבור את מרבית העליות בארץ.. אבל בכל זאת, זה לא משהו שאני אישית הייתי עושה בלב שקט... לך תכניס רכב שכזה להצלבות מטורפות שיכולות לדפוק לך את הרכב...
אין לי מיגונים, אני לא חכם כמו ILANHADAR... אולי אעשה בעתיד אם אראה צורך לזה.. אבל אני כן מתכנן להגדיל צמיגים מה שיתן לי מרווח נוסף ועבירות משודרגת... צמיגים כבר השגתי, עכשיו אני מחפש ג'אנטים בגודל 16" שיתאימו לי...
לטעמי, הרכב יכול לשמש גם כרכב ראשון לשימוש יומיומי וגם כרכב טיולים... אולי לא טוב לטיולים כמו ה WJ, אבל מה לעשות, לא רציתי רכב ישן מדי...
רמי
לשאלתך:
אכן ה WK שהגיעו לארץ היו כולם בצורה זהה. לא היה ניתן לבחור את תצורת הרכב, נקבעה ע"י היבואן. אני חושב שבשנים הראשונות הביאו QD2 אחרי זה QT2 בדגמי הלימיטד. אפשר לזהות את הרכבים שהובאו ביבוא יבואן לפי שני פנסי ערפל הקיימים בפגוש האחורי, פנסים שאין ביבוא האישי (אין פנס ערפל אחורי ברכב).
ביבוא אישי זה הרבה יותר מורכב, יש רכבים לימיטד ללא הילוך נמוך (זה לא דגם רגיל) יש כאלה עם וו גרירה (אופציה), מערכות סאונד עם מסכי DVD מאחורה (אופציה), ג'נטים 18 שלא הובאו ביבוא הסדיר ועוד ועוד. שמעתי במוסך גם עם מישהו שרכש גרנד ונפל על רכב 2x4. יש לבדוק טוב טוב את מקוריות הרכב והדגם של היבוא האישי. חלק מהמידע קיים ב VIN של הרכב, להלן הקוד איך לפענח:
http://www.wkjeeps.com/wk_vin.htm#DECODE
בספרה ה 6 של ה VIN צריך להיות 5, זה סימון ללימיטד.
שאתה בודק רכב ביבוא אישי אפשר לנסות לזהות את האופציות שהוספו / נגרעו מהרכב לפי הקטלוגים כאן:
http://www.wkjeeps.com/wk_brochures.htm
רמי - נראה לי שאנחנו היחידים שמטיילים עם WK...
אם בכל זאת חפצה נפשך ב wk. אני יכול להמליץ לך לקנות את של אחותי.. היא החליטה למכור שבוע שעבר את ה wk שלה עם מנוע המי ו 75 אלף ק״מ. לרכב יש חבילת שטח וגרירה מהיצרן trail rated. כמובן שגם low ונעילות. צור קשר בפרטי אם מעניין אותך
אפרופו HEMI,
ראיתי שה - HEMI 5.7 נמכרים בלא הרבה יותר מה - 4.7 אבל יש להם (לפחות לחלקם) FLEXI FUEL, מה זה? זה חוסך דלק?
איזה יתרונות יש ל - WK HEMI על הלימיטד?
האם כל ה - HEMI הם יבוא אישי? מה שאומר שצריך לבדוק כל אחד ספציפית בנוגע לאופציות שהגיעו איתו.
ואז יש גם את ה- SRT8 אבל זה כבר רכב ספורט ולא שטח :-)
תודה
דגמי ה HEMI הם בד"כ גרסת OVERLAND, מה שאומר QD2.
אם אתה רוצה WK ויש לך OVERLAND ביד? ועוד במחיר לימיטד 4.7, קח מהר בלי לחשוב פעמיים.
רק קח בחשבון שחלקים למנוע יהיו יותר קשים להשגה. תחזוקה יותר יקרה, פלאגים מיוחדים, פילטרים,
אבל מצד שני.. WTF
.. וואו איזה מנוע.
לא מתאים לכל אחד, אישית אני יודע שאם הייתי מחפש WK זה היה הדגם.
קצת סדר בנושא המנועים:
מנוע ה 4.7 זהו מנוע ה Flexifuel, גם אם כתוב על הרכב מאחורה או לא. הכוונה למנוע שיודע לעבוד על E85 אתנול, (כן יש יותר מדי תירס בארה"ב). יש גם לזכור שבארה"ב בנזין רגיל זה אוקטן 87 שגם את זה אין למנוע בעיה לשתות.
מנוע ה 5.7 הוא בעל מערכת MDS, מנוע נפח משתנה, הכוונה שכאשר לא צריך הרבה כוח אז 4 בוכנות מפסיקות לעבוד ומקבלים מנוע 4 בוכנות במקום 8. המערכת בנויה על מערכת לחץ השמן, בעזרתה משתקים את השסתומים ל 4 בוכנות וכך מכבים אותן.
בשני המנועים יש 16 מצתים, 8 מהם מיוחדים, עלות ההחלפה שלהם לא זולה, מזל שצריך להחליף בהרבה מאוד ק"מ. המנועים דורשים: סוגי מצתים מיוחדים, שמן מאוד מסוים (בעיקר מנוע ה 5.7 - אחרת מערכת השסתומים לא תעבוד) ונוזל קירור אורגני בלבד (האדום היקר).
רמי תרשה לי לחלוק
מי יודע לטפל בארץ ב-HEMI האם יובא ע"י היבואן באופן סדיר \ חלקים \ מחשב
רמי מצטער למען הביטחון והכיס
הייתי הולך על 4.7 המשופר 305 כ"ס משנת 2008 ומעלה
ולא מסתכן עם ה- HEMI שנכון הוא בהמה אמיתית.
צביק'לה.
אין ספק שמבחינת ההיגיון הבריא 4.7 משנת 2008 עדיף.
אני אישית, אם נופל לי ליד HEMI במחיר טוב, פותח רחב את הזרועות ולוקח אותו מבלי להסס שניה.
ומדוע?
כי לאחר כל כך המון שנים עם הרכבים הללו הסיכוי שילך מנוע (בנזין) סתם ככה ברכב בן 3-4 שנים הוא קטן.
מי לכל הרוחות הולך לרכוש חלקים יקרים מהיבואן? למרות שהיבואן מחויב עפ"י חוק לספק חלקים גם לדגם הזה.
ושנינו יודעים שיותר פשוט לטפל ולמצוא חלקים למנוע HEMI מאשר למנוע מרצדס דיזל. אז במיקרה הגרוע מזמינים מארה"ב חלקים.
שוב..לא מתאים לכל אחד, לי כן.
מעבר לעובדה שהוא בנוי יותר טוב לשטח,( QD2 נעילות אמיתיות אמרנו לא?), יש לו מנוע... וחתיכת מנוע, אחד ה V8 הטובים והמהנים שהיו בהיסטוריה המוטורית.
עכשיו אני כבר באמת לא יודע מה להחליט ..
אי אפשר למצוא WK לימיטד 4.7 עם QD2?
האם כל ההמי הם QD2?
נכתב למעלה בשרשור שכל ההמי הם OVERLAND. האם זה נכון?
ואם כן, מה זה נותן חוץ מ - QD2? מיגונים מקוריים? וו גרירה? אפשרות לצמיגים יותר גדולים?
תודה