קניית רכב שטח, לאחר רכב כביש-שטח, עד 40K
שלום רב!
כרגע ברשותי הונדה CR-V... שנה שלמה...
נוסע בה רק בסופי שבוע. ובהם אני מעדיף לצאת לטייל... בגלל סוג הרכב העדפתי לא להגזים בקושי של הטיולים.. אבל את זה אני מעוניין לשדרג... מה גם שעלות הרכב לא משתלמת לי לעומת השימוש שלי ברכב...
לכן, אני מוכר אותה ומקווה לקנות רכב שטח זול יותר...
דרישות: עלות עד 40K (אלא אם כן יש עד 50K אופציה ממש ממש שווה שעדיף לי להשקיע יותר וישתלם לי)
יכולת שטח טובה מאוד עד גבוהה!
עלות אחזקה לא יקרה מדי... רכב שישמש אותי לטיולים... אין לי צורך/רצון להוציא אלפים על ביטוח, רישוי, טיפולים יקרים מאוד וכדומה..
אמינות: כמה שיותר טוב, עדיף... לא אכפת לי לרכוש ספר טיפולים של היינס ולטפל ברכב... אבל לא להגיע למצב שכל יום שישי/שבת אצטרך לקפוץ מתחת לרכב לעוד איזה תיקון קטן...
פירוט עלויות "קטנות"
כרגע הוצאותי על הCR-V היו כדלהלן...
עלות ירידת ערך - בערך 10K-15K... ירידת ערך גבוהה בגלל מחיר גבוה של רכב
דלק - בערך 6.5K - 7K.. למרחק נסיעה של כ-12000 קילומטר בשנה... ובעיקר בשביל טיולים בשבת... באמצע שבוע כמעט שלא משתמש ברכב...
ביטוח מקיף + חובה - 5K למקיף וכ-2K לחובה
טיפולים - 2K בשנה.. כולל טיפולים גדולים והחלפת שמנים ופילטרים כוללים לאחר שרציתי לוודא שהכל יהיה פיקס ברכב לאחר הקניה.. על כל צרה שלא תבוא... ומצבר חדש...
טסט - 2K, רמת שווי 6... אין לי צורך ברכב יקר...
בגלל שאני אשתמש ברכב בעיקר לטיולים עם החברה/חברים. הCR-V שהוא מצויין בתור רכב "כללי" גם לכביש וגם לשטח פשוט חלש מדי לטיולי שטח שהם מעבר לחולות ים... ולמרות שהתרשמתי מאוד לטובה מיכולות השטח שלו, אני מעוניין ביותר מזה. מחסור בהילוך כוח, נעילות וכדומה, ואפילו זוויות גישה, נטישה ומרווח גחון...
קראתי כתבה בידיעות אחרונות על "קניית ג'יפ עד 20,000 ש"ח"... אז הייתי מעוניין לשמוע המלצה דומה רק שהרף הוא עד 40,000 ש"ח... אולי 50,000....
מה שאני חשבתי זה בכיוון של ג'ימני, ויטארה, סופה (אולי?) יתרונות/חסרונות של כל דגם? רכבים אחרים שיכולים לענות בצורה מיטבית ככל האפשר על הקריטריונים שהקצתי?
בתודה מראש לכולם
רמי