נעילת דפרנציאל נשלטת SOONG - מישהו מכיר?
http://www.chinasoong.com/Air-Locker.htm
ההצעה שקיבלתי באימייל מהם היא 446 דולר כולל קומפרסור וכל הצינורות. נשמע זול. זול מאוד. זול מדי..
מצ"ב ההצעה לכל הספקנים:
Hello Sir,
Thanks for your inquiry about our Air Lockers and wish you had a good weekend!
Could you tell me what model of air locker you want? Or you may also tell me your car model's information.
And all the models of air locker we supply are all US$446.00/set, including air compressor, switch, wiring and all the other accessories.
Regards and looking forward to your reply!
Caley Gu
2011-10-25
Caley Gu / Sales Service
Soong 4x4 Parts Professional Manufacturer Ltd.
Add: Room 803~804, No.18 Pan-Asian Center
Duan Tang East Road 636, Ningbo City, China.(315010)
Tel: 0086-574-87480165
Fax: 0086-574-87480371
E-mail: [email protected]
Web: www.china4x4offroad.com / www.chinasoong.com
השאלה הנשאלת, ברור שזה לא ARB.. אבל לרכב שמטייל פעם בחודש, ופעם בחודש מפעיל את הנעילה במקרה הטוב. לא שווה לקנות?
כמה גרוע זה יכול להיות?
ועוד שאלה: אם לא מפעילים אותה, האם יכול להיגרם איזשהו נזק למכלולי הרכב בנסיעה יומיומית?
תודה,
אסף
תגובה: נעילת דפרנציאל נשלטת SOONG - מישהו מכיר?
הנעילה הנ"ל הינה זהה לחלוטין לנעילת BOLSTER שמשווקת כאן זמן מה
המוכר אמין מאוד אך יש לקחת בחשבון עלויות גבוהות יחסית למשלוח אוויר
אני לא יודע בכמה מתומחרות הנעילות של BOLSTER.. אבל שווה להביא איזה קונטיינר במחיר הזה..
נעילת בולסטר באר. סביבות ה9 אלף ש"ח חדש כולל התקנה והרכבה
בוא אני אספר לך משהו על נעילות נשלטות, דעה אישית בלבד כמובן ועל הגעגועים האישיים שלי לנעילה הקדמית האוטומטית הישנה והטובה.
יש כאלה שנוסעים על מפלצות משופרות, מחפשים אך ורק עבירות אקסטרים, הם מפעילים נעילות כל סוף שבוע. אצלם, אם יש תקלה, עולים עליה מיד. לא אליהם אני מכוון את דברי.
וכל היתר? אתה תגלה שאתה מפעיל נעילה אולי פעם בחודש וגם זה במקרה הטוב. אם מדובר בנעילה קדמית - אפילו פעם בחודשיים שלושה. ברוב הג'יפים ה"שפויים" שמשמשים לטיולים שפויים, נעילה נשלטת אחורית נדרשת לעבוד לעתים די רחוקות, נעילה קדמית לעתים ממש רחוקות. זו לא נעילה אוטומטית שתמיד עובדת, בכביש ובשטח, לטוב ולרע, ואתה תמיד מרגיש אותה - לטוב ולרע, ותמיד יודע כשמשהו לא בסדר (וזה קורה, אם בכלל, לעתים רחוקות ביותר).
בדרך כלל אתה בקושי תיגע בנעילה, וכשכבר תנסה להפעיל, תגלה שהיא לא עובדת בגלל שלל סיבות (רובן בד"כ באשמתך ולא באשמת הנעילה. לדוגמא - החלפת מצבר וכשחיברת את כל החוטים בחזרה, חוט אחד קטן נשאר יתום. זה קורה גם לטובים ביותר, וחוק מרפי אומר שהחו טהיתום תמיד יהיה דווקא הפלוס של הנעילה.
דוגמא 2 -טיפלת/מוסך טיפל בנזילה בסרן וכשהרכבת/הרכיבו לך הכל מחדש, קרעת/קרעו לך את גומיית האטימה.
או דוגמא מס' 3 - סתם נשרף פיוז... או כל תקלה קלה אחרת... וכן הלאה וכן הלאה)
ולכן ממש חשוב - ואני ממש לא צוחק, וממש לא חשוב איזו נעילה נשלטת אוויר הרכבת - ARB, או בולסטר, או סונג, או צ'ונג, או פיזדגונג - לעולם אל תאמין לה! תמיד תוודא שהיא פועלת! ומומלץ לעשות את זה לפחות פעם בשבוע - סתם ככה להפעיל, לשמוע שהקומפרסור עובד, לנסוע כמה מטרים באיזה מגרש ריק ולפנות קצת לצדדים כדי להרגיש קצת שפשוף צמיגים (מאחור) או התנגדות בהגה (במקרה של נעיהל קדמית) - משמע שהדיפרנציאל אכן נעול. ואחר כך לכבות את הנעילה, כדי לשמוע שהאוויר יוצא ואז לנסות שוב פנייה, כדי לוודא שאכן השתחרר.
ועכשיו לעוד טיפ קטן אבל חשוב - אני ידוע שזה פותח ויכוחים, אבל זו עובדה: נעילה נשלטת אוויר היא מכלול מורכב ומועד לתקלות במידה ותהליך ההתקנה היה רשלני או מחופף... נקודת התורפה העיקרית של נעילות פניאומטיות טמונה באיכות ההתקנה. חשוב שמי שמרכיב את הנעילה יהיה מקצוען שיודע מה הוא עושה ומקפיד על הוראות ההתקנה. לכן לדעתי המאוד אישית - מומלץ לרכוש נעילה שיש לה אבא - כלומר יבואן מקומי. כזה שנותן אחריות ושירות, שמחזיק מלאי חלקי חילוף או כזה שיכול להזמין עבורך חלקים, כדי שגם אם רכשת בחו"ל וייבאת בעצמך, לא תיתקע עם נעילה שלא מתפקדת מסיבה כלשהי ולא יהיה לך עם מי לדבר או ממי לרכוש חלקים.
ARB כמובן ותיקה ומוכחת. יש לה מוניטין מוצק והיא יקרה רצח. אבל יש לה גם יבואן ותיק ויציב ומבוסס. אין מה להוסיף.
בולסטר עדיין מוצר חדש יחסית, אבל מנסיון אישי יש לי בינתיים רק מילים טובות על היבואן - כאשר התגלתה תקלה, יש אחריות ויש שירות. והשירות ברמה גבוהה.
כך בחשבון שאתה צריך להוסיף משלוח שלא יהיה זול בכלל בגלל הגודל והמשקל, ובהנחה שבמכס לא יעשו לך בעיות עם אישורים ממשרד הרישוי וכו,.. אתה צריך להוסיף מכס גבוה באזור ה 40%-50% על כל הסכום כולל המשלוח כמובן.
בתחילת דרכנו רכשנו מספר נעילות מיצרן זה לבחינה. לאחר בדיקות, מדידות והרבה שעות מעבדה והנדסה, הנעילות הנ"ל מיוצרות ממתכות באיכות ירודה, ללא חיסום וטיפול, חוסר דיוק, מחברים אויר שלא עומדים במבחן המציאות ושאר ירקות. תוסיפו על כך שתמיכה טכנית ו/או אחריות לא קיימים וכך מגיעים למחיר נמוך כמצוין. לא ממש אידיאלי למכלול כמו דיפרנציאל.
לכלי רכב מקורים שיוצאים לטיול פעם ב.. סביר להניח שזה יספיק, אך ברגע שמתחילים להגדיל צמיגים, הספק וכו', זה כבר לא ממש מספיק.
מצורפת תמונה ששוה אלף מילים.
שי,
בולסטר
לאחרונה אבא שלי התקין (יותר נכון התקינו לו) נעילה אחורית של בולסטר.
אבי מאוד מרוצה מתהליך ההתקנה שבו לקחו חלק מספר אנשים, כולל היבואן עצמו אם אני זוכר נכון.
מי שרוצה לחסוך את העלות הכרוכה בנעילה נשלטת, מוטב לו להתקין אוטומטית.
אצלי יש אוטומטית לפחות 5 שנים, עדיין לא שברתי ציריה והצמיגים הקודמים שלי הוחלפו ב 60K~ ק"מ.
נניח שהמוצר עצמו איכותי, עדיין תאלץ לשלם על ההתקנה ותתבאס המון אם יהיו תקלות.
Cheap is expensive
מקפיץ את השרשור מהאוב..
עברו 3 שנים, בולסטר (למיטב הבנתי) כבר לא מוכרים נעילות נשלטות - מישהו יודע למה ?
עליבבא ודומיו נכנסו לחיינו, הדולר ירד, האיכות של הסינים משתפרת (מי אמר צ'רי?) - יש סיני ויש סיני.
מישהו פה התנסה בנעילות הנ"ל? נעילה אוטומטית לא בחשבון כרגע עבורי (רכב ידני ולא רק לסופש"ים) - המחיר כרגע לנעילה כזו + קומפרסור ומשלוח לארץ הוא סביב 800 דולר לפני מיסים. נניח 1200 כולל הכ-ל. עדיין חצי מ-ARB בארץ.
המוצר של בולסטר נמצא בתוך הסרן הקדמי שלי כבר ארבע וחצי שנים וממשיך להוכיח את עצמו כמצויין.
באמת שאין לי הסבר למה זה לא הצליח בישראל. אולי השוק קטן מדי, לא יודע.
באשר לנעילה עבורך - עידן השאלות וחוסר הודאות בנושא הנעילות חלף כבר לפני 14 שנה...
נעילה אוטומטית כמו לוקרייט היא מוצר מוצלח, מוכח, אמין וללא שום תחרות במדד של עלות-תועלת.
באמת שאין שום בעיה עם זה, בודאי בסרן אחורי. לך על אוטומטית ללא שום חשש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המוצר של בולסטר נמצא בתוך הסרן הקדמי שלי כבר ארבע וחצי שנים וממשיך להוכיח את עצמו כמצויין.
באמת שאין לי הסבר למה זה לא הצליח בישראל. אולי השוק קטן מדי, לא יודע.
באשר לנעילה עבורך - עידן השאלות וחוסר הודאות בנושא הנעילות חלף כבר לפני 14 שנה...
נעילה אוטומטית כמו לוקרייט היא מוצר מוצלח, מוכח, אמין וללא שום תחרות במדד של עלות-תועלת.
באמת שאין שום בעיה עם זה, בודאי בסרן אחורי. לך על אוטומטית ללא שום חשש.
עשיתי סיבוב על גרנד ויטרה ידנית נעולה - לא רכב שהייתי נותן לחברה שלי לנהוג עליו בחורף. זו הסיבה.
Sent from my Ass
גם אני מאוד חששתי מהנהיגה בגשם ובכבישים רטובים עם הנעילה האחורית, ואני יכול להגיד לך שלא מרגישים שום הבדל. כל עוד לא תיתן מכת גז חריפה בסיבוב, לא יקרה כלום. ביליתי חצי שעה במגרש ריק בגשם הראשון, כדי ללמוד את ההתנהגות, וגיליתי שאין שום בעיה במהירויות סבירות ובהתנהגות נורמלית. אם לא תנהג בפראות, הרכב יתפקד כרגיל.
תרשה לי לסטות מהנושא ולעסוק במשהו יותר עקרוני.
ראשית, גילוי נאות: בין יתר עיסוקיי, אני גם מדריך נהיגה. כביש ושטח.
עוד גילוי נאות: בהדרכות הנהיגה, לפחות מנסיוני הדל, את התוצאות הכי טובות והכי יפות משיגות נשים.
וזה כי הן באות בלי אגו וכי הן מקשיבות. הן באו ללמוד, לא לנסות ללמד את המדריך (כמו שקורה הרבה יותר מדי עם מודרכים גברים) והתוצאות מדברות בעד עצמן.
אני לא יודע איך החברה שלך נוהגת, אבל אני רואה נהגים ונהגות ישראלים שמצליחים/ות לאבד שליטה, להתהפך, להיתקע בקירות ובעצים, ליפול ממפלסים של חניונים... והכל עם מכוניות משפחתיות מודרניות, אוטומטיות, מצויידות במיטב מערכות הבטיחות האלקטרוניות. שום דבר לא עוזר כנגד היכולת הסוחפת של נהג/ת ישראלי/ת שעסוקים באיפור, בטמבלפון, בהרגעת תינוק צורח, בלגימת קפה שחור, בהדלקת סיגריה - הכל תוך כדי נהיגה כמובן.
אם באוטו לא עצבני ולא נושך ולא נורא עוצמתי כמו גראנד ויטארה 1600, רק הנעילה האחורית זה מה שהופך את זוגתך לנהגת מסוכנת, אז יש כאן בעיה שמצריכה התייחסות. היא צריכה הכשרת נהיגה מתקדמת.
אין תחליף להכשרת נהיגה מתקדמת, אפילו ברמה הכי בסיסית. כי נהיגה נכונה ובטוחה היא לא משהו גנטי אלא מיומנות נרכשת, ולמרבה הצער, בישראל לא לומדים באמת לנהוג, אלא רק לעבור טסט. זה לא שהמורים גרועים חלילה, נהפוכו. יש לא מעט מורי נהיגה מעולים.
אלא שהם מלמדים לפי תוכנית מוכתבת של משרד התחבורע, וגם התלמידים עצמם רוצים לסיים אם הניג'וס הזה כמה שיותר מהר ואפילו ל אשיער אחד נוסף על 28 השיעורים שמתחייבים על פי החוק (כי זה גם עולה לא מעט) ולקבל כבר תאריך לטסט.
אחרי שהם מקבלים את הרשיון הנכסף ומתחילים לנהוג - הם בעצם לומדים הכל לבד. ברוב המקרים - הם מסגלים לעצמם הרגלים לא נכונים ולעתים אפילו מסוכנים. ושלא יספרו לנו על ה"ליווי" של ההורים על פי חוק, כי בהרבה מקרים ההורה המלווה הוא בעצמו נהג לא טוב (באנדרסטייטמנט פראי), עם הרגלי נהיגה שגויים.
כדי להיות אלוף עולם בפורמולה 1 צריך כישרון וגם כמה יתרונות פיזיים מולדים, אני מודה.
אבל כדי להיות נהג טוב ובטוח ביומיום - ממש לא. כל אחד יכול. לומדים את זה. לא אצל מורה לנהיגה אלא בקורסים לנהיגה מתקדמת. וכדי שמה שהיא תלמד גם ישמש אותה בהמשך, היא צריכה לבוא בראש פתוח, למחוק מהדיסק שלה את כל השטויות שמורה הנהיגה הכניס לה כדי שתעבור טסט, ואת כל ההרגלים השגויים שסיגלה לעצמה בשנים בהן היא נוהגת - ופשוט להקשיב וליישם. זה לא תורה מסיני ולא מדע טילים. זה ממש לא קשה אבל זה כן חשוב. בהנחה שהיא תקשיב ותיישם, היא תצא מיום הדרכה עם הרבה יותר בטחון, היא תשב נכון מול ההגה, תחזיק בו נכון, תסתכל אחרת על הכביש. היא תבלום נכון, תאיץ נכון, כל הנהיגה שלה תהפוך למתוכננת - ועל כן גם חלקה יותר ופחות מטלטלת. רגועה יותר, חסכונית יותר (!) ובו זמנית גם מהירה בהרבה... נשמע כמו דברים שסותרים זה את זה? ממש לא. באחריות. אני רואה תוצאות לעיתים כבר אחרי כמה טיפים מהירים ותרגול של כמה דקות.
וזה נכון שמבחינת רוב הנשים (לא כולן, רק רובן) כל החפירות בעניין הנהיגה הזה הוא זה קטע ילדותי של גברים ובאופן כללי זה נורא משעמם, אבל מה לעשות - זה חלק מחיי היומיום והיא צריכה לדעת לעשות את זה, ולעשות את זה טוב.
כי כשלא עושים את זה טוב, אפשר למות מזה. גם בלי נעילה אוטומטית מאחור. כמה פשוט.
אני חושב שרוב אנשי הפורום מכיר את החיבה שלך דרור לנעילות אוטומטיות. אבל אם תנסה רגע להיות אובייקטיבי, נדמה לי שנעילה אוטומטית יותר בטוחה לחברה של השואל. בעיקר בימי חורף. בעיקר כשיש הפתעות, כמו למשל צורך להאיץ בסיבוב על מנת, נאמר להתחמק ממישהו או משהו על הכביש.
נו, נטחן - אבל מנסיון עם שתי נעילות אוטומטיות, כולל בג'ימני פצפון עליו נסעה גם אשתי בקיץ, בחורף, בסתיו ובאביב -
כולל נסיעות ארוכות לירושלים בשיא החורף.
מעולם לא היתה בעיה עם קיום הנעילה ונוכחותה היתה בקושי מורגשת.
מבחינתי על סרן אחורי - חבל לבזבז זמן, כסף וכו' - רק אוטומטי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוש
נו, נטחן - אבל מנסיון עם שתי נעילות אוטומטיות, כולל בג'ימני פצפון עליו נסעה גם אשתי בקיץ, בחורף, בסתיו ובאביב -
כולל נסיעות ארוכות לירושלים בשיא החורף.
מעולם לא היתה בעיה עם קיום הנעילה ונוכחותה היתה בקושי מורגשת.
מבחינתי על סרן אחורי - חבל לבזבז זמן, כסף וכו' - רק אוטומטי.
אוטומט או ידני?
Sent from my Ass
או צורך פתאומי לעזוב גז בסיבוב, והופס.. הרכב עף לך הצידה..
נעילה אוטומטית זה לא לכל אחד, בטח לא לנהג ברמת שליטה בסיסית.
היתה לי סופה ידנית פתוחה עם דטרויט אוטומטית מאחור.
לא הייתי נותן רכב כזה לשימוש יומיומי בכביש רטוב למישהו שלא מתעניין בנהיגה ויילך לקורסים או יתעמק בנושא, ולצורך העניין גם אני הייתי נוסע בה בהרבה חשש.
יכול להיות שכל ההבדל תלוי בידני או אוטומט אבל היו הרבה מצבים שפשוט לא היו נעימים.
הג'ימני גיר אוטומט, הדיפנדר ידני.
בשניהם מבחינתי הנעילה לא היתה ממש מורגשת.
אולי עם רכב קטן ידני זה יכול היה להיות יותר מוחשי.