נעילת דיפרנציאל "לוקרייט" לגראנד ויטארה 99 - האם מתאים או ש"עבדו עליי"?
שלום רב,
אני חדש בפורום.
ברשותי וויטארה 99 בנזין מנוע 2000 שכמעט כל חלק בה הוחלף (כולל מנוע וכו'...)
בהתייעצות עם לא מעט אנשים התקנתי נעילת דיפרנציאל אחורית מסוג לוקרייט שנרכשה דרך יבואן והתקנה במוסך שהוא המליץ עליו
ולא אציין את שמו כרגע בכל אופן.
מרגע ההתקנה אנחנו נתקלים ברעשים מהאקס האחורי והרכב נכנס ל-3!!! טיפולים מאז ההתקנה (4 חודשים) ואציין שאנחנו לא מטיילים
באזורים מורכבים ו/או מאתגרים את המשפחה יתר על המידה בשטח.
שאלתי היא האם נעילת דיפרנציאל לויטארה שמנסים לשווק בארץ היא קשקוש והנעילה פשוט לא מתאימה או שמדובר במתקין לא מוצלח.
לצערי ניסיתי "לחסוך" ולא התקנתי ARB והיום אני מצטער היות ועלות התיקונים עד כה הגיע לעלות הARB...
אשמח להתיחסותכם
תגובה: נעילת דיפרנציאל "לוקרייט" לגראנד ויטארה 99 - האם מתאים או ש"עבדו עליי"?
לא כל כך ברור למה הכוונה שכל חלק בויטארה הוחלף, בעיות? שיפורים? מעבר לזה-איזה רעשים? ולמה הכוונה "נכנס לטיפולים"? אם אתה מתכוון שנכנס לתיקונים של הסרן האחורי- איזה תיקונים? הוא ננעל תוך נסיעה? דפק? חרק?
בכל מקרה- נעילה אחורית אוטומטית היא נעילה רועשת. היא מתקתקת בסיבובים ולפעמים "משחררת לחץ" בנסיעה (כשזה קורה אתה תדע, קשה לפספס את הדפיקה החזקה מאחור). נעילה תקינה אמורה לפעול באופן שבהחלט ניתן לחיות איתו ביום יום בסבבה, אז כמנראה שמישהו עשה לך חרא של התקנה, אחרת לא היית מגיע למוסך לתיקון ומגיע לעלות של נעילת ARB.
גרנד ויטרה יודע לחיות עם נעילה 1512 יופי.
תבדוק את איכות ההתקנה או דגם הנעילה. לא אמורות להיות לך בעיות.
בהצלחה
אני עם רכב זהה לשלך עם נעילה אוט' לוקרייט 1510 (אותו סיפור עם 1512) והיא עובדת ללא דופי.
גש לארז סנטו מטופ גיר רעננה ותסגור את הסיפור אחת ולתמיד.
ראשית תודה על התגובות ולהלן ממצאי המוסך בפעם הרביעית (הפעם שלחתי את אשתי...)
1. המוסך - "אני מזהה מכה קטנה בביצה..." - כל פעם הוא אומר את אותו משפט
2. המוסך - "תבדקי עם מי שמכר לך אולי מכר לך נעילה דפוקה" - תשובה קבועה
3. מוכר הנעילה - "אני מוכר מאות כאלו אין מצב"
בקיצור, אני שוקל להחזיר את המצב לקדמותו וחבל לי שלא אהנה מיכולת עבירות מעט יותר טובה בשטח כפי שציפיתי (ההתקנה היא לאחר שנתקענו בהצלבה חצי יום...)
ולשאלות המקצועיות שנשאלתי:
1. לא מדובר ברעש הנקישה המוכר והידוע לכולנו בסיבוב
2. הרעש הגיע בפעם הראשונה מהציר השמאלי אחורי והוחלף לו מיסב (כך טוען המוסך)
3. בפעם השניה הגיע שוב מאותו מיסב והוא טוען שהיה רק צריך לחזק ברגים...
4. בפעם השלישית החליף את החלק שמחבר בין גל ההינע לביצה (לא זוכר את השם) - זה קרה לפני חודש וחצי!!!!
5. הפעם הוא אומר שהרעשים מגיעים מהביצה עצמה
אני טוען שאו שנעילה זו לא מתאימה לרכב או שהמוסך קשקשן
אני מוכן לקבל שם של מוסך אמין ויגררו את הרכב אליו והוא יתקן מה שצריך לתקן היה ולוקח אחריות על ההתקנה והתקינות
אשמח למי שיש היכרות עם מוסכניק ישר ומקצועי שיודע לקחת אחריות
ולגבי המנוע שהוחלף - פשוט הטיימינג נקרעה (שרשרת) והיה יותר זול להליף מנוע מלתקן
תודה
בתור מתקין של נעילות (ARB ולעתים בולסטר. לא מוכרים אצלנו לוק-רייט) ב"גתוס", אני שמח שיש לי במה לכתוב בה כמה הערות לגבי נעילות..
את ההערות אני כותב מניסיוני הן כג'יפאי והן כמתקין - ולא כעובד בסדנה ספציפית.
1. בניגוד לדעה של חלק מחברי האתר, התקנת נעילה אינה פעולה פשוטה, שניתן לבצע בחצר הבית. כן - גם אני התקנתי בעצמי, לפני שהיה לי מושג מה אני עושה. במזל לא הלכו לי קורונה ופיניון.
בניגוד לדעה הרווחת בקרב מוסכניקי ישראל, אי אפשר לכוון קורונה-פיניון באמצעות "תחושה". צריך למדוד את המרווחים באמצעות הכלים המתאימים, ועל פי הוראות היצרן לדגם המדויק של הדיפ'. יצא לי להחליף יותר מדיי דיפרנציאלים שהושחתו בגלל התקנה חובבנית.
2. לפעמים אתם מכניסים את הרכב בשביל להתקין שיפור מסוים, ועל הדרך ממליצים לכם להחליף עוד 10 רכיבים ברכב.
זה לא בגלל שנוח להשחיל לכם עוד כמה מאות שקלים - זה בגלל שאם לא נחליף את החלקים האלה, אתם עלולים לזהות את התקלה בעצמכם ולקשר בינה לבין השיפור שהותקן. התוצאה - לקוח שחושב ש"עבדו עליו", מתבאס על ההתקנה, על הסדנה ועל הרכב.
3. לפעמים זה כן כי נוח להשחיל לכם עוד כמה מאות שקלים. רוצים להימנע מזה? לכו למוסכניק/סדנה אמינים.
4. נעילה אוטומטית אמורה להרעיש. הדרך היחידה שלך לדעת האם הרעש הוא סביר או מוגזם, היא לקחת לסיבוב חבר שמכיר את הנעילה, ויודע לזהות מה היא תקינה. אי אפשר ללמד אותך לזהות רעשים בהתכתבות.
עוד אופציה, כמובן, היא ללכת למוסך מקצועי ואמין (מקצועי גם בהתקנת שיפורים), שידע לאבחן את הבעיה - שמו של ארז נזרק כאן. יש עוד בעלי מקצוע מומלצים, ואני בטוח ששאר חברי האתר ידעו להפנות אותך..
למען הסר ספק, אין לי אינטרס כלכלי כאן - אנחנו לא מתעסקים עם "לוק רייט" בגתוס.
לגבי הנימוקים/אבחנות של המוסך - אני לא רוצה לתקוף טיעון אחרי טיעון. רק אומר שלי אישית נשמע שאין להם מושג מה הבעיה והם יורים לכל עבר.
אגב, אני גם חושב שזו טעות גדולה להתקין נעילה שהלקוח קנה במקום אחר... לך תדע מה תמצא בפנים. אבל שיאכלו את מה שהם בישלו...
לא צריך להגזים רון.
בהתקנת נעילה לא נוגעים בכיוון של הפיניון ואת כיוון הקורונה מול הפיניון ניתן לכוון בעזרת שעון פשוט.
לפחות ב-ARB מגיע מדריך התקנה שמתאים גם לילד המפגר :)
נעילה אוטומטית לא מרעישה - היא מתקתקת.
פעם בכמה שבועות היא משתחררת בקול גדול ומזעזעת את הג'יפ - לזה קוראים "מרעישה". הרעש מבהיל את מי שלא מכיר, אבל מתרגלים...
בהתקנה של לוקרייט ושאר "נעילות קטנות" בכלל לא נוגעים בפיניון. למעשה, לפני שנים כבר יצא לי להכניס פעם בהצלחה לוקרייט לתוך קייס של דנה 30 בלי לפרק את הקסוות ולהוציא את מכלול הדיפרנציאל מהסרן - לא שזה מומלץ או נוח, אבל זה אפשרי. בסרן אחורי של ויטארה בכל מקרה מוציאים את כל ה-Third Member ועובדים מסודר על שולחן. הרבה יותר קל מאשר בסרנים של ג'יפ.
כולכם כתבתם דברי טעם אך להלן האבחנה:
לטענת המוסך, נשברה הקורונה.
ושאלתי בתחילת הדרך, האם הדבר הגיוני ויכול לקרות לג'יפ שנוסע מהבית לעבודה כל יום
וחווה 2 טיולים של סופ"ש בנגב במקומות שגם ללא הנעילות הג'יפ היה עובר?
האם להחליף את הקורונה ולהשאיר את הנעילה או לרדת מהנושא ולחזור לדיפרנציאל המקורי של הרכב?
אני שואל מכיוון שמחר אני צריך לקבל החלטה שבכל מקרה כבר גוררת עלויות
תודה רבה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמרי ויהונתן
תן למישהו שמבין לפרק ולבדוק את הבאק-לאש
אני מתערב 1-1000 שה"מכונאי" שלך סגר אותו לאפס באק-לאש, מתכון מובטח לעקירת שיני הקורונה.
ולכל זה כמובן אין שום קשר לנעילה.
אותו "מכונאי מומחה" יגרום לנזקים גם כאשר יתקין שם ARB או כל נעילה נשלטת אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
תן למישהו שמבין לפרק ולבדוק את הבאק-לאש
אני מתערב 1-1000 שה"מכונאי" שלך סגר אותו לאפס באק-לאש, מתכון מובטח לעקירת שיני הקורונה.
סגירה עד האפס לא גורמת לנעילה קבועה?
שלומי,
אם ב "נעילה קבועה" אתה מתכוון ל "הפיניון מרתך את עצמו לקורונה" אז כן.
עומרי
לא מחליפים קורונה בלבד, תמיד כסט קורונה ופיניון.
המלצתי, תבוא בעצמך, ועדיף עם מכונאי שמבין בדיפרנציאלים, למוסך שהתקין את הנעילה.
תן לבעל המוסך לפרק את הביצה בנוכחותכם.
תן לבעל המוסך למדוד בק -לאש עם אינדיקטור(BACK-LASH), לבדוק חתימת מגע השיניים עם צבע (PATTERN), לבדוק עומס מוקדם של מיסבי הקייס (PRE LOAD)
אתה והמכונאי שלך אל תיגעו ואל תייעצו, רק תשגיחו.
אם תוצאות הבדיקה תקינות, כנראה שלא הייתה בעיה בהתקנה.
אם בעל המוסך לא מכיר בדיקות אלו, או אין לו את הכלים לבצע אותן, כנראה שההתקנה לא היתה טובה מראש.
בברכה,טושי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
אם תוצאות הבדיקה תקינות, כנראה שלא הייתה בעיה בהתקנה.
והסיכוי לזה XXX% (בבקשה מלא את החסר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמרי ויהונתן
ושאלתי בתחילת הדרך, האם הדבר הגיוני ויכול לקרות לג'יפ שנוסע מהבית לעבודה כל יום
וחווה 2 טיולים של סופ"ש בנגב במקומות שגם ללא הנעילות הג'יפ היה עובר?
האם להחליף את הקורונה ולהשאיר את הנעילה או לרדת מהנושא ולחזור לדיפרנציאל המקורי של הרכב?
אני שואל מכיוון שמחר אני צריך לקבל החלטה שבכל מקרה כבר גוררת עלויות
תודה רבה
גיסנו...אפשר להתווכח המון ובאמת לטחון את הנושא הזה למוות. הוצאת הרבה כסף, אכלת חרא, הכל נכון. זה מה יש. ברור לך שאתה לא תבוא עם מכונאי משלך למוסך וכיו"ב - זה זיבול מוח ונראה לי שאכלת מספיק חרא.
קרא היטב, כי זה הפיתרון הכי טוב שיחסוך לך הרבה שעות הקלדה: קח את האוטו, שים אותו על גרר ותעביר אותו ישירות למישהו שמתמחה בסוזוקי. אתה יכול ללכת לארז סנטו, שעליו MOTORICA המליץ (הוא בהחלט יודע על מה הוא מדבר- היתי ולך לארז רק על סמך ההמלצה שלו)- הוא יושב באזור תעשי בצפון רעננה. אתה יכול ללכת למורי וגם לזוקילנד. שורה תחתונה- תפסיק להתבחבש עם המוסכניק הנוכחי, קח את הרגליים ואת האוטו ולך משם. כולה קורונה שבורה, דבר שבעצמו נשמע מאוד לא סביר, אלא אם הבפנוכו של הדיפרנציאל חטף חתיכת זעזוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
גיסנו...אפשר להתווכח המון ובאמת לטחון את הנושא הזה למוות. הוצאת הרבה כסף, אכלת חרא, הכל נכון. זה מה יש. ברור לך שאתה לא תבוא עם מכונאי משלך למוסך וכיו"ב - זה זיבול מוח ונראה לי שאכלת מספיק חרא.
קרא היטב, כי זה הפיתרון הכי טוב שיחסוך לך הרבה שעות הקלדה: קח את האוטו, שים אותו על גרר ותעביר אותו ישירות למישהו שמתמחה בסוזוקי. אתה יכול ללכת לארז סנטו, שעליו MOTORICA המליץ (הוא בהחלט יודע על מה הוא מדבר- היתי ולך לארז רק על סמך ההמלצה שלו)- הוא יושב באזור תעשי בצפון רעננה. אתה יכול ללכת למורי וגם לזוקילנד. שורה תחתונה- תפסיק להתבחבש עם המוסכניק הנוכחי, קח את הרגליים ואת האוטו ולך משם. כולה קורונה שבורה, דבר שבעצמו נשמע מאוד לא סביר, אלא אם הבפנוכו של הדיפרנציאל חטף חתיכת זעזוע.
ואיפה האחריות של אותו מוסכניק שביצע התקנה דפוקה (במידה וכך הדבר), אם הוא יקח את האוטו למקום אחר יהיה לו קשה מאוד להוכיח את זה ולדרוש/לתבוע החזר
טוב,
תודה לכל הכותבים.
הרכב נלקח על ידי היום מהמוסך למוסך אחר (היה לא נעים אך איך כתבו לי "אכלתי מספיק...")
מפרקים הכל ואני אעביר את הממצאים של המוסך שמתמחה בג'יפים
תודה רבה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranster
לא צריך להגזים רון.
בהתקנת נעילה לא נוגעים בכיוון של הפיניון ואת כיוון הקורונה מול הפיניון ניתן לכוון בעזרת שעון פשוט.
לפחות ב-ARB מגיע מדריך התקנה שמתאים גם לילד המפגר :)
"לכוון בעזרת שעון פשוט" זה בדיוק מה שדיברתי עליו. מעטים המוסכים בארץ שעושים את זה, ושיודעים לבדוק בספרות של היצרן מה החופש (BACKLASH) המותר.
המדריך של ARB אולי מתאים לילד המפגר, אבל הוא חסר מידע רב (מפנים לספרות היצרן), ולעתים התמונות בכלל מגיעות מדגמים אחרים.
הביקורת שלי על התקנות לא נובעת מהחלטה שרירותית - יצא לי להיתקל בנזקים שנגרמו בגלל הגישה הזאת של "מה כבר מסובך לכוון קורונה".
מה לעשות? אולי בסוזוקי ובסופה זה עובד (יחסית), אבל לא מעט קורונות טחונות של לנד-קרוזר טוענות אחרת.