לנוכח המתיחות לאורך הגבול עם מצרים, ואיסור התנועה בכביש 10... האם הגעה להר כרכום (מכיוון מזרח, דרך השטח) ולינה בחניון הלילה שלמרגלותיו, מותרים?
Printable View
לנוכח המתיחות לאורך הגבול עם מצרים, ואיסור התנועה בכביש 10... האם הגעה להר כרכום (מכיוון מזרח, דרך השטח) ולינה בחניון הלילה שלמרגלותיו, מותרים?
נכון לסוכות לא הייתה בעיה.
הגעה רק מכיוון דרום מזרח (העליה של הר דלעת)
בסוכות אכן היה פתוח אבל רק ממזרח.
באופן רשמי בסופי שבוע באמת מותר אבל כדאי לתאם עם הצבא. בעבר הם עשו בעיות גם בסופי שבוע. יכול להיות שעכשיו זה אפילו יותר בעייתי.
לצערי אני לא נוסע...
סתם בירור בשביל חברים.
סתם לידיעה,
שוחחתי הרגע עם תאום שטחי אש, אין בעיה להיכנס במהלך כל השישבת, החל מ 12:00 ביום שישי.
הכוונה היא כניסה ממזרח ולא מכביש הגבול כמובן.
מותר מאושר ורצוי אבל המלצה קטנה - טלפון של מתא"מ בכיס ומומלץ גם נשק אחד לפחות בקבוצה. סוג של תעודת ביטוח בסגנון אם יש בטוח לא נצטרך.... האזור עדיין לא שקט כמו שמנסים לשדר.
טלפון של מתאמ בשבת לא יעזור לך הרבה,רצוי לברר טלפון
של חמל פיקוד דרום או החטיבה הממונה על האיזור.
אם מתארגנת קבוצה לטיול באזור הר כרכום אשמח מאוד להצטרף
היות וכביש הגבול סגור, אין למעשה גישה לכרכום ממערב (לעליה מחניון הלילה), אלא דרך עיקופים מאוד ארוכים.
אולי זה הזמן לפתוח את מעלה שגיא ? נכון שאני לא זוכר מתי פתחו אי פעם מעבר ש"הצליחו" לסגור, אבל בנסיבות האלה...
אולי אפילו יגלו שהפראים / ראמים / דישונים שהיו רגישים לרעשי מנוע (כל עוד הוא לא צבאי) כבר נדדו משם לפני חמש שנים ?
(האמת שעד היום לא הצלחתי להבין את הסיבה ה"אקולוגית" לסגירת המעלה)
קדימה הפועל!
אתה לגמרי לא היחיד שרוצה את זה...
מציע לשלוח מכתבים למנכ"ל הרט"ג, ולהסביר את הצורך בפתיחת המעלה.
אם לא יועיל, בוודאי לא יזיק!
השביל המדובר נסגר על מנת לאפשר שיקום אקולוגי בנחל בורקה באזור הר חספס\הר מיכאל.
דווקא מאזור הר עריף הפראים והראמים לא נדדו אבל אני לא חושב שיש לזה קשר ישיר לסגירת השביל (דישונים זה מסרט אחר).
הסתכלתי במפה וראיתי שתי דרכים להגיע לשם.
1. מדרום, על השביל השחור מספר 18540, שעובר מזרחית להר דלעת - על השביל הזה יש 2 הערות מעודכנות בעמוד ענן שהשביל אינו עביר בגלל דרדרת והצלבות.
2. להקיף את הר דלעת ממערב על שביל לא מסומן ולהתחבר לשביל האדום שמגיע מכביש 10, כ 2 ק"מ מזרחית לכביש 10.
מישהו היה שם בזמן האחרון ויכול להגיד מה מצב השבילים?
אהלן
נסעתי לכרכם לאחרונה לפני כחודשיים, בחג סוכות.
1. העליה של הר דלעת אכן במצב רע כרגע, דרדרת, בורות, הצלבות, ועוד בסיבוב.
עליתי עם איסוזו איפון סטנדרטי. רכב נעול יעלה ללא בעיה מיוחדת.
2. לא מכיר ציר שעוקף את הר דלעת ממערב. אולי המפה או התצ"א מראה נאקב או קוליס שבטעות סומנו כציר רכב.
כדי לעקוף את הר דלעת כאשר מגיעים מדרום, אפשר לצאת לכביש הגבול באבן גבול 56 (ציר נצטמרר) ולנסוע קילומטרים בודדים על הכביש עד אבן גבול 55 (ציר גונגה, סימון שבילים אדום).
בברכה,טושי
בדקתי אתמול והיום מול מתא"ם פד"ם: יש אישור כניסה בכל הצירים מכביש 40 מערבה. מגבלת העבירות בדרדרת על שחור 19540 (עוקף הר דלעת ממזרח) לא ברורה . ציר ההגעה מצפון (מעלה שגיא) אסור לתנועת רכב כך שלא בדיוק ברור איך מגיעים לכרכום.
רעיונות? עידכונים?
יובלש.
מה שכתב טושי זאת בדיוק הבעיה, שהיציאה לכביש הגבול היא אסורה / מסוכנת / שתי התשובות נכונות.
לגבי העליה של הר דלעת, שממילא רלוונטית רק להגעה מדרום, אני לא זוכר את מצבה ומסתמך על טושי (יש בעמוד ענן הערה של חיים רכס שהמקום בלתי עביר, אבל אין תאריך).
כך שההגעה לכרכום מצפון, ולחניון הלילה, אינה ריאלית בלי שיפתחו את מעלה שגיא.
כדברי יונתן, צריך לפנות לרשות, אולי מסה של פניות תזיז אותם (אם מישהו שם עוד זוכר למה סגרו את המעלה)
ההערה של חיים רכס היא מנובמבר 2011 ובהמשך יש הערה של אורן יהודה מאקטובר 2011.
גם בעמוד ענן וגם במפת סימון השבילים יש שביל לא מסומן שמגיע לשביל האדום ולא יוצא לגבול, אני התכוונתי לעלות על השביל הזה ולהתחבר לאדום.
כפי שכתבתי קודם,הציר הלא מסומן שעוקף את הר דלעת ממערב אינו קיים.
אולי היה קיים פעם, כשפרצו את הדרכים באיזור בתחילת שנות ה 80, אולם היום אינו קיים/ אינו בשימוש / אינו מסומן ולפיכך אסור לתנועה.
לגבי בעיית העבירות במעלה דלעת.
מה שרכס כתב לא מעיד על כלום.
אמנם המעלה במצב רע , אבל לא אמור להגביל בחירת ציר תנועה.
אני עליתי עם איפון סטנדרטי, עמוס , צמיגי כבישטח, בניסיון ראשון בלי לשבור את האוטו.
כל אחד יכול.
אם המעלה הקצר והמצ'וקמק הזה מרתיע מישהו מלצאת ולטייל, עדיף ישאר בבית וימשיך לקשקש במקלדת.
בברכה,טושי
סלח לי אבל זה אחד הקשקושים היותר גדולים שמישהו הצליח למכור לאנשים.
רעש ממטיילים?
זה אזור שחוטף פצצות של חצי טון באמצע השבוע ורק"מ שחורש ויורה לא רחוק משם.
ובציר שתחום את כרכום ממזרח יש תנועה של רכבים כבדים כל הזמן.
לדיעה הזו שותפים גם לא פקח אחד ולא שניים, שבגלל סוג של לויאליות לקולגה שלהם לא מביעים בקול רם את הדיעה שלהם.