בסופה - סגירת פיבר גבוהה יותר מסגירת פח?
הסופה שלי עם סגירת פח מקורית.
המרווח בין הראש לבין התקרה אצל הנוסעים בחלק האחורי מעט נמוך....
(הספסל יושב כמה ס"מ מעל המדרגה בגלל המגירות של רכס שהתקנתי)
האם סגירת פיבר גבוהה יותר מסגירת הפח המקורית?
אני מחפש פתרון ייצירתי כדי לתת עוד כמה ס"מ לראשי הנוסעים מאחור.
חשבתי במקרה הקיצוני לפרק את הגג ולעשות בו בנייה מחדש כדי שהחלק האחורי של הגג יהיה מעט יותר גבוהה.
תודה.
תגובה: בסופה - סגירת פיבר גבוהה יותר מסגירת פח?
עומרי, בסופות החדשות בגג פיבר יש הגבהה מהחלק שאחרי מושב הנהג.
לא הייתי ממליץ לך להתעסק עם בניה מחדש של הגג, תנס לברר אצל חמיס (בחולון) יש לו סופות עם גג פיבר מוגבה.
אלדר, בסגירה פיבר הגג מתפרק מהקירות? (אני זוכר את זה כמקשה אחת..)
כוונתך החליף רק את הגג? או שלא הבנתי אותך...
הגג פיבר מגיע יחידה אחת (קירות +גג).
לא כמו הגג פח.
עומרי,
אצלי אין בעיה של גובה מאחור, אבל אולי בגלל שהילדים עוד קטנים...
לא הצלחתי להבין עד הסוף -
אתה רוצה לעשות שינויים בגג הפח הקיים או להחליף לגג פיבר?
א. אם להחליף - יש את גגות הפיבר של מג"ב שהם גבוהים יותר מאחור, למרות שהם פחות יפים [לטעמי] מהגגות של א.ד.
קח בחשבון שאמנם גג הפח שלך מתחמם בקיץ [גם לי יש את פסגת היצירה החלודה של תע"ר בתור גג...] אבל כאן בפורום הבנתי שגגות הפיבר עוד יותר מתחממים.
ב. אם אתה רוצה 'לשחק' עם גג הפח הקיים - האם זה שווה את המאמץ של ריתוכים וחיתוכים וכו'?
ג. לפני זמן רב היה שרשור של תכנון גג פיבר אבל אני נדמה לי שלא יצא מזה כלום. אולי תיקח משם רעיונות.
ד. עוד רעיונות אתה יכול לקבל אצל הבחור הגאון הזה שבנה גג פיבר ל- TJ עם מספר אופציות מתפרקות. [הוא נתן לי הרבה מוטיבציה להכנס לפרויקט הסופה-וויליס]. למעלה מ- 360 עמודים של יצירתיות, אני עוקב אחריו בדבקות עוד מהפרוייקטים הקודמים שלו:
http://www.jeepforum.com/forum/f9/sa...roject-952157/
[אגב, כאשר היה לו CJ עם גג פח כמו בסופה התכתבתי איתו והוא סיפר לי שמעולם לא היו לו בעיות חלודה בגג. מעניין...]
ה. בגלל שהחלונות צד והדלת האחורית מהפח [את שניהם אני מאוד אוהב!] אצלי במצב מצויין, חשבתי להכין תבנית ולהחליף לפיבר רק את הגג עצמו אבל הגג שלי חלוד ומתוקן ומגעיל ברמה שכבר אי אפשר לקחת ממנו תבנית ובינתיים נכנסתי לפרויקט הסופה-וויליס. אם תייצר רק גג - תוכל לבנות איתו כל צורה אפשרית, אפילו הגבהה לפני המושב האחורי.
אם זה הכוון שלך - אני מעריך שזה יהיה הרבה יותר זול מגג פיבר שלם [ראיתי כאן גגות משומשים ב- 6000-8500 ש"ח] להערכתי - חומרים ליציקת הפיבר לגג בלבד [ללא צדדים] צריך להגיע לאיזור של עד 1500-2000 ש"ח במקסימום.
אני אשמח להיות חלק מהתכנון ולהיות שותף לביצוע התבנית - לצערי לא נשארו הרבה חבר'ה עם גגות פח ארוכים אבל עם עוד חבר או שניים אפשר להוזיל מאוד את מחיר התבנית ואח"כ כל אחד יוציא ממנה גג לעצמו.
הוגי, הרעיון שלך לבנות גג חליפי מפיבר לסגירת פח הקיימת- נשמע מעולה.
כידוע, סגירת הפח המקורית בנויה כך שניתן לפרק את הגג, ובתיאוריה אם יהיה גג אחר עם קונטור זהה בחיבור- זה יכול לעבוד.
מה התהליך שצריך לעשות כדי לייצר גג פיבר ע"פ תכנון?
צריך תבנית- כמה יעלה בערך?
לאחר שיש תבנית השאר זה עבודה וחומרים? כפי שכתבת סביבות ה 2000 ש"ח ?
האם את הביצוע צריך לעשות במכבש או משהו? או שלאחר שיש תבנית ניתן לסיים את העבודה באופן עצמאי?
אהלן עמרי והוגי
היתה פעם התארגנות שלא יצאה לפועל לגגות פיבר שייבנו תואמים לדפנות המתכת. במידה ויוצאת כזו התארגנות לפועל, גג לארוכה בעלות של עד כ-2000 ש"ח, אפילו לפני פחחות וצבע-אני בפנים. ניסיתי פעם לתכנן עבודה כזו, ונראה לי שזה לא אלמנטרי. בכל מקרה, צריך גג מפורק למודל, לתכנן את חלקי המתכת במדוייק בדגש על איזור החיבור עם הדפנות, צלעות חיזוק וניקוז המים. אני לא בטוח שיש צורך במרזבים, אבל אולי אפשר לחשוב על מסילה לאורך הגג כדי להסיט את המים. חוץ מזה, למתקדמים אפשר גם להכניס שיפורים בגג, ההגבהה המדוברת, קונסולה בין הנהג לנוסע, בתי רמקולים, טבעות קשירה ועוד. אפשר לייצר תבנית בבית ולבצע הכל בחצר, אבל אם נצליח להתארגן מס' אנשים אולי אפשר לפנות לבעל מקצוע שיחסוך לנו את שלב הלימוד העצמי וייצר כמה במחיר הוגן, נדמה לי ש-2000 לגג זה מחיר הגיוני.
קובי
ממה שהבנתי עד עכשיו, ומהתייעצות עם המומחה הפרטי שלי לנושא- ניתן די בקלות להעתיק גג קיים, לעשות שינויים ולייצר תבנית.
האפשרויות לשיפור הן באמת גדולות, כמו שראינו בתכנון שהיה בזמנו- גגון בילד-אין בגג עצמו וכו'.
גם בשרשור שצירף הוגי יש כמה רעיונות לא רעים שאפשר עוד לפתח- חלקים פריקים וכו'.
אני חושב שאת ייצור התבנית צריך להשאיר לבעל מקצוע.
גם בכדי לעשות את זה כמו שצריך וגם כי לרובנו אין מספיק זמן פנוי.
הגג שלי במצב טוב, אפשר לצאת ממנו כנקוצת מוצא.
מאמין שייצור הגג עצמו שיש תבנית, בין אם לבד ובין אם אצל בעל מקצוע- לא יהיה דבר מסובך \ יקר.
איפה מוצאים בעל מקצוע כדי לקבל הצעת מחיר לתבנית? יש מישהו מוכר?
גם לדעתי אם מתארגנים 3-4 חבר'ה ובעל מקצוע הגון מאמין שהעלות תהייה שפויה.
סביר שדי מהר נוכל להחזיר את ההשקעה מכל אלו שהגג שלהם יתפורר בשנתיים-שלוש הקרובות :)
http://www.gal-fiberglass.co.il/16.html
מי ייצר את הסגירות האלו?
נראה שהיא גבוהה יותר.
האם זו "סגירת מגב" אליה התייחסתם?
לאחרונה בדקתי את האופציה להחלפת גג בסופה של אחי מברור שעשיתי אצל יצרן שמייצר עבור ת"ער ניתן לקבל גג כולל דפנות במחיר של כ 6000 ש"ח התקנה עצמית , בנוסף אני מחפש גם פיתרון להחלפת הכיפה העליונה ופניתי ליצרן רציני ואני צריך להגיע אליו למדידות ולקבל תשובה , מקווה שיהייה לי זמן לקפוץ לשם בקרוב .
המחיר של כ- 6000 ש"ח אצל גל פיברגלאס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
כן. לזה קוראים "סגירת מג"ב".
יש שני הבדלים במבנה הסגירה בין הסופות הצבאיות עם סגירה כזו לסופות של מג"ב:
1. מבנה הדלת האחורית. במג"ב אלה שתי דלתות צרות וגבוהות - מיועד לאפשר "פריקה מהירה" של לוחמים מהרכב, אבל נראה מזעזע. הדלת האחורית הקיימת שמגיעה עם גג פח המקורי לא מתאימה לסגירה הזו. צריך לבצע שינויים בחלק העליון של הסגירה.
2. בסופות של מג"ב יש פתח ענק בגג בחלק האחורי של הסגירה, סוג של "סאנרוף" שמיועד לאפשר ללוחמים לעמוד בתוך הג'יפ כשפלג גופם העליון יוצא מהגג ולירות החוצה.
בזמנו היה גג כזה למכירה כאן.
תשובות:
1. ייצור תבנית יכולה להיות מכל חומר שרוצים. במקרה שלנו אנחנו לא מייצרים מוצר חדש ולכן לא צריך שרטוטים, הכנת מודל מ-MDF וכו'. אם הגג שלך במצב סביר - הוא יהיה הבסיס לתבנית [ראה את ייצור הכנפיים ומכסי המנוע של סיקס ושל וויליס בפרוייקט סופה-וויליס שלי].
אף פעם לא ראיתי גג מפורק ולכן מה שאני לא יודע - דרור אתה בטח יודע - האם הגג של הסופה הוא 'חתיכת פח' שנכבש במכבש [יותר נכון שתי חתיכות] או שיש שם חלקים כפולים באיזור המרזבים? אם זה פח כבוש בלי יותר מדי זוויות - אפשר פשוט לשכפל אותו ולצקת את התבנית עליו. הגג פח הופך לתבנית נקבה ואחרי שיוצקים מס' שכבות שולפים אותו והנקבה היצוקה [ביטוי נחמד, MOLD באנגלית] היא התבנית. זה הכל גם בתאוריה וגם במעשה. אפשר וכדאי להשתמש בחומר שנקרא ג'לקוט והמגיע במספר צבעים [לבן, צהוב, כחול] ואז מקבלים גג סופי כבר 'צבוע'.
2. על המרזבים אפשר לוותר רק חלקית - מעל שלוש הדלתות חייבים מרזב, כי גם איתו נכנסים לסופה מי גשם, אז בלעדיו... כאשר אראה גג מפורק אדע האם אפשר 'לשכפל' את המרזבים או להכין מרזבים בדרך אחרת [שימו לב בטנדרים עם סגירת פח ישראלית - בד"כ יש מעל הדלת האחורית מרזב מחובר בניטים].
3. אפשר לבצע את כל הפרויקט באופן עצמאי, זו רק עבודה מסריחה ומנג'סת אבל לא צריך להיות מומחה. אם אני מסוגל להגיע עד להיכן שכבר הגעתי בפרויקט שלי, כל אחד מבעלי הסופות היפים והמסוקסים יכולים...
4. אם באמת יש התארגנות אפשר לתת לבעל מקצוע גג והוא יבנה תבנית ויכול להוציא גם מס' גגות שרוצים ממנה. אבל הוא כמובן צריך להתפרנס, מעבר לעלות החומרים. יש מספר בעלי מקצוע ידועים בארץ. אני קונה את חומרי הגלם ליציקות שלי במפעל בחולון [הגשר החדש מעל הסיירים - הם יושבים כמעט מתחתיו]. אני יודע שבעבר הוא ביצע חזיתות ומכסי מנוע למעבר האופנתי מסופה 'בוכה' לרנגלר. מעבר לפרנסה הקבועה שלו מיציקות של מגלשות וציוד לגני משחק ראיתי אצלו עבודות ברמה גבוהה מאוד, אבל הסוד הגדול של יציקות פיבר - בהתאם לגימור שרוצים -כך צריכה להיות ההכנה. ככל שרמת הגימור הנדרשת גבוהה יותר - המחיר של ההכנה עולה.
5. אם אני זוכר נכון ההתארגנות הקודמת 'נפלה' דווקא בשלב של מציאת בעלי מקצוע ותמחור מול התחייבות של חברי הקבוצה, כך שיתכן ויהיה קושי בפתרון הזה. אני מוכן להכנס לפרויקט כזה עם עוד שותף או שותפים, זמן יש לי [בעוד שבועיים- שלושה אחזור לכשירות פיזית מלאה] אבל אין לי מקום מתאים לעבודה בסדר גודל כזה. צריך מקום מאוורר, סככה או לול או מבנה תעשייתי.
6. עלות משוערת - עד עכשיו קניתי חומרים ב-1000 ש"ח ויצקתי תבניות לכנף אחת, מכסה מנוע אחד וחצי מכסה מנוע נוסף, קצת חומרים ש'הלכו' על טעויות ונשאר לי עדיין חומר לכנף השניה. מכיוון שאני עושה תבניות חד פעמיות דקות יחסית שאמורות להשבר בשלב השליפה של המוצרים הסופיים שלי - אני מאמין שכמות דומה תספיק לתבנית גג חזקה שאפשר יהיה להוציא ממנה מספר גגות.
לסיכום - מה אנחנו צריכים:
א. שותפים - לפחות שניים. אבל אם יהיו יותר - זה יוזיל את עלות התבנית, נחמד לבצע חלק מהעבודה ביחד
ב. גג פח במצב טוב לתבנית
ג. מקום לביצוע.
ד. קצת כלי עבודה וחומרי עזר - מסכות, מברשות, רולרים, דיסק קטן וכו'
ה. חומרים ליציקה ומישהו שמוכן להביא אותם,
ה. זמן לביצוע
ו. קפה, בירה לשותפים הנוספים [אני לא צורך אף אחד משני אלה, פולני שותה רק תה.]
איך מתקדמים מכאן הלאה?
לא צריך להשלות את עצמנו בנושע לשותפים וכו'
נתארגן 3-4 אנשים, ואם בעתיד ירצו להצטרף - נדלל מניות :)
מה שאני יודע להציע:
מקום יש- האנגר תעשייתי עם חלל גדול פנוי (המקום לא זמין בשבתות).
גג פח תקין- יש, בתנאי שהוא ישאר תקין גם אחרי.
כלי עבודה בסיסיים- יש.
גם יש האפשרות לקבל יד של פועל טכני שעובד במקום מידי פעם.
מה שאין לי אישית זה זמן. פרט לימי שישי וכמה לילות בשבוע.
אסביר את המטרה שלי בסיפור:
המטרה שלי היא לקבל גג שיתחבר על סגירת הפח הקיימת (במקום גג הפח המקורי).
המוטיבציה מבחינתי היא להרים את נקודת הגג מעל ראשי הנוסעים בלפחות 10-15 ס"מ.
על הדרך להרוויח גג עמיד יותר מחלודה ובעיות אטימה.
שניתן יהיה להעמיס עליו ישירות או באמצעות גגון ציוד קל.
ואים אפשר להפוך את כל העסק לקצת יותר פריק (פתוח\סגור.......)
הוגי, קובי - זה מדבר אליכם?
הודי, עוד שאלה טכנית:
מתוך הרצון שלי, ברור שזה לא רק לבצע העתקה של הגג הקיים, אלא גם "להרים" אותו- זה אומר שינויים- אפשרי? כמה מסובך?
מה שצריך זה קודם כל קבוצה של אנשים רציניים שמוכנים להשקיע בזה. אני מתכוון לכסף.
אנשים שמוכנים ויכולים לשים סכום ראשוני שיספיק לבעל מקצוע כדי להתחיל לעבוד ולייצר תבנית, וכמובן גם התחייבות לשאר הסכום בסוף העבודה. כי בהתארגנות הקודמת היו כמה מתעניינים, ועד כמהשאני זוכר (אני מתעצל לחפש את השרשור...) עלה אחד מבעלי המקצוע בשרשור והסביר את הבעייתיות ואם אנ יזוכר טוב, הנושא הכספי היה אחד המכשולים.
טכנית - מכסה גג פח של סופה עשוי משני משטחים - קדמי ואחורי, ש"תפורים" זה לזה באיזור שבין הדלת ל"קיר". יש שם פרופיל חיזוק בצד הפנימי. החלק החיצוני באמת עשוי בכבישה, אבל כמובן שיש פחים כפולים - באיזור השפה הקדמית של הגג למשל - מקור כל החלודות. יש גם כל מיני כיפופים וקיפולים לאורך הדפנות אב לשם בד"כ אין בעיות חלודה נוראיות.
כשאני החלטתי שאני מטפל בזה בסופה הקודמת, השגתי גג פח במצב טוב יחסית, כמעט ללא חלודות בכלל, אבל שהיה זקוק למעט תיקונים קלים. הפירוק יכול להיות קשה בגלל ברגים חלודים ותפוסים וגם התפרקות כללית של חתיכות פח רקובות... בכל מקרה צריך שתי זוגות ידיים לפחות. מומלץ שיהיו חזקות ולא כי זה כל כך כבד, אלא בעיקר כי זה גדול...
היום יהיה קשה למצוא גג פח במצב שיצדיק רכישה כמ והגג שהיה לי - לדעתי, אם כבר אתם מתעקשים לשחק בעצמכם בפיבר, תשקלו לבצע את תיקוני הפח באמצעות טלאי פיבר. אולי אפילו לשחזר מרזבים וכו' מפיבר.
כמובן שתפרקו את הגג מהג'יפ ותעבדו מסודר על שולחן, ואם כבר פירקתם גג מהסופה, זו גם ההזדמנות שלכם להכניס כלוב התהפכות נורמלי לתוכה....
ומה איתי? הספיק לי פעם אחת פרויקט כזה. אני נשאר עם הברזנט.
המקור של הודעה שדרור היתכוון לשיח לגבי גג פיבר לסופה נימצא כאן
http://www.jeepolog.com/forums/showt...t=19976&page=1
היי עמרי,
ראשית יש לחבר מאוד טוב שלי סגירת מג"ב לסופה קצרה בחצר אם זה יכול לעזור משהו מבחינת הבניה / הלימוד.
שנית, על פי מה שקראתי כאן בשרשור אני גם מוכן להיות חלק מהתהליך גם מבחינת תהליך הבניה והלמידה
וגם מבחינת השתתפות כרגע על פי סדר גודל העלויות שהציג הוגי (בגדול +- ).
בכל מקרה אשמח להיות חלק מהתהליך וגםלהתעדכן על סטאטוס התקדמות ועדכון עלויות.
שניר
אגב, הוגי זה השם של ההרלי, אני אור - או אורי. גר ברחובות.
1. מקום יש, זמן יש, 3 שותפים זה מצויין להתחלה טובה. נפלא, אני בפנים!
2. דרור צודק לגבי כלוב אבל אם הפרוייקט יצליח - לפתוח ולהרים גג פיבר כדי להכניס כלוב - זה כבר פשוט יותר. מה שדרור אומר לגבי הפחים הכפולים מלחיץ אותי אבל אני חייב לראות גג כזה כדי לדעת אם זה ביכולות שלי. למישהו יש גג מפורק, אפילו רקוב שאני יכול לבוא לראות כדי שלא נדבר גבוהה גבוהה ובסוף זה יהיה 1000 לילה ולילה?
3. לגבי תקינות הגג הקיים - תהליך היציקה, כשהוא מבוצע נכון, לא מזיק לגג בכלל - מורחים אותו בכמה שכבות ווקס ובחומר ייעודי שיוצר שיכבה מיקרונית כדי להקל על ההפרדה.
4. שניר, גג של סופת מג"ב יכול בהחלט לעניין אותנו. המידות לא צריכות להיות רחוקות. זה שזה גג קצר גם לא בעייתי כי להאריך באמצע זה רק עניין של עוד יציקה על אותה תבנית [=אותו גג]. הייתי שמח לבוא ולמדוד מקרוב את ההבדל בין הפח לפיבר כדי לקבל מושג אם אפשר לשלב בין הגגות למרות השוני בינהם.. אם זה יראה לנו, האם החבר יסכים להשאיל את הגג לתקופת הביצוע? זה גם יחסוך פירוק של גג הפח כרגע.
5. לגבי שינויים במודל - הגבהה וכו - אם נשתמש בגג הפח כמודל - זו התבנית וזה המוצר הסופי. אנחנו יכולים להחליט שמבצעים שינוי בתבנית ולהשתמש בגג הפח כבסיס, ולעשות עליו שינויים לפני היציקה - אבל אז כולם צריכים להסכים לזה [לי אין בעיה להוסיף בגובה 5 ס"מ;)]. דרך אחרת - להכין תבנית אחת ואז לצקת מוצר סופי ולבצע בו שינויים. להגביה, להוסיף תעלות מיזוג, רמקולים וכו'. כמובן שזה מאריך את הזמן ומייקר את העניין אבל אפשרי . אם אופציית גג מג"ב תהיה ישימה - פתרנו גם את זה.
6. איששטח - האם דיברת עם גל פיברגלס? אולי כדאי לו להציע לנו גג בלבד - על בסיס מג"ב אבל ללא הדפנות והדלתות? אני הייתי משלם 3000 ש"ח עבור גג בלבד.
צריך עזרה מבעלי סופה עם סגירת מגב, או ממי שיש לו נגישות לסופה עם סגירה כזו-
אני מעוניין לדעת מה הגובה מהרצפה ועד התקרה במקום בו נמצא ראש הנוסעים בספסל רוחבי בסגירה כזו.
http://www.gal-fiberglass.co.il/16.jpg
אור, צריך לשבת לקשקש על קפה בהזדמנות... לראות איך מתקדמים.
במקביל אני מקווה למצוא זמן להרם טלפונים לבעלי מקצוע.
אורי,
התכתבתי עם עומרי בה"פ.
בגדול אפשר הכל.
צריך להיפגש ולהתחיל לשוחח בנושא ולהיכנס לעובי הקורה: פונקציונאליות, לו"ז, עלויות.
שניר