תגובה: מה קרה לפורום הבונים ?
חנן,
למה אתה מציין רק את החלק הזה בפורום.
בהשוואה ללפני כשנה וחצי כלל הפורום ב"דממת אלחוט".
משום מה אנשים כבר לא כותבים / לא משתפים / ולא שואלים.
אני באתר לפחות 3 פעמים ביום כל יום וממש עצוב לי
לראות את השינוי הזה.
בעבר השרשורים קלחו והתרבו משעה לשעה וכל מה שרצית זה לשבת ולכתוב.
עכשיו רק אחת ליומיים בערך אתה רואה איזה שרשור חדש.
אולי אנשים איבדו את חדוות העשייה והיצירה המשותפת
שכוללת חלוקה במידע ושיתוף.
אני בטוח שמנהלי האתר מודעים לירידה המשמעותית ב- "טראפיק"
ואני שם לב גם שמנסים להרים דברים חזרה על הרגלים:
הכנס המושקע האחרון
תדירות הרבה יותר גבוהה של כתבות בדף הבית
עיצוב מחודש וסדר בכל בסיס הנתונים שהצטבר באתר וכו'.
אני מקווה שתחזור עטרה ליושנה כי אני באמת נהנה לגלוש כאן כל יום...
בתקווה לימים טובים יותר
שניר
אתה צודק ב 100 אחוז ודרך אגב שכחתי לשאול איפה נמרוד , אסף ואיפה גל ?
ופתאום צפה ועלתה המחשבה , יכול להיות שהפייסבוק (הארור) לקח לנו גם הוא את חלקו ?
אבל לא ממש התכוונתי לירידה בכמות הטראפיק אלא יותר בכיוון של ירידה דרמטית בבניית כלי רכב חדשים וכמו שאמרת הפסקה בעידכון השדרוג של אלו הקיימים.
( טוב , חוץ ממני שממשיך לשעמם אתכם בכל שטות ).
חנן צודק, מרגישים שינוי, השינוי הוא באופי השרשורים ולא בכמותם.
אני חושב שכמות המבקרים והמשתמשים עולה.
אתה צודק גם אני בעבר פתחתי שרשורים של בניית רכבים ודי הורדתי פרופיל אבל עם זה מעניין אז אני יחזור ובגדול !
יום טוב לכולם
מה הטעם בבניית כלים תחרותיים כשכל שני וחמישי משנים לך את התקנון? קודם שיסיימו עם התקנות ואחרי זה אני מקווה שהנושא יפרח.
חוץ מזה, עם כמות הקטילות והירידות שהיו פה, למה לי לפרסם בכלל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
ופתאום צפה ועלתה המחשבה , יכול להיות שהפייסבוק (הארור) לקח לנו גם הוא את חלקו ?
לדעתי יש בזה המון, ורוב צוות האתר שאני חלק ממנו נוטה להסכים עם ההסבר הזה לירידה בתעבורה הכללית.
להרבה אנשים כנראה שהעיקר היה......לשתף, כשהאיפה כמה ולמה קצת פחות חשוב, וגם היה להם יותר משעמם...
טוב... לי אין פייסבוק.
ואני כאן, אבל אני לא בונה שום דבר אז אין לי מה לכתוב (ומה שיש לי - נמצא בשני שירשורי שיפוץ שבהם אני, כמו חנן, מטריד אתכם בכל שטות).
המטרה היא לשתף, וללמוד, ולראות שאפשר לעשות, ולא צריך להיות בנאי מומחה כדי לבנות מכונית - מי אמר מכונית מרוץ? מה, "סתם" מסגרות לג'יפ זה לא נחשב? בעיני זה כן.
אני לא מאמין שיש פחות פרוייקטים, אלא רק שפחות כותבים. אולי יש כאלו שחוששים מביקורת, והיו כאן כמה גולשים שדי היו... אההם... ביקורתיים... עד כדי מצבים לא נעימים, ולדעתי יש לזה חלק.
אני אומר- אל תחששו. תכתבו. תשתפו. כולם רק יכולים להרוויח מזה.
אגב, המספרים מראים שרמת התעבורה באתר במגמת עליה כל הזמן.
אבל גם אנשים קרובים לנו שעושים פרוייקטים יפים לא מרגישים רצון לשתף. זה אומר שיש תעבורה, אבל לא בדבר שלשמו התכנסנו כאן - כתיבה בפורום הבונים.
לי זה חבל, אבל אני מאמין שאם מישהו לא רוצה לשתף - הוא לא ישתף. מה לעשות.
אסף.
(וזו תגובה מהרהורי ליבי, רק בגלל שמישהו קרא בשמי... )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
לדעתי יש בזה המון, ורוב צוות האתר שאני חלק ממנו נוטה להסכים עם ההסבר הזה לירידה בתעבורה הכללית.
להרבה אנשים כנראה שהעיקר היה......לשתף, כשהאיפה כמה ולמה קצת פחות חשוב, וגם היה להם יותר משעמם...
ראשית, יש לנו אישור למה שאמרתי שכמות ה- טראפיק ירדה.
מעבר לזה, עמרי, אני מאמין כי כמות הנרשמים לאתר עלתה עקב עלייה בטרנד הג'יפים בכללותו בארץ, החשיפה הרבה שקיבל ג'יפולוג
וברצון של אנשים למצוא מקום עם ידע טכני, חלקים למכירה וכו'.
אך עדיין יש הבדל משמעותי בין נרשמים לצורך משהו ספציפי כגון בעיה חד פעמית / מכירת הרכב / או בירור נקודתי לגבי תקלה
לבין אלו שממש מכורים לעניין ונהנים מהעיסוק ומהחברותה של אנשים "כמונו"
פעם האתר היה של ה"גרעין הקשה של הג'יפאים", כמו שהאתר בעצם הוגדר על ידי מקימיו.
היום אני לא יודע מה אחוז הרשומים שאכן מבקר באתר על בסיס יומיומי כמונו ? ? !!! אך אני מתערב שהוא הרבה פחות מ- 50%
שניר
יש עוד סיבה-
נהיה לא נעים לשתף בפרויקטים. מעבר לכך שרוב יודעי הדבר בפורום עסוקים יותר בלהגיד מה שבא להם ולהתנגח אחד מול השני מאשר בלענות לשאלות פותח השרשור,
הנושא החוקי נהיה מטריד יותר.
המשטרה למדה שקל יותר להיטפל למי שבד"כ שומר על החוק אבל נהנה לשפר את הג'יפ בבית, מאשר לעבריינים.
ככה גם קל לקבל כותרות בעיתון - "המשטרה החרימה 3 רכבים ששופרו לצורך תחרויות בלתי חוקיות" לעומת "המשטרה עצרה גנב רכב"...
מה עוד שזה יותר אפקטיבי להציק לנו, כי יורידו אותנו יותר ויותר עד שנתקמט לנו לכדור קטנטן וחסר תחביבים. ויותר קל - כי כל הראיות על דפי האתר.
והנה הרמתי לדרור ברלי לעוד מונולוג מתנגח. והנה גם השרשור הזה נהפך לחסר תכלית.
(לא בכוונת עלבון דרור, בד"כ אני מסכים עם הדעות שלך.. אבל הן לא משתנות ולא משנות. סתם הוצאת קיטור)
אני כותב את זה בכאב רב, כי בימים אלו אני דווקא בעיצומו של פרויקט שאני עדיין מתלבט אם ואיך לפרסם אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רון נחמן
יש עוד סיבה-
נהיה לא נעים לשתף בפרויקטים. מעבר לכך שרוב יודעי הדבר בפורום עסוקים יותר בלהגיד מה שבא להם ולהתנגח אחד מול השני מאשר בלענות לשאלות פותח השרשור,
הנושא החוקי נהיה מטריד יותר.
המשטרה למדה שקל יותר להיטפל למי שבד"כ שומר על החוק אבל נהנה לשפר את הג'יפ בבית, מאשר לעבריינים.
ככה גם קל לקבל כותרות בעיתון - "המשטרה החרימה 3 רכבים ששופרו לצורך תחרויות בלתי חוקיות" לעומת "המשטרה עצרה גנב רכב"...
מה עוד שזה יותר אפקטיבי להציק לנו, כי יורידו אותנו יותר ויותר עד שנתקמט לנו לכדור קטנטן וחסר תחביבים. ויותר קל - כי כל הראיות על דפי האתר.
והנה הרמתי לדרור ברלי לעוד מונולוג מתנגח. והנה גם השרשור הזה נהפך לחסר תכלית.
(לא בכוונת עלבון דרור, בד"כ אני מסכים עם הדעות שלך.. אבל הן לא משתנות ולא משנות. סתם הוצאת קיטור)
אני כותב את זה בכאב רב, כי בימים אלו אני דווקא בעיצומו של פרויקט שאני עדיין מתלבט אם ואיך לפרסם אותו.
דווקא בזה אני חולק עליך. המשטרה עסוקה אמנם בשטויות ובהחלט מחפשת כותרות בסגנון שהזכרת, אבל עד כמה שאני יודע, עד היום הם בעיקר התמקדו ברכבי כביש משופרים ולא ברכבי שטח, וכראיה-אני לא מכיר אף אחד מבאי הפורום, חובבים או מקצוענים, שהגיעו איליו "בעקבות מידע מודיעיני" והחרימו או נטפלו כך או אחרת לרכב שבנה או שיפר. כן, עוצרים אותנו בכביש בכל הזדמנות, וכן, יחפשו כל סיבה אפשרית לתת הורדה מהכביש באותה הזדמנות, אבל אין לזה קשר לפורום הבונים.
אם כך, למה ירדה הפעילות? אולי חלק מהאנשים כבר לא מרוצים מהאתר, מהשינויים המבניים, מההתנהלות, יש מי שטען לצנזורה מופרזת ויש גם מי שסולק\נחסם בגלל דברים שכאלה, ואולי אנשים מצאו משהו אחר להתעסק בו ברשת ואיבדו עניין. עובדתית, הרבה מה"תותחים הכבדים" שנהגו להסתובב פה ולעדכן פרוייקטים חמים כבר לא מגיעים או מגיעים הרבה פחות, ואיתם נעלמו הפרוייקטים והפיצ'רים המעניינים.
קובי
ואולי זה השקט שלפני הסערה הכתומה ?....................
נ"ב
ירון אתה פשוט גנב קטן ושפל ואל תספר סיפורים תודה אתה כתום בנשמה עוד מהתקופה שסיפרתי לך מה זה גיפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי משה
ואולי זה השקט שלפני הסערה הכתומה ?..
??? שייקה ?! מה אתה מסתיר מאיתנו ?
לא למי שיודע איפה לחפש :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
היו ימים שהפורום הזה רתח !!!שרשורים מדהימים עלו כל שני וחמישי ומלחמות עולם התנהלו על זויות היגוי , קטרי צנרות, משקלים וגודל צמיגים.לאן נעלמו כל משחיזי הברזל והמילים ? למה שותקים כל מכופפי הסקדיול והפחים ?איפה ברוך,, רפי ודרור איפה עידו, לירן, שחר ודודי ?האם יכול להיות שחוק הספורט המוטורי הצליח להרוס גם את היצירתיות ?
האמת ..שאני אומנם לא הייתי מאלו שמשתתפים בדיונים יותר מדי, אבל הייתי באתר על בסיס יומי,
מה שהוציא אותי היה חוסר היכולת שלי להיעזר במנוע חיפוש של האתר "החדש",פעם מצאתי כול מה שרציתי .
היום נדה...לא מוצא כלום.
זה נורא פשוט פורום הבונים נמצא בפירוק ;) והמנוע חיפוש תקוע באובראול :)
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ציקס
האמת ..שאני אומנם לא הייתי מאלו שמשתתפים בדיונים יותר מדי, אבל הייתי באתר על בסיס יומי,
מה שהוציא אותי היה חוסר היכולת שלי להיעזר במנוע חיפוש של האתר "החדש",פעם מצאתי כול מה שרציתי .
היום נדה...לא מוצא כלום.
טופל.
למעלה מצד שמאל, שורת חיפוש שמתבססת על גוגל.
עובדת הרבה יותר טוב ואפקטיבית מאוד לעומת הראשונית שהיתה פה אחרי שדרוג האתר...
אתם מעירים ואנחנו מטפלים (בקצב שלנו :rolleyes: )
סביון