לחלץ או לא לחלץ את מי ששקע בתוך שטח חקלאי מעובד
כל שנה יש תמיד את ...........(תגדירו איך שבא לכם) שהחליט לעשות צלחות בתוך שדה מעובד עד שהוא ניתקע
ואז הוא ניגש ובצורה מנומסת מבקש " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת "וגם את הרצועה כי גם את זה אין
לחלץ או להשאיר אותו לחשוב (עם יש יכולת כזו) על מה שהוא עשה.
תגובה: לחלץ או לא לחלץ את מי ששקע בתוך שטח חקלאי מעובד
בטח שלא, וגם לקרוא למשטרה ( שלא תגיע )
אני אישית לא היתי מחלץ אותו אוליי בעל הקרקע החקלאית יחלץ אותו בלי רצועה בכלל ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dadi
אני אישית לא היתי מחלץ אותו אוליי בעל הקרקע החקלאית יחלץ אותו בלי רצועה בכלל ..
+1 -בגלל אנשים כאלה אומרים שאנחנו חארות.
כנראה שאתם לא מושבניקים בוץ ו2X4 הולך מצויין אפילו בוץ ו 4X4 הולך מצויין
רגב- תסביר לו שהדרך החוצה ממש פשוטה בדיוק כמו פיל שרוצה לרדת מעץ
יצא לי כבר לחלץ טמבלים כאלו. הכי מרגיז אילו שעוקפים את השלולית דרך השדה, לא מבינים שהם מזיקים לשדה, לשביל, ולרכב שלהם, וביכלל השביל למרות השלולית הוא העביר ביותר.
בכל פעם אני מסביר להם שאסור להיכנס לשטח הנטוע, וגם לא בכדי לחלץ.
רבין
לפי התיאור שלך : "צלחות בתוך שדה..." , אני לא מבין מה השאלה פה בכלל?!
היית עוזר לגנב רכב לתקן פנצ'ר בדרך ?!
תן לו להירקב שם כמה שרק אפשר!
טל.
אז לעומתכם אני שונה במקצת
תלוי בסיטואציה. בכל זאת טיפת חמלה;
אם השעה מאוחרת, הבנאדם באמת נמצא באיזה שהוא חור, אין לו סוללה בטלפון, אין לו מים לשתייה, הוא לא אכל 3 ימים, יש לו 2 בנים מחכים בבית, הוא צריך לחזור הביתה ולקחת את אישתו לבית חולים, הוא חולה אסטמה ואין לו משאף, הרגל שלו שבורה והוא לא יכול לנהוג או כיוב'
אז כן הייתי עוזר :D
ד"א
כל הדברים האלה ביחד, כן? ;)
חחח חברים אתם צודקים 100%
ובכלל מי שבא ואומר.. " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת " כבר מתחיל בקטע לא טוב...
תכין קפה .. תסביר שאתה מטומטם.. ואז כבר היחסים אולי יהיו אחרים...
כל דבר אחר.. לא מתקבל... וגם זה.. מצריך איפוק רב.... סביר שאחרי יום עבודה שעובד אחד הבריז לך התפוצצו כמה צינורות הלך לך המזגן ברכב והדבר היחיד שיכול להוציא את הדביל הזה מהשטח שלך זה הפרגוסון 250 בלי גג ... בגשם... יותר קל להשאיר אותו שם .. שילמד לקח..
אבל היצר הזה של לעזור והיצר החזק עוד יותר של הכיף לחלץ מישהו לא נותנים מנוח...
בקיצור הבנתם את הכוונה
האם להוביל שהיד שפוצץ את עצמו ורצח 15 אזרחים תמימים, 50 פצועים בכיכר ציון באמבולנס לביה"ח והוא עצמו רק נפצע? לנתח אותו ?לרפא אותו? האם להמשיך לשלם ביטוח לאומי לעזמי בשארה? התשובה היא לא ,אבל כן עושים את זה. אין הגיון בשגעון. [אני לא משווה חו"ח לגיפאי הסורר]
לא צריך שום דבר ,עם המזלג דרך הדלתות ...........
עובד יופי
מול המסך והמקלדת, כוס קפה חם ליד, כולם גיבורים ומיליטנטיים וגם צודקים.
אבל בפועל... כמה פעמים עברתם בשביל והתעלמתם מבקשה לעזרה של מישהו תקוע?
ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?
סתם עשה שטות ומצטער עליה?
למעט כמה חארות מקצועיים שמסתובבים ומחפשים טרף כדי לחלץ בתשלום מפולפל ואם התקוע לא מוכן/לא יכול לשלוף שטרות הם נוסעים לדרכם (ויש גם חארות יותר גדולים, כמו אותו מנוול עם יונימוג קצר בצבע ירוק בהיר עם פגוש חזירים בצורת חצי קשת שהסתובב כמו נשר מורעב סביב חבורה גדולה של ג'יפאים שנתקעו קשה מאוד בעצמם כשהגיעו במיוחד כדי לחלץ פאג'רו וטראנו שטבעו בבוץ בלילה גשום וסוער אי שם ליד יקום, אי שם לפני 7-8 שנים, דרש אז 500 שקל לחילוץ של כל רכב בנפרד, והיו שם לפחות 6-7 כלים לחלץ (פאג'רו קצר, טראנו קצר, דיפנדר קצר, גאלופר ארוך, טראנו ארוך, הסופה שלי, היילקס, ועוד אחד או שניים שאני כבר לא זוכר) ... וכשראה שלא תהיה לו פרנסה ושלאט-לאט - עם הרבה עבודת ידיים מטונפת - אנחנו מצליחים להסתדר בלעדיו, פשוט התחיל להפריע - פיזית - לפעולות החילוץ)... אני משוכנע שכשנתקלתם/תיתקלו בסיטואציה כזו, ניסיתם/תנסו לעזור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?
למעט כמה חארות מקצועיים שמסתובבים ומחפשים טרף כדי לחלץ בתשלום מפולפל ואם התקוע לא מוכן/לא יכול לשלוף שטרות הם נוסעים לדרכם (ויש גם חארות יותר גדולים, כמו אותו מנוול עם יונימוג קצר בצבע ירוק בהיר עם פגוש חזירים בצורת חצי קשת שהסתובב כמו נשר מורעב סביב חבורה גדולה של ג'יפאים שנתקעו קשה מאוד בעצמם כשהגיעו במיוחד כדי לחלץ פאג'רו וטראנו שטבעו בבוץ בלילה גשום וסוער אי שם ליד יקום, אי שם לפני 7-8 שנים, דרש אז 500 שקל לחילוץ של כל רכב בנפרד, והיו שם לפחות 6-7 כלים לחלץ (פאג'רו קצר, טראנו קצר, דיפנדר קצר, גאלופר ארוך, טראנו ארוך, הסופה שלי, היילקס, ועוד אחד או שניים שאני כבר לא זוכר) ... וכשראה שלא תהיה לו פרנסה ושלאט-לאט - עם הרבה עבודת ידיים מטונפת - אנחנו מצליחים להסתדר בלעדיו, פשוט התחיל להפריע - פיזית - לפעולות החילוץ)... אני משוכנע שכשנתקלתם/תיתקלו בסיטואציה כזו, ניסיתם/תנסו לעזור.
דרור מה הבעיה עם חילוץ בתשלום ? שמתקשרים אלייך ומוציאים אותך מהבית כי מישהוא שקע בחוף במוצאי שבת ראוי מן הראוי שהוא יכין כסף ולא מעט
עם חבר שקוע או שסתם עברתי וראיתי מעולם לא ביקשתי ולא אבקש ( אני נהנה יותר מהם )
לך יש איזה סרט עם בחור עם יונימוג ירוק ( בנזין במקרה ? ) שטחן אתכם אבל אתם הסכמתם זבשכם כמו שאומרים על תבוא לבכות אחרי 7 8 שנים
אני אשמח לשלם למישהוא שיבוא ויחלץ אותי וזה קרה לא פעם ולא פעמים ו"שילמתי" ובחיייף רק לצאת מהבוץ וללכת הביתה
מה גם שזה עולה כסף לחלץ איך שלא תסתכל על זה כבל מסריח של כננת עולה בארץ הקודש 800 שח או יותר
שלא נדבר על סולר וחולר ושאר חמוצים שאני לא צריך לספר לך
היי זו דעתי ( עם מישהוא יתקע ויגיד שהוא מגיפולוג מבטיח קפה עוגיות וחילוץ בכייף ובחינם כמובן ) אזור חוף כרמל
24 שבע
סתיו 0528656326
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ביררתם אם הוא גנב?
עושה צלחות?
סתם טעה בדרך?
.
דרור אתמול הייתי עסוק במשך לא מעט זמן בחילוץ גראנד צירוקי בן שנה או שנתיים שנתקע על שביל ביצתי במיוחד (אך ורק בגלל שאין לעזאזל מאיפה להתחבר מלפנים בלי לפרק חצי אוטו) .
שיהיה ברור אני תמיד אשמח לעזור לחלץ את מי ששקע ,ניתקע תעה וכו
אבל ...........מי שמתעלם מחוט תיל שמסומן בסס"ל מפרק אותו מהעמודים ועולה על שדה שנזרע אך אתמול (וזה קרה ביום שישי עם טרקטורון )
או עולה על מערכת השקיה של מטע ושובר לא מעט בגלל שלא בא לו לעבור בשלולית ועוד אומר "כולה כמה פלסטיקים מה אתה מתרגז..." (קרה לפני כ 3 שנים )
ועוד ועוד ועוד
אז את החולרות הללו אני לא רק שלא אחלץ אלא אעשה דברים אחרים
ודרך אגב ,התקיעה של לואיז ושאר החברים ,הייתי כבר בדרך עם הטרקטור (+- 50 דקות ) והוחזרתי כי התחלתם לצאת
קודם כל מצלמים, אחרי זה שולפים החוצה כדי שלא יעשה יותר נזק ממה שכבר עשה.
ואח"כ נותנים לעו"ד שיודע לטפל בנזקי קרקע- שמאי נזקי חקלאות שיעריך וישלח לו חשבון הביתה..
אני מכיר לפחות מקום אחד שהיה עושה את זה.
דרור צודק, כולם גיבורים מול המסך. הכל תלוי בתרחיש בשטח. בחיים, בחיים, לא לקחתי אגורה על חילוץ, אין לי פרצוף לזה. דפקתי כננות וכבלים רק מעזרה לאחרים. יחד עם זאת קיבלתי הרבה יותר מכסף: הזמנה לחתונה, כירת גז שנשלחה אלי בדואר, לדרמן, נשיקות, "אתה אכבר גבר", הזמינו אותי למסעדה, הרבה הרבה יותר טוב מכסף
תפריד בין מישהו במצוקה לבין חרא שנכנס לשדה או חלקה חקלאית ברורה וגרם בה נזק.
מה גם שאם תחלץ אותו יש סיכוי גדול שדוקא תצמצם את הנזק הסביבתי שהוא יגרום אם ימשיך בנסיונות חילוץ עצמאים.
זה לא אומר שלא צריך לצלם ולהוקיע או לגרום לו לקחת אחריות על התנהגות בזויה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jase
חחח חברים אתם צודקים 100%
ובכלל מי שבא ואומר.. " אח שלי בוא תביא איזה משיכה שנייה אחת " כבר מתחיל בקטע לא טוב...
תכין קפה .. תסביר שאתה מטומטם.. ואז כבר היחסים אולי יהיו אחרים...
כל דבר אחר.. לא מתקבל... וגם זה.. מצריך איפוק רב.... סביר שאחרי יום עבודה שעובד אחד הבריז לך התפוצצו כמה צינורות הלך לך המזגן ברכב והדבר היחיד שיכול להוציא את הדביל הזה מהשטח שלך זה הפרגוסון 250 בלי גג ... בגשם... יותר קל להשאיר אותו שם .. שילמד לקח..
אבל היצר הזה של לעזור והיצר החזק עוד יותר של הכיף לחלץ מישהו לא נותנים מנוח...
בקיצור הבנתם את הכוונה
Jase - מאיפה לעזאזל הבאת פרגוסון 250? נראה לי שאנחנו היחידים שמחזיקים בחיה הזו?
יוחאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BlackStar
דרור מה הבעיה עם חילוץ בתשלום ? שמתקשרים אלייך ומוציאים אותך מהבית כי מישהוא שקע בחוף במוצאי שבת ראוי מן הראוי שהוא יכין כסף ולא מעט
עם חבר שקוע או שסתם עברתי וראיתי מעולם לא ביקשתי ולא אבקש ( אני נהנה יותר מהם )
לך יש איזה סרט עם בחור עם יונימוג ירוק ( בנזין במקרה ? ) שטחן אתכם אבל אתם הסכמתם זבשכם כמו שאומרים על תבוא לבכות אחרי 7 8 שנים
אני אשמח לשלם למישהוא שיבוא ויחלץ אותי וזה קרה לא פעם ולא פעמים ו"שילמתי" ובחיייף רק לצאת מהבוץ וללכת הביתה
מה גם שזה עולה כסף לחלץ איך שלא תסתכל על זה כבל מסריח של כננת עולה בארץ הקודש 800 שח או יותר
שלא נדבר על סולר וחולר ושאר חמוצים שאני לא צריך לספר לך
היי זו דעתי ( עם מישהוא יתקע ויגיד שהוא מגיפולוג מבטיח קפה עוגיות וחילוץ בכייף ובחינם כמובן ) אזור חוף כרמל
24 שבע
סתיו 0528656326
אין לי בעיה עם מחלצים בתשלום. כל אחד ופרנסתו.
יש לי בעיה עם "מחלצים" שיושבים מול הפורומים, וברגע שעולה הודעה על מישהו תקוע, בטח אם זה באיזור שלהם, מריחים כסף ומופיעים מיד כדי לנצל את מצוקתו של התקוע.