גריז במקום שמן בתיבת הגה ?
במהלך חילוץ והחלפת בורג פלסטי שמשמש כפקק מילוי עם נשם כנראה , בבורג מפלדה עם נשם (פטמת גירוז ללא גולה ) בתיבת הגה של סמוראי ארוך 87 , (לא הגה כח ) יעץ לי חבר לעבודה עם ותק של 30-40 שנה כמכונאי צמ"ה כבד : "קדח את הבורג שמשמש כפקק , אחרי הברזה הרכב לו פטמת גירוז , מלא את התיבה בגריז (לאו דוקא דרך הפיטמה ) ותן לתיבה לעבוד עם גריז במקום שמן .כך היינו עושים בעבר בתיבות שהן לא של מערכת עם הגה כח "
שואל עם מישהו שמע על רעיון /דבר כזה ומה עשויים להיות יתרונות/חסרונות ?
תגובה: גריז במקום שמן בתיבת הגה ?
אצלי עובד ככה כבר מעל 6 שנים..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידו
אצלי עובד ככה כבר מעל 6 שנים..
באיזה רכב ? למה / איך הגעת לזה ? והאם תוכל לפרט יתרונות / חסרונות ?
גריז במקום שמן בתיבת הגה ?
במהלך חילוץ והחלפת בורג פלסטי שמשמש כפקק מילוי עם נשם כנראה , בבורג מפלדה עם נשם (פטמת גירוז ללא גולה ) בתיבת הגה של סמוראי ארוך 87 , (לא הגה כח ) יעץ לי חבר לעבודה עם ותק של 30-40 שנה כמכונאי צמ"ה כבד : "קדח את הבורג שמשמש כפקק , אחרי הברזה הרכב לו פטמת גירוז , מלא את התיבה בגריז (לאו דוקא דרך הפיטמה ) ותן לתיבה לעבוד עם גריז במקום שמן .כך היינו עושים בעבר בתיבות שהן לא של מערכת עם הגה כח "
שואל עם מישהו שמע על רעיון /דבר כזה ומה עשויים להיות יתרונות/חסרונות ?
הכל שאלה של מרווחי השימון בתיבה ,בד"כ תיבה שמתוכננת לעבוד עם שמן מרווחי השימון דקים . אם בתיבה הספציפית המיסבים פתוחים וגריז יוכל להכנס אליהם אז יכול להיות שזה אפשרי ,אבל בטח לא מומלץ.
מה המטרה בלשים גריז?
אם הוא אומר לשים סימן שיש לזה סיבה. תשאל אותו.
אם אין סיבה אז אין למה להחליף.
הוא לא ציין מטרה ואני בסכלותי לא שאלתי . הוא פשוט ציין מה עשה בעבר . יתרון אחד תיאורטי שאני מעלה בדעתי הוא , שאם יש נזילה מתיבת הגה (לא אצלי ) , גריז יפתור / יקטין את אבוד החומר . יתכן גם כמו שציין "תנין " בפורום טכני כללי שאם מרווחי השימון גדולים מספיק בין החלקים בתיבה והצלחת למלא את כולם תתבצע סיכה יעילה יותר עם גריז .מחר אפגוש אותו בעבודה ואשאל אותו לכוונת המשורר.
בצבא עברו בתיבות ההגה הישנות גם כן משמן לגריז-060, זה גריז שהוא דליל.
בספר רכב לטיוטה שהייתה לי באוסטרליה היה רשום שאפשר להשתמש בגריז אם התיבה נוזלת
אין שם יותר מדי תחכום וזו דרך פשוטה לפתרון בעייה
תיבת הגה של סמוראי היא דבר שנדיר שמתקלקל/נוזל/מת. אלא אם מישהו מתחכם איתה.