-
בני דודים "שיכפלו " לנו את ההיילקס, עכשיו מה?
שלום רב,
לפני זמן מה, נעצר ברמזור ליד הרכב של אחותי (היילקס 4X4), רכב זהה. אותו הצבע ואותו הדגם בדיוק.
הם שאלו אותה אם ההרכב למכירה והיא השיבה בשלילה.
היא נסעה לביתה וציינה כי הם המשיכו במעקב אחריה עד שהגיעה ליעדה. בזמנו אמרתי לה שתוודא כי הביטוח המקיף בתוקף, כי כנראה שסימנו את הרכב שלה.
הרכב לא נגנב (עד עכשיו, טפו, טפו, טפו...).
לפני מספר שבועות, החלו להגיע חיובים מכביש 6. החיובים היו על שעות ומיקומים בהם הרכב לא היה אפילו בקרבת כביש 6.
ביקשנו צילומים מכביש 6 והם שלחו לנו אותם. אכן היילקס, אכן אותו הצבע ואכן אותו מספר רישוי, אבל לא אותו הרכב (נעדר כמה סימנים מזהים).
תלונה הוגשה במשטרה והודעה נמסרה להנהלת כביש 6.
החיובים ממשיכים להגיע ושמנו לב (ביחד עם הנהלת כביש 6), שלבן דוד המשכפל ישנם דפוסי נסיעה דיי קבועים:
עולה ויורד באותם המחלפים, באותם הימים באותם הזמנים בקירוב.
כביש 6 טוענים, כי בשל העובדה שהוא משתמש בקטע קצר בכל פעם, הסיירים שלהם לא יכולים לעצור אותו.
את משטרת ישראל הסיפור כולו מעניין כקליפת השום ואין להם שום עניין בנושא (מוזר שעוד לא קיבלנו הודעה על סגירת התלונה מחוסר עניין לציבור...).
עכשיו, מה יקרה כשיתחילו להגיע דוחות החניה / מהירות / תאונות פגע וברח חלילה?
יש עוד מה לעשות מלבד הגשת התלונה?
בזמנו, נפלה לי לוחית זיהוי של הג'יפ בשטח ואבדה. עברתי שלבים ארוכים, כולל חובת הגשת דיווח במשטרה בכדי לקבל לוחית חדשה, נראה היה כי כל תהליך הדפסת הלוחיות נמצא בפיקוח קפדני. האם יש אופציה לברר איזה מכון רישוי הדפיס לנבל את לוחית הרישוי או שאני תמים וגם כאן הקומבינות עובדות שעות נוספות?
עצות מועילות יתקבלו בברכה.
-
תגובה: בני דודים "שיכפלו " לנו את ההיילקס, עכשיו מה?
שכפול לוחיות זה לא סיפור רציני ומפוקח, לא באיזורים המפוקפקים, מנסיון אישי.
לגבי מה לעשות - קטונתי, נחכה לאחרים.
-
שאלוהים יהיה איתך.... אני מכרתי מזדה בגלל הסיבה הזאת..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מזגנים
שאלוהים יהיה איתך.... אני מכרתי מזדה בגלל הסיבה הזאת..
מזה בדיוק חששתי, פרט ונמק בבקשה.
-
may god be with you
הכוונה שאכלת אותה, ושרק הוא יודע כמה.
עבירות מהירות, תשלומים וכיו"ב, מתבססות על אחריות כמעט מוחלטת של בעל הרכב, והרשעה ע"פ תמונה ועדות שוטר.
כלומר - עצם התלונה במשטרה על הרכב המשוכפל, לא תמנע הגעה לבימ"ש על כל עבירה של אדום/מהירות/עצור מצולמת, ובמקרה הטוב יהיה דיון אחד וזיכוי. במקרה הפחות טוב, יכולה להיות גם הרשעה.
כנ"ל לגבי חיובים כספיים, וזה יכול להגיע גם לעיקולים.
מזכיר לי סיפור - לפני כמה שנים איבד חבר שלי את תעודת הזהות שלו. עברו כמה שנים, והנה בבוקר, בחדשות, מסופר איך הוא גנב רכב של ברינקס ונעלם (הבחור בכלל עורך דין). לא עברו דות ספורות והוא נעצר. למזלו, גונב הזהות עבד שם כמה שבועות, וגם היו תמונות שלו, ולכן תוך זמן קצר הוברר שידו לא במעל.
עדיין - היה מאד לא נעים.
קאפיש?
-
אז איך פותרים את זה ? למכור את הרכב רק מעביר את המחלה הלאה (ועם כל הכבוד להיותנו יהודים, זו לא הדרך).
-
שאלת תם,
יש מצב ללכת למשרד הרשוי ולהחליף לוחיות?
נגיד נאבדו-נגנבו
אצלינו זה לוקח 4 דקות ו7$(מקבלים מספר אחר)
-
תשובת תם - אין חיה כזו.
רכב נולד עם מספר, ואפילו אחרי שהוא נגרט, מפורק או מה לא - המספר ממשיך להתייחס רק אליו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
barak4*4
החיובים ממשיכים להגיע ושמנו לב (ביחד עם הנהלת כביש 6), שלבן דוד המשכפל ישנם דפוסי נסיעה דיי קבועים:
עולה ויורד באותם המחלפים, באותם הימים באותם הזמנים בקירוב.
כביש 6 טוענים, כי בשל העובדה שהוא משתמש בקטע קצר בכל פעם, הסיירים שלהם לא יכולים לעצור אותו.
.
אתה יודע את התשובה וכתבת אותה...
קח את הרכב החוקי.
תפקיד אותו בתחנת משטרה, תעדכן שהוא שם למשמורת או משהו כזה.
ביום / שעה שהרכב אמור להיות בשש תדאג להיות שם עם רכב אחר
ולצלם את הכל בוידיאו.
את ההפקדה ואת הרכב המזוייף.
לך עם זה למשטרה.
ובמקביל לתקשורת, הם יהנ לעשות מזה מטעמים...
תציין ותדגיש את זה שהרכב יכול לעשות הרבה מעבר לדוחות תעבורה וכביש שש....
-
במקום למכור .........
תפקיד את הרשיונות המקוריים במשרד הרישוי / תרכב במשטרה/חניית הרכב המוקד כביש6 .
ואז תגיש תלונה על זיוף וגנבת זהות .
מבאס.
-
אתה לא יכול להגיש תלונה על גניבה ?
-
אם יש דפוס נסיעה של הזייפן בכביש 6, יש לך עם מה לבוא למשטרה איך לאתר אותו.
ואם הם מגלים אדישות, יש תיבת פניות הציבור באתר של המשטרה.
אני יודע שזה נשמע מופרך אבל מכר שפנה דרך האתר והציג את אוזלת היד קיבל מענה רציני ויחסית מהר לבעיה שהתחנה המקומית הגדירה כ״אין מה לעשות״.
קצין משטרה שאני מכיר אמר שהמפכ״ל הנוכחי שם דגש רב על המענה לאזרחים שמתלוננים על חוסר תפקוד או מענה ראוי.
תדגיש להם את הבעיה הגדולה של העניין- האפשרות שהרכב ישמש לעוד דברים חוץ מהתחמקות מתשלומי כביש 6..
-
מה זה "תדגיש להם"?
המגע שלך איתם הוא לא מול המפכ"ל הכאילו-אכפתי אלא מול שוטר/ת עם IQ של ציפור, שמרוויח גרושים והוא עייף, ממורמר ואדיש ולא בזין שלו לקום מהכיסא בכלל.
אז המפכ"ל אמר. נראה לך שבאמת אכפת לו? שהוא מתעסק עם כל תלונה?
אם הולכים על פרינציפים, המטרה צריכה להיות דווקא המשטרה ולא גנב הזהות. לאסוף את כל המסמכים והתמונות ולתעד כל מגע עם המשטרה כדי להציג את אוזלת ידה, ועם זה לפנות לתקשורת/כלבוטק. רק כדי לראות את נציג המשטרה מתפתל בשידור זה כבר שווה הכל.
מצד שני, זו יכולה להתגלות כמלחמה סיזיפית ומתישה בטחנות-רוח. לא נעים, אבל לדעתי צריך למכור את האוטו ומהר, אפילו בהפסד, לפני שמשכפל הזהות יעולל משהו חמור באמת שיגרום לכם לאי יכולת למכור אותו ואולי אפילו לאבד את האוטו... (פשע פלילי כלשהו, וברור שהרכב שלכם יהיה זה שיוחרם כ"מוצג משפטי" או כל קישקוש אחר כראות עיני המשטרה)
-
דרור,
נתתי דוגמא שעבדה.
לשלול זה הכי קל, לשלוח מייל אולי דורש קצת יותר מאמץ אבל מה יש לו להפסיד?
-
ברק
אמרתה שיש לו שיגרת נהיגה, זה טוב ניתן לתפוס אותו, עבודה עצמית וכמה חברה מרוגזים.
כל השאר אם תרצה בפרטי.
נמרוד
-
אני שולל מנסיון מר עם המשטרה הזו. רמת חוסר האכפתיות וחוסר המעש שלהם שוברת כל פעם שיאים חדשים.
הפתרו ןשל נמרוד יותר מוצא חן בעיני, אבל זו כבר דרך בדוקה לפתוח חשבון עם אנשים מהסוג הכי נחות... וגם אז אתה יכול להיות בטוח שהמשטרה לא תעמוד לצדך. אולי אפילו להיפך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
ברק
אמרתה שיש לו שיגרת נהיגה, זה טוב ניתן לתפוס אותו, עבודה עצמית וכמה חברה מרוגזים.
נמרוד
נמרוד - ברק בניוזילנד.
אני לא בטוח שלאחותו יש את החברים הנכונים, שמוכנים לסכן את הגראנדים שלהם :)
-
למכור? כלומר להפיל מישהו אחר בפח? על פי חוק זה נופל תחת גילוי נאות - כלומר בעל הרכב חייב לומר לזה שקונה שיש בעיה מהותית עם הרכב - וזו בעיה מהותית.
חוץ מלתעד את המשטרה מתעלמת מהבעיה ואז לפעול עצמאית כי אין ברירה - אני לא רואה דרך. לפעול עצמאית לא חייב להיות חוקר פרטי + בריונים (ברור לכולם שתיעוד בלבד לא יועיל לכלום). יכול להיות גם על ידי זה שלוקחים את המשטרה לבית משפט ומכריחים אותה לפעול. לא שאני חושב באמת שזה יעיל.
דרך נוספת היא לעשות שוד עם ההיילקס הלא משוכפלת, וכשיבואו לאחותך היא תגיד שזה בכלל לא היא ושהיא כבר הודיעה שהרכב משוכפל.. אולי אז יחפשו אותו.
:rolleyes:
אסף.
-
לשנות את צבע האוטו גם ברשיון - אומנם דורש השקעה - אבל אולי יקדם את הפתרון
-
זה לא מקרה בודד.
בישראל נוסעים מאות ואלפי כלי רכב "משוכפלים".
אני מנחש שזה לא מקרה ראשון שבעלי מכוניות מוצפים בדו"חות תנועה וחנייה על עבירות שלא בוצעו, ובחשבוניות של כביש 6 למרות שלא נסעו בו.
המשטרה ממילא מתעלמת מכל עבירה שאינה מחייבת אותה לקיים "אכיפה" שהכנסה שמנה בצידה, או שלא פוגעת ישירות במישהו חשוב.
אם לאחות של ברק היו קוראים פנינה רוזנבלום למשל, או רבבודיה, המשטרה היתה יוצאת מעורה כדי לפתור את העניין.
האמת? לצבוע את הרכב בצבע אחר ולשנות את המראה החיצוני שלו זו אפשרות לא רעה בכלל.