הגבהה לספורטאז: ריכוז (יבנה בעזרת חברי הפורום).
שואל בשביל חבר, אבל אני מניח שזה יכול לחסוך לאחרים בעתיד.
חפרתי, חיפשתי וכו, אבל לא הצלחתי לגבש רשימה של האופציות
להגבהות. איזה סטים ניתן להרכיב על הרכב שנותנים תשובה טובה
להגבהה של "2. (במקרה הזה הרכב שנת 2003).
מה הקומבינציות של בעלי הרכבים ואם הם מרוצים.
תודה
תגובה: הגבהה לספורטאז: ריכוז (יבנה בעזרת חברי הפורום).
אני יכול להמליץ על 4 אינץ'.
כשהיתי על 2 אינץ' היו לי קפיצים של LOVELLS- האחוריים קשים מאוד, אלא אם אתה מעמיס את הרכב במאות ק"ג של ציוד. הקפיצים של KING לא רעים. קח בחשבון שהיצע הבולמים מוגבל - קייאבה, מונרו, קוני.
תומר,
4 אינצ' לא דורש החלפה של משולשים קדמיים ?
לא- אך כן צריך מזלגות ארוכים יותר והנמכה של הדיפרנציאל
תומר נראה לי שהפחדת את כולם עם השרשור ההוא.
נראה לי שהכוון של "2 על בסיס בולמים קפיצים יותר "סולידי" למכוני הרישוי
וחברנו הכחולים.
מישהו ? הצעות ? רעיונות ?
תודה,
תומר
ככה כרגע אצלי ישנם ספיסרים שנבנו בהזמנה!! (מי שרוצה מוזמן לבוא להעתיק) בערך 5 אינץ גובה!
יש עוד אפשרות לבולמים מונרו וקפיצי אייבך שנותנים כ4 אינץ גובה!
פרטים לגבי מקום התקנה ומחירים בה"פ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
leo portner
ככה כרגע אצלי ישנם ספיסרים שנבנו בהזמנה!! (מי שרוצה מוזמן לבוא להעתיק) בערך 5 אינץ גובה!
יש עוד אפשרות לבולמים מונרו וקפיצי אייבך שנותנים כ4 אינץ גובה!
פרטים לגבי מקום התקנה ומחירים בה"פ
יפה מאוד. אתה הראשון בעולם שהגביה ב5 אינץ (!!!) בלי להחליף לשני סרנים חיים. רוב האנשים שהגביהו ב5 אינץ גילו מהר מאוד שהדריישאפט האחורי נוגע בגשר, שהגרמושקות בציריות הקדמיות נקרעו ושאחרי כמה שבועות הצלבים בחיבור לטרנספר נשברו. שלא לדבר על זרועות הרדיוס וצנרת הבלימה שצריכים הארכה. אבל אתה הצלחת. עם ספייסרים...בואנה בן אדם-מרשים.
למי ששאל על הגבהה-
1. ספייסרים זה זבל. היה לי. ראשית-מקדימה ספייסר מוריד את כל הבולם-מהר מאוד האוטו יתחיל לאכול תושבות. גם הגרמושקות של הציריות ילכו מהר מאוד. אם תשים ספייסר מעל 3 אינטש אתה תגלה שהגרמושקות שלהציריות מתחככות בשקע של המזלגות שמקדימה-ונפתחת כמו קופסת שימורים. הדרך להגביה היא באמצעות מזלג מוארך. ספייסרים זה פיתרון למי שמתקמצן על האוטו. כשאני הורדתי את שלי וראיתי איזה נזק נגרם לכל מה שמסביב לספייסרים-מיסבים וכו-די נבהלתי.
2.אייבאך לא יצרו מעולם קפיץ הגבהה של 4 אינטש. שום יצרן לא יצר לספורטאז' אי פעם קפיץ כזה. המקסימום זה 3 אינטש של דובינסון. החברה ממליצה להתקים איתו גם צנרת בלימה מוארכת וזרועות רדיוס מתכווננות (אפרופו 5 אינטש). כיום אין בישראל שום קפיץ הגבהה לספורטאז' בגובה של מעל 2 אינטש. כפי שכתבתי לך-יש כמה פירמות- קינג, לאוולס וכו. חוץ מהלאוולס, שהם באמת קשים מאוד מאחור ובנויים לעומס מרבי של הרכב-כולם די סבבה.
שמע אתה 100% צודק בנזקים אבל אני סה"כ ילדון בן 23 עובד ב 2 עבודות זהו ג'יפ ראשון שלי ואין לי תקציב להתחיל להשתגע!! מה שכן עשיתי זה גומיות ציריה צרות מאוד שנכנסו בלחץ ולא נוגעות במשולש התחתון ספיסרים אצלי עשוים מברזל מאוד כבד!!! (בערך 3 וחצי קילו כל אחד) והם מחזיקים יפה מאוד ציריות והכל מחזיק יפה לגבי האחורהלא נתקלתי בבעיה רצינית עם הגל הנע האחורי לא נוגע או משהו (מה שכן באחד הטיולים לקח לי קצת זמן לצאת מ4X4 אבל זה סודר הבעיה היתה בגשר עצמו).
לגבי צינורות בלם שוב צודק לחלוטין הוחלפו לצינורות בלם של קרניבל הישנות יותר.
דילמה היחידה שהיתה לי היא ספיסר אחורי מעל או מתחת לקפיץ! בסוף הוחלט מעל!!
ולאחר מדידה עכשיו הספיסרים הם 3.8 אינץ עם הגומיות שהם יושבים זה 4
ואם נוסיף את הצמיגים שבמידה גדולה יותר בסה"כ האוטו 5.5 אינץ מוגבה
תומר, מסתבר שעם עובדות אי אפשר להתווכח.
היום עשינו סיבוב, הרכב אכן דורש הגבהה. יכולות יש,
אבל לשמוע את החיכוכים שחסר עוד קצת זה לא נעים.
ספייסרים לא באים בחשבון.
נשמח לשמוע עוד חוויות משתמש לפני שתבוא ההחלטה.
תודה,
תומר
למען הדורות הבאים, תיעוד של הנעשה. כדי להמנע משינויים מאסיביים במתלה הוחלט על
בולמים Monroe Adventure וקפיצים של King Spring. בפועל ההגבהה בין "2 ל "3.
שפורקו הקפיצים המקוריים והושוו לקפיצים החודשים נתגלה שהם באותו גובה. בפועל הם
יותר קשיחים וסיפקו את ההגבהה.
הרכב טיפה יותר נוקשה (מרגישים קצת יותר את הכביש) אבל עדיין בגבול הסביר. הוא מגלגל
פחות בסיבובים, מגהץ באמפים לא רע. וסה"כ נראה שיש שיפור בהתנהגות על הכביש לטובה.
דיווחים מהשטח בהמשך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
1. ספייסרים זה זבל. היה לי. ראשית-מקדימה ספייסר מוריד את כל הבולם-מהר מאוד האוטו יתחיל לאכול תושבות. גם הגרמושקות של הציריות ילכו מהר מאוד. אם תשים ספייסר מעל 3 אינטש אתה תגלה שהגרמושקות שלהציריות מתחככות בשקע של המזלגות שמקדימה-ונפתחת כמו קופסת שימורים. הדרך להגביה היא באמצעות מזלג מוארך. ספייסרים זה פיתרון למי שמתקמצן על האוטו. כשאני הורדתי את שלי וראיתי איזה נזק נגרם לכל מה שמסביב לספייסרים-מיסבים וכו-די נבהלתי.
מה ההבדל בדיוק בין ספייסר לבין מזלג מוארך?
שתי האופציות מאריכות את אותו המכלול, כאשר הקפיץ והבולם נותרים באותו האורך....
טוב אז ככה החלטתי שזה השרשור הנכון להוסיף את המידע:
1) בעקבות שבירת הקפיץ האחורי עקב עומס שנוצר מהספיסר העצום שהיה מאחור החלפתי לקפיצים TJ ניתן למצוא באינטרנט יד שניה ולהביא לארץ אני החלטתי פשוט להביא דרך ינוביץ בתל אביב יש לו במלאי כאלו.
2) לגבי בולם מאחורה אני זקוק לעזרת הפורום עקב החלפת הקפיץ הרווחתי 5.5 ס״מ בפתיחה של הבולם כלומר אני צריך בולם עם פתיחה ארוכה יותר אני צריך המלצה לבולם רציני משהו חזק שיחזיק את הרכב בגובהה כרגע אני בכיוון של בילשטין סדרה 5 או 6 אם יש למישהו המלצה לבולם אחר אשמח לשמוע!
3)בשבוע האחרון יצרתי מגעים עם איש קשר בקוריאה ואני מתחיל את שלב רכישת המזלגות הארוכים אני רוצה לדעת אם יש עוד מתעניינים ועוד אנשים שרוצים להביא כי אפשר להביא כמות יפה במשלוח אחד! מי שמענין הודעות פרטיות ונתחיל ביצירת קשר עם האדם בקוריאה. אחרי המזלגות הכל פתוח קפיצים בולמים קדימה הכל לבחירתכם..
חברים יקרים אני מתפרץ לדיון...
ביום שישי האחרון התחדשתי בספורטאז 97 יד שניה שמורה להפליא, מוגבהת 2" אייבך ובולמים בילשטיין, מציגי שטח מלא,
איך לא ישר יצאתי לעשות חניכת בוץ לרכב, נכון, מאוד התרשמתי מהעבירות של הרכב ( גילוי נאות- אני ג'יפאי מתחיל ) אבל...
האמת "התגרזנתי" לא מעט והרגשתי שחסר לי עוד קצת גובה.
בהצעתו האדיבה של ליאו (הבחור מלמעלה) אני מנסה לבדוק האם החלפת מידת צמיגים לרכבים יותר יעזרו? האם זה בכלל אפשרי להחליף צמיגים למידה רחבה ברשיון?
יש רעיונות נוספים להגבהה??
את הקרדיט לרוב המידע אני מעביר לתומר.. באמת הבן אדם מבין המון בספורטאז׳ לגבי הצמיגים אין אפשרות לאשר את המידה בדרכים המקובלות (המבין יבין)
קפיצים אחוריים אפשר להביא בeBay אני אישית בגלל מחסור בזמן העדפתי לרכוש פה בארץ אצל ב.ינוביץ בתל אביב אחלה שירות סופר מהיר הגעתי ולקחתי
ההתקנה עצמה פשוטה (כמובן שיש לי ליפט פנוי) למי שאין ליפט בבית, מרימים את הרכב עם ג׳ק גבוהה מאוד! מעמידים את התחת על בלוקים כשהגלגלים באוויר (מומלץ להרים כל צד בנפרד) לאחר שהחלק האחורי באוויר מרימים עם ג׳ק את אחד הבולמים (יש מאיפה!!) ממש מעט להרים ולשחרר את הבורג התחתון של הבולם להתחיל להוריד את הג׳ק עד שחרור הקפיץ והכנסת הקפיץ החדש. כנ״ל לצד השני (מומלץ להוריד גלגלים למרות שלא חייב)
היי ליאו
האם החלפת הקפיצים האחוריים מצריך החלפה/הארכה של חלקים נוספים( משום מה זה נשמע לי קל מדי- לקנות , להרים, להחליף וזה?!)
דרך אגב, אצלך כבר זה מותקן?
אפשר ומומלץ להחליף גם בולמים אחוריים על מנת לנצל את אורך הקפיצים החדשים ולהשיג מהלך מתלה ארוך יותר
אתה מוזמן לבוא לראות את הרכב שלי מתי שתרצה נוסע פצצה מותקן בו: ספיסר קדמי 2״ קפיץ קדמי אייבך אחורה TJ בולמים אחורה בשלבי החלפה צמיגי 235 100% שטח
פאן הארד ירד למען עבודה עליו אז הרכב לא נוסע כרגע
בולמים אחוריים של טויוטה ראב 4 משנת 99, יתנו לך מקסימום מיצוי לאורך הקפיץ (מהלך מתלה יפה מאוד :))
סליחה על הבורות, האם הבולמים רק לחלק האחורי של הרכב או גם לקדמי? במידה ורק לאחורי מה עושים כדי להגבייה את החלק הקדמי?
עוד דבר- במידה ואני מחליף לבולמים אלו מה עם הקפיץ ( כרגע אני עם קפיץ אייבך 2")?
אין בולמים קדמיים ארוכים מהמקוריים לחלק הקדמי. אני הרכבתי ספייסר שמנמיך את יחידת הקפיץ-בולם מקדימה (ספייסר של 3 ס"מ יתן הגבהה של בערך 5 ס"מ...לא ממליץ על ספייסר של יותר מ-5 ס"מ)
חלק אחורי, כמו שכבר כתבו לך...קפיץ מקורי של רנגלר TJ יחד עם בולמים של ראב 4 מודל 98-00 יתן הגבהה של בערך 7 ס"מ ומהלך מתלה ארוך בהתאם.
ליאור