זה לא היוקון הראשון שלי.
הקודם היה בנזין ארוך עם צריכת דלק של 25-30 ליטר ל-100ק"מ - הוא היה חזק, זריז אבל צמא ברמות מטורפות. מה גם, לא כל כך אהבתי את העיצוב של ארוך מהצד, הדלת השנייה די מיותרת בעיניי.
היוקון הנוכחי הוא דיזל קצר. יותר חסכוני מהבנזין, שותה סולר ברמות של 18-20 ליטר ל-100 ק"מ.
בהתחלה חשבתי בכיוון של פג'רו דיזל 2.5 ידנית, שהוא די חסכוני בסולר, משהו כמו 10 ליטר ל-100ק"מ והחלקים מכניים שלו די זמינים ולא יקרים. אבל אחרי שנהגתי בו, הבנתי שאני לא מתחבר אליו, המנוע הרגיש לי עצל וחלש. אני לא נוסע מהר ולא מאיץ מהר, אבל לא אוהב לאמץ את המנוע ואני כן מצפה שהרכב בלי מאמץ יוכל להשתלב בתנועה זורמת.
בשביל זה ביוקון דיזל אין צורך לעבור 2000סל"ד, זה מספיק במישור ועלייה. הבנזין לעומת זאת עם זינוק של 0 ל-100 בכ-9 שניות יכול לקחת ברמזור כל משפחתיות 1.6 וחלק מרכבים בעלי מנועים 2 ליטר.
ככל הניראה היוקון שלי בעברו היה שייך לכוח הרב לאומי, כמו יוקונים דיזל לבנים אחרים שיש בארץ. לעומת הבנזין יש יותר מומנט, אבל מנוע בנזין 5.7 מעלה סל"ד מהר מאוד וזה תורם להאצה זריזה יותר.
מנוע דיזל זמין רק ביוקון קצר, זה אותו מנוע של סאבארבן שקצת הגבילו מומנט שלו כדי שמכלולי הנעה יחזיקו מעמד. העיצוב של הקצר סקסי יותר, הוא ניראה ממש טוב גם מהצד (לטעמי בכל אופן). למנוע דיזל בעל 8 בוכנות יש סאונד ייחודי, אין שום דיזל אחר מלבד זה שהוא תוצרת דטרוייט בעל סאונד הזה. את הרכב הזה אפשר לזהות מרחוק לפי הסימפונייה שלו. זה אותו מנוע כמו בהאמרים (האמיתיים - רק שם ללא טורבו).
מבחר האופציות שהיה ניתן להזמין את הרכב מהמפעל מרשים ביותר, החל מיחסי העברה שונים בסרנים, רמות שונות של הכהיית חלונות צד ועוד. http://img525.imageshack.us/img525/959/img4965g.jpg אגב, מישהו יודע למה הרווחים לא נשמרים אחרי שליחת ההודעה?