בטעות הכנסתי שמן גיר לנוזל הבלמים.
האם נגרם נזק?
האם מותר להמשיך להשתמש ברכב או להשביתו ולהגיע למוסך?
:(הרבה תודה מראש
Printable View
בטעות הכנסתי שמן גיר לנוזל הבלמים.
האם נגרם נזק?
האם מותר להמשיך להשתמש ברכב או להשביתו ולהגיע למוסך?
:(הרבה תודה מראש
קודם כל ברוך הבא.
לא כתבתה איזה רכב ומתי זה קרה אבל האמת שזה לא משנה. עם בלמים לא משחקים!
תתקשר למוסכניק שלך ותתאם אתו איך להביא את הרכב.
ותגיד תודה שזה לא נוזל בלמים בגיר:rolleyes:.
ברמה העקרונית, אין בעיה לא ייוצר נזק.
מע' הבלימה אינה מבצעת סירקולציה לשמן (מנוע וגיר עושים סירקולציה)
אבל, אתה חייב לנקז ולהחליף את כול נוזל הבלמים.
דבר שגם מאוד רצוי לבצע יזום כול כמה שנים (מוגדר גם ע"י היצרנים).
פשוט כי נוזל הבלמים לאורך זמן סופג גם לחות לתוכו.
רענן
נזק לא נגרם אבל תצטרך לרוקן את כל השמן ממערכת הבלמים ולהחליפו בחדש . שמן גיר שונה בתכונותיו מנוזל בלמים (בין היתר סמיך יותר ולא מאכל ) לכן גם תגובת מערכת הבלימה שלך עשויה להיות איטית ביחס לרגיל או לפני האירוע . בדוק את מערכת הבלימה בזהירות ליד הבית ואם היא עדיין מגיבה , קח את הרכב למוסך לריקון המערכת ומילוי מחדש בנוזל המתאים .
תודה רבה לעונים, האם יש מניעה להמשיך וליסוע למשך מספר ימים?
לא מומלץ על גבול האסור .אתה משתמש בשמן (סביר להניח 80 , 80-90 ) שלא לפיו תוכננה ויוצרה מערכת הבלימה . כל תגובות וזמני עבודה של המערכת סביר שישתנו (יואטו ) ולהזכירך מדובר במערכת הבלימה .כל זאת כשלא פירטת עדיין איזה רכב המערכת אמורה לבלום.
מדובר בקינג והוספתי למערכת הרבה פחות מחצי כוס של שמן למזלי מפלס נוזל הבלמים היה כמעט מלא
.
אומנם לא הוספת הרבה אבל עדיין המערכת צריכה לבלום 1.5-2 טון .מעריך שתוכל להעביר עם התערובת את השבת (בדוק את הרכב ליד הבית ) אבל מומלץ/הכרחי שביום ראשון או לאחריו תבצע במוסך החלפה יזומה כמו שהמליץ גם רענן.
נזק יגרם בוודאות לגומיות במערכת הבלימה. פתח מיידית את כל פיטמות הניקוז ואולי תצליח להציל משהו. בכל מקרה אל תזיז את הרכב.
יצא לי לפני כשנה וחצי להגיע עם האמר צבאי לצומת ולגלות שדוושת הבלם מגיעה עד לפח ואין לי כלל בלמים, בדיוק מהסיבה שתיארת.
אני הייתי מתחיל בלרוקן את הכוסית לגמרי (בלי לשחק עם דוושת הבלם תו"כ) ולמלא בנוזל בלמים. שמן גיר ונוזל בלמים הם שונים לחלוטין בהרכבם ומשקלם הסגולי וסביר להניח שלא נמהלו זה בזה, אם הכמות שהוספת קטנה יש סיכוי שתסלק את הרוב. בהמשך, לדעתי תוכל לנסוע בקטנה עם הרכב, אבל מומלץ מאוד לגשת בהקדם למוסך שינקז את כל הנוזל ויחליף בנוזל בלמים טרי ותואם.
שבת שלום (ותקרא מה כתוב על בקבוקים:mad:) -קובי
נזק יגרם בוודאות לגומיות במערכת הבלימה.
חנן , תקן אותי אם אני טועה .שמן הגיר /בלמים שיש לו במיכל/מערכת עכשייו מכיל בתוכו שמן גיר/טרנספר/דיפרנציאלים אשר במכלולים המקורים שלו הוא לא מאכל את הגומי שבמחזירי השמן ,אז למה שיאכל/יפגע בגומיות של מערכת הבלימה ?
שלום
שמן הידראולי או שמן מנוע גורמים לגומי להתנפח ודופקים עם הזמן את כל הגומיות במע הבלם.אם זה קרה עכשיו אז תוציא עם מזרק את כל הנוזל מהכוסית.תחליף לחדש DOT4 ולנקז בשיטטיות עד שיוצא נוזל בלם נקי.אם זה טרי ועכשיו אתה מציל את המשאבה המרכזית.הכי טוב בעזרת 1 שמבין.
גילוי נאות1-אני עוסק בחרא:cool: הזה בחיים המקצועיים שלי.
גילוי נאות2 -אין בכך המלצה או הזמנה אלה עצת חבר באתר
עופר
אכן ירדתי למטה מצויד במזרק לעוגה ומזרק עם מחט ניקזתי את כל הכוסית, לפי נדמה לי שכמות השמן לא גבוה במיוחד :pבכל מקרה הרכב לא פעל ולא נסע מאז המילוי כך שאני מניח שלא היה לנוזל יותר מדי זמן להתערבב.
אני אקפוץ לקנות נוזל בלמים מחר ובשבוע הבא למוסך.
חברים הרבה הרבה תודה :D