שרטוטים לבניית אגזוז זרימה חופשית \ אגזוז " לחץ"
שלום,
יש לי באגי בנייה עצמית עם מנוע של סובארו 1600 גיר ידני של טרנספורטר ואני מעוניין לבנות לה אגזוז שיעשה הרבה מאוד רעש.
למישהו יש אולי שרטוטים או תמונה של תהליך בנייה של אגזוז כזה או קישור לתמונה שאני יוכל לראות איך זה נראה?
מידות הקוטר של הדוד ומה צריך להיות בתוך הדוד אם בכלל?
תודה, טל.
תגובה: שרטוטים לבניית אגזוז זרימה חופשית \ אגזוז " לחץ"
הרבה מאוד רעש? תסע רק עם צינור ללא משתיק.
אם אתה רוצה אגזוז פתוח אז זה בסה"כ צילינדר כלשהו שיש לו כניסה ויציאה. שום דבר בפנים.
אני רוצה משהו עם דוד שיראה נורמלי. לא כמו של ***נמחק*** (אין מקום להתבטאויות לא ראויות ואו גזעניות בפורום הזה - ההנהלה)
איזה קוטר בערך של הצילינדר ואיזה אורך?
טל, נכנסתי במטרה לסייע, לשם כך קיים הפורום.
אך נידהמתי לקרוא את שכתבת-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
buggy 1600
אני מעוניין לבנות לה אגזוז שיעשה הרבה מאוד רעש.
לבנות אגזוז בשביל לעשות רעש? מה עוד? אולי תשאל איך אפשר גם להגביר את זיהום האוויר?
אולי תשאל היכן הכי קל לשפוך שמן שרוף כדי לזהם את מי התהום?
איזה הנאה יש לך מעשיית רעש והיותך מפגע סביבתי המפריע לכלל האנשים בסביבתך?
בקיצור, שיהיה לך ולבגי שלך בהצלחה.
מספר תגובות נמחקו בשל ניסוחם ואופן ההתבטאות. תגובות אלה הגיעו כתוצאה מאופן ההתבטאות הראשונית של פותח השרשור אשר גם היא אינה ראויה לפורום.
במידה והשרשור ימשיך בצורה זו, הוא יסגר.
תודה, אמיר.
אני לא יודע איפה אתם גרים (אולי בלב העיר) אבל אני גר בישוב קטן שגם לשכנים שלו יש טרקטרונים עם אגזוזי לחץ והם חברים שלי. וואללה לא מפריע לנו הרעש שאנחנו עושים אחד לשני. ועוד דבר, אני לא מהאנשי פוזה שנוסעים עם הטרקטורון או הבאגי שלהם בתוך היישוב כדי להראות "היי אני עושה רעש ואני מגניב" , אני ישר יוצא לשטח! במקרה החצר האחורית שלי מופנת ישר לשדות של כל האזור ואני לא מפריע לאף אחד.
תודה רבה לכל החכמולוגים.
חכמולוג אתה בעצמך.
בוא קבל טיפ קטן - צנרת פליטה שבנויה נכון צריכה להיות לאו דווקא רועשת.
אם תרכיב סתם צינור ללא משתיק (לטובת המון רעש) מה שתקבל זה נפילת כוח רצינית, בעיקר בסל"ד נמוך ובינוני. אני רציני.
כדי שצנרת פליטה תעבוד נכון, צריך להתקיים בה משהו שנקרא "לחץ חוזר" (back-pressure) ואת זה לא תשיג ללא משתיק. סתם צינור שיוצא מהראשים ללא משתיק ייצר לך רעש אימים ואת הכוח תקבל רק בסל"ד מאוד גבוה. לא מומלץ, מפגע סביבתי הן לבני אדם והן לטבע - זה שאתה נוסע בבאגי רק בשבילים מחוץ ליישוב, לא אומר שגם חיות בטבע צריכות להיחרד מנוכחותך.
תשמע, אני לא רוצה להישמע כאילו אני מגן על עצמי עכשיו, אבל יכול להיות שבאמת הרעש הזה לא בסדר.
אז שאלה בחזרה לנושא, איך בכל הטרקטרונים שיש להם אגזוז זרימה חופשית יש רעש אדיר ויש להם גם כוח בסל"ד נמוך?
מה יש בתוך האגזוז?
אתה אומר שצריך משתיק אבל משתיק מעמעם את הרעש... אז זה לא ברור לי, אם תוכל להסביר אני אשמח לדעת איך זה עובד.
תודה, טל.
עכשיו אתה מתחיל לדבר .................!
לטרקטורונים כמו גם רכבים אחרים שמוכרים לתחום שלנו, יכול ויש להם יחס העברה נמוך יותר ואו מנוע עם רצועת כוח מכוונת למומנט רב בטורים נמוכים. החסרון בכך - מהירות סופית נמוכה יחסית לסל"ד הגבוה בו הם נמצאים.
רעש לשם רעש - מזיק.
תכנון מערכת פליטה צריך להיעשות בצורה נכונה על מנת להשיג נצילות יכולות המנוע באופן הנכון.
לעניין הביקורת על ההתנהגות שלך וההתבטאויות שלך - אני מציע שתקח נשימה עמוקה לפני כל תגובה וכן תקרא קצת את חוקי הפורום הזה ועל רוח הגולשים בו (בראש האתר למעלה יש כמה לינקים מועילים), אחרת אתה סתם תתעצבן על איך שאנשים מבקרים אותך בשל אופן הדברים שאתה מציג שניכר שאתה כנראה מבין שהם לא נכונים בתפיסתם.
מה שאתה צריך לעשות זה לראות איזה אגזוז מקורי בא עם המנוע שלך בבאגי ולהשיג אחד כזה.
אתה פותח את הדוד ע"י חיתוך הדופן התחתונה שלו (או עליונה, לא משנה). אחר כך אתה מרוקן את כל מה שבפנים (רשתות, צמר פלדה כלשהו, לא יודע לא עשיתי אף פעם) ומרתך בחזרה את החתיכה שחתכת. חייב להיות ריתוך טוב שלא יעוות את הדוד וכמובן שלא יצאו ממנו גזים ויש לך אגזוז פתוח.
או לקנות דוד פתוח בלבד מאגזוזן, ולהתקין במקום הדוד הקיים...
אפשרי גם כן. אם כי עולה כסף :-)
רק אני אוהב לשייט על שבילים עם סל"ד נמוך ברעש של גירגור עדין ממנוע V8?
שי, לא לכולם יש V8 אבל עדיין רוצים את הגרגור שהוא נותן. גם אני בהתחלה פתחתי את הדוד לסמוראי והיה לי רעש שבעלי סופות קינאו בו, אבל לא עבר הרבה זמן והחזרתי את הדוד המקורי והרכב חזר לתפקד כמו שצריך.
אצלי הרכב מקורי לגמרי, לא שינתי בו כלום, ואני נהנה מהרעש ומהכוח,
אבל יש משהו נעים לאוזן בגרגור השקט שלו
יסלח לי פותח האשכל, על ניצול האשכל לשאול שאלה,
אבל מה עושה אגזוז זרימה חופשית חוץ מרעש של "ספיט-פייטר"?
האם יש שוני בתגובת המנוע? בתגובת הנסיעה פרט לרעש?
ועוד שאלה, מה ההבדל בין "אגזוז פתוח" לבין "אגזוזי זרימה חופשית" ?
או שזאת אותה גברת בשינוי אדרת?
אין כזה דבר "אגזוז פתוח" או "אגזוז לחץ". זה מונח שגוי.
מה שכן יש זה אגזוז זרימה חופשית FREE FLOW המאפשר למנוע "לנשום" בכך שיש לו פחות מעברים בדוד (ולרוב גם צנרת רחבה יותר ואפילו הסעפת משודרגת) אבל הוא מיועד למנועי בהמות V8 ושכמותם שהBACK PRESSURE שדרור דיבר עליו למעשה בולם את ההספק שלהם. על דינמומטר רואים את השינוי, אבל כאמור מדובר בתכנון רציני ולא סתם אילתור.
אגב, גם אני נהניתי מהגרגור הטבעי של הCJ7 שהיה לי עם אגזוזו המקורי. בסמוראי זה לא עובד :)
בועז, רד קצת מהבחור בבקשה, ניכר שהוא היה בדעה שאגזוז פתוח תורם לביצועים ולאחר ההודעות שלנו הבין שלא כך הדבר. ניתן לו הזדמנות לשאול שאלות בעקבות התשובות שלנו.
ואם טעיתי - אני אקח את האחריות.
תודה,
אמיר.