הסופה לא מתניעה.....קוד 11
שבת בבוקר הג'יפ לא מניע, אחרי נסיעה ביום שישי עד 12 בלילה..... .
במחשב מופיע קוד 11 ו-25 - החלפתי חיישן קראנק ומאחר ואין לי מקורי, חשפתי את 3 החוטים מהנקבה במנוע, חתכתי את המחבר הלא מתאים בחיישן החדש וחיברתי לפי סדר לקטעים החשופים -(מנוע צעדים לא עובד כבר זמן מה).......... עדיין כלום.
ניקיתי וחיזקתי מינוסים (3 - בבלוק, בבודי מעל המצבר, ולמטה - מינוס של הסטרטר).
לא מגיע חשמל לקוייל וכמובן אין ניצוץ.
בטוח חיישן גל זיזים?
תודה
רותם
תגובה: הסופה לא מתניעה.....קוד 11
החיישן שחיברת חדש?
איך אתה יודע שחיברת אותו נכון?
לא ברור מה רצית מחיישן הקראנק.
11 - תקלה בחיישן קאמשאפט, שזה בעצם הדיסטריביוטור, או בחיוט שלו.
25 - מנוע צעדים.
פלא שהיא לא מניעה?
לא ברור גם מה ואיך חיברת בחיישן הקראנק.
מה זאת אומרת מנוע צעדים לא עובד? הרכב נסע כשהוא מנותק?
פה פעם מישהו כתב ש-11 זה חיישן קראנק, לפי אתרים אמריקאים זה או זה או חיישן קאמשאפט.
לחיישן הקראנק החדש חיבור לא תואם, אז חתכתי את 3 החוטים וחיברתי אותם לחשיפות קטנות שעשיתי לפני הקונקטור המקורי (למקרה שאצטרך להחזיר את הקודם)
מנוע צעדים לא עובד - הרכב נוסע גם אם הוא מנותק - כוונתי אותו לטורים פחות או יותר לא נמוך - לא גבוהה (הברגה של הפין) עד היום עבד ככה......סליחה אתמול...
תודה
רותם
אז תחזיר את חיישן הקראנק הישן, תבדוק את החיווט של הדיסטריביוטור, ואם הוא תקין - תחליף את החיישן בדיסטריביוטור עצמו.
רותם, לא מבטלים מנוע צעדים ע"י כיוון בורג המצערת, אם זה היה כ"כ פשוט לא היו מרכיבים אחד מלכתחילה... גם אם נראה לך שאתה מסתדר בלי אחד, קנה אחד חדש ותקין, ותרכיב בחזרה, וכוון שוב את בורג המצערת עם מנוע צעדים תקין. כל שינוי בכיוון הבורג משפיע על כל ניהול המנוע דרך חיישן מצב המצערת (TPS) ובאופן כללי אין לגעת בכיוון המקורי. מעבר לזה, עצה חברית, אל תנסה לאלתר תיקונים "לפי הרגש", סתם מה שנראה לך הגיוני. יש דרך לעשות כל דבר, והדרך הזו מפורטת היטב בספר המכונאי שנמצא פה בספריית ההורדות באתר, יחד עם רשימת קודי התקלות המפורטת שנמצאת גם כשרשור דביק בראש פורום סופה.
בהצלחה-קובי
היה לחבר פעם את אותה בעיה ובאמת זה היה החיישן שבדיסטרבוטור
לגבי המנוע צעדים - פשוט עזבתי את זה כי הרכבתי מנוע חדש וגם הוא לא עבד, והטורים טיפסו לעננים ולא ירדו - אז החזרתי את הישן וככה נסעתי , התכוונתי לחזור לזה בהזדמנות.
היום חמיס מנצרת בדק שעתיים את הג'יפ והחליט שהמפלג הלך.
החלפתי מפלג לחדש כולל החיווט והחיישן - לא מניע. :mad:
עד עכשיו הוחלפו חיישן קראנק, חיישן מהירות, מפלג קומפלט.
יש עוד רעיון למישהו?
תודה
רותם
תגיד, חמוד, אתה מקשיב למה שאומרים לך, או נותן לנו לבזבז פה את הזמן.
אמרתי לך להחזיר את חיישן הקראנק הישן. החזרת?
אמרתי לך לבדוק רציפות חיווט של הדיסטריביוטור עד למחשב. בדקת לפני שהחלפת?
בשביל מה החלפת מפלג קומפלט, שכל מה שהיית צריך להחליף זה חיישן של כמה עשרות שקלים?
האם המפלג ששמת חדש?
מי כיוון את סדר ההצתה?
ברור לך שעכשיו רק הגדלת את פוטנציאל אי הנעה?
חזרת לחיישן הקודם? סיכוי סביר שהחיווט ששינית לא תואם את המקורי, כי בחיישנים עם קונקטור שונה בד"כ סידור החוטים שונה. חוצמזה, לא היתה באמת סיבה להחליף מפלג קומפלט אלא רק את החיישן, אבל עכשיו יש לך מפלג ספייר...
נסה לאפס את התקלות (ע"י ניתוק מצבר לכ-10 דקות) ולבדוק שוב. התקלה שאתה מתאר כנראה מגיעה מהמעגל האחראי לנסכרון, שכולל את חיישני הקראנק, הקאמשאפט והמהירות, ומנגד מתזמן את המרססים וסליל ההצתה. כל תקלה במעגל הזה מובילה לניתוק ממסר ההשבתה האוטומטי, שמנתק הצתה ומש' דלק.
עריכה: עכשיו אני רואה שכתבתי ביחד עם שמיל בערך את אותם הדברים, אז קבל חיזוק...
קובי
אני מקשיב אבל אולי לא מסביר טוב:
החזרתי את חיישן הקראנק הישן (גם המכונאי אמר שהוא תקין) לא היה דרוש חיווט מחדש אלא קונקטור מקורי.
אחרי שהחלפתי רק את החיישן במפלג ועדיין לא התניע, החלפתי מפלג לחדש חדש מראוף ( גם בהנחיית חמיס ששם הבעיה).
את הרציפות אני לא בדקתי - המכונאי בדק.
לגבי סדר הצתה בהחלפת המפלג השתמשתי בספר הטיפולים - וחיברתי כמו שהיה : עם כוון השעון- 153624.
אל תבזבזו זמן, אני מוכן לשלם למישהו שיפתור לי את הבעיה!
כשהחלפת מפלג, פשוט הוצאת את הישן והכנסת את החדש בלי להתיחס למיקום הרוטור?
צא אל הג'יפ רגע, בדוק אם יש ניצוץ ותעדכן.
אם המפלג הוכנס לפי הפרוצדורה של כיוון נמ"ע, ועדיין לא מניע, נסה להחלוף את חוטי ההצתה ב-180 מעלות ולהניע.
מעבר לזה - תראה, אתה קצת רחוק, ולקפוץ לעזור לך זה לא בדיוק קל.
כדאי שהדיווחים שלך על הבדיקות יהיו בדוקים על ידך, כדי שנוכל להיות בטוחים שאניחנו בכוון הנכון.
אם יש לך לפחות יד ימנית אחת, ותבצע מסודר את מה שנגיד לך, הרכב יניע.
לא הבנץתי איך חמיס הגיע לכפר יהושע כדי להניע לך את הרכב?
עבור בבקשה על השאלות לאורך השרשור, וענה עליהן אחת לאחת כדי שנוכל להתקדם, אם אתה רוצה עזרה, כמובן.
rotev.,.
תיבדוק את החיבורים של הקונקטור בכוהל,..אם החיבורים בסדר...??
תחליף אותו { את הכוהל },,ולו רק בשביל בדיקה....
ובבקשה תעדכן..........
בהצלחה
בניגוד לקודמי, אני סבור שאין צורך להחליף סתם כך חלקים, ודאי לא אם אין לך אותם תחת היד.
סופה היא רכב פשוט למדי, ועבודה מסודרת פותרת בדרך כלל את הבעיות בלי החלפות מיותרות.
הפעם היחידה שנורת תקלות הראתה לי תקלה, והחלפת החיישן הרלבנטי לא פתרה את התקלה, הבעייה היתה במחשב דפוק.
או קיי:
יצאתי פתחתי מפלג הבאתי בוכנה מספר 1 לנמ"ע - הרוטור היה על 3 (אני אידיוט באמת - הוצאתי, הכנסתי כמו שהיה) הוצאתי, סובבתי אותו ל-1...ניסיתי להתניע - לא מתניע.
חייב לציין שבניגוד לכל הסטרטים שנתתי מאז שיש בעיה - מאז שהחלפתי מפלג הסטרט נשמע שונה, לא עגול, מין קצב של 123....123....123.
חזרתי על הפעולה, הבאתי בוכנה מספר 1 לנמ"ע, וידאתי שהרוטור על 6 - הוצאתי סובבתי ל -1 סגרתי וניסיתי שוב להתניע - לא מניע.
אין פשוט אין ניצוץ, לא משנה מה.
- הבאתי בבוקר חיישן מראוף, לא עזר, החזרתי לו, הבאתי את חמיס לכפר יהושע, החזרתי אותו, קניתי מפלג, לא עזר.
- החיבורים בקוייל נקיים - הלשונית נעילה אמנם לא קיימת אבל החיבור יושב יציב.
- אני אנסה להשיג קוייל לבדיקה ואעדכן.
עוד דבר, איפסתי את המחשב ואחרי הסטרט הראשון לא הופיע קוד 11, רק אחרי הנסיון כוון הצתה השני - אחרי לפחות 3 סטרטים.
1000 תודות על העזרה
רותם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rotev
או קיי:
יצאתי פתחתי מפלג הבאתי בוכנה מספר 1 לנמ"ע - הרוטור היה על 3 (אני אידיוט באמת - הוצאתי, הכנסתי כמו שהיה) הוצאתי, סובבתי אותו ל-1...ניסיתי להתניע - לא מתניע.
חייב לציין שבניגוד לכל הסטרטים שנתתי מאז שיש בעיה - מאז שהחלפתי מפלג הסטרט נשמע שונה, לא עגול, מין קצב של 123....123....123. לפי התאור שלך, יש בעייה בכיוון ההצתה, או בעוצמת המצבר.
חזרתי על הפעולה, הבאתי בוכנה מספר 1 לנמ"ע, וידאתי שהרוטור על 6 - הוצאתי סובבתי ל -1 סגרתי וניסיתי שוב להתניע - לא מניע.
אין פשוט אין ניצוץ, לא משנה מה. אין ניצוץ - בדקת ע"י הוצאת חוט וקיצורו לגוף תוך כדי סטרטר?
- הבאתי בבוקר חיישן מראוף, לא עזר, החזרתי לו, הבאתי את חמיס לכפר יהושע, החזרתי אותו, קניתי מפלג, לא עזר.
- החיבורים בקוייל נקיים - הלשונית נעילה אמנם לא קיימת אבל החיבור יושב יציב.
- אני אנסה להשיג קוייל לבדיקה ואעדכן.
עוד דבר, איפסתי את המחשב ואחרי הסטרט הראשון לא הופיע קוד 11, רק אחרי הנסיון כוון הצתה השני - אחרי לפחות 3 סטרטים.
1000 תודות על העזרה
רותם
אגב, טען את המצבר בלילה.
משום מה, משהו לא נשמע בסדר בכיווני ההצתה שלך, ביסטריביוטור.
בדוק את עצמך שוב.
אופציה לא רעה, אגב, לבדוק שאתה בנמ"ע, היא דרך הסימון שעל פולי הקראנק.
ניסיתי לחבר גם עוד מצבר, שנתן המון כח נוסף....כלום, אין ניצוץ.
האם כוון הצתה לקוי יגרום לאובדן ניצוץ לגמרי?
מחר אני אבדוק כוון פעם נוספת.
הבעיה שזה רכב יום יום שלי, ואני חושש שאצטרך לשלוח אותו למוסך בקרוב לצערי :confused:.
תודה
רותם
תיבדוק עם כוייל אחר,....,אבל ליפני זה תחזיר את הכול חזרה כמו היה...
בהצלחה