תגובה: Re: שאלה לגבי ברקודה
מאוד מסובך, עדיף להתבסס על משהו אחר.
הכל אפשרי, אבל זה כבר לא יהיה ברקודה.
אסף.
וגם, מה גורם לך לחשוב שבניה רצינית של כלי, ברקודה או לא ברקודה, שיוכל לספק ביצועים ראויים גם לנהיגה מהירה בשבילים וגם לעבירות והנעת 4X4, תעלה פחות מרכישה של RZR? תשאל את מורן, שבונה עכשיו (ומתעד יפה בפורום הבונים) באגי 4X4 דו מושבית קטנה, כמה אמורה לעלות התוצאה.
קובי
Re: תגובה: Re: שאלה לגבי ברקודה
לגבי התקציב עד עכשיו ראיתי שבניה של ברקודה פחות או יותר לפי התוכנית עולה בערך 30 אלף שקלים פלוס מינוס ככה שגם אם אני יכפיל את התקציב וידבר על 60 אלף זה עדין יותר זול מקניה של רייזר ודבר שני זה הרבה יותר כיף ליבנות לבד...
יש דגמים אחרים שאתם ממליצים להיתבסס עליהם בימקום על הברקודה?
נניח שאוותר על הנעת ה 4 על 4 אבל לא על הדו מושבית זה עדין מאוד מסובך?
לידע כלליי אני סטודנט שנה שניה להנדסת אלקטרוניקה ושנה שניה לפיזיקה ככה שידע הנדסי יש לי...
ויש לי ידיים טובות גם
לגבי ידע ספציפי במכונאות יש לי ידע אבל לא המון
ולגבי מסגרות יש לי במשפחה ציוד של מסגריה יש לי קצת ניסיון איתו אבל לא הרבה אני יודע ריתוך בסיסי
כי אתה לא רוצה ברקודה שהבניה שלה יחסית פשוטה. אתה רוצה דו מושבי (צריך יותר כוח במנוע ואולי גלגלים גדולים יותר) ורוצה 4X4 שמוסיף המון לעלויות.
הברזלים של השלדה זה גרושים, המכלולים וההתאמה הנכונה שלהם זה מה שיקר. אם אתה בונה ללא חיתוכי לייזר, עם ג'אנק שאתה מוצא אז כן זה יהיה זול אבל לא ממש יהיה אמין ואיכותי.
לבנות ברקודה כמו שצריך עם מנוע רציני זה בערך 70 אלף שקל.
לבנות את מה שאתה רוצה כמו שצריך זה משהו כמולפחות 80-90 אלף שקל, לרכב לא לתחרויות (ללא אביזרי בטיחות בתוקף, ללא דרישות לצנרת FIA יעודית, ללא מיכל דלק תקני וכדומה).
לדעתי, תמצא לך רכב תורם כמו סובארו אימפרזה 4X4, פרק ממנו את כל המכלולים כולל צמות חשמל ותתבסס על זה לרכב שלך.
תיקח את כל המתלים של האימפרזה קומפלט (או שתבנה זרועות חדשות עם אותה גאומטריה), נאבות, ציריות, היגוי והכול. זה יכול לדעתי לחסוך לך מלא כסף ולתת לך בדיוק מה שאתה רוצה. בטח אם תבנה את השלדה בצורה קלה.
לגבי דו מושבי: אתה יכול להעיף מבט על ה badland st3 או על הכלים של rorty design. הם כלים דו-מושביים
אתה גם יכול לנסות לעשות הכלאה בין כלוב דו מושבי (או מהתכניות הנ"ל או שתתכנן בעצמך), לביןמתלים של איזה כלי שתבחר. בארץ הכליאו בין רייזר למתלה אחורי של ברקודה והתחרו עם זה (נראה לי שיובל שרון)
אני בונה st3 עם מתלה אחורי של פירנה ומנוע r750. אם אני אסיים אי פעם אני מאמין שהעלות תסתכם באיזור ה 45K. אפשר לעשות פשרות על בולמים וכו' וזה יחסוך כסף, השאלה היא איזה רכב יצא בסוף.
כפי שנכתב, הקפיצה בעלויות היא לא בגלל המעבר לדו מושבי, אלא המעבר להנעה לכל הגלגלים. זה לא רק עוד מכללים, אלא גם בניה שונה של דברים קיימים.
קשה לי לומר לך מה יהיו המחירים, אבל אפשר לבנות זול על בסיס מכונית קיימת עם הנעה לכל הגלגלים שתקנה בכמה אלפי שקלים או ג'יפון מושבת שתקנה בכמה אלפי שקלים יותר. הברזלים זה החלק שלא יקר בכל הבניה הזו.
אסף.