נקישות ממערכת ההנעה קידמית
שלום
8) יש לי לנד רובר סידרה 2a משנת 1966 אני שם את השאלה הזו כאן כי אני לא חושב שלמישהוא בקטגוריית לנד רובר יש את הדגם הזה,והשאלה היא יותר הנדסית,הנושא זה נקישות מהסרן הקידמי אבל קודם אני אפרט לגבי שיטת מערכת ההנעה:בעיקרון המערכת מאוד דומה למערכת בוויליסים הישנים ובCJ-5,6 הישנים:כוח עובר מהמנוע לתיבת ההילוכים,משם לתיבת העברה בת שלושה מצבים גבוה נמוך(D-9)ובניים כשיציאות הכוח לסרנים מקבילות,העברת הכוח מיתבצעת על ידי גלגלי שיניים והמצב ה"רגיל"הוא הנעה אחורית בלבד.
לא מיזמן קראתי כאן דיון בנושא מיפרקים אוניברסליים בגלי הינע,והפרש "פאזה"הנוצר בהם כתוצאה מהתקנה לא נכונה ורציתי לדעת האים יש סיכויי שאני סובל מבעיה זו גם?התופעה היא שכאשר אני משלב לארבע על ארבע,אני שומע ומרגיש "דפיקות"מהאיזור הקידמי של מערכת ההנעה (אני בטוח במאה אחוז שזה מהאיזור הקידמי)בקצב של מכה אחת לכל בערך חמישים מטר נסיעה.הסרן הקידמי (קורונה פיניון)במצב טוב,כמו כן גם תיבת ההעברה וכן בדקתי אפשרות של אי התאמה ביחסי ההעברה בין סרנים קידמי לאחורי,והם תואמים,לכן אני חושד בגל ההינע.
אים מישהוא ניתקל בתופעה דומה ברכב עים מערכת הנעה דומה או שיש למיהוא רעיון,אשמח לשמוע :roll: :idea:
פתרון הבעיה-שימו לב רלוונטי לכל בעלי הלוקרים!!!!!
:lol: :lol: :lol:
יש!!!!!סופסוף פתרתי את הבעיה!!!!(אומנם באיחור כי יש לי הנעה אחורית ובגלל העבירות המדהימה כימעט ואין צורך בקידמית :wink: מה גם שהיא עבדה!!)
בכל אופן הפיתרון כאן הוא רלוונטי לכל נועלי הלוקרים הידניים הקידמיים של superwinch (אוליי גם אחרים אבל זה מה שמורכב אצלי) אחד הלוקרים,שמאל,פשוט "מחליק" כאשר הוא מועמס בעןמס מסוים (לא גבוה האמת-תחילת נסיעה פחות או יותר) עקב חופש גדול במיסב החלקה שבחלקו הפנימי של הלוקר-זה העשוי פלדה-לא אלומיניום.
כעת אני מחפש דרכים לשפץ את הלוקר-למישהוא יש רעיון? :?:
בעיקרון כרגע אני נוסע עים הטבורים המקוריים של הלנד רובר-היינו ללא לוקרים כך שהמערכת הקידמית סובבת תמיד גם אים היא לא מקבלת כוח מתיבת ההעברה. :D :D
Re: פתרון הבעיה-שימו לב רלוונטי לכל בעלי הלוקרים!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay-rover
בעיקרון כרגע אני נוסע עים הטבורים המקוריים של הלנד רובר-היינו ללא לוקרים כך שהמערכת הקידמית סובבת תמיד גם אים היא לא מקבלת כוח מתיבת ההעברה. :D :D
נו???....???
ולמה לא להמשיך ככה? פחות חלק שיכול להתקלקל.
אסף.
Re: פתרון הבעיה-שימו לב רלוונטי לכל בעלי הלוקרים!!!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itay-rover
נו???....???
ולמה לא להמשיך ככה? פחות חלק שיכול להתקלקל.
אסף.
כי זה לנדרובר וזה יתקלקל באיזשהו שלב. :evil:
נקישות במערכת הנעה קידמית-הזזה
:( :(
אני רוצה למחות על כיוון הזזת ההודעה שלי!!!!
צודקים לגבי זה שהיא לא שייכת ל"פורום הבונים+הנדסת ג'יפים" אבל האמת שהיא גם לא כל כך רלוונטית ללנד רובר כיוון שרוב הלנדרוברים כאן באתר הם מודרניים ולהם מערכת הנעה קבועה לכל ארבעת הגלגלים!!!! :twisted:
ההודעה כן רלוונטית לכל בעלי הג'יפים האמריקאים למינהם וכן הסמוראים(אך בעיקר האמריקאים שכן הם משתמשים בלוקרים מתוצרת superwich או warn ) :!:
בקיצור ניראה לי שמקומה של ההודעה הוא בפורום הכללי.(ותיסלחו לי על הקטנוניות אבל אני באמת חושב שאים מישהוא יתקל בבעיה דומה,שירשור זה יכול לעזור לו) :wink: