נכתב במקור על ידי
Bernard
בטוח שיהיה נוח יותר, בשטח ובכביש - אין ספק.
אם יותקן כמו שצריך אבל זה נכון לגבי כל מערכת.
ה"מערכת" שמורכבת בסוזוקי, היא לא מתלי אויר.
זו בסה"כ כרית אויר שמשנה מעט את התנהגות הקפיץ הרגיל - אין מה להשוות בכלל.
לעניין התקנת מתלי אויר בגראנד - מ ע ו ל ה !!
זהו מועמד מהיותר מתאימים להחלפת הסלילים באויר.
מערכת מתלי אויר (עם הקפיצים הארוכים של סמואל. יש שני גדלים) מאפשרת מהלך מתלה טוב יותר מקיט הגבהה של "6 - ללא הגבהה!!!
בכביש, גובה הנסיעה לא יהיה כמו של איזה BIG FOOT, לא ימשוך תשומת לב מיותרת של לובשי המדים ולא יצריך סולמות לכניסה לרכב.
גובה המינימום יהיה מוכתב על ידי גודל הצמיג ולא אורך קפיץ הסליל הסגור, הדרוש למהלך.
אם רוצים - תלוי ברצון ומצב הרוח של הנהג :cool:..
כעיקרון, ההחלפה פשוטה מאוד. זויות המתלים של הגראנד (עם או בלי קיט מתלים) כאילו נבנו לאויר. נשאר רק לייצר תושבות עליונות לקפיצי האויר - לא משהו "בשמיים" ובטח לא מדע טילים.
העניין הוא, וזו,כנראה, הסיבה למחיר הגבוה, שעל מנת למצות את פוטנציאל המהלך של הקפיץ, צריך לשפר את מהלך המתלה, באמצעות קיט מתלים של "4/"6.
הממצה והמתאים ביותר לאורך הקפיץ שסמואל מוכר הוא קיט "6 LONG ARM וזה מה, שבד"כ, מתקינים בארה"ב - גם "4 עובד מעולה, אבל "מפסידים" כמה אינצ'ים של פוטנציאל לא ממומש של מהלך...
אם לוקחים בחשבון שמחיר קיט כזה הוא כ-15K ש"ח, הרי שתוספת מערכת שליטה + קפיצי אויר + חיווט/צינרור, של כ- 12K ש"ח, היא הגיונית.
בעיקבות ויכוח ידידותי, שהיה לי בשבוע שעבר עם ארז ("השמן" :)), אני חושב שצריך להבהיר דבר מה.
כשמעמיסים או פורקים רכב, שמצוייד בקפיצי אויר המערכת משתנה או, במילים פשוטות יותר, רכות הקפיץ וגובה הרכב משתנים ברמה כזו או אחרת, וכך גם התנהגות הרכב.
על מנת לקצר (אם תירצו, ארחיב), אני ממליץ בחום, להצטייד גם במערכת אוטומטית לשמיה על גובה הרכב.
למרות שהדבר נשמע מסובך/מתוחכם, יש מערכות פשוטות לגמרי לשימוש, במחירים של 700-1500 דולר.
מערכת כזו כוללת מוח, לוח בקרה/תצוגה, 4 סולנואידים (כפולים) ו-4 חיישני גובה.
המערכת למעשה "מחליפה" את מערכת השליטה והתצוגה, כפי שהתקינו ב"היי-טק מוטורס" ברנגלר.
בנוסף לשליטה ידנית על כל גלגל, המערכת מתוכנתת (ע"י בעל הרכב) ל 3-5 גבהים קבועים ומייצבת לגובה הנבחר באופן אוטומטי לחלוטין - ללא קשר לעומס/משקל הרכב.
זו, למעשה, מערכת דומה מאוד לזו המותקנת בריינג' רובר לדורותיו ולדיסקברי 3-4 אך יותר מתוחכמת (לוקחת בחשבון גובה + לחץ אויר בקפיץ) וגמישה בהפעלה.
בתערוכת SEMA האחרונה, אפילו ראיתי ממשק לאייפון/אנדרואיד.
לדעתי, ההבדל בין המערכת "המכנית" שבכתבה של דרור, למערכת האוטומטית, הוא בערך 300 דולר.
מסובך למצוא ולהביא את הקפיצים לארץ ולדעתי עדיף להעזר בסמואל, שהוא הנציג של הקפיצים האלה בארץ.
לעניין האמינות.
קראתי כתבה של FOUR WHEELER, לפני כמה שנים, על הטיול/מסע השנתי שלהם, הכולל עבירויות שלא מהעולם הזה (שלנו) ומשתתפים בו כלי רכב משופרים עד ומעבר לקצה.
היה שם גראנד 2001, עם מערכת מתלי אויר (של OFF ROAD ONLY, שמייצרים ומוכרים קיטים כאלה) והוא עבר את כל המסע ללא כל תקלה או שבר במערכת המתלים (או בכלל..).
הקיביצר - אני מאוד בעד!
בזמנו (לפני כשנתיים), לאחר שהריינג' שלי נפח את נשמתי, חשבתי לעבור לגראנד ואף הכנתי את כל הרכיבים להסבה לאויר.
לא מצאתי גראנד שיקסום לי אבל אם היה כזה, היה עובר לאויר מיד.
וואוו.
התלהבתי קצת בכתיבה :confused::confused: