אני מעוניין לבנות BAJA באגי שמיועדת למסלולים בעלי עבירות קלה/בינונית אבל מהירה מאוד.
הרעיון הוא לקחת את הסרנים הקדמיים והאחורים של חיפושית, לצייד אותה בגיר ומנוע איכותיים ולהתחרות.
קניתי את הספר baja bugs & buggies כמו שהומלץ פה. קראתי אותו בכלליות ועכשיו אני רוצה לשבת ותכנן הכול כמו שצריך.
בנוסף לנושא המהירות והעבירות יש דרישה נוספת שהיא מקום ל2 אנשים+כלי עבודה וציוד תיקונים/עזר.
השאלות שלי הן כאלו:
1. איזה מנוע+גיר אתם ממליצים? אני יודע על מנועי הVW ועל המנועי סובארו, השאלה היא אם אין משהו "רציני" יותר וחזק מהם. בקשר לגיר, אני מעוניין בגיר מקצועי וחזק. שלא יגמר עם מנוע חזק. קראתי את מה שנכתב באתר outstanding.co.il, נדמה לי שזה שם האתר, על הישראלים שמתחרים בבאחה 1000. עד כמה שהבנתי בפעם האחרונה שהם התחרו, בגלל שהמנוע היה נורא חזק הוא הרס להם את הגיר. אז צריך גיר תואם. אני מעדיף גיר ומנוע תואמים, מבלי צורך בהתאמות מיוחדות וכדומה.
2. גלגלים? כמובן שהם צריכים להתאים לגיר, אין טעם לשים גיר איכותי ומהיר ולאבד מהירות/כוח בגלל גלגלים לא מתאימים. אני לא בקיא עדיין במידות אבל אני חושב שגלגלים במידה 31X10.5R15 יהיו מספיקים, כל ארבעת הגלגלים יהיו באותה מידה, אם אני טועה אז בבקשה לומר לי:-))
3. איזה מידות להשתמש בצינור שלדה? (הצינור יהיה ללא תפר) האם כדאי להשקיע בפלדה דלת פחמן (או מעושרת פחמן, או שזה לא פחמן אלא משהו אחר? אני לא זוכר בוודאות וספר החוזקים לא נמצא אצלי עדיין) או להשתמש בפלדה רגילה?
הכוונה פה היא גם למסגרת החיצונית וגם לקורות תמיכה.
4. כל מה ששכחתי/לא התייחסתי אליו. יש לי עוד המון ללמוד זה בטוח. אני מקווה שבעזרתכם אצליח ללמוד ולהרים באגי תחרויות איכותית ומנצחת :D.
תרשים שלדה:
http://www.lizard.co.il/buggy/chassis_v1.jpg.
תודה רבה.
מיכה