שבוע במדבר. לבד. כדי להרגיע ולהירגע
"עת השתחררתי, הרופאים המליצו לי על ביקור חודשי בנמל התעופה".
מאיר אריאל, אללה ירחמו, היה נרגע ממטוס גדול שממריא דרך דמעה שקופה (וגם מאיזה צינגלה טוב, סיפור אחר כנראה). אני, מה שמרגיע אותי זה רק מדבר.
ובשביל להירגע באמת, להוריד טורים, אני צריך להתנחל כמה ימים במדבר. לבד. בטן גב. להתמסטל מהנוף ומהאויר.
הרעיון לא ממש מקורי, אני מודה, למרות שהוא מתבשל אצלי כבר לא מעט זמן. אבל לאחרונה נודע לי שגם סופר אחד שאני חושב שהוא ענק, עושה את זה מדי פעם. אם זה טוב לו, זה כנראה טוב גם לי.
בג'יפ יש מספיק מקום לכל מה שאני צריך: ערימת קרשים למדורה קטנה, אוהל, מזרונים, מצעים, כרית ושמיכת פוך ענקית, צידנית עם קרח יבש ומספיק בירות וקצת אוכל יבש (אני לא אוכל הרבה, ומתכוון לבשל), בקבוק ויסקי אחד או שניים, שלושה ג'ריקנים של 20 ליטר שישמרו עלי נקי ועוד כמה שמיניות מים בשביל שבין כוסות הויסקי אני לא אהיה צמא, ערימה של ספרים, מחצלת 4.5 על 4.5, כורסא מתקפלת וכמובן ציליה ענקית למתוח מעל להכל כדי שזה יהיה מושלם (מה שאומר שליד/מתחת לאחד מעצי שיטה הקלאסיים זה בהחלט נחמד, אבל לא ממש חובה).
שאלת השאלות היא איפה לעשות את זה - ודווקא בגלל שהג'יפ הזה כבר לקח אותי לכל פינה בנגב הזה, קצת קשה לי ולו להחליט. כי הפעם זה לא בדיוק טיול, אלא משהו אחר. לג'יפ כמעט ואין תפקיד כאן, חוץ מלהגיע לשם, לעמוד בשקט כמה ימים תחת הציליה ולהחזיר אותי הביתה כשאני ארגיש שזהו, מיציתי.
מכירים מין מקום מופלא שכזה?...
- שההוד וההדר של המדבר יהיה בו במיטבם ולא יימאס לי לראות אותם שוב ושוב 3-4 ימים ברציפות
- לא מוכה רוחות
- לא קרוב מדי לכביש, אבל גם לא רחוק מדי ממנו (לא רוצה לראות ולשמוע שום סוג של תנועה מהכביש, מצד שני תמיד טוב לדעת שהוא לא רחוק ושאפשר לעשות גיחה מהירה ולהצטייד מחדש בדברים שצריך)
- לא קרוב מדי לצירים המטויילים הראשיים (כי ממש לא בא לי על השיירות של הג'יפים שיציקו לי עם האבק והרעש והשאלות שלהם)
- לא מורכב מדי להגעה מבחינת העבירות - כי הפעם אני ממש-ממש לא מחפש את זה - ואני בכל זאת מתכנן לנסוע לבד.
מי שיש לו רעיונות מוזמן לשתף.
תגובה: שבוע במדבר. לבד. כדי להרגיע ולהירגע
לבד לבד או לבד עם מישהי/הו? לא קצת מסוכן לבד לבד?
עוד לא סגור על זה. התכנון הראשוני הוא לבד לבד.
מסוכן? גם לחצות את הכביש כאן זה מסוכן. אבא שלי הלך בגיל 70 את שביל ישראל לבד, ולא קרה לו שום דבר רע.
אני מאמין שהדבר הכי מסוכן מבחינתי יהיה הנסיעה בכביש עד לשם. אחרי שכבר הגעתי - להשתדל לא להתחרפן מהשקט, ואחר כך - לחזור על כביש הביתה.
רעיונות כאלו לא כותבים באינטרנט...
אני יודע לאן אני הייתי נוסע מדי פעם לנפוש...
נדבר.
אסף.
אני הייתי ממליץ לשנות "קצת" את המתכונת.
כן להתנחל במדבר , אבל לא כל הזמן באותו מקום אלא לדלג כל יום למקום אחר. 24 שעות בכל זולה.
רעיון אחד כבר יש לי....
כמובן , המשך בפרטי....
אייל.
דרור יקירי, אני מגשים את זה מדי שנה, זו כבר מסורת אצלי, [בשנתיים האחרונות פשוט לא יצא לי] הצורך להיות רובינזון קרוזו מפעם בי כל העת. אני לא נעול דווקא על הדרום ,גם בצפון אפשר להתבודד ואתה יודע את זה לא פחות טוב ממני. תמיד יש את אותה ההתלבטות- איפה לעשות את זה? אני יוצא לכיוון כללי, לא משהו מוגדר ספציפית. מסייר,מטייל,מתרשם. חושיי כבר מנחים אותי היכן אתקע יתד. גם השנה אני אצא לבד,באביב, הפעם מתוכנן,לשמורת הנחלים הגדולים.
עריכה: הדבר היחידי שאני חושש ממנו וזה משבית קצת מהשלווה- שהנבלה לא תאכזב, צא לדרך
למה לא כותבים באינטרנט?... אני לא מתכוון לשתף בכל הפרטים.
בינתיים זה הכל ברמת הרעיונות, ואחר כך אני כבר אבחר. מתי זה יהיה ואיפה - זה כבר יישאר אצלי בלבד... מקסימום תקראו על זה אחר כך, בסיפור שיעלה כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
עריכה: הדבר היחידי שאני חושש ממנו וזה משבית קצת מהשלווה- שהנבלה לא תאכזב, צא לדרך
"נבלה" תקרא ל...נבלה שלך.
הנבלה שלי, במיטב המסורת של הנבלה הקודמת שהיתה לי, לא אמורה לאכזב. מין הסתם היא גם לא הולכת לעבוד קשה, ובכל זאת...
בגלל זה אני לא אצא סתם ככה. אני אכין אותה היטב לימי הסטלבט הללו. כל עוד אפשר לנסוע בה, לפני שהדלק יעלה 20 שקלים לליטר ואז היא הולכת להקפאה במחסן.
והאמת? הרעיון של זולה חדשה בכל יום קורץ לי.
חאן שחרות,זולה זולה, מקום מופלא כבקשתך, אבל לא תהיה לבד בערב, אז תלון עם הגמלים. ואיזה סלט ירקות ערבי קצוץ דק דק הם מכינים על הבוקר, ממ'מיה
אתה צריך לששנות מיקום כל יום או יומיים- זו דעתי לפחות
אתה צריך וחייב לברוח מצירים ראשיים, בעיקר בסופש
כשתחליט שאתה נוסע בוא קח מקרר 50 ליטר, עזוב אותך מקרח יבש :)
לך על זה, זו חוייה מסוג אחר.
לי עדין אין את ה"אומץ" לנסוע לבד שבוע שלם אבל כבר יצא לי ל 3 ימים
יוני
מומלץ, יוני. מומלץ. לוקח בערך 3 ימים להיכנס לקצב ולראש.
אסף.
שלום לך פאקיר.
רעיון מצויין.
אתה לא חייב להרחיק עד הנחלים הגדולים ,אתה יכול להתחיל באזור מצפה רמון ,ימינה לכוון הר חריף,אבל עוד לפני זה להכנס באחד הנחלים הפחות מטויילים.
ולצאת בצד השני לכוון עזוז.
לדעתי תמצא שם מרגוע לנפש. קרוב ,אבל רחוק ,ללא בעיה מיוחדת של שטחי אש,חוץ מבאזים על הראש ..[גם וגם].
ואם בכל זאת ,אז אני מכיר שרינק אחד ,,אתה יודע כזה שמלפפים על משטחים..
בכל זאת קח עמך את אחד הדיסקים שלו [מומלץ ,שירי חג מועד ונופל..]מלך.כן גם אתה!
אני יכול לחשוב על כמה וכמה מקומות אידיאלים גם בצפון וגם בדרום.
בצפון יותר בעיתי להיות לבד בגלל שהוא הרבה יותר צפוף, אבל בכל זאת יש כמה מקומות.
לדוגמה כמה חורים מוחבאים היטב בכרמל.
או כמה חורים ברמת הגולן (בריכת הקצינים ביום חול היא די מבודדת, אבל צפה לאיזה מבקר פעם ביום לפחות.
בגליל העליון יש כמה איזורים לא רעים.
אבל בכל המקומות הללו אל תצפה שלא תשמע איזה מכונית מרוחקת פה ושם..
בדרום הרבה פחות צפוף ולכן יש הרבה יותר מקומות כאלו.
לאורך המצוק במדבר יהודה יש עשרות אם לא מאות מקומות התבודדות (ואני לא ממש הראשון עם הרעיון הזה (-: )
מקום מאוד נחמד הוא המצפה מעל עין גדי. מאוד קרוב לצלבזציה, ועם זאת מאוד מרוחק.
נמשיך דרומה..
מקום אהוב עלי הנחש הצמא (אבל יש מצב שפתאום יקיפו אותך קבוצת גיפים נלהבת שעלתה את זיק)
על המצוק, ליד מצפה רמון. גם קרוב לצלבזציה ועם זאת גם רחוק ממנה, עם המון נוף.
לכל אורך נחל נקרות בואך למואה יש עשרות מקומות להתבודדות, פחות נוף אבל הרבה יותר אווירה.
הר כיפה וסביבותיו גם יכול לספק מקומות התבודדות נאים.
בנחל עשוש יש כמה קניונים מאוד נחמדים להתבודדות.
ולבסוף באיזור אילת יש גם כמה מקומות (אם כי אני לא מניח שתגיע עד לשם כדי להתבודד).
המלצה שלי, מדבר יהודה, נוף מטמטם ורחוק מהבלי החיים.
ועם זאת לא מאוד מרוחק מהצלבזציה (20 קילומטר נסיעה, או 3 קילומטר הליכה בירידה)
התבודדות נעימה (-:
דרור שני דברים:
1. בדוק שוב את פרשנות השיר שציטטת בפתיחה. אני חושש שתופתע... רמז- לשיר קוראים טרמינל לומינלט. יודע מה זה לומינלט? (מטוס גדול ממריא דרך דמעה שקופה... אח"כ יותר קל הלחץ על העין הטופה...). תפעיל את הדמיון.
2. בגדול, אני בדעה של אסף לגבי פרסום מקומות כאלו. למרות זאת זרקו לך כאן לא מעט רעיונות לאזורים. לדעתי, פתח מפה וחפש אזור שהוא לא שמורה והוא לא שטח אש, עדיין יש כמה כאלו. סע לשם מבלי לתכנן (גם ככה יש לך הכל על הרכב) ותתחיל לשוטט. כנס עם הרכב לתוך כל מיני ערוצים שלא נראה שהם מובילים לאנשהו. בסוף אתה תמצא את המקום שיעשה לך את זה. חבל לתכנן מראש- אתה מוריד מהחוויה! (כמובן אל תישן בתוך ערוץ כזה אם יש חשש לשטפונות!)
בשנים האחרונות זו הדרך הכמעט יחידה שאני מטייל.
התצפית ממעלה נח.
הוד והדר יופי המדבר
שקט ושלווה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דרור שני דברים:
בדוק שוב את פרשנות השיר שציטטת בפתיחה. אני חושש שתופתע... רמז- לשיר קוראים טרמינל לומינלט. יודע מה זה לומינלט? (מטוס גדול ממריא דרך דמעה שקופה... אח"כ יותר קל הלחץ על העין הטופה...). תפעיל את הדמיון.
אולי באמת לומינלט זה מה שירגיע את דרור ועדיף שיעשה את זה במקום מרוחק במדבר :)
דרור אני הייתי הולך לכיוון של הכניסה לערבה...
בחוצה ישראל ישנו באיזה מקום, תשמע רק לראות את הזריחה שם גרם לי לחייך ב5 וחצי בבוקר..
זה תמונות מהשקיעה שם: (צלמת איריס עיני)
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...35823515_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...47255223_n.jpg
חניון הלילה בנחל צבירה
חניון הר משא (מתחת לחרבת קצרה)
שניהם חניונים בקצה שביל ללא מוצא, מה שמקטין את הסיכוי לשיירות ג'יפים מעלות אבק, ואם לא בסופ"ש - לא נראה לי שיהיו לך שותפים.
בכל בחירה שתבחר - מקווה שתהנה, ותשתף אחרי - כי גם אני מנדנד בבית שזה מה שאני צריך....
בחניון בצבירה בעונה הזו אתה עשוי למצוא את עצמך מוקף במאות תלמידים של בתי ספר שעושים את מסלול מזרח הרמון מהמכתש לספיר. לא מומלץ...
נחל נמיה יכול להתאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
בחניון בצבירה בעונה הזו אתה עשוי למצוא את עצמך מוקף במאות תלמידים של בתי ספר שעושים את מסלול מזרח הרמון מהמכתש לספיר. לא מומלץ...
נחל נמיה יכול להתאים.
למדתי - תודה
זיו