שלום .
האם ההרפתקאה של אחד משני אלה היא הרפתקאה מוטרפת ?
הריינג עם 400000 על השעון באיזור אשדוד 20K ש"ח
הגראנד משופר עם הגבהות וחיזוקים .45K שח
המחירים לפני דיונים .
רכב שישמש לטיולים בלבד ,
דברו איתי ושתפו אותי מה דעתכם ,
תודות
Printable View
שלום .
האם ההרפתקאה של אחד משני אלה היא הרפתקאה מוטרפת ?
הריינג עם 400000 על השעון באיזור אשדוד 20K ש"ח
הגראנד משופר עם הגבהות וחיזוקים .45K שח
המחירים לפני דיונים .
רכב שישמש לטיולים בלבד ,
דברו איתי ושתפו אותי מה דעתכם ,
תודות
על פניו, ריינג' Tdi300 במחיר כזה - עסקה לא רעה בכלל. קח בחשבון "דיסקברי דיזל בתחפושת" , אבל במשקל נמוך יותר (כלומר מעט פחות איטי), ומעט קטן יותר מבפנים. יש עוד ענייני חשמל פנים (דשבורד והאזור הזה) ששונים ולכן תהיה קצת יותר התעסקות במציאת חלפים (לייבא מחו"ל) - אבל כיוון שזה אמור להיות רכב טיולים בלבד - לא ממהרים.
מה שחשוב מאוד לשני הכלים שהם כבר ישנים - מה מצבם הספציפי - הקילומטרז' לא אומר כלום, רכב יכול להיות נבלה עם 100 אלף ויכול להיות שמור ומסודר עם 800 אלף.
אסף.
דני?!?
זה אתה?
אני לא הייתי נוגע, לא בזה ולא בזה.
להלן הסבר/תירוץ/נימוק:
מנסיון על עשרות ריינג'ים ממודלים 1989-2002 (כשאני בעלים של שניים), בהתחשב באיכות גימור/ייצור, אין שום טעם לקנות ריינג' (מכל שנתון שהוא), אם הוא לא מצוייד במתלי אויר.
לבד ממתלי האויר (ולא אכנס לעניין האמינות והבעייתיות, שיש או אין במתלי האויר - אני בעד מתלי האויר), אין כל יתרון בריינג' רובר המדובר ובודאי שלא על הדיסקברי (שמבחינת מכלולים ומבנה מכני) הוא ממש העתק של הריינג' 1993-95.
יש פה למכירה דיסקברי 1995 (לא שלי ולא קשור אלי), באותו מחיר...
מנוע ה-4.0L, שישה צילינדרים בטור, של הגראנד, נחשב משום מה לאייקון "חסין כדורים". אולי.
בסופו של דבר מדובר במנוע גדול (פיזית), ישן ומיושן, כבד, רועש וחלש יחסית. נכון יש כל מיני "קומבינות" שאמורות להוציא עוד אי-אילו סוסונים, ע"י הגדלת נפח, שינויי קראנק וטלטלים, החלפת חלקים ותוספות עם מנועי ה-CJ וכו' (הסטרוקר המפורסם), הכל בנסיון להוציא עוד "משהו" מהבהמה.
חלק מבעלי הסופות ניסה לבצע את הניתוחים האלה בהצלחה פחותה ופחותה יותר (אתה יכול לחפש שירשורים בנושא..).
בכל מקרה, מדובר בדגם נדיר יחסית (הזול ביותר במשפחת הגראנד) שהיתרון היחידי שלו על דגמי ה-V8, היה מחיר נמוך ורמת גימור נמוכה.
אם כבר גראנד, רק V8. ההפרש פשוט לא שווה את הירידה הענקית בביצועים ובגימור/פאר.
מנוע ה-4.0 ליטר שש בטור ה"חלש" הזה של Jeep הוא אחד ממנועי הבנזין הטובים שבנמצא. חלש?... הצחקת אותי. הוא לועס ויורק את ה-V8 בנזין המקביל של לנדרובר.
על האמינות אתה לא רוצה להתחיל לדבר, נכון?... בטח לא על TDI200-300 בדיסקברי ובריינג' עם ראשי המנוע המעופפים...
יש הרבה קסם בריינג' קלאסי, אבל מדובר באוטו שגם כשיצא מהסוכנות עם הניילונים עדיין על מושבי העור שלו, כבר אז נחשב ללא אמין ולבעייתי.
עכשיו, כשהוא בן 20 תיכף ולמעט חלק מהמכניקה (של דיסקברי דור 1) אין לו חלפים זמינים תחת היד (רק בחו"ל) אתה בטוח שאתה רוצה להתעסק בזה?... כשהיה חדש ועלה מעל חצי מיליון שקלים הוא היה אוטו לעשירים, וגם היום כשהוא שווה 20K שקלים בקושי ונדמה שכל תפרן יכול סוף-סוף לקנות לעצמו אחד כזה, הוא עדיין נשאר אוטו לעשירים. אני לא הייתי מתפתה.
גם הגרנד הזה לא נשמע מציאה. מחיר גבוה עבור מודל ישן. במחיר כזה אפשר למצוא כלים יפים ושמורים, חדשים יותר ועם מנוע V8.
אני אתעלם לרגע, שאתה, למעשה, מסכים איתי, דרור:cool:..
אני לא מתכוון להכנס לויכוח המטופש הזה, של "מי יותר גיבור לנד רובר או ג'יפ" (ברור שלנ.. נעזוב את זה.) - נשמור את זה למפגשים עם בירה וים ובריזה (לוויות, פחות עושות לי את זה)...
אבל למה אתה מבלבל מישהו "חדש" בכל מיני דברים לא רלוונטיים לשאלה שלו?
המנוע הנהדר הזה, היה נהדר לזמנו.
כך גם הדיזל 6 בטור (הלא-מוגדש) של טויוטה וכך גם ה-5.7 דור ראשון (קרבורטור/הזרקה חד נקודתית) של ג'נרל מוטורס וכו'.
מנועים ענקיים בגודל הפיזי, כבדים, בזבזניים וחלשים יחסית שעובדים גם עם 30% ממספר הבוכנות וניתן לשפץ אינספור פעמים.
כל זה נכון - ל"אז".
היום לא עושים כאלה ולא משתמשים בהם, מהסיבות שמניתי.
אתה גם לא יכול להתעלם מהעובדה שזהו הנמוך בהיצא של הגראנד - הזול ביותר, החלש ביותר, הקטן ביותר, בעל רמת הגימור והמכניקה הירודה ביותר - לארדו.
למה? כי הוא כזה.
היה להיט וחדשני ב-CJ, ב-YJ ובצ'ירוקי - היה.
עכשיו (גראנד 1993) יש דגם טוב יותר, גם מבחינת המנוע - V8.
אין כל טעם לקנות את ההיסטוריה (שלא עומדת במבחן הזמן. לא עושים אותו יותר) כשיש אלטרנטיבה הרבה יותר טובה.
ומה הקשר בינו לבין מנוע דיזל 300/200, של לנד רובר?
זה נבלה וזה טריפה - אני לא מתכוון באמת, רק מסביר שאת שניהם אני לא מעריץ. במיוחד את הדיזל. כל דיזל..
ההשוואה הנכונה היא בין ג'יפ 4.0L שישה בטור לבין לנד-רובר 3.9L V8.
ה-V8 יותר חזק (נדמה לי בשלושה סוסים), מומנט דומה (קצת יותר ל-6. בכל זאת בוכנות גדולות יותר..), ה-V8 יותר קל, יותר קטן, יותר זריז, יותר חסכוני בסופו של דבר.
וזה רק לגבי המנוע.
זו הסיבה שהפנתי את תשומת ליבו של דני, לדיסקברי בנזין שיש למכירה.
וזה לא שאני אומר שדיסקברי יותר טוב מגראנד - הוא פשוט יותר טוב מגראנד 4.0L שישה בטור..:).
עכשיו.
למי שמחפש נוסטלגיה - אחלה. יש לך פיסת היסטוריה (רועשת וכבדה) שאתה יכול להתגאות בה ולנסות לשפר.
בוא'נה, כבר מזמן לא היה לנו איזה ויכוח בריא ואינטילגנטי עד זוב שמן בנוסח עדות הג'יפטריפ, של מי יותר גדול ויותר טוב!.............
לשנ יהמנועי םהאלה יש כמה דגמים, יחסי דחיסה שונים, ובהתאם גם כמה גרסאות הספק רשמיות. אם אאתהמ דבר על הנתונים שמקובל לצטט בארץ - אז כן, ל-V8 הבריטי יש יתרו ןשל 2 כ"ס על מנוע ה-4.0 הרגיל. הדגם שמותקן בגרנד צ'רוקי ובסופות ממודלים גבוהים דווקא חזק יותר ב-8 כ"ס מה-V8 של לנדרובר...
2 כ"ס לפה או 8 כ"ס לשם לא מספרים את כל הסיפור - בפועל, מנוע ג'יפ 4.0 באמת לועס ויורק בכל השוואת תאוצה את ה-V8 אלומיניום של לנדרובר שאפשר לקרוא לו בכל שם שתרצה, פרט ל"זריז" ו"חסכוני"...
למה לדבר? תביא דיסקברי בנזין, מצידי אפילו ידני, מול ג'יפ. סופה. יודע מה? סופה ארוכה. סגורה. הכי כבדה. יודע מה? גם מול גרנד 4.0... על YJ מקורי קטן וקל או על XJ אני כבר לא מדבר, כי התוצאה תהיה משפילה. סתם התעללות... מה נעשה? תאוצה מהמקום לרבע מייל, או לקילומטר, מה שתבחר. כן, זה סגנון חוב"תי לגמרי - אבל זו הדרך היחידה לסיים כל ויכוח.
אם הפער שהג'יפ יפתח יהיה קטן יותר מ-50 מטרים, נכריז שהלנדרובר ניצח?...........:)
מכיוון שאנחנו מדברים על כוח מנוע ותגובת דוושה נטו - אפשר לעשות את זה גם בדיונה, בנוסח מלך הגבעה... אלא ששם הפער עלול להיות עוד יותר משמעותי לטובת הג'יפים.... עצתי - תישאר על הכביש ותתענג על הסאונד - לפחות את זה אי אפשר לקחת מה-V8 של לנדרובר שבאמת נשמע נפלא. בעצם, ככה זה עם כל V8.
אף אחד לא מתווכח שמנוע ג'יפ-4.0 הוא מנוע מיושן ושהטכנולוגיה של היום התקדמה מאוד. היום מנועים בנפח כזה מספקים עוד 100 כ"ס בלי למצמץ. אבל המנועים המודרניים הם גם יקרים ומורכבים, וגם לא יכולים לסבול תחזוקה עצמית, ולא ישרדו לאורך זמן בסביבה ובתנאים שהמנועים של פעם מרגישים בהם כמו בבית.
אם כבר מדברים על מנועים מיושנים, הרי שגם ה-V8 של לנדרובר נולד עוד בתחילת שנות השישים, כאשר ביואיק הבינו שמהדרעק הזה כבר לא ייצא שום דבר טוב ומכרו אותו ללנדרובר. בתכל'ס, המבנה שלו לא שונה בהרבה מהסמול-בלוק האלמותי של GM, למעט עובדת היותו עשוי מאלומיניום, ועובדת היותו הרבה פחות חזק והרבה-הרבה פחות אמין....
שני המנועים האלה מיושנים ונמצאים בתוך שתי מכוניות מיושנות. שתיהן בנות כמעט 20, עם מאות אלפי ק"מ בתחת. הגיל לכשעצמו פחות בעייתי בעיני, אבל מכיוון שאלה SUV עתירי אבזרים חשמליים ושאר קישקושים שנוטים לייצר תקלות יש מאין, הסבירות שכל המכלולים שלהם נשארו תקינים פיקס בכל מאת האחוזים די נמוכה - ואתה, כל זה לא מספיק לך, גם את התקלות שמייצרות כריות האוויר אתה רוצה? ברכב בן 20 שעולה 20K שקל?... (ויעלה עוד 20K רק כדי ליישר קו, ואחר כך עוד 20K בשנה על תיקונים, כל שנה)
הריינג' הזה לפחות מתומחר בהתאם מול הגרנד שמתחיל גבוה מעל לפופיק. לא הייתי אומר נבלה וטריפה, אבל כן הייתי מחפש משהו אחר, קצת פחות זקן משניהם, ואם זה ששאל את השאלה הוא גם חבר, אכפת לך ממנו וחשוב לך שיישאר חבר שלך גם בעתיד - אני לא הייתי ממליץ לו על דיסקברי דור 1. לא דיזל ולא בנזין, אלא על גרנד V8 חדש יותר או על אחד היפנים עם מנוע בנזין - פג'רו או טרופר.
איזה כיף..... באמת התגעגעתי.
אולי הסיבה לגעגועים היא שכמעט ולא נשארו אקזמפלרים כאלה נוסעים ( ל"ר כן?)
שלום לכל המשיבים .
לא תיארתי שאצליח להצית פה את השאלה האם JEEP או LANDROVER .
לגבי הריינג זה פשוט מצחיק ראיתי אותי בנסיעה במקום שבו אני גר ולמחרת ראיתי אותו למכירה ביד 2 .
שאלתי דבר ראשון האם הוא עם כריות אויר , אז זהו שהוא לא ,הוא מוסב
הוא יד שישית והבחור מחזיק אותו שנה וחצי , רואים שהרכב עבר לא מעט ,
יש לו פגוש ברזל עם חלל של מה שהיה פעם כננת .
אני לא יודע למה אבל לריינג יש עדיין איזה שהוא קסם למרות שאני ממש מתחמם על צירוקי או גראנד .
המחיר פשוט גרם לי "לחשוב" שאולי זה מעניין .
אני ארד ממנו ואחפש משהו שכתוב עליו JEEP ,
ו-Bernard לא נראה לי שאנו מכירים - אולי ?
אתה מוזמן לשלוח ה"פ ולברר ,
ולכל החברים פה אם אתם מכירים / שומעים על גראנד או צירוקי שווה אנא עדכנו אותי
תודה ושב"ש
בתור אחד שהיה לו לנדרובר דיסקברי 6 שנים ודיפנדר שנתיים והיום נוסע על גיפ רנגלר
אל אבל אל תיתקרב ללנדרובר זה מחלה כמו סרטו ולא רכב שטח
ראשית, זה לא ויכוח למי יש .. יותר וכו', מהסיבה הפשוטה שאין לי דיסקברי.
אבל.
אבל היתה לי סופה 95 במשך כמה שנים ומאוד אהבתי את הרכב ומאוד שיפרתי את הרכב.
נכון, 180 כ"ס לפחון כמו סופה, זה די והותר, במיוחד לגיר הידני הקצרצר , עד הילוך שלישי.
ברור גם שדיסקברי, למרות כל בעיות האמינות, האמיתיות והלג'נדריות, הוא אוטו, שזה קצת יותר מרכב.
יענו, כבד יותר, מרופד יותר, שקט יותר, הילוכים "מסודרים" יותר וכו'.
עוד ברור, שסופה עם מנוע מתוחזק "תיקח" בתאוצות כל דיסקברי עם מנוע מתוחזק (אם ימצא כזה..) - לא חוכמה גדולה. כם כל באגי יקח את שניהם.
אני גם מהמר שאם תפשיט דיסקברי מכל מלבושיו ותהפוך אותו מאוטו לרכב, תתקין לו גיר ידני בעל יחסי העברה של סופה, לא יתקשה "לקחת" סופה, לאחר גיהוק ראשוני - אי אפשר להתעלם ממומנט ראשוני עדיף, של מנוע 6 לעומת 8, על אותו נפח..
איזה רכב/אוטו משיג ואו "לוקח" לא אומר דבר וחצי דבר על המנוע.
אני גם לא ממעריציו של מנועי V8 של לנד רובר ותאמין לי, אני יודע עליהם דבר או שניים (לא סתם ייבאתי מנוע קמארו SS, להתקין בריינג' הקודם שלי זצ"ל).
אבל גם אותו/אותם יש בנפחים שונים מעט, ויחסי דחיסה והספקים (עד 500) וכו' וכו'.
וכן, הוא וריאציה לא ממש מעולה של ה-SB משנות השישים, שזה בערך הדור של ה-6 בטור של ה-CJ.
ועדיין.
ועדיין ה-V8 הוא מנוע יותר מתוחכם ויותר מעודן ויותר שקט ויותר פוטנציאלי ויותר הכל (חוץ מפשוט וסלחן להזנחה, אבל כך גם המנוע של המודל T..) מ-6 בטור.
לעניין.
אני מכיר מישהו, מאוד נחמד, שלפני כמה חודשים קנה דיסקברי V8 1996 שנראה ונשמע מ ע ו ל ה.
תיקח אותו ותיקח את הסופה (אפילו שלך, דרור) ונראה במי יבחרו לשימוש יומיומי.
ואתה לא דוגמא, דרור.
חבר שלי, מניו יורק, נוסע ביומיום, כבר שלוש שנים, בריינג' רובר 2002 - חדש לגמרי וללא כל בעיות "אופייניות" ולא מוכן להחליפו.
בארץ הוא מחפש רק CJ. לא מוכן לשמוע על רכב אחר. רק CJ עם מנוע הזרקה.
למה? ככה.
אבל אני לא חושב שתשמע אותו אומר שה-CJ (או סופה) יותר טובים מדיסקברי.
זה פשוט הבדל בין רכב לאוטו...
לעניין הגראנד.
אמרתי דבר פשוט לגמרי: למה להסתפק ב-6 בטור (ורמת גימור נמוכה) עם באותו מחיר כמעט, יש לך V8 מפואר - וזה בלי להכנס לטרנספר/סרנים/וכו'.
לעניין הריינג', אמרתי שאם לא אויר, אז למה בעצם.
כל הייחוד שלו זה המתלים אחרת הוא סתם דיסקברי, שנראה קצת אחרת (ועוד פחות אמין..).
אני לא הייתי ממהר לקנות גראנד v8, המנועים הללו נוטים להתחמם באקלים שיש לנו בארץ
ואילו ה 4.0 לא. והכי חשוב גראנד אם המנוע הקטן ניתן להסב בקלות יחסית לידני
לאדם כמוני שרכב שטח = גיר ידני בלבד היתרון של ה 4.0 הוא מוחץ, לדעתי.
לגבי הגראנד המדובר, אם הוא בגרסה הפחות מאובזרת רווח נקי של הבעלים והקונה העתידי, פחות דברים שיתקלקלו.
כן תיקח בחשבון משהו שכמעט לא מדברים עליו כאן, לגראנד אין שילדה...
אני הייתי הולך על הגרנד....סליחה כבר הלכתי על אחד שנת 98 מנוע 4.0 ולא מצטער לרגע שלא קניתי דיסקברי במחיר דומה....
שלום חברים,
השרשור הזה מתלבש לי כמו כפפה. מזה כחודשיים אני מתלבט האם ללכת לכיוונו של הגראנד המפנק (רכב שטח נטו לסופ"שים) ואם אכן כן, אז מה עדיף V8 או I6 ... חפרתי את השרשורים הרבים בנושא, אך לא הגעתי אל הנחלה עדיין. אבל בתור בעלים של לנד רובר בעבר - היו ימים ששקלתי לקבור אותו באדמה בעודו מונע, משמע לברוח כמו מאש !
אז אודה לכם את תמשיכו בשפיכת הידע הרב שאתם מפגינים בנושא הגראנד המדובר, אתם בהחלט שופכים קצת אור...:)
יש לך ים של מידע בפורום הרלוונטי, הפורום הזה מתנהל כמו משפחה
תתחיל לקרוא, זה ייקח לך כמה שעות בגדול הפורום הזה מכסה כמעט הכל.
אני כן הייתי שמח אם החברים יוכלו לספר מה קורה אם גראנד zj שמטייל בשטח? מה קורה אם האין שילדה?
סדקים? נקודות בעייתיות ידועות? איך מתקנים?
הגראנד 4 ליטר לא חייב להיות פחות מפואר....שלי היה דגם הורביס (95)עם כל הפנוקים ויותר מהלימטד.
הרכב היה מצוין ,נוח,אמין,חלקים זולים ברובם כמו של סופה.
אני ממליץ בחום.
נ"ב שאחרי הגראנד קניתי......גראנד 4.7
בהצלחה.
אכן לגראנד יש נקודות תורפה כמו תושבות מוטות הרדיוס שמחוברות ברוק לאין שילדה.
זה מאוד תלוי בסיגנון הנהיגה.
גראנד לא בנוי לזחילת סלעים ללא שיפצור טוטלי של כל המערכות.
מצד שני זה אחד הרכבים הטובים ביותר אם אדם מחפס נוחות, תאוצה ,עבירות טובה ואמינות יחסית.
את בעיית התושבות אפשר לפתור באחת הסדנאות,בצורת תושבות חדשות רחבות יותר בכדי לאחוז יותר שטח באין שילדה.
אני מחזיק רכב כזה v8 כבר 8 שנים.
להגיד את האמת,זו פעם ראשונה בחיי שלא נמאס לי מכלי רכב .הוא מספק את הסחורה לה הוא נועד.טיולים נטו.
בד״כ אני מחליף כל סוג רכב לאחר שנתיים...
בקיצור רכב טיולים אולטימטיבי .
מי שמחפש רכב לכבישת מעלות על בסיס שבועי,זה לא!!!
למרות שהוא כובש לא קטן....
טל
ואהה, נזכרתי בעוד משהו - אתה לגלגת על "סחיטת כמה סוסונים" לא מוצלחת ממנועי 4.0 של ג'יפ. אתמול נסעתי קצת על אחד כזה.
הדבר הזה הוא יצר הרע בהתגלמותו. ואני נוסע לפעמים על מכוניות חזקות?... יש לי קנה מידה להשוואה. מי שרגיל לעגלות האנגליות יתקשה לעכל ולהבין את הדחיפה האלימה בגב בכל פעם שהוא מלטף את המצערת.
אני מבין את השאלה שלך , כי גם לי יש שריטה של להתחבר למכוניות עם אופי...
אני יכול להבין למה ניתן להעדיף ריינג' קלאסיק ללא מתלי אוויר עפנ"י דיסקברי צעיר יותר , למרות שזה פחות נכון מבחינה רציונאלית. אני באופן אישי קניתי לפני כמה שנים דיסקברי בנזין שהיה במצב יחסי מאד טוב ולא מצאתי סיבה להמשיך להחזיק אותו . הוא לא היה נוח באופן יוצא דופן, לא היה חזק, לא היה עביר (במצבו הסטנדרטי) ביחס לכלים סטנדרטיים אחרים. היה לו פוטנציאל , אבל אני שמח שלא ניסיתי לממש אותו . היה לי שכן , קברניט באלעל , שהצליח לתחזק ניו-ריינג' עם כריות אוויר , בצורה לא רעה , הרבה בעזרת העובדה שיכל לייבא בקלות חלפים בכל עת שרצה. אני לא לקחתי את הצ'אנס הזה...
לגבי גראנד - הV-8 פשוט הנאה צרופה , כמו שטל מספר - לא נמאס ממנו. הגבוהים מושכים תשומת לב מיותרת לדעתי , אבל ההגבהה נדרשת כדי לטייל איתו בשטח ולא לחטוף .
אם כל הנושא של אופי לא מדבר אליך וכל מה שאתה צריך זה רכב פונקצינלי לטיולים מזדמנים , לך על טראנו / פאג'רו /איסוזו עפ"י התקציב שלך .