תגובה: מחירי הדלק - רעיון למחאה
אני אקדים את דרור...אני חושב שצריך לחסום עם רכבים צמתים ובעיקר עם אחינו הגדולים. פשוט לרתום את חברות המשאיות לחסום כבישים איתנו.
לרתום גם את איגוד נהגי המוניות לנושא. כי המשינה הזו משתינה עלינו בקשת!
עצם זה שדנים על איך למחות אומר שלא תהיה מחאה והעסק רחוק מפיצוץ.
אנחנו נגיע גם ל15 שקל לליטר ועדין לא יהיה פה בלאגן, סף השבירה של העם המוכה שלנו עוד רחוק מאוד.
סתם דוגמה מהיום שלי - היום לאור החדשות שמחיר ליטר רשמית כנראה עולה ל8 ש"ח, יצא לי לשוחח עם כמה אנשים שפגשתי במהלך היום על הנושא. כל התשובות של כולם, היו זהות וזה הלך ככה:
- אני: שמעת על הדלק?
- תשובה של כולם: שמעתי... מה אפשר לעשות. זה מה יש.
ואלו תשובות לא מאנשים מדושנים אלא מאנשים שעובדים קשה מאוד ביום יום.
הסף עוד רחוק. רחוק מאוד לצערי.
וזו הבעיה שמי שעובד קשה אין לו זמן לחשוב על זה כי יש לו עוד 70 בעיות אחרות חוץ מהדלק, ומי שיש לו הבעיות שלו רחוקות מעניין הדלק.
טל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
אני אקדים את דרור...אני חושב שצריך לחסום עם רכבים צמתים ובעיקר עם אחינו הגדולים. פשוט לרתום את חברות המשאיות לחסום כבישים איתנו.
לרתום גם את איגוד נהגי המוניות לנושא. כי המשינה הזו משתינה עלינו בקשת!
חברות המשאיות לא משלמות את המחיר שאתה ואני משלמים...
רוצה לרתום גופים גדולים?
תחרים חברת דלק (סונול/פז/טן/דלק)
לא מתדלקים חוד בחברה שנבחרה, מפרסמים בפייסבוק ובכל אמצעי אחר את שם החברה שמחרימים באותו חודש, ייקח זמן אבל לא תישאר להן ברירה אלא להילחם בעצמן, ולא, כשתחרים חברה אחרת חודש אח"כ אותה חברה לא תחזיר לעצמה את הרווחים כי לא כולם ירוצו לשם מיד , חלק יתלקו גם אצל המתחרות..
צריך ליצור בינהן תחרות ולמזער להן את הרווחים ולאלץ אותן להילחם להורדת המיסוי על הדלק ...
נגיד שבמשך חודש חודשיים, או עד שמחיר הדלק יוזל, אנשים ישביתו את המכוניות ויסעו בתחבורה ציבורית ברגל או באופניים ?
שביתה של מיליון נהגים לפחות, עד שההעלאה תתרסק להם בפרצוף, או שהולכים להפגנות אלימות נוסח בריטניה בתקופת תאצ'ר ומס הגולגולת שלה.
כדאי להפסיק לחשוב על פייסבוק ככלי לארגון, רוב האנשים לא מחוברים לשם עדיין, תראו מה קרה במצריים ויוזמי ההפגנות הליברלים שהפסידו את האביב לאחים המוסלמים בגלל ההסתמכות הטיפשית שלהם על פייסבוק, בזמן שהם יצרו להם קבוצות באתר של צוקרברג פעילי האחים המוסלמים חרשו את הכפרים והערים
וגייסו קולות מספיק לזכות בשלטון.
להלחם נגד מי בדיוק? ביום שהמדינה תוותר על המיסים שלה מדלקים זה יהיה היום בו חזירים ילמדו לעוף, יהיה שלום עולמי, יפתחו שערי שמים והפוליטיקאים לא יהיו מושחתים.
אתה רוצה דלק בזול? תייצר אותו בעצמך. לא צוחק, חשבתי לבנות לי מתקן לזיקוק אתנול (הרי זה בסה"כ אלכוהול) אבל לא ברור לי בדיוק איך עושים את זה ומה חומרי הגלם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
להלחם נגד מי בדיוק? ביום שהמדינה תוותר על המיסים שלה מדלקים זה יהיה היום בו חזירים ילמדו לעוף, יהיה שלום עולמי, יפתחו שערי שמים והפוליטיקאים לא יהיו מושחתים.
אתה רוצה דלק בזול? תייצר אותו בעצמך. לא צוחק, חשבתי לבנות לי מתקן לזיקוק אתנול (הרי זה בסה"כ אלכוהול) אבל לא ברור לי בדיוק איך עושים את זה ומה חומרי הגלם.
המדינה לא תוותר, אבל היא לא יכולה להכריח נהגים לתדלק.
למה אתנול ? למה לא ביודיזל ?
סיפור של 3K למזקקה.
יש מישהו שכתב פעם בקארספורום על המזקקה שבנה.
מצאתי
יצור עצמי זה חמוד, ניצא מנקודת הנחה שהחומר גלם חינם(והוא לא)
מה עם המיסוי? הרי גם כך אתה חייב לדווח למדינה ולשלם מיסים ובלו, תעשה מחתרתית ומישהו ילשין (להזכירכם- חמסות קיימות רק במזרח התיכון) ואז העורך דין לבד יעלה יותר מכמות הדלק שתצרוך בשנה.
נשמע פרקטי?
לא צריך לפרסם כל דבר. מה גם שלא נוסעים רק על אתנול, בערך 25%.
אתנול מיועד לרכבי בנזין, ביו-דיזל לרכבי דיזל.
כנראה זה לא יהיה כל כך חסכוני במחירים הנוכחיים אבל המחיר רק יעלה ויעלה...
מיכה,
תהליך הזיקוק לא צריך פרסום, הוא מפרסם את עצמו טוב מאד, לכן מזקקות מונשיין היו נמצאות לפחות 8-10 ק'מ מכול סיביליזציה.
ביודיזל זה סיפור אחר ואפשר לייצר בבית, אבל אנשים לא טובים בלשמור סודות...והסיכון (שלך) לא שווה את זה לדעתי העניה.
לא אמרתי שצריך להפוך את זה לעסק, איזה חוק יכול למנוע ממני לתדלק את הרכב שלי בביודיזל שהכנתי בבית ?
באנגליה הממשלה הגבילה מכירת שמן טיגון בסופרמרקטים לכמויות אישיות כשגילו שנעשה בו שימוש לביודיזל זול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
טו
ודרור, לפני שתגיב, מחאה אלימה לא תתקיים פה וגם אין לה מקום. אנחנו לא חיים בשלטון טרור או שלטון דיקטטורי שרוצח אנשים על בסיס יומיומי שיש לאנשים סיבה לצאת ולהתאבד פה על המטרה. אין מה לעשות, אנחנו אוכלים חרא אבל לא מספיק כדי שאנשים יסתכנו בלהפסיד את חייהם.
מחכה לשמוע תגובות על רצון להשתתף ולהתארגן!!!
אל תיקח אישית כן? אבל כמו שהבן שלי הקטן אומר - זה הכל קישקוש בלבוש.
שתה כוס מים, תירגע, ותחשוב איפה אתה מצמצם נסיעות לא נחוצות כדי לחסוך דלק.
ואל תשכח שדלק זה לא רק הג'יפ שלך.
דלק זה תחבורה ציבורית
דלק זה חשמל
דלק זה עלויות ייצור של כל דבר - מפרוסת לחם ושרוך נעל ועד דירה.
זינוק במחיר הדלק = זינוק מחירים כללי במשק.
הדלק מתייקר בגלל סיבות שלא בשליטתנו, והעצבים מתפרצים רק בגלל שהמדינה המטונפת הזו גוזרת קופון שמן על כל התייקרות. אנחנו משלמים מע"מ לא רק על מחיר הדלק, אלא גם על הבלו. מה שנקרא "מס על מס". בהתייקרות הצפויה מחר, יהיה מדובר בסך הכל ב-8 אגורות לליטר מתוך 32 האגורות של כלל ההתייקרות, אבל זו נבזות בלתי נסלחת שאין דוגמתה. דווקא בתקופה כל כך קשה, לנצל בצורה צינית כזו את התייקרות הנפט על מנת לדרוך עוד על הציבור? על זה כל הפוליטיקאים צריכים לשלם בראשם. לא פחות.
רוצה למחות באמת ולא לרוץ פול גז בניוטרל?
עכשיו דיבר זאב גראואר אצל גבי גזית ברדיו 103FM וגם הוא אמר (מאוד בזהירות, הוא מפחד) את מה שכולנו יודעים טוב מאוד שצריך לעשות - שהפגנות לא משיגו תכלום ושמחאה צריכה להיות "אגרסיבית". אני, שלא יודע לדבר פוליטיקלי קורקט, (והפה הגדול שלי עלול לסבך אותי בצרות הרבה לפני שארים אצבע על מישהו או על משהו), קורא לילד בשמו - אלימות. לדעתי רק מחאה אלימה מאוד, מזעזעת, משיגה כותרות וגם מצליחה. כדי להשיג את המטרה, צריך להישפך דם, והמטרה צריכה להיות מאוד ברורה - פגיעה פיזית בסמלי השלטון.
הפגנות? חסימות צמתים? הצחקתם אותי. חבל על הזמן שלכם - מוטב שתעבדו בזמן הזה ותרוויחו עוד כמה שקלים שיספיקו לכם לעוד כפית דלק. רוצים למחות באמת? תחשבו האם ומתי ואיפה אתם מוכנים ללכת הכי רחוק שאפשר, לסכן את החופש האישי שלכם ברמה המיידית ולזמן קצר יחסית, ולעשות מעשה שירעיד את אמות הסיפים... ואל תדאגו - כאן לא יירו בכם. פה זה לא סוריה.
100,000-200,000 איש שעולים על הכנסת ולא משאירים בה אבן על אבן - לא רק שלא יירו בהם, אף אחד מהם גם לא ייעצר אפילו. זו הדרך היחידה. מצטער. אתם יודעים את זה כמוני.
כל דבר פחות מזה - חבל על זמנכם. לא מוכנים להרחיק לכת עד כדי כך ולהילחם על העתיד שלכם כאן? לגיטימי, אני מבין בהחלט ואין לי טענות למי שחושב שהוא עוד לא אכל מספיק חרא מהממשלה כדי להתקומם, ומעדיף לשמור על התחת הפרטי שלו - אבל אז גם אל תייבבו שמשתינים עליכם.
בניגוד לדרור אני כן חושב שיירו.
ואני יכול להציל נפש V8 אחת מרוע הגזירות .
:rolleyes:
בדיוק בשביל זה המציאו לוח מודעות...המערכת.
יש כבר קבוצה בפייסבוק
http://www.facebook.com/pages/%D7%9E...39792739444794
אם זה יהיה שונה משאר המחאות בישראל כלומר ירידת מחירים ליומיים ואז חזרה לשגרה לפי דעתי לא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
לא אמרתי שצריך להפוך את זה לעסק, איזה חוק יכול למנוע ממני לתדלק את הרכב שלי בביודיזל שהכנתי בבית
אותו חוק שאוסר עליך לאגור מי גשמים ולהשתמש בהם לשימושך העצמי, ויכול לסדר לך יופי של תיק פלילי ע"פ חוק "כדת וכדין" לתפארת מדינת ישראל.
במדינה הזאת גם גשם מהשמיים שייך לה ולא לנו.
למה לא פשוט לתקוע את שטייניץ בבית?..
10, 20, 100, 200 (דרור תרגיש חופשי להגיד מתי מספיק) רכבים ב"מקרה" ביום שיש איזה דיון חשוב "נתקעים" בלי דלק ברחוב של שטייניץ וחוסמים אותו מכל הכיוונים, אין יוצא ואין נכנס, אפשר להרחיק ולהוציא את הפיוז של המשאבת דלק והשעון.. מה תעשה המשטרה? תגרור 200 רכבים שלא מניעים.? גם הגרר לא יצליח להגיע לכולם כי הרחוב חסום כמה מאות מטרים בגלל מישהו ש"נתקע" בלי דלק..
אנחנו לא נוסעים, אתה לא נוסע, קח את הילדים ברגל לבית הספר!!
וכל זה בלי אלימות (עדיין)...
כל זמן שהפוליקאים יודעים שהם לא ישלמו על זה בכיסא החזירות תמשך.
בכל מדינה נורמאלית הממשלה הזאת הייתה עפה הבייתה בבחירות הבאות אבל לא במדינת ישראל,
אזרחי ישראל קונים דמגוגיה זולה ומעלים פעם אחר פעם את אותם ***** שמ***** אותם ואם כבר יש מחאה אז קמים היחצנים וצועקים שהמחאה היא פוליטית ולא אמיתית וזה רק כמה צפונבונים ממדינת תל אביב ועם ישראל קונה את השטויות האלה.
כאילו שיוקר המחיה הוא סביר,
כאילו שמחירי הדיור הם סבירים,
כאילו שזוג צעיר שמרוויח משכורת ממוצעת יכול להגיע לדירה ממוצעת,
כאילו שזוג צעיר באופקים, דימונה או כל עיירה אחרת יכול להחיות בכבוד.
והפוליטיקאים? הם מעלים לעצמם את השכר על בסיס שנתי וצוחקים לכולנו בפרצוף, ואם חסר כסף לאתנן לשותפים הקואליציוניים אז מעלים עוד איזה מס.
אולי יכילו את חוק הזנות גל על התשלומים האלו?
המחאה האמיתי היא בקלפי,
בבחירות הבאות צריך לרסק אותם לגמרי, שהפוליטיקאים יתחילו להבין שיש גבול.