ניסאן פטרול- הלך מנוע והתארגנות לתביעה ייצוגית
שלום לבעלי הפטרולים בהווה ובעבר ולכל ג'יפאי באשר הוא
ברשותי פטרול 2003 עם כ 215,000 ק'מ, כאשר בארבע וחצי השנים שהוא ברשותי, הרכב נסע 22,000 ק'מ בלבד ומיום עליית הרכב לכביש ועד היום, טופל הרכב באותו מוסך מורשה של היבואן והסטוריית הטיפולים שלו מתועדת הן במחשבי המוסך והן בהעתק שברשותי.
הרכב בעל הסטוריית טיפולים קנאית-גם לדברי המוסך, ואפילו את העברת הטסט השנתית נמסרה לידיהם.
לפני כשבוע, לאחר כחצי דקת נסיעה עם הרכב, החלו ויברציות חזקות תוך האטה בהתקדמות הרכב עד לעצירתו המוחלטת. מרגע זה למעשה נשללה יכולת התנועה של הפטרול, אם כי ניתן היה להניע את המנוע בדקות שלאחר מכן, אך בשל הויברציות החזקות גם במצב עמידה, הודמם המנוע עד לגרירת הרכב למוסך, שם כבר לא ניתן היה להניע את הרכב.
לאחר פירוק ופתיחת המנוע, אובחנו סדקים בארבעת הבוכנות וחריצה בצילינדר מספר 4 המונעת כל אפשרות לחריטת הבלוק והשמשתו מחדש ע'י המוסך המורשה. בין השאר, אובחנו סדקים גם בראש המנוע אם כי טרם ברור מה טיבם והאם הראש פסול לחלוטין בגינם.
לבקשת המוסך, אפשרתי להם למצות את המגעים מול היבואן והאפשרויות העומדות לפנינו, כאשר הגישה שלי היתה לקבל את העמדה הסופית של היבואן טרם שאנקוט קו כלשהו במישור האישי או המשפטי, או אף שאפנה לקבלת עצות בפורומים השונים, מתוך תפיסה ומחשבה שלעיתים שקט תעשייתי מקומי יכול לשרת בצורה יעילה את האינטרסים של כל הצדדים. אז חשבתי...
על כל פנים, ולא כל כך במפתיע, אין ליבואן שום עניין ורצון להכיר ולו במקצת בבעייתיות מנוע ה ZD30 אשר בפטרול, ולהסטוריית הטיפולים הקפדנית אין כל משקל בעיניו כנקודת זכות ללקוח-נהפוך הוא: היה ניסיון לאתר כל חריגה בטיפולים ובחינה לאחור של טיפולי הרכב מיום עלייתו על הכביש.
(רק לא מובן לי: אם יש ניסיון להוכיח רשלנות טיפולית מצד הלקוח כתורמת לתקלה, הרי שלוגית אי רשלנות שכזאת אמורה להיות מנוף חיובי עבור הלקוח או אף הכרה מסויימת בבעייתיות המנוע, אחרת למה לטרוח ולהעמיק בהסטוריית הטיפולים? לקרסו פתרונים)
להלן ההצעות שקיבלתי מקרסו:
1.התקנת מנוע קומפלט משומש מפרוק עם כ 70,000 ק'מ בכ 37,000 ש'ח ואחריות ל 3 חודשים.
2.החלפת בלוק המנוע בבלוק חדש מהיבואן והתאמת הראש הישן במידה והינו שמיש, כאשר העלות הינה 50,000-55,000 ש'ח בהתאם למצב הראש והצורך בראש חדש. טיב האחריות ומשכה אינם ברורים דיים ולא קיבלתי תשובה מניחה את הדעת.
3.מנוע חדש לגמרי מהיבואן בעלות של כ 70,000 ש'ח. לא ברור מאיזה שנתון המנוע ועד כמה בעיות העבר של ה ZD30 נפתרו בו.
ממוסך באזור המרכז (לא של היבואן) קיבלתי הצעה לחריטת המנוע והגדלת הקדחים והשחלת סליבים (שרוולים) כולל כל הנדרש להחזרת המנוע לכשירות (בוכנות, מזרקים חדשים וכיו'ב) במחיר של 20,000-25,000 ש'ח. אחריות של כחצי שנה.
בשלב זה ולמרות נסיונותיי, לא הצלחתי לאתר מנוע חדש שלא דרך היבואן, כולל לא אצל סוחרים בחו'ל.
אולי חלק ייתפלאו על כי אני מדלג על שלב ההתלהמות, העצבים וההתפרצות על מנהלי השירות של חברת קרסו ומנהליה וברור שגם יהיו אלו שיקומו וילונו על תלונותיי ועל כך שהרכב בן 9 שנים וכיו'ב. מבחינתי, וכפי שהצהרתי : אסתפק במכתב רשמי של היבואן והיצרן כי אורך החיים הממוצע של מנוע פטרול הינו 150,000 ק'מ, שזה הממוצע שהצלחתי עד כה לחשב ממנועים שהלכו בארץ ובחו'ל. גם על 200,000 ק'מ, אהיה מוכן לשבת בשקט במידה וינפיקו מכתב שכזה. מה דעתכם? לחכות לדוור?
ברור לי שאת התיקון לא אעשה אצל קרסו, הן בשל המחיר ההזוי, הן בשל אי הכרתם בבעייתיות המנוע והן בשל העובדה שאין לי שום ערובה שהדבר לא יישנה לאחר זמן קצר, ובהחלט שאין לי שום כוונה לפרנס את פרנסי קרסו בהמשך טיפולים עתידיים במוסכיהם, אשר קרוב לודאי יהוו תנאי לקבלת האחריות החמקמקה שציינתי לעיל.
לפרסום ולפנייה כאן תכלית כפולה מבחינתי, המשקפים שני ערוצי פעולה נפרדים ובלתי תלויים:
ראשית-במישור האישי, החזרת הרכב לכביש לשטח:
במידה ומי מהחברים מכיר מקום בארץ או בחו'ל בו ניתן להשיג מנוע חדש, אודה על ההפנייה וההכוונה, כמו גם על טיפים מועילים או חלופות שאיני ער להן. מכך ניתן להבין כי ברצוני להמשיך ולהחזיק בפטרול, אחרת אשקיע את המנימום בהחזרתו לכביש ואמכור אותו. יש לי מספיק קונים שמוכנים לשלם מעל המחירון.
שנית- במישור הציבורי צרכני גיבוש תובענה ייצוגית מול קרסו:
במהלך השבוע החולף ולאחר איסוף חומר מהארץ ומהעולם, יצרתי קשר עם שני עו'ד המתמחים בתביעות ייצוגיות והחומרים אמורים להיות מעובדים בזמן הקרוב.
אודה לכל מי שיעלה בפורום או בהודעה פרטית, נתונים סטטיסטיים אודות ההסטורייה של מנוע הפטרול שלו, כגון משך הזמן והק'מ עד קריסת המנוע, האם טופל במוסך היבואן עד קרות התקלה, האם במסגרת הריקול שהיה בתחילת העשור נקראו באופן יזום לתיקון מקור התקלה אף אם המנוע טרם קרס וכל פרט מסייע אחר.
כל המעוניין להצטרף כצד יוזם לתובענה, מוזמן להשאיר טלפון בהודעה פרטית ואחזור אליו. אחד התנאים הבסיסיים מחייבים את מגישי התביעה להיות בעלי עניין בנשוא התביעה ולמעשה כל בעל פטרול הינו בחזקת שכזה.
ידוע כי ישנם לא מעטים אשר קיבלו השתתפות, כזאת או אחרת מן היבואן, במימון עלות החלפת המנוע, וזאת תמורת התחייבות להעדר תביעה עתידית ואי פרסום פרטי ההסכם בינם לבין היבואן, וכן השארת המנוע התקול ברשות היבואן (למה באמת שהמנוע התקול יעבור לרשות היבואן וייעלם מעין כל? יש למישהו רעיון? שמעתי לא מעט עמדות ורובן זהות)
בעלי פטרול שכאלו לא יוכלו משפטית להצטרף כצד לתובענה הייצוגית, אך ההסכם בינם לבין היבואן אינו מחייב את בית המשפט אשר רשאי לזמנם ולהעיד אודות הסטוריית הרכב שלהם, כמו גם כל פרטי ההסכם שנחתם עם היבואן ותנאיו. אז גם ניתן יהיה לבחון את שרשי המדיניות המפלה של היבואן להתעלם מפלוני או להכיר ולסייע לאלמוני... והמבין והמשכיל בעת ההיא-יידום...!
שיהיה ברור לכל בעל פטרול, או כל רכב אחר, אשר היבואן/יצרן מתכחש לפגם מהותי ומוכח סטטיסטית (מהותי ולא ציריות חלשות) בתכנון ובהנדסת הרכב:
ירידת ערך מובהקת של הרכב משומש כתוצאה ממוניטין לקוי ביחס לכלים דומים בשוק, יכולה להכלל בעילות התובענה. משיחה עם מספר שמאי רכב, עולה בבירור כי הסיבה לצניחה הדרמטית במחירו של הפטרול בשוק המשומשות, הינה המנוע הקטסטרופלי. וכך גם בעולם הרחב.
במקביל, יצרתי קשר גם עם מספר נפגעי פטרול במדינות אחרות ועם שניים מהם הצלחתי להניע מהלך שגם הם ייבדקו את נושא התובענה הייצוגית במדינתם, מאחר וחוקי התובענה הייצוגית שונים ממדינה למדינה. די שבמדינה מסוימת תזכה תובענה ייצוגית, ויהיה בכך מינוף אדיר והשפעה עצומה על בתי משפט הדנים בתביעות דומות במדינות אחרות מכיוון שהדבר מהווה תקדים משפטי עבורם.
אני פונה גם לכל מי שבקשר עם פטרוליסטים במדינות שונות ואשר נפגעו מנושא החלפת המנועים בפטרול, לבדוק אפשרות התאגדות כקבוצה משפטית כאמור לעיל.
אמנם מציון תצא תורה, אבל מבחינתי שתצא גם תובענה עולמית מול ניסן !
לכל מי שנשאר וקרא עד כה שיהיה שבוע טוב ואעדכן בהמשך
תגובה: ניסאן פטרול- הלך מנוע והתארגנות לתביעה ייצוגית
א משתתף בצערך, בכל מקרה לפני שמתחיל כאן הדיון אני מציע לך לפנות לאסף הלוי ממוסך אקספרס שבפ"ת, בימים אלו הוא מבצע אוברול למנוע בפטרול ויכול מאוד לעזור לך במידע או בעבודה עצמה, הבחור עשה מחקר לא קטן על העניין והוא יסודי מאוד.
אסף 0524472260
ממש לא נעים לי לכתוב בתמצית לעומת ההשקעה הרצינית שלך ... אבל,
חבל על הזמן והכסף שלך !
גם אם אתה יד 1 (משום מה לא ציינת נושא זה) מעבר לאחריות היצרן והיבואן (שנגמרה מזמן) לא חייבים לך כלום. למעט,
זמינות חלקים שכיחים.
התרעומת שלך לגבי ירידת ערך קצת מוזרה.
הרי רכשת הרכב בגלל שחשבת שעשית "עסק מצויין" עד שהפתיע אותך (או שלא) המנוע ...
כאחד שנרשם היום, ממליץ לך קצת "לשוטט" בפורום או להפעיל את מנגנון החיפוש ותראה את המידע בנושא המנוע
(מידע חלקי כי הרבה מעדיפים לשלם ולשתוק שלא ייצא שם רע לאגדה המוטורית והמחירון יצלול ....)
לא יודע אם זה מנחם אותך, אבל לאיסוזו יש מנוע דיזל (טרופר 3.0 ) יותר זבלה משל הניסן פטרול.
רענן
ח'ברה, תודה לכל המגיבים והמתעניינים ואצור קשר עם כל מי שפנה או השאיר טלפון כבר ביום ראשון.
לרענן- לא יודע מה לגביך, אך אני לא רכשתי רכב שטח כמו פטרול מתוך תפיסה שמדובר ב "עסק מצויין". קניתי אותו כי הוא הדבר שהיה הכי קרוב לצרכיי ולדרישות שהגדרתי.
ואכן, נרשמתי רק היום וניכר כי אתה חד הבחנה, אך האם אתה גם חד אבחנה? מה עניין זמן רישומי למידת בקיאותי בעניין הנדון בפרט ובנושא הג'יפאות בכלל. את כל הפוסטים והנושאים שבאתר זה ובאחרים למדתי לעומק ואף שוחחתי עם מרבית האנשים והנפגעים שהופיעו שם. אל תסתכל בקנקן ידידי...וקבל תנחומיי לגבי האיסוזו.
מציע לך לחפש באירופה, ולבדוק את האפשרות לייבא מנוע 2.8 של ניסן פטרול, אשר נחשב אמין מאוד וחזק מספיק.
מנוע ה - 4.2 מצויין אבל קשה לאיתור.
צר לי על אובדנך.
אני לא בעל פטרול. מאוד אוהב את הרכב אבל מקריאות פה בפורום החלטתי שלא אכנס להרפתקאה הזו.
בארה"ב השתילו מנועי GM וקמינס של דודג לטויוטות סדרה 80 ובאוסטרליה גם לפטרול..במחירים האילו שקיבלת אולי שווה להתעסק עם משרד התחבורע לגביי אישור השתלת מנוע כזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DatumLine
לרענן- לא יודע מה לגביך, אך אני לא רכשתי רכב שטח כמו פטרול מתוך תפיסה שמדובר ב "עסק מצויין". קניתי אותו כי הוא הדבר שהיה הכי קרוב לצרכיי ולדרישות שהגדרתי.
אם במילה "דרישות" מגולם מבחינתך גם תקציב, אזי מקבל את המשפט שלך בשלמותו.
שמע אתה נשמע בחור רציני ולא ילד מתלהם (לפי הכתיבה שלך) . אז לבריאותך, זמנך, ממונך עדיף שלא "תרכב" על גלי האהדה
ותצא למלחמה חסרת תוחלת .
אני יודע שנחמד יותר לקבל תגובות ממריצות "הצלחה במאבקך הצודק" כמו שכתב בועז (אני מעריך אותו מאוד). אבל בסופו של יום
תסתכל נכוחה על המציאות ותראה שמשפטית אין לך כול טיעון ממשי .
אלא אם כן אתה מכוון להתנעת הליך כזה לצורך הגעה לפשרה ולא לפסיקה משפטית. מתוך הנחה שהיבואן ילך לקראתך ע"מ לשמור על התדמית.
המלצותיי הכנות,
א. אל תלחץ ותמהר בהחזרת הרכב לכשירות (גם אם נדרש לשכור רכב לתקופה זו) . תמצא קודם את בעל המקצוע שתאמין ביושרו וביכולתו המקצועית.
ב. החלף מנוע (אל תתעסק בשיפוץ) ותן למכונאי לבחור אותו (האחריות תהיה עליו )
ג. חפש את ההסברים של איציק מרקדו לגבי הבעיה הקרדינלית של מנוע זה (כנראה שהכול מתחיל בגלל ה EGR )
ופעל לטפל בבעיה זו שלא תחזור (נדמה לי שבפורומים האוסטרליים הציגו קיט EGR משופר).
בהצלחה בהשמשת הרכב וגם בהצלחה בכול אשר תחליט ותעשה בנושא "הצפת" הבעיה .
רק שלא תתפלא הרבה מהנפגעים או נפגעים עתידיים שמחזיקים הפטרול לא ישתפו איתך פעולה מאותו עניין של פחד בפגיעה בתדמית והשפעתו על "המחירון הלאומי" ...
רענן
רענן, כפי שנוכחת הנעתי את המהלך אף טרם שפניתי למאן דהוא בפורום כלשהו, ולמעשה לפי חוק התובענה הייצוגית אין כל משמעות למספר האנשים המגישים את התובענה כמו גם העדר הצורך בקבלת אישור מכל מי שהנו בעל עניין לנושא התובענה. כלומר, אם מישהו החליט להגיש תובענה ייצוגית נגד חברת בזק (סתם דוגמה) על כי באופן קבוע הם מפחיתים 20 אחוז ממהירות הגלישה הנקובה, הרי שאינו נדרש להסכמה של אף מנוי בזק אחר לצורך העניין. מבחינת החוק, אפילו יש עידוד לאזרח הבודד להגיש תובענות ייצוגיות ע'י כך שמגיש/מגישי הבקשה זוכים לפיצוי מוגדל ביחס לשאר הניזוקים. לרוב, הצלחה של תובענה ייצוגית תחסום כל הגשה של תביעה משפטית נגד הגוף הנתבע בגין אותה העילה ולכן אני מבכר שכל מי שנפגע מנושא המנועים ייצטרף לתובענה. אין לי עניין "לדפוק פה קופה" לבדי, ושלאחר מכן כל נפגע עתידי יישאר בעצם ללא יכולת לתבוע את המגיע לו בשל הגשת התובענה האמורה, אשר כאמור יש בה לחסום הגשת תביעות עתידיות דומות.
אני לא מנהל כל דו שיח עם היבואן ואין לי שום קשר ישיר או עקיף עמו מאז קבלת התשובה הסופית דרך המוסך המורשה.
תודה על ההמלצות שלך ואכן זהו הקו המנחה ביחס להשבת הרכב לכשירות.
יום מוצלח לכולם
משה
הי משה,
האם עו"ד מומחה אישר לך כי אכן יש כאן עניין לתביעה כנגד היבואן , לא כל שכן תביעה ייצוגית ?
הפטרול לא מיובא עם המנועים האמינים יותר, כנראה עקב אי עמידה בתקנות זיהום אוויר. ללא ספק רכב מרשים אבל גם אני נמנעתי מלהתקרב אליו כתוצאה מבעיה ידועה זו .
מצטער לבאס אותך , אבל אילו הייתי קונה רכב כזה, הייתי בודק כמה עולה החלפת מנוע לפני הקנייה ומכניס את הכסף לפיקדון...
משה שלום,
בעבר היו מספר נסיונות על דפי הפורום להתגייס למשימה דומה לזו שאתה מציע.
השרשורים הללו, תפסו תאוצה עד שקרסו נלחצו מהעניין וקנו את השתיקה של יוזמי השרשור (פשוט החליפו להם את המנוע).
רק שתדע.
בכל מקרה, כך או אחרת, אני מקווה שהמהלך שאתה עושה יוביל לתוצאות חיוביות
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
משה שלום,
השרשורים הללו, תפסו תאוצה עד שקרסו נלחצו מהעניין וקנו את השתיקה של יוזמי השרשור (פשוט החליפו להם את המנוע).
רק שתדע.
בכל מקרה, כך או אחרת, אני מקווה שהמהלך שאתה עושה יוביל לתוצאות חיוביות
קובי
קרסו לא החליפו מנועים בחינם שלא במסגרת אחריות, גם אם הציגו את זה כך. הם גבו עשרות אלפי ש"ח . לא הייתי מתקרב אליהם ולמוסכים שלהם, לא הייתי קונה מהם רכב חדש, לא מגיע להם להנות אחרי שהמשיכו לייבא את הדגם למרות שידעו כבר על הבעייה , בבחינת הרצחת וגם ירשת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
אני חושב שאתה מתבלבל עם UMI (הם החליפו ועדיין מחליפים מנועים במסגרת "אחריות רצון טוב" ל-10 שנים או 200 אלף קמ' בתנאי
שכול הטיפולים והאחזקה נעשים במוסכי UMI )
למיטב ידעתי קרסו השתתפו חלקית ואכן זה בהתאם "לגובה הרעש" ...
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DatumLine
ברשותי פטרול 2003 עם כ 215,000 ק'מ, כאשר בארבע וחצי השנים שהוא ברשותי, הרכב נסע 22,000 ק'מ בלבד ומיום עליית הרכב לכביש ועד היום, טופל הרכב באותו מוסך מורשה של היבואן והסטוריית הטיפולים שלו מתועדת הן במחשבי המוסך והן בהעתק שברשותי.
הרכב בעל הסטוריית טיפולים קנאית-גם לדברי המוסך, ואפילו את העברת הטסט השנתית נמסרה לידיהם.
משה ברשותך שאלה שמסקרנת אותי,
היכן לשיטתך הקו שבו לניסן/קרסו אין מחויבות לתקינות הפטרול ?
אגב, בפטרול בניגוד למנוע הזבלה 4JX1 (איסוזו טרופר דיזל 3.0 ) הצרות בד"כ כלל מגיעות לאחר תום 3 שנים ו 100 אלף קמ' שמוגדרים באחריות הרשמית
(אחריות שמעבר למוגדר בחוק בישראל).
בזבל של איסוזו המנועים סבלו כבר מהחודשים הראשונים וחלקם שבקו לפני 60 אלף קמ'.
למקרה איסוזו זה קלאסיקה של תביעה ייצוגית !
המזל של חב' איסוזו שלא שיווקו את הזבל הזה בארה"ב. שם הייתה נפתחת להם חקירה פדרלית.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
קרסו לא החליפו מנועים בחינם שלא במסגרת אחריות, גם אם הציגו את זה כך. הם גבו עשרות אלפי ש"ח . לא הייתי מתקרב אליהם ולמוסכים שלהם, לא הייתי קונה מהם רכב חדש, לא מגיע להם להנות אחרי שהמשיכו לייבא את הדגם למרות שידעו כבר על הבעייה , בבחינת הרצחת וגם ירשת.
ניר צודק בהחלט. אנשים שלמו כסף רב על "הסיוע" של היבואן והשתתפותו, כאשר למעשה נקנתה שתיקתם, וכך כל אחד מן הנפגעים בעצם בודד והופרד מכל הקהילה ומנפגעים דומים אשר לא ידעו מה מסכם היבואן עם כל פרט בנפרד, בבחינת הפרד ומשול. וכמובן, פגרי המנועים נעלמו לנצח ועימם היכולת לגזור סטטיסטיקה צרכנית. אבל כאמור, כל הסכם שכזה בין היבואן לצרכן פגוע כלשהו אין בו כדי לחייב את בית המשפט ושם יזומן מי שאמור להיות מזומן עם כל התיעוד והמסמכים ואז נראה מה ילד יום . בל נשכח גם שהיבואן בעצם לא מפסיד כלל, מאחר והוא קושר בעבותות אהבה את בעל הרכב, מוחלף המנוע, אל מוסכו הרשמי ושם הוא כבר מחזיר לעצמו את הכל בריבית דריבית עם מחירי בית מרקחת לחלפים ועבודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אני חושב שאתה מתבלבל עם UMI (הם החליפו ועדיין מחליפים מנועים במסגרת "אחריות רצון טוב" ל-10 שנים או 200 אלף קמ' בתנאי
שכול הטיפולים והאחזקה נעשים במוסכי UMI )
למיטב ידעתי קרסו השתתפו חלקית ואכן זה בהתאם "לגובה הרעש" ...
רענן
לא, אני לא טועה, מדובר בקרסו ובמנוע של פטרול.
אגב, עם כל חוסר האהדה שלך לאיסוזו, כל בעל איסוזו שאני מכיר שחווה את העניין קיבל את התיקון המלא (לאחר ויכוחים כמובן) על חשבון היבואן.
אצל חלקם זה הסתכם בראש מנוע חדש ואצל אחרים במנוע שלם עם 0 ק"מ. אגב, אצל שני אנשים שאני מכיר היה גם וגם (תחילה ראש הוחלף ואחרי תקופה גם המנוע).
למעשה, אני לא מכיר אפילו אדם אחד ששילם את זה מכספו שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
משה ברשותך שאלה שמסקרנת אותי,
היכן לשיטתך הקו שבו לניסן/קרסו אין מחויבות לתקינות הפטרול ?
אגב, בפטרול בניגוד למנוע הזבלה 4JX1 (איסוזו טרופר דיזל 3.0 ) הצרות בד"כ כלל מגיעות לאחר תום 3 שנים ו 100 אלף קמ' שמוגדרים באחריות הרשמית
(אחריות שמעבר למוגדר בחוק בישראל).
בזבל של איסוזו המנועים סבלו כבר מהחודשים הראשונים וחלקם שבקו לפני 60 אלף קמ'.
למקרה איסוזו זה קלאסיקה של תביעה ייצוגית !
המזל של חב' איסוזו שלא שיווקו את הזבל הזה בארה"ב. שם הייתה נפתחת להם חקירה פדרלית.
רענן
רענן, אני לא סבור שזה הוגן ונכון לצפות מיצרן/יבואן שיתחזק לי את הרכב וירענן את הבלאי הטבעי שלו. גם בדירה חדשה יש את שנת הבדק שמקבילה פחות או יותר לאחריות שנותן היבואן, אך היא באה בכדי לוודא שמערכות הבית רצות ופועלות כתקנן (למשל בטון שנשפך לצנורות הביוב ולאחר שבועיים הכל גולש). שנת הבדק, עם סיומה, אינה מקנה לקבלן/מהנדס שום הגנה מפני כשלים תכנוניים הגורמים להשבתת המבנה למגורים או אף סיכון יושביו. נכון שהפרופורציות הכספיות אינן דומות, אך העקרון זהה.
בניסן ישראל וניסן העולמית, אף הגדילו לעשות והמשיכו את שיווק המנוע שנים רבות תוך גיבוש אסטרטגיות מיסוך ועמעום, כאשר ברור לכל כי קיים כשל הנדסי מובהק. נסה לקבל תשובה כיום מניסן ישראל מהי הבעייה המפילה את המנועים ונראה אם ואיזו תשובה תקבל. שמעתי שתי תשובות שונות מאותו המוסך באשר לסיבות לתקלה, כך שאפילו ניסן העולמית משאירה כנראה את נציגיה בערפל, והדבר אומר דרשני. אני גם לא נכנס כאן לסוגיית הטיפול הרציף במוסך היבואן מיום עליית הרכב על הכביש (אני יד 2 מזה ארבע וחצי שנים) ומה המשמעות התורמת לעניין. את הסטוריית הטיפולים אני מעביר לידי שמאי רכב ובוחן, מאחר וניכר כי ישנן מספר כניסות למוסך בגין בעיות שיתכן וקשורות לעניין . ארבע בוכנות סדוקות במנוע אינן אירוע שגרתי בשום מנוע ובטח לא במנוע דיזל בספינת דגל של יצרן.
וכדי שהשבוע יתחיל בחיוך עבורי, דאגה מחלקת השירות של ניסן להתקשר אליי לפני מספר דקות ולהציע לי להעביר את הרכב טסט מאחר ויש לי עוד מספר ימים לתפוגת הרשיון. הרכב על הליפט והמנוע מפורק לגורמים, אבל יש מצב שיצליח לעבור טסט. זיהום אוויר בטוח שלא יהיה מהמנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Jacob80
אגב, עם כל חוסר האהדה שלך לאיסוזו, כל בעל איסוזו שאני מכיר שחווה את העניין קיבל את התיקון המלא (לאחר ויכוחים כמובן) על חשבון היבואן.
אצל חלקם זה הסתכם בראש מנוע חדש ואצל אחרים במנוע שלם עם 0 ק"מ. אגב, אצל שני אנשים שאני מכיר היה גם וגם (תחילה ראש הוחלף ואחרי תקופה גם המנוע).
למעשה, אני לא מכיר אפילו אדם אחד ששילם את זה מכספו שלו.
ראשית, דווקא יש לי אהדה רבה לאיסוזו !
אני נוהג ונהנה מטרופר ארוך בנזין ... (חוץ מהגיר וצריחת הדלק)
שנית, זה שהחליפו ומחליפים זה בתנאי שבעלי הרכב בני ערובה שלהם עם הוצאות טיפולים ותיקונים במחירי רשת UMI . אבל,
העניין שבעצם בעית התכנון במנוע נשארה גם במנוע החדש שמותקן והיא רק מחכה לקורבן/פראייר הבא .
חוץ מזה, באותה הזדמנות של ההחלפה, הם תמיד משחילים עוד איזה עשרייה ללקוח על כול מיני החלפות של דברים על הדרך (רדיאטור, צינורות, טיפול גדול וכו ...)
אתה יכול להתרשם משרשור שהיה לא מזמן "בצהוב" שפתח המשתמש פלוצר.
רענן
בוקר טוב
מתנצל שטרם חזרתי טלפונית לכל מי שפנה לנדב פרטים או להצטרף לתביעה, אעשה זאת במהלך היום.
כמו כן, יש גם הפונים במייל או טלפונית ומנסים לרפות את ידיי. אתם מוזמנים לעשות זאת בפורומים מול כולם, או להתקשר ממספר לא חסוי. מה גם שלא מובן איך המספר הגיע אל מי שלא קיבל אותו ממני אישית. אז הנה שיהיה לכולם (ברשת פלאפון) 5-88-3550
יום מוצלח לכולם