תגובה: WJ לא אוהב לעבוד עם גז
תנחומי...
אבל האמת...
70,000 ק"מ
5 ק"מ לליטר
14.000 ליטר
אם זה 3-4 ש"ח הפרש משוקלל בין בנזין לגז
זה נותן 42,000 - 56,000 ש"ח חיסכון.
כמה עלתה ההתקנה + תיקון אחרי השבר?
בסיכום כללי, היה שווה? מעבר לזמן ולכאב לב... אני לא בטוח שלא...
איל
איל
את המערכת העברתי מה ZJ עלה 2000 ש"ח מנוע חדש בסביבת ה20,000 לא שווה את כאב הראש הזה.
נמרוד
איזה באסה.
תיכף מישהו יכתוב שההתקנה לא הייתה טובה, אז אל תכעס..
דיברת אם המתקין שלך, הוא לוקח אחריות?
צר לי לשמוע נמרוד.
נראה כמה זמן יחזיק ה 6 צילינדר שלי....אבל לומר את האמת בלי הגז אין סיכוי שהייתי מזוגל להחזיק את הרכב שלי.
וואייי וואיי לאיזה סרטים הכנסת אותי אני ממש ליפני התקנה:confused:
אתה רוצה תרגום לסרט של נמרוד.
נכון שיש רכבים בכל העולם שנוסעים על גז. אבל! גם הרכבים וגם הגז כנראה שונים ממה שמוכרים לנו.
לפי החברה שבדקו ופסלו את הראשים, הנזק של נמרוד הוא דוגמה מתוך רבות לרכבים שנסעו על גז. הם גם הוסיפו שהמנועים מהדגם הזה מאוד עמידים בדרך כלל ושוב למעט אלו שנסעו על גז ולכולם היה נזק טוטלי בשסתומי יניקה.
דני היי
אני האחראי שהיה לי גז ברכב ולא המתקין, הרכב עבד כמו שעון שווצרי, עד שהלך המחשב בגלל מים שחדרו פנימה, אני נוסע בלי גז כבר כמעט שנה הנזק כבר נגרם למנוע.
אורי
צפה פגיעה
טלטולי
אם היכולת הכלכלית שלך טובה סע על בנזין בלבד.
נמרוד
אין קשר ליכולת כלכלית
אני מעדיף לשלם בתשלומים בשוטף בצורת דלק מאשר כל כמה זמן להחליף מנוע :)
יוני
אני חושב שהיכולת הכלכלית כן קובעת, מי שקשה לו עם הדלק ישים גז ויקווה לטוב.
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
יוני
אני חושב שהיכולת הכלכלית כן קובעת, מי שקשה לו עם הדלק ישים גז ויקווה לטוב.
נמרוד
סליחה על ההשוואה אבל מי שקשה לו עים החמס ישים כיפת ברזל ויקווה לטוב!!!!!!!!!
נמרוד....אני מקוה שלא...בכל מקרה אתה מגיע למפגש? ממה שאני מבין זה כנראה יהיה בחצר האחורית אצלך...
ORI
בשביל להגיע למפגש צריך לסיים עם המנוע, אני ממתין לחלקים מחו"ל כשיגיעו נרכיב.
נמרוד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hitoy
נכון שיש רכבים בכל העולם שנוסעים על גז. אבל! גם הרכבים וגם הגז כנראה שונים ממה שמוכרים לנו.
לפי החברה שבדקו ופסלו את הראשים, הנזק של נמרוד הוא דוגמה מתוך רבות לרכבים שנסעו על גז. הם גם הוסיפו שהמנועים מהדגם הזה מאוד עמידים בדרך כלל ושוב למעט אלו שנסעו על גז ולכולם היה נזק טוטלי בשסתומי יניקה.
למרות שגם אני לא מחסידי הגז נראה לי שאתה צודק . אבל הייתי מושך לכיוון הגז האם הגז נקנה תמיד בתחנות מורשות כלומר של חברה רצינית או מתדלק פרטי כזה
או אחר כי יתכן שהרכב לא נסע על גז אוטומוטיבי
צביקה
הגז מולא תמיד בתחנות מורשות בלבד.
נמרוד
3 קבצים מצורפים
צילמתי תמונות של הנזק בבוכנות, ובתושבת השסתום יש מדרגה מסומנת בחץ
נמרוד
מה זה מנוע חדש? 0 קילומטר או מפרוק? המחיר לפרוק מצלצל גבוה מאוד. כמה קילומטר עבר המנוע הנוכחי לפני הרכבת הגז? יש משמנת? ואם לא בכמה היא היתה דוחה את הנזק? מה עלות משמנת/שמן לסה"כ קילומטרג'? נימרוד יש פה אחלה היזדמנות לעשות חשבון כלכלי מקיף שחלקו כבר נעשה בפוסט השני
בועז
הבוכנות שנשברו לא פגעו בצילינדרים הם חלקים כמו חדשים.
מלכי,
קצת מחירים, מנוע מפירוק נע בין 14 ל 15 אלף על זה תוסיף עבודה, כל מוסך והמחירים שלו.
מנוע חדש מושלם מעל 25000 ש"ח.
short block זה מנוע חדש, ללא ראשים משאבת מים וטיימינג.
short block מחירו נע בין 9000 ל 12000 ש"ח, על זה תוסיף (לפי המחירים בארץ) טיימינג 1800ש"ח משאבת מים 450 ש"ח בנוסף פילטר שמן, רצועת מנוע, פלגים, שמן נוזל קירור, ולא לשכוח בדיקת לחץ והשחזת שסתומים שזה לבד נע בסביבות 1500ש"ח ועבודה, מכן תבין שזה המחיר ולא הגזמתי.
בנוגע לגז, המערכת הורכבה אחרי מאה אלף ק"מ - נסעתי עם גז בערך שבעים אלף, אין לי משמנת יכל להיות שזה היה דוחה את הנזק.
נמרוד
,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
בועז
הבוכנות שנשברו לא פגעו בצילינדרים הם חלקים כמו חדשים.
מלכי,
קצת מחירים, מנוע מפירוק נע בין 14 ל 15 אלף על זה תוסיף עבודה, כל מוסך והמחירים שלו.
מנוע חדש מושלם מעל 25000 ש"ח.
short block זה מנוע חדש, ללא ראשים משאבת מים וטיימינג.
short block מחירו נע בין 9000 ל 12000 ש"ח, על זה תוסיף (לפי המחירים בארץ) טיימינג 1800ש"ח משאבת מים 450 ש"ח בנוסף פילטר שמן, רצועת מנוע, פלגים, שמן נוזל קירור, ולא לשכוח בדיקת לחץ והשחזת שסתומים שזה לבד נע בסביבות 1500ש"ח ועבודה, מכן תבין שזה המחיר ולא הגזמתי.
בנוגע לגז, המערכת הורכבה אחרי מאה אלף ק"מ - נסעתי עם גז בערך שבעים אלף, אין לי משמנת יכל להיות שזה היה דוחה את הנזק.
נמרוד
,
או מונע אותו...
אם ידוע שצריך משמנת, מסיבות שונות, לינסוע 70 אלף קמ' בלי משמנת, זה די הישג, לא?
תנסה להריץ 70 אלף קמ' עם לחץ שמן נמוך, במנוע רגיל - אני בטוח שיהיו נזקים.
בקיצור, לדעתי, המקרה הפרטי שלך, גם אם כואב ולא סימפטי, לא מראה על משהו מייצג.
הרכבת מערכת, שכחדשה (אני מתאר, לא ציינת) הותאמה למנוע אחר (ופחות רגיש, בפוטנציה), על מנוע מודרני ומתוחכם, ללא אמצעי זהירות (שימון ומי יודע מה עוד אפשר היה להרכיב/להתאים) ונסעת במשך 70 אלף קמ', בטח גם בתנאי חום ועומס בטיולים...
אני לא הייתי ממהר לקבוע מסמרות לגבי חיבתו של מנוע מהסוג הזה לגז...
לדעתי, כמובן.