שני טסטים ביום אחד - סיפור המקרה. רלוונטי גם לג'יפים.
משרד הרישוי חולון
"אתה צריך לעשות פעמיים טסט לאופנוע" הטיחה בי הפקידה במכון הרישוי. שו, סליחה? על מה את מדברת?
"האופנוע שלך הורד מהכביש בחודש יולי, לכן אתה לא יכול לחדש את רישיון הרכב".
זה לא יכול להיות. האופנוע אכן הורד בחודש יוני בגלל לוחית רישוי לא תקינה אך יומיים לאחר מכן התייצבתי בתחנת המשטרה, הראיתי לבוחן תנועה כי החלפתי לוחית רישוי והוא החזיר לי את הרישיון והפטיר, סע בזהירות.
"אז כנראה שהוא לא הזין במחשב של המשטרה שהוא החזיר את האופנוע לכביש" אז מה אני עושה עכשיו?
"אתה צריך לעשות פעמיים טסט. קח את הרישיון הזה בצבע כתום, לך תעשה טסט, תחזור לכאן, אני אוציא לך רישיון כחול ותיגש שוב לעשות טסט". באמת? את לא יכולה להתקשר למשטרה שיאשרו לך שהאופנוע חזר לכביש?
"לא, גש לתחנת המשטרה בבית דגן ותראה אם הם יכולים לעדכן את זה". הנעתי ורכבתי לתחנת המשטרה על גבי אופנוע שהורד מהכביש. בתחנת המשטרה בירכתי לשלום את השומר ושאלתי למקום אגף התנועה.
משטרת בית דגן
"מה זה, אתה חמוש? אתה לא יכול להיכנס עם נשק" מה, למה, מה קרה? נו טוב, אז אני רוצה להפקיד אותו בכדי שאוכל להיכנס.
"לא, אנחנו לא מפקידים כאן. לך לתחנת משטרה" מה ??!!! &$*&@#@. מה זה כאן? לא תחנת משטרה.
"זו תחנת משטרה שאין בה אפשרות להפקיד נשק". אין מצב, תתקשר בבקשה למפקד תורן ותבקש אישור להכניס אותי.
"טוב, דיברתי איתו. הוא שולח בוחן תנועה שילווה אותך פנימה. תמתין כאן". כנראה שאני אישיות חשובה. המתנתי מס' רגעים. הגיע הבוחן, התעלם ממני מס' רגעים נוסף. לאחר שהתפנה מעיסוקי החולין שלו שאל אותי למטרת ביקורי. האופנוע שלי מעודכן אצלכם במערכת כמורד מהכביש בעוד שאין כך הדבר. רוצה אני להסדיר את העניין.
"בוא ניגש למשרד שלי. תפרוק את הנשק". הנה הרישיון הישן. תבדוק את הפרטים לפני מס' הרכב.
"כן, האופנוע שלך ירד מהכביש. אני לא יכול לעדכן את זה. אתה צריך לנסוע למשטרת מרחב ירקון. הם אלו שהורידו את האופנוע מהכביש". אבל הם החזירו את האופנוע לכביש והינה הראיה. הם החזירו לי את רישיון הרכב. אתה לא יכול לדבר איתם בטלפון?
"לא. אני רק יכול להוציא לך שחזור של טופס ההורדה מהכביש ותבצע את הפעולות כאילו לא החזירו את האופנוע לכביש. תעשה פעמיים טסט". היות וכבר הכרתי את שם הקוד הזה, ולא גמלה בליבי ההחלטה לרכב לגוב האריות במרחב ירקון עם אופנוע שירד מהכביש (מרפי הוא חבר טוב שלי), הסכמתי לדרך המוצעת. טופס ההורדה מהכביש שוחזר ואילו אני כיוונתי את חרטום הכלי לראשון לציון.
מכון טסטים
"אה אחי, האופנוע שלך ירד מהכביש. אתה צריך לעשות פעמיים טסט". וואלה...? מה זה אומר...?
"יש לך תעודת ביטוח בתוקף? אני עושה לך עכשיו טסט לאופנוע. אתה משלם בקופה ונותנים לך אישור. גש למשרד הרישוי עם האישור, תוציא רישיון כחול. תשלם אותו. תבוא פה ונעשה לך שוב טסט". מה?! אני צריך לעשות פעמיים טסט?
"כן".
עשיתי טסט. האופנוע עבר. שילמתי. אישרתי. רכבתי למשרד הרישוי הקרוב עם האישור. לקחתי מספר בתור. אחרי 50 איש הגיע תורי.
משרד הרישוי ראשל"צ
"אה, הרכב ירד מהכביש. אני לא צריכה את כל הטפסים האלה. תביא רק את האישור. הא לך רישיון כחול. גש תשלם בדואר" אפשר לשלם כאן? בכל זאת, כאן זה משרד הרישוי.
"לא, כאן אי אפשר לשלם. גש לדואר". אחרי שבתחנת משטרה אמרו לי לגשת לתחנת משטרה כדי להפקיד את הנשק, לא הופתעתי מתשובתה של הפקיד במשרד הרישוי.
ירדתי קומה לדואר. לקחתי מספר. 720. יום המזל שלי – זהו מספר האוגדה שבה שירתתי. תחי מדינת ישראל. אחרי 40 איש הגיע תורי. 291 ש"ח. נוסעים למכון טסטים לעשות את הטסט השני. איזו התרגשות, האם אני אעבור אותו?
מכון טסטים
"אהלן אחי, יש לך תעודת ביטוח בתוקף?" כן. הייתי כאן לפני שעתיים.
"איפה האופנוע. תניע. שים וינקרים. אורות. צופר. הבחור קודם בדק את האופנוע בנסיעה?" כן. הוא אמר לי לרכב שני מטר וללחוץ ברקס. האופנוע עצר.
"יופי. כבה מנוע. תשלם. וקבל אישור שעברת טסט".
הלו, ממי אני בדרך הביתה. רוצה מלאבי מהאישה בפינה בראשון?
תגובה: שני טסטים ביום אחד - סיפור המקרה. רלוונטי גם לג'יפים.
למי שאין כוח לקרוא.
במשטרה לא עדכנו שהאופנוע חזר לכביש ולכן לא יכולתי לחדש רישיון רכב ולעשות טסט.
אז התחילה סאגה בה כל משרד ממשלתי אומר משהו אחר.
לבסוף הסתדר.
עשיתי פעמיים טסט לאופנוע (תנאי הכרחי) ולכוחותינו שלום.
שמעתי פעם על מישהו שהיה נילחם בטחנות רוח אבל אף פעם לא פגשתי אותו!!!!!!!!!:(
כאן גרים בכיף מלכי הבירוקרטיה
אכן חלם זה כאן !
לפני שבועיים הייתי עד לסיפור מעצבן שדיי דומה.
בדיקת מסמכים שגרתית , השוטר מגדיל ראש ובודק במסוף .
יש רשיון בתוקף אך במסוף מופיע שלא ביצע טסט .
כמובן שנדרש גרר , עצבים בלאגן ...
התעלומה נפתרה, באותו מכון טסטים בפרדס חנה היתה תקלת תקשורת (באזור אוקטובר) עם משרד הרישוי
ולכן לא הייתה הזנה של ביצוע טסט.
רענן
לא היה מפליא אותי אם היית עובר את הטסט הראשון ואחרי זה נכשל בשני.
התרוץ היה שהבוחן הראשון לא הבין שום דבר מהחיים שלו.
זה לא חלם, זו רישעות!
זו מערכת בירוקרטית של עובדי מדינה שבד"כ הנם בטלנים וחסרי השכלה שלא מסוגלים לראות מילימטר מעבר לנוהל המחורבן שהומצא ושאין לו שום הגיון.
אנחנו משלמים את השכר של כל אלו ומקבלים שירות מתחת לכל ביקורת.
ועוד בשיא חוצפתנו מתלוננים על סלקום ועל HOT שעולים לנו הרבה פחות בהורדות החודשיות.
מכיר את הפרוצדורה של שני טסטים באופן אישי - עניין מטומטם שאין כדוגמתו, אפילו הבוחנים היו עם רצוף של סימן שאלה
לפחות כאן קרעת אתי עם הסיפור שלך ;)
קרעת אותי, קראתי עד הסוף...
רק חבל שזה אמיתי...
חפש ביוטיוב:
036
אחרי הקיץ הכול ישתנה...
למה הדשא אצל השכנים יותר ירוק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
קרה לי...
אתה צריך לקבל תואר "האיש בעל עצבי הפלדה" כי אני עדיין מנסה להבין איך לא השתמשת בנשק עליהם אחרי כל הסיפור הזה.
זה רק מוכיח כמה המערכות האלו מטומטמות וחסרות הגיון בעליל ואחנו צריכים לחיות עם זה.
לפעמים אי התקשורת משחקת לרעתנו ולפעמים לטובתנו. החוכמה היא לדעת לבוא מוכנים לקראת כל אחד מהמקרים.
מצטרף לברכות על אורך-הרוח שהפגנת :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
אוי, כל כך הוצאת לי את המילים מהפה ....
:D
אני יכול רק לקנא בך.
סיפור מאוד דומה אצלי של הורדה מהכביש (לפני שנה וחצי), טסט, שבעה ימי חג בהם הפרזיטים ממשרד הרישוי לא עובדים + קצר תמידי בתקשורת בין מחשבי המשטרה ומשרד הרישוי, כאשר כל אחד מהם מאשים את השני (האין-קשר הזה בין המשרדים נדמה לעתים כמכוון, כדי לטרטר את האזרח. במשטרה הכל היה מעודכן ווכל הועבר למ שצריך. במשרד הרישוי לא. איך הסבירו לי שם? "בעייה במחשב" כלשון האחראי במשרד הרישוי, וזה במשך שבועיים, כאילו אנחנו ב-1970. במשרד הרישוי פשוט נהנים מזה) גרמו לי לנסוע שבועיים ללא רשיון רכב תקף, אלא עם רישיון זמני ממשרד הרישוי שבכל שבוע הוארך מחדש.
רק פניה דרך העיתון לדובר משרד התחבורע פתרה את הסאגה המטומטמת הזו בו במקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
סיפור אמיתי מלפני כמה שנים...
טסט ראשון גלגל שמאל אחורי לא עוצר תקין - מוסך.
טסט שני גלגל שמאל תקין, עכשיו ימין לא תקין - שוב פעם מוסך
טסט שלישי סרן אחרוי תקין, אחד הצדדים מהסרן הקדמי לא תקין - שוב פעם מוסך
בפעם השלישית שהגעתי למוסך הכל חוזק ברמה שכשיצאתי מהמכון טסטים יצא עשן!! מהסרן האחורי מרוב שהבלמים חוזקו
ורק אחרי הגיהנום הזה הגעתי לשלב ההכשלות של מספר רישוי, תאורה, מחזיר אור וכו'....
(ד"א, רכב מעל שנת ייצור 95 לא צריך מדבקת מחזיר אור מאחור נכון? לך תתוכח איתם....... )
חלם זה פה!
אני מציע פתיחת שרשור - חלמאות וסיפורים הזויים מהטסטים. כמו שיש את החיבה לסופות, כמו שיש את שרשור האדיוטים. יאללה! (רק להשתדל לשמור על שפה יחסית נקיה)
אז אצלי זה היה כשניגשתי לטסט, הכל סומן כ"עובר" עם חותמת למעט חופש בגלגל קדמי ימני. הלכתי למוסך, תוקן, חזרתי לטסט, הכל עובר חוץ מלוחית הרישוי שלכאורה דהויה. אני מסביר לבוחן שבבדיקה הקודמת עברתי ומראה לו חתימה, הוא כמובן לא מקבל את זה, אני מביא את הבוחן השני שהעביר אותי והם אשכרה מתווכחים מולי למה הוא לא מעביר אותי ושהראשון יחתום שוב, כמעט הלכו מכות (אני לא מגזים). בסוף התייאשו, חתמו ועברתי.
מאז - לא ראיתי מכון טסטים יותר והמבין יבין.
אני חושב שבמכוני הטסטים לרובנו כבר אין בעיות.
פשוט כי כולנו יודעים מה לעשות ומהי הדרך הנכונה לעבור טסט.
הבעיה העיקרית היא משרד הרישוי. זה מקום שכל תכלית קיומו לטרטר את האזרח ולהתעלל בו.