1 קבצים מצורפים
פרויקט פנס אחורי לג'ימני (למעשה יכול להתאים לכל ג'יפ עם התאמה מסויימת)
בלי קשר לזה שבחושך, בשטח, כשעושים רוורס לא רואים כלום, אצלי החלונות האחוריים עוד כהים, ככה שאין לי בכלל ראות מאחורה בחשכה.
תיכננתי פנס אחורי שיושב על הגלגל הרזרבי, וכך למעשה לא מצריך קדיחות מיותרות בבאדי או שינויים מיוחדים.
בגלל שאין לי יכולת לחתוך ולרתך ברזל, הכנתי דגם מעץ והלכתי איתו למסגריה שם הבחור הנחמד שיכפל לי את זה לברזל.
הפנס יושב עם נטיה הצידה ככה שלא מפריע לראות כשמתסכלים אחורנית.
חיבור החשמל נכנס לתוך הגומי של המגב האחורי (הם לא מפריעים אחד לשני, אין ביניהם מגע בכלל), ומשם לתוך הדלת האחורית ולפניפ הרכב,
ככה שגם כאן לא הזדקקתי לקדיחות ברכב.
חיבור חוט החשמל לפנס מחובר עם מן קליפס כזה, ככה שבמידה ואצטרך להשתמש ברזרבי אני מנתק את זה ברגע.
התוצאה לפניכם.
וזה אלבום של כל התהליך:
http://www.facebook.com/media/set/?s...8639428&type=1
תגובה: פרויקט פנס אחורי לג'ימני (למעשה יכול להתאים לכל ג'יפ עם התאמה מסויימת)
כמו שאומרים בצבא- "צפה פגיעה" , זה נראה כמו משהו שיטריד איזה שוטר כבר בימים הקרובים ולמען האמת בצדק.
אצלי ברכב גם יש פנס מאחור ובאמת השוטרים היו קצת מוטרדים ממנו, מאז ששמתי לו כיסוי(סתם משהו מבד) אין בעיות.
קנה או קח מהאישה גרביון שחור ותלביש עליו
אם יהיה לך פנצ'ר, המתקן יורד עם הגלגל ביחד כל פעם?
אולי היה עדיף לחבר אותו לברגים של התושבת עצמה ולא לגלגל ספייר...דעתי בלבד :)
תומר, אתה לא נח לרגע, מה ? רק אתמול קנית וכבר משפצר ?
נראה יפה מאד.
ליאור "כל פעם" זה מצחיק...
היה לי סמוראי 3 שנים ולא היה פנצ'ר אחד, וטפו טפו טפו אני מקווה שגם עם הג'ימני.
לא קורה הרבה שצריך להחליף גלגל, ואם כן, אז כן... צריך להוריד את המתקן מהגלגל (עניין של 3 דקות - 2 ברגים).
שקלתי לחבר אותו לתושבת אבל אז המתקן צמוד לדופן הדלת האחורית, ובשביל שלא ידפוק וישרוט את הדלת הייתי צריך להתחיל לקמבן
שם ציפויים מגומי וכאלה שסתם מסבך.
ואמיר, נו אתה מכיר אותי!
זה החלק הכי כיף (אחרי הטיולים כמובן...).
בניתי גם סט מגירות לבגז' משהו מדהים :-)
תומר - תמונות מדברות בעד עצמן ולכן את סט המגירות אני רוצה לראות כמו שאר חברי הפורום.
לגבי הפנס, משהו אחד שצריך לקחת בחשבון - לחיצה קטנה עם ענף והפנס הזה נמצא עמוק בתוך הזגוגית... שווה בחינה מחודשת של המקום, לא ?
ואם אפשר שאלה, מקווה שלא זורה מלח על הפצעים, אבל מה זה הקימוט הזה בצד ימין ?
הנה זה כאן - http://www.jeepolog.com/forums/showt...E5%E9%E9%F7%E8
(ומאז בניתי עוד דגם, קצת שונה שעדיין לא העליתי תמונות)
לחיצה קטנה לא תזיז את הפנס, וגם לא לחיצה גדולה... :-)
הוא מחובר שם ממש חזק, והוא נשען גם על הצמיג עצמו. צריך מכה ממש ממש חזקה שם בשביל שזה יקרה.
ולשאלה האחרונה זה אכן זריעת מלח!
אחרי שקניתי אותו, אשתי מסתכלת מאחורה ושואלת אותי, תומר מה זה הקימור/קיעור הזה פה מאחורה?
אז אמרתי לה - מה זאת אומרת, זה חלק מהעיצוב של האוטו.
נשבע לך זה היה נראה לי כמו חלק מהעיצוב של הדלת האחורית.
ואז ראיתי עוד ג'ימני ונחש מה?... הדלת שלו ישרה...
בקיצור, אישתי צחקה עלי קצת ופה זה נגמר. לא מדברים על זה
קודם כל - ח"ח על פרויקט הזיווד, באמת נראה יופי. פספסתי את השרשור ההוא, אז נפרגן לך פה :).
לגבי הלחיצה - תסמוך עליי כשאני אומר לך, אתה תעשה רוורס באיזה יער ותפספס איזה ענף, הוא ידאג להזכיר לך שהוא שם. אם אתה רוצה, אני יכול להדגים לך עוד כמה שבועות כשאני בארץ, אני מבטיח לא לשבור כלום.
לגבי הדלת - כל עוד האישה יודעת ויש הסכמה בעניין, דיינו. אבל תשתדל לא לספר את זה בקול רם ;)
קודם כל - עבודה יפה, ביצוע ברמה גבוהה.
ולמען הדורות הבאים - אני ממליץ לחבר זרקור אחורי בגובה הגג (למוט של הגגון) ולא לדלת - באופן כזה יש לך תאורת מחנה מאחורי הרכב גם כשהדלת פתוחה. שימושי.
אסף.
תודה אסף.
כמובן שהתלבטתי גם עם האופציה הזו, אבל הסתבכתי עם להכניס את הכבל חשמל לתוך הרכב מהגג.
ממש יפה
כל הכבוד לך
כנראה שאני אאמץ את הרעיון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomeriko
תודה אסף.
כמובן שהתלבטתי גם עם האופציה הזו, אבל הסתבכתי עם להכניס את הכבל חשמל לתוך הרכב מהגג.
מה יש להסתבך ? על הקנט של הציר, עם צינור שרשורי שיגן על הכבל.
עכשיו יש לך תירוץ להתקין פנס נוסף ;)
ISHC תודה רבה!
את האמת עוד לא חיווטתי. מתכנן בשבת הקרובה, אבל אני אכתוב לך הפירוט של זה, ואם מישהו פה רואה שאני טועה במשהו זה יהיה נחמד לקבל תיקון...
הפנס מחובר עם בורג שיושב על המתקן מתכת שמחובר לג'אנט של הרזרבי שיושב על המתקן מתכת שמחובר לדלת האחורית שמחוברת לשלדה - משמע, זה המינוס שלי!
מהפנס יוצא רק חוט אחד שהוא הפלוס. ממנו הוצאתי חוט ארוך ארוך שנכנס לאוטו (אתה יכול לראות דרך איפה באלבום תמונות) עובר בצד הימני העליון של הרכב, ברווח שבין הגג לחלון, שם דחפתי אותו, ויורד בקורה הימנית של החלון הקדמי אל מאחורי הדשבורד (מיותר לציין שכמובן לא רואים כלום,כל הכבל חבוי).
התקנתי מתג (אדום, ממש מגניב ונראה חלק מהרכב :-)) בכיסוי פלסטיק של האנברקס בין המושבים. אז אני מעביר את החוט מתחת לבית של הידית הילוכים עד לבית של האנברקס.
למתג יש 3 רגליים -
לרגל אחד אני מחבר את החוט הארוך שמגיע מהפנס, לרגל השניה אני מחבר פלוס קבוע (כדי שיוכל לעבוד גם לפרקי זמן קצרים, כשהמפתח לא בסוויץ), שהעברתי לשם כבר בעבר מאחד החוטים שנמצאים האזור ההגה (חיפשתי עם טסטר איזה מהם הוא פלוס קבוע והוצאתי ממנו חוט נוסף לאזור האנברקס).
את הרגל השלישית אני צריך לחבר למינוס - פשוט חיברתי חוט לאחד הברגים שמחוברים לשלדה ליד האנברקס (אם תפתח תראה שיש שם כמה כאלה).
זהו למעשה...
נקווה שיעבוד. אעדכן בסופ"ש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
מה יש להסתבך ? על הקנט של הציר, עם צינור שרשורי שיגן על הכבל.
עכשיו יש לך תירוץ להתקין פנס נוסף ;)
אמיר עוד אחד למעלה (כמו שהיה לי בסמוראי) אני מתקין רק אחרי שיהיה גגון, עליו.
אשתי אמורה ללדת ביולי, וכנראה אז יגיע גגון, כי בג'ימני הקטנטן הזה אין מקום לעגלה בבגז'!
קודם כל - מזל טוב, אני משיג אותך בחודשיים :)
דבר שני, לגבי ההתקנה - אתה שם פרוז'קטור, תשים גם ריליי. ותדאג שהחיווט יהיה טיפה עבה.