או קיי- זה לא יהיה פשוט, וגם במוסך נכשלו בזיהוי הבעיה- אז אני מעלה אותה פה לקבלת רעיונות. החל מהיום, ללא כל התרעה מוקדמת, החל רעש מאוד לא נעים ברכב ואני אעשה את כל המאמצים לתאר את מאפייניו בפירוט:
1. הצליל הוא של מתכת הנוקשת במתכת.
2. נשמע כאילו מגיע מחתית הרכב בחלקו האחורי- אבל זה לא בטוח כי הצלחנו להפיק אותו רק בנסיעה ולא כשהאוטו "נוסע" באויר על ליפט ואנחנו בחוץ מקשיבים.
3. אין קשר למצה הרכב מבחינת הטרנספר או הלוקרים- (4H/L, 2/H, לוקרים פתוחים/נעולים)
4. מופיע אך ורק בתחילת נסיעה (יציאה מרמזור לדוגמא), כנקישות מתכת די רועמות, בתדר שעולה עם עליית הסל"ד ונעלם לבד במהירות 20 קמ"ש.
5. הרעש לא מופיע קבוע! לאחר עשרות סיבובים ביישוב אין שום מחזוריות קבועה- לעיתים יופיע לעיתים לא (גם באותו מיקום בדיוק- אותו סל"ד , זוית עליה וכו'..).
6. הדבר היחיד שאולי- דגש על אולי- ניתן להגיד כי מופיע במרבית המקרים זה שהרעש מופיע כשהאוטו "מתאמץ" יותר- כלומר תחילת נסיעה בעלייה לעומת ירידה.
7. לא הצלחתי להפיק את הרעש מעל 20 קמ"ש.
8. על הליפט במוסך שום חוט לא כרוך סביב הדרייבשאפטים, שום דבר לא בולט לעין שבור/מתנדנד/ והצלבים לטענת המכונאי- תקינים.
9. האם זה HALF SHAFT? לא יודע- לא בדקתי עם סיבוב כל גלגל בנפרד ב N מסובב את הדרייב שאפט האחורי.
10. הרעש הוא כאמור צלצול שת מתכת נוקשת במתכת- מאוד מטריד! (אני מקווה שאני
לא "טוחן " משהו).
11. הוצאתי צהמושבים האחרויים כל דבר מתכתי שעשוי היה בתדר מסויים של רעד לנקוש בדלת האחורית או רצפת האוטו
12. הרכב לא עבר שום טלטלה חריפה לאחרונה.
רעיונות?