שיפוץ טרנספר דיפנדר TD5 (ככל הנראה)
סומפטומים שהעידו עוד קודם שמשהו לא בריא: חופש בטרנספר + מעין תיקתוקים כאשר תוך כדי נסיעה העברתי ל-"ניוטרל" ונתתי לרכב להאט מעצמו, ושריקה שהרכב תחת מאמץ (לדוגמה, בעליות בהילוך גבוה ובמהירות יחסית גבוהה, בכביש מים המלח לכיוון ירושלים).
היום בבוקר הופיעו מעין "קירקושים" בהתחלה חשבתי שהם מהגיר בהתחלת נסיעה (הילוך ראשון שני) שנעלמו במהירות יותר גבוהה. לאחר בירור טלפוני אצל מומחה למחלות לב-ריאה בדיפנדרים (שגיא אידלסון - מוסך גזר) נאמר לי שהם 99% לא מהגיר אלא מהטרנספר, ולבדוק שמן. קפצתי ל-"דרך השטח", שפיים (ממוקם ליד מקום העבודה שלי) להוסיף שמן טרנספר (היה חסר כמעט ליטר וחצי. לאחר שחזרתי, עידכנתי את שגיא אידלסון במצב - לדבריו, לא חיסרון השמן הוא שגרם לתופעה ("הטרנספר יכול לתפקד גם עם 1/2 ליטר שמן", לדבריו). הוספת השמן מיתנה בקצת את התופעה. מחר נדע יותר מה קורה (חוות דעת שנייה מינקעל'ה זלצר ב- 6 וחצי בבוקר).
תגובה: שיפוץ טרנספר דיפנדר TD5 (ככל הנראה)
תשמע סיפור, ...איזה גורו אחד שאני לא אזכיר את שמו, עשה לי דיאגנוזה בטלפון ששברתי את הסטיליטים בסרן הקדמי.
למרות שהסברתי לו שזה לא עושה לי שכל, כי הרעשים בסרן מגיעים בכל סיבוב שלישי. (ההיגיון שלי אמר קורונה).
אחרי שהרכב היה אצלו והוא שכנע אותי שזה הזמן לשים נעילה (עדיין לא פתח את הדיפרנציאל) החלטתי שהולכים על נעילה. מצאתי אחת משומשת, שילמתי ושלחתי אליו. השיפוץ של הנעילה התקינה עלה עוד כמה אלפיות וכמובן שבסוף הסטיליטים היו חדשים והקורונה פיניון נפחו את נשמתם (עוד כמה אלפים).
נדמה לי, שאז הפסקתי להאמין לשיטת המקל והגזר.
הרכב נבדק.
הטרנספר פורק..
מיסב בטרנספר קרס ..שאר המיסבים בטרנספר יוחלפו גם (סה"כ 7 מיסבים). + מחזירי שמן. + ביטול חופש בסטיליטים.
כמו-כן, יתוקן הגורם לשריקה שלפעמים שמעתי רק שדוושת הקלאץ' הייתה לחוצה (..דרש פירוק הגיר) ..החלפת שרוול נחושת.
לאחר פירוק הגיר התברר, שגם הקלאץ' קרוב לסיים את תפקידו בעולמנו. יוחלף הקלאץ' + מיסב-לחץ שלו, ועוד כמה נספחים.
ומחזיר שמן אחורי במנוע.
הקיצר: שישו ושימחו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rinzai
הרכב נבדק.
הטרנספר פורק..
מיסב בטרנספר קרס ..שאר המיסבים בטרנספר יוחלפו גם (סה"כ 7 מיסבים). + מחזירי שמן. + ביטול חופש בסטיליטים.
כמו-כן, יתוקן הגורם לשריקה שלפעמים שמעתי רק שדוושת הקלאץ' הייתה לחוצה (..דרש פירוק הגיר) ..החלפת שרוול נחושת.
לאחר פירוק הגיר התברר, שגם הקלאץ' קרוב לסיים את תפקידו בעולמנו. יוחלף הקלאץ' + מיסב-לחץ שלו, ועוד כמה נספחים.
ומחזיר שמן אחורי במנוע.
הקיצר: שישו ושימחו.
כמה עלה המכה הזאת?
כמעט 4000 ש"ח חלקי חילוף. ..רק הקלאץ' + ספיחיו השונים (תושבת, מיסב, ועוד: 2500 ש"ח). מחזיר שמן אחורי למנוע: 250 ש"ח, וכו'.
2150 ש"ח עלות עבודה.
---
+ מע"מ ..הגענו ל- 7000 ש"ח.
המיסבים: חליפיים מ-"חברת המזרח". ביקשתי לשים NSK (יפניים) אבל נאמר לי שהמיסבים לטרנספר הם יחודיים ולא סטנדרטיים, ..ושהחליפיים של "חברת המזרח" אמינים.
תבדוק מחירים אצל ג'קי, יש לי מן תחושה שתופתע לטובה
אם אני זוכר את המחירים נכון...
יוני