יש לי חופש בגלגל קידמי שמאלי החופש לא נובע מהמסבים אלא כל הדראם הקידמי זז
Printable View
יש לי חופש בגלגל קידמי שמאלי החופש לא נובע מהמסבים אלא כל הדראם הקידמי זז
זה חופש במיסבים של הקינג פינים הוא קינג פין שבור
אוהד
אם אתה בטוח שזה לא מהמיסבים .אז תפרק גלגל תוריד את הדיסק ותחזק את ארבעת הברגים.
http://www.geocities.com/aquagil/shxe.jpg
מקווה שזה עוזר להבין.
קינג פין: לפני הכל, בדוק את האפשרות הזו, משום שהיא הכי פשוטה ומהירה לבדיקה. פרק את שניהם (אחד אחד) ובדוק שאף אחד מהם איננו שבור. ניתן לזהות קינגפין שבור גם ע"י נענוע הגלגל ומבט בקינגפין (רואים שהחלק העליון נע בלי קשר למיקום הצפוי של החור), אבל זה דורש מעט תרגול - קל לבלבל בין חופש במיסבים לחופש בקינגפין. מאחר ופסלת לנו מראש את אפשרות המיסבים, זה שווה בדיקה. להוציא ולראות זה גם פשוט למדי.
ארבעת הברגים: מפתח מומנט. אל תחזק סתם (גם לא לכך התכוון גיל, אני בטוח) אלא וודא שהם סגורים במומנט הנכון, כראוי.
אפשר לשאול על סמך מה ביטלת את האפשרות שמקור הבעיה במיסבים?
נכון צודק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
כשפירקתי את הגלגל החלפתי את 2 המסבים + המחזיר שמן
ישנם 4 איזה 2 אתה החלפת? אל תיתקמצן במילים קשה לעזור ככה.
המצב קצת שונה ממה שתארת בהתחלה.
ובאיזה שעות החופשים? 6 ו12 או 3 ו9? שניהם?
החלפתי את המיסב הגדול האחורי שהמחזיר שמן מתישב עליו ואת המיסב הקידמי שסוגרים עליו את האום לכיוון חופש בגלגל
הבנתי שיש עוד שני מסבים קטנים איפה הם יושבים
אלו מיסבי הקינגפין. הם נמצאים מתחת לקינגפין.
לא ענית לי - באיזה שעות החופשים? 6 ו12 או 3 ו9? שניהם?
אתה עובד עם ספר רכב?
אני לא עובד עם ספר רכב החופשים הם 12 ו 6
לאור החופשים, יש יסוד סביר להשערה שזה הקינגפין.
אבל שאלה אחרת לי אליך: אם אתה לא עובד עם ספר, אתה גם לא עובד עם מפתח מומנט. אם אתה לא עובד עם מפתח מומנט, איך אתה יודע שלא סגרת את אומי הטבור חזק מדי? (אם זה היה חלש מדי היה לך חופש גם ב3 ו9)
אני סוגר עם בוקסה עד הסוף ופותח קצת קניתי את 2 המסבים הקטנים אני יחליף אותם נראה שהקינג פין בסדר העיגול לא שחוק
זו הייתה שאלה רטורית, רונן. אין לך שום מדד אמין לסגירה שלך מלבד מפתח מומנט. "קצת" זו לא מידה.
קינגפין שבור לא תמיד נשחק. הגליל מתנתק מהמשטח. זה נראה ככה:
http://imgsrv.pic4u.co.il/146cea4554...f50020000.aspx
הקינגפינים אלו שני הפלטות הריבועיות בחלק הימני של התמונה. שים לב שאחד מהם נראה תקין (הגליל מחובר) ואילו בשני ניתן להוציא את הגליל ונשארת הפלטה. זה נראה נומרלי ותקין, זה לא.
"המיסבים הקטנים" = מיסבי הקינגפין, אני מניח.
אצלי זה תקין מפני שהפלטה יוצאת עם הגליל בשניהם מה שנשאר זה רק מסבים
מיסבי קינגפין זו אופציה.
אני הייתי דואג לסגור את האומים עם מפתח מומנט לפני שהייתי רץ להחליף מיסבי קינגפין.
למרות שאני בד"כ ממליץ על שימוש בידית מומנט, דווקא במקרה הזה, לדעתי, הצורך הוא לא היסטרי. במקרה הספציפי הזה המומנט לא קובע מתיחה מדויקת של בורג, אלא רק מוודא שכל החופשים במיסב מבוטלים לפני שמחזירים אחורה את האום וקובעים את החופש. אם תשימו לב אז בזמן ההגעה אל המומנט הנכון, הידית זזה מעט מאוד בין מצב של מומנט חלש והמומנט החזק הרצוי, וממילא מחזירים אחורה שישית סיבוב או כמה שצריך אצלכם, אז עוד כמה מ"מ לכאן או לכאן לא משפיעים הרבה.
בסגירה סוגרים ל10-15 NM.ציטוט:
After removing wheel bearing lock nut and lock washer, tighten bearing nut (1) to the tourqe of 80 NM while spinning hub by hand. Next, loosen the nut untill the tourqe becomes 0 NM and then tighten it again to tightening tourqe specified below. In this way, an appropriate preload is obtained.
זו הנקודה, שאין אצלנו שישית. אצלנו סוגרים למומנט, פותחים לגמרי וסוגרים שוב חלש (ר"מ). בוא נניח שהוא סגר על 50 NM ולא על 15, כי הוא פתח "קצת" או שישית. מה יקרה למיסב?ציטוט:
וממילא מחזירים אחורה שישית סיבוב או כמה שצריך אצלכם